Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem féltek nagyon attól h a...

Nem féltek nagyon attól h a pokolba kerültök? Honnan tudhatnám tutira h nem oda fogok jutni?

Figyelt kérdés

Mer én próbálok úgy élni h Istennek tetszen meg én jó embernek tartom magam de néha csinálok akaratomon kívül hülyeségeket meg vannak olyan vágyaim aminek nem tok ellenállni :S És lelkiismeret furdallásom van meg szégyellem magam és félek h a pokolra fogok jutni :( Jó nem állandóan ezen kattog az agyam de tényleg félek tőlle. Mit tegyek? Honnan tudhatnám h tuti nem kerülök oda? Ti nem féltek ettől?

17/F

2010. máj. 1. 13:10
 41/99 A kérdező kommentje:

"Az pedig, hogy valaki kvázi halhatatlan, vagy sem, azért nem mindegy."

Ha nincs se oka, se célja, se értelme, akkor nem mindegy neki, hogy halhatatlan, vagy nem? A cél nélküli élet nem élet.

2010. máj. 5. 18:18
 42/99 anonim ***** válasza:

a válaszom előttinek: Sajnos nem igazán értem, mit akarsz kihozni ebből, de megpróbálok reflektálni.

Ezeket amiket ideírtál, az mind szép és jó. Az egyénnek pedig meg kell találnia a saját rövidtávú érdekei és a közösség érdekei(amivel az ő érdeke egybeesik) közti egyensúlyt.

2010. máj. 5. 18:32
 43/99 anonim ***** válasza:

"1. Az anyagot mai tudásunkkal a kvarkok szintjéig bonthatjuk le. A gondolataink csak erős közelítéssel nevezhető energiának, mivel az agykérged sejtjeinek elektromos kisüléssorozata magyarázatot ad a dologra.

Azaz nem egy transzcendens valami a gondolkodás képessége."

Erre még visszatérnék ha lehet.

Az agykéreg, vagy akár a kisülései miből vannak?

Te lennél a családod nélkül?(beleértve szüleidet is és bármelyik időről beszélek) Nem, nem lennél

Te lennél emberiség nélkül? Nem, nem lennél, hiszen ha nincs emberiség te sem vagy.

Emberiség lenne föld nélkül? Nem, nem lenne, mert nem tudna hol megélni, ki se "fejlődött" volna.

Emberiség lenne Univerzum nélkül? Nem, nem lenne, ugyebár, ha nincs Univerzum, akkor semmi sincs.

A következtetéseket levonva, te felelősséggel tartozol a családod iránt és az emberiség iránt teljesen.

Az emberiség pedig felelősséggel kell, hogy tartozzon a Föld felé és az Univerzum felé.

Annak jelentéktelen a másik nézőpont, akiben nincs meg ez a felelősségtudat, csak szűk méretekben(önmaga, barátok, család). Azért nincs meg, mert ezek az emberek nem látnak túl a "halálon", és azt hiszik, ami itt folyik az a "minden", és ezért gondolkodnak önzően, akár ha kicsi mértékben is. De megállapíthattuk, hogy pontosan ez az önzőség miatt van az a sok szenvedés, gyűlölet háború és igazságtalanság. Mert itt nincs vége, teljesen mindegy mit gondolunk, újjászületünk, vagy csak a génjeinket adjuk tovább, erkölcsösen kell viselkedjünk, a "jövő" érdekében.

üdv

25/F

2010. máj. 5. 18:35
 44/99 anonim ***** válasza:

Utolsónak: milyen célja van szerinted egy egysejtűnek?

elég egyszerű: annyiszor másolja le magát ahányszor csak tudja, az életfolyamatainak fenntartásával. Ez ellenben nem épp fennkölt. De attól még él az a jószág.

Nem, a sejt a saját életfolyamatait mindenképp helyes irányba próbálja terelni. Nem gondolkodik azon, hogy miért.

2010. máj. 5. 18:36
 45/99 anonim ***** válasza:

igen és lehetséges, hogy ha mi emberek sem gondolkodnánk, nem lenne ez a sok probléma, ami folyik világszerte.

de mi tesszük, és mi el tudjuk dönteni, mi a helyes út, viszont az egysejtű nem igazán. és ha látjuk, hogy amit teszünk az a megsemmisüléshez vezet, akkor nem hiszem, hogy folytatni kellene. pont abból fakad a baj, amit leírtál.

"Ezeket amiket ideírtál, az mind szép és jó. Az egyénnek pedig meg kell találnia a saját rövidtávú érdekei és a közösség érdekei(amivel az ő érdeke egybeesik) közti egyensúlyt."

Félre értelmezik, mert az érdeke az életnek, maga az életben maradás, ami pedig a 3 általam leírt dolog függvénye csak, a többi plusz, amiből jön a baj, mert elvetik a sulykot, kell még, kell még, ez pedig tudod hova vezet.

Egyébként, ha önnön érdekem keresem, ami egybeesik a közösségével amiben vagyok, az is van egy nagyobb közösségbe, és az is, és így tovább, tehát az egész bolygónk egy nagy közösség, azaz mindenki érdekeit kell figyelembe venni az utolsó szál emberig, egyenlően, igazságosan, önzetlenül.

üdv

25/F

2010. máj. 5. 18:47
 46/99 anonim ***** válasza:

Nos, a válasz egy kissé zavaros, pláne a következtetés levonása(én nem igazán értem, a leírt premisszákból hogy jutottál erre a konklúzióra).

Az egészet meg is fordíthatod: Lenne-e Föld emberiség nélkül?

Vagy univerzum Föld nélkül?

Nyilván igen.

Az ember felelősséggel tartozik a többiért.

1. Ez ebben a formában sántít. Így egy gyilkosság mindenki felelőssége lenne.

2. A saját életedért Te vagy a felelős, nem pedig más.

Az idegi kisülések nem hasonlítanak egy áram kisülésre.

Gyakorlatilag arról van szó, hogy a sejtmembrán más ionokat más arányban enged át aktiválódva

2010. máj. 5. 18:47
 47/99 anonim ***** válasza:

Egyelőre az ember eddigi döntései közül csak a környezetszennyezés irányul a pusztulás felé.

A közösség pedig csak addig tart, amíg az egyén fontosnak tartja az adott élethelyzetben. Pl.

1. szeretem a hazám, ezért nem csalok adót- itt a közösség a nemzet. Ez nekem is érdekem, hiszen így működhetnek a közösségi szolgáltatások.

2. szeretem a barátnőm, ezért kedves vagyok vele- itt a "közösség" ő. Ez szintén érdekem, mivel így sokkal harmonikusabb a családi viszony.

2010. máj. 5. 18:57
 48/99 anonim ***** válasza:
+ persze nem lehetek kedves mindenkihez, és nem szerethetek minden országot úgy mint a sajátomat
2010. máj. 5. 18:58
 49/99 anonim ***** válasza:

nem tudom mi a zavaros, de áruld el légyszíves, hogy mi váltja ki az emberben a gyilkolást, vagy akármelyik más fizikai bántalmazást. szeretném azt is megtudni, hogy miért vannak olyan emberek, nem csak a mi országunkban, akik nem rendelkeznek lakhellyel? miért jut eszébe annyi embernek a lopás - persze csak maga fenntartása végett(élelem, lakhely, ruházat) - ha rