Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem féltek nagyon attól h a...

Nem féltek nagyon attól h a pokolba kerültök? Honnan tudhatnám tutira h nem oda fogok jutni?

Figyelt kérdés

Mer én próbálok úgy élni h Istennek tetszen meg én jó embernek tartom magam de néha csinálok akaratomon kívül hülyeségeket meg vannak olyan vágyaim aminek nem tok ellenállni :S És lelkiismeret furdallásom van meg szégyellem magam és félek h a pokolra fogok jutni :( Jó nem állandóan ezen kattog az agyam de tényleg félek tőlle. Mit tegyek? Honnan tudhatnám h tuti nem kerülök oda? Ti nem féltek ettől?

17/F

2010. máj. 1. 13:10
 51/99 anonim ***** válasza:
írhattam volna Oknak is, de sajnos az Ok is okozat mindig, szóval teljesen mindegy. :)
2010. máj. 5. 19:43
 52/99 anonim ***** válasza:

Az, hogy mi van rendben a Földön, avagy mi nincs, eléggé megítélés kérdése( azaz, hogy az elesettséget avagy épp a szélsőséges agressziót természetellenesnek tekintjük-e vagy sem). Hogy mi visz rá embereket az ölésre, az szintén egyéni eset(még a megítélése is. pl. Olaszliszka vs. Pedofilvadász Drasius. Utóbbit kisebb bűnnek érzi az ember, pedig ugyanúgy gyilkosság.)

Hogy tartozom a szüleimnek az evidens. De felelősséggel?

Nem. Ez azt jelentené, hogy az ő tetteikért felelős vagyok, pedig nem. A szülők bűneiért a gyermekek nem felelősek.

Zavaros az volt, amikor abból, hogy univerzum nélkül nincs ember(többit nem sorolom fel), abból azt vontad le, hogy az ember felelős az univerzumért és minden embertársáért.

Az ember számára azonban a túlélés ösztöne néha háttérbe szorul(pl. anyai ösztön. Az új, "hibátlan struktúráért" cserébe a "régebbi széria" hajlandó feláldozni magát. Ebből pedig a legtöbb elem hormonálisan kódolt. Ez persze már kicsit "önző gén" elmélet)

Egy másik gondolat ide: Ha Isten létezik, akkor miért alkotott direkt tökéletlenre, mivel mindenható, megtehette volna, hogy tökéleteset alkot?

A lélek (itt a halált túlélő tudatról beszélek) létéről nem is beszélve. Gyakorlatilag nincs semmi arra utaló adat, hogy létezik. A halálközeli élmények + a testenkívüliség nem bizonyíték semmire. Ezek kiválthatók teljesen egészséges emberen is ketaminnal.

Az ionokhoz: Einstein elmélete szerint minden anyag átváltható energiává, és az energia pedig anyaggá. Ez a kettő azonban nem ugyanaz.

Kisülésnek csak azért nevezzük, mivel ebben a megváltozott elektromos állapotban a neuron transzmitter-anyagokat bocsájt ki a célpont felé.

2010. máj. 5. 20:43
 53/99 A kérdező kommentje:

"Egy másik gondolat ide: Ha Isten létezik, akkor miért alkotott direkt tökéletlenre, mivel mindenható, megtehette volna, hogy tökéleteset alkot?"

Mert ha tökéleteset alkot, akkor elveszi tőlünk a szabad akaratot, és a szabad választás lehetőségét. Isten tökéletes világot teremtett, a Paradicsomot, ahonnan az ember a szabad akarat, önkéntes döntése miatt került ki. Mert Isten megadta nekünk a lehetőséget, hogy "tökéletlenek" legyünk.

2010. máj. 5. 21:37
 54/99 anonim ***** válasza:

Most én nem az akaratra voltam kíváncsi, hanem a test építőkövére a sejtre.

Ezek szerint a Paradicsomban az ember nem halt volna meg?

Akkor nyilván nem sejtekből épült fel a paradicsomi ember.

2010. máj. 5. 21:49
 55/99 anonim ***** válasza:

látom nagyon lovagolsz ezen a felelős kérdésen, de akkor megfordítom most én.

Nem lehetsz felelőtlen az a "dolog" felé, aminek köszönheted a léted.

Felelőtlen = Tetteinek következményével (vétkes módon) nem törődő.

Ha még így is zavaros, akkor hiábavaló a folytatás.

"Az ember számára azonban a túlélés ösztöne néha háttérbe szorul(pl. anyai ösztön. Az új, "hibátlan struktúráért" cserébe a "régebbi széria" hajlandó feláldozni magát. Ebből pedig a legtöbb elem hormonálisan kódolt. Ez persze már kicsit "önző gén" elmélet)"

Ezt légyszíves magyarázd el, mert nem világos, az anyai ösztön nem a túlélésért van ugyanúgy?

"Egy másik gondolat ide: Ha Isten létezik, akkor miért alkotott direkt tökéletlenre, mivel mindenható, megtehette volna, hogy tökéleteset alkot?"

Egyszerű magyarázat, képzeld el, ha nem érzékelnéd csak a piros színt, igazából fogalmad se lenne arról, mi is az a szín, mert nincs mihez viszonyíts, ugyanez vonatkozik a jó/rossz kérdésre is, ha nem lenne végletekbe menőig rossz, hogyan is tudhatnánk mi a legfelsőbb jó?!

"A lélek (itt a halált túlélő tudatról beszélek) létéről nem is beszélve. Gyakorlatilag nincs semmi arra utaló adat, hogy létezik. A halálközeli élmények + a testen kívüliség nem bizonyíték semmire. Ezek kiválthatók teljesen egészséges emberen is ketaminnal."

Ebben igazad van, ismerem én is ezt az anyagot, de akkor ez arra engedhet következtetni, hogy mivel ezekben az állapotokban amiket leírsz, az átélő gondolatai csupán, akkor meglehet, hogy amit valójában érzékelünk az is gondolat csak. Erre Einstein "tana" is választ ad, mivel ha mindent le lehet bontani energiára, akkor minden energiából van, hiába látjuk mi a "buta" érzékszerveinkkel, mondjuk egy széket, amikor ha "feldaraboljuk" mit kapunk? semmit, mert a tiszta energiát nem "kebelezzük" be, csak a megjelenési formáit. Mivel te is mondtad, hogy a kisülések, amik a gondolkodást okozzák, végül is azok is energiák, ezért megint csak lehetséges, hogy minden ami látható, hallható, érezhető, mind, mind csak idea.

"Most én nem az akaratra voltam kíváncsi, hanem a test építőkövére a sejtre.

Ezek szerint a Paradicsomban az ember nem halt volna meg?

Akkor nyilván nem sejtekből épült fel a paradicsomi ember."

Pont ahogyan mondod. A "paradicsomi" ember, nem sejtekből épült fel, vagyis nem ilyen sejtekből, amik itt megtalálhatóak a bolygónkon. Sőt szerintem az igazi paradicsomi ember, nem kézzel fogható, úgy ahogy Isten sem.

üdv

25/F

2010. máj. 6. 09:24
 56/99 anonim ***** válasza:

1. Nos, nem én akartam bebizonyítani azt, hogy minden ember felelős a másikért, hanem te.

Egyébként most a magyar "felelőtlen" szó eléggé kétértelmű ebben az esetben, és mi ketten másik értelmezését használjuk. A tied :Felelőtlen = Tetteinek következményével (vétkes módon) nem törődő(ez az adott egyén tettei)

Az enyém: !!MÁS!! egyének tetteiért nem büntethető.

Ebben az esetben igen, a szüleim tetteiért "felelőtlen" vagyok(még ha ez magyartalan is). Azaz akkor sem vagyok bűnös, ha az apám épp Dr. Mengele.

Ha ebben a szemléletben olvasod vissza a hsz.-eim, akkor rögtön nehéz lenne belekötni. A te ellenben az egyén felelősségét az egész univerzumra kiterjeszted. Ebben az esetben én bűnös vagyok, ha apám Mengele, mivel felelős vagyok a szüleimért.

2. Végül is az anya akár az életét is adja a gyermekéért, ami csak populációs szinten "térül" meg, az egyén számára a véget jelenti. Azaz a saját génjeit fontosabbnak tartja az életénél. Ezzel a génállomány eléri, hogy hatékonyabban terjedhessen, kvázi a test felhasználásával.

(önző gén)

3.Te talán tudod, mi a legrosszabb rossz? Minden rossznál van rosszabb. Ugyanígy minden jónál van jobb is. Épp ezért nincs mihez viszonyítani, csak ha mesterségesen kijelölünk egy tettet abszolút rossznak, vagy abszolút jónak. De persze ez nem egy természeti abszolútum.

A tökéletesség és a kompromisszummentesség azonban az. És a sejt nem kompromisszummentes, csak az adott körülmények között a legjobb.

3. Amit leírsz, az a szolipszizmus. Azaz valójában csak én létezem, és mindent(az egész világot) csak elképzelek.

Ez tény, hogy megcáfolhatatlan, annak ellenére, hogy az empíriával ütközik. Ellenben akkor sem Isten, sem túlvilág, sem univerzum nem létezik,az egész csak a képzelet játéka.

Az Einsteines okfejtéshez azonban hozzátenném, hogy az energia ugyanígy átalakítható anyaggá. Emellett az energia mindig valamilyen anyaghoz kapcsolódik, annak a mozgásában, helyzetében...stb. kódolt.

4. Ádám akkor Paradicsomi Ember volt? A Biblia elég világosan levezeti a családfáját. És az ő teste is sejtekből kellet, hogy felépüljön, ahhoz, hogy létrehozhassa a Föld lakosságát. Persze emellett még érdekes az is, hogyha egy emberpártól vagyunk, akkor a második embergeneráció ugye mind testvér. A testvérházasság pedig bűn, emellett genetikailag is veszélyes. 2 ember nem képes létrehozni az emberiséget. Számítások szerint kb. 20-30 ember képes olyan génváltozatosságot hordozni, amivel egy faj életképes maradhat.

2010. máj. 6. 10:25
 57/99 anonim ***** válasza:

1-eshez

akkor tisztázzuk most már ezt a "felelősség" kérdést

felelősségteljes viselkedéssel tartozol a szüleidnek, és az emberiségnek, ahogyan az emberiség is a Földnek és Univerzumnak, mert ők hozták létra a másikat, így ezzel vannak "nekik".

De nem vállalsz felelősséget az ő cselekedeteikért, és így tovább

felelősséggel tartozni más, mint felelősséget vállalni, de ezt, akkor te is tudod.

2-es témát nem érdemes nyúzni, nagy vonalakban egyetértünk.

3-ashoz

Igen elárulhatom neked, én tudom mi a legfelsőbb jó és legrosszabb gonosz itt a Földön. Amúgy benne van a magyar értelmező kéziszótárban a megoldás. Jó emberi tulajdonságok, jó pszichés tulajdonságok, pozitív jellemvonások, mint kedves, megértő, figyelmes, türelmes, stb.. Mindenki tudja melyek ezek, bárki fel tudja sorolni őket, ha bele is telik egy kicsi gondolkodásba. Le van írva, csak használni kell őket. A "rossz" nem azért van, hogy azonosuljunk vele, hanem azért, hogy tanuljunk belőle. A sejtjeid nem meghatározzák a "viselkedésedet", csupán befolyásolják, az "elméd" az ami meghatározza, feltéve, ha képes vagy felismerni az "igazságot". ami a következő megjegyzésedet vonja magába.

Én nem azt állítottam, hogy csak én létezem, a válaszaim nem ezt tükrözik, félreértetted. Én azt állítom, hogy ami létezik az csak illúzió, gondolatok, amik pedig az egyetlen létező dolog "kreálmányai", az Elméé. De mindenki rendelkezik egyéni elmével, csak van egy Univerzális Elme, ami magába foglal mindent, és az rendezi a természetet, aminek mi is a részei vagyunk. Az vetíti a mi elménkre ezt a fajta valóságot. Ezért nem is tudjuk a külvilágot gondolatokkal befolyásolni, viszont a személyiségünket igen, és ebben nyilvánul meg Isten nekünk adott szabad akarat is.

Utolsó bekezdéshez.

Lehetséges, hogy nem csak Ádám és Éva volt, de ha az én meglátásom felől vizsgálódunk, az sem kizárt, hogy akkor még a vérfertőzés, mint problémás következmény, családon belüli közösülés folytán, nem is volt jelen, azért, hogy a benépesítés megtörténjen, ennek persze később ez a Világ Elme határt szabhatott, hiszen mindenható.

üdv

25/F

2010. máj. 6. 18:06
 58/99 anonim ***** válasza:

1.

“A következtetéseket levonva, te felelősséggel tartozol a családod iránt és az emberiség iránt teljesen. ...

Annak jelentéktelen a másik nézőpont, akiben nincs meg ez a felelősségtudat, csak szűk méretekben(önmaga, barátok, család). Azért nincs meg, mert ezek az emberek nem látnak túl a "halálon", és azt hiszik, ami itt folyik az a "minden", és ezért gondolkodnak önzően, akár ha kicsi mértékben is. De megállapíthattuk, hogy pontosan ez az önzőség miatt van az a sok szenvedés, gyűlölet háború és igazságtalanság.

akkor tisztázzuk most már ezt a "felelősség" kérdést

felelősségteljes viselkedéssel tartozol a szüleidnek, és az emberiségnek, ahogyan az emberiség is a Földnek és Univerzumnak, mert ők hozták létra a másikat, így ezzel vannak "nekik””

Azért a különbséget gondolom te is érzed a kettő hsz.(azaz felelősség-felelős viselkedés NEM ugyanaz) között.

2. Akkor mi a legfőbb jó?

Mi a legfőbb gonosz?

Bármilyen példát mondasz tudok annál nagyobbat mondani. Ez a probléma kicsit a legnagyobb számhoz hasonlít...ti. nincs ilyen.

3. “...de akkor ez arra engedhet következtetni, hogy mivel ezekben az állapotokban amiket leírsz, az !!!átélő gondolatai csupán, akkor meglehet, hogy amit valójában érzékelünk az is gondolat csak!!!. Erre Einstein "tana" is választ ad, mivel ha mindent le lehet bontani energiára, akkor minden energiából van, hiába látjuk mi a "buta" érzékszerveinkkel, mondjuk egy széket, amikor ha "feldaraboljuk" mit kapunk?”

“Én nem azt állítottam, hogy csak én létezem, a válaszaim nem ezt tükrözik, félreértetted. Én azt állítom, hogy ami létezik az csak illúzió, gondolatok, amik pedig az egyetlen létező dolog "kreálmányai", az Elméé. De mindenki rendelkezik egyéni elmével...”

Ha az általunk érzékelt anyagi világ csak a képzeletünk játéka, akkor honnan veszed, hogy az általad érzékelt többi ember (elme) létezik? Vagy azt, hogy létezik valamiféle Univ. Elme?

És nem csak a képzeleted teremtette ezt is, mint a világ többi részét?

Ebben a gondolatvilágban a törvényeket te alkotnád meg, semmilyen felsőbb elmére nincs szükség. Persze a haláloddal az egész “világ” eltűnik.

4. a, Döntsd el, akkor most a világ a képzelet játéka, vagy sem. Ha igen, akkor semmi probléma nem lép fel a “benépesítéskor”, mivel az meg sem történt.

Ha a világ ellenben valóban létezik, akkor a genetikának ugyanúgy kellett működnie, mint most. Tökéletlenül.

2010. máj. 6. 18:54
 59/99 A kérdező kommentje:

Akkor mi a legfőbb jó? Isten.

Mi a legfőbb gonosz? Sátán.

„Ha a világ ellenben valóban létezik, akkor a genetikának ugyanúgy kellett működnie, mint most. Tökéletlenül.”

A Paradicsomban nem a genetikai irányított, hanem Isten akarata (mondjuk itt a Földön is, de máshogy =)! Lehet h voltak ott is gének meg sejtek, nem tom, nem vok teológus de azok akk biztos tökéletesek voltak, nem "romlottak el" egy idő után! Mivel minden tökéletes volt az időnek nem is volt jelentősége!

2010. máj. 6. 19:13
 60/99 anonim ***** válasza:

első részt elvethetjük megbeszéltük, félreértettük egymást.

második részhez annyit hozzáfűznék, hogy légyszíves annál mondj nagyobb rosszat, itt a földön ami emberi viselkedéshez köthető, hogy valaki minden egyes rossz tulajdonsággal rendelkezik 100 százalékban. Ne azt mond, amit a természet tehet, hanem amit ember, mi arról beszélünk most. de bocsánat, lehet nem adsz kellő választ hiszen, a természet teremtette az embert is...ugyanis a katasztrófák nem rosszak, mert minden pusztulást, születés követ, akárhogyan is vesszük, viszont amire azt lehet mondani e bolygón, hogy jó vagy rossz, az csak és kizárólag az ember jellemére lehet ráhúzni. Minden relatív, de ennek az egy dolognak nem kell annak lennie.

harmadik részhez.

te valószínűleg tudod magadról, hogy létezel, én tudom magamról, hogy én létezem, de eddig nem tudtunk egymás létezéséről, mígnem elkezdtünk beszélgetni e témáról. innen tudom, hogy nem egyedül vagyok. Egy kérdés. Amikor alszol, akkor számodra, és hangsúlyozom számodra, nem máséra, létezik az univerzumunk?

Nem, a te számodra nem létezik, viszont azért marad fent, mert létezik ez az univerzális szuper intelligens elme, ami "befolyása" alatt tartja azt, még ha az összes ember is aludna egyszerre. És ezek tudtán, az utolsó bekezdésed válaszát is itt találod.

üdv

25/F

2010. máj. 6. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!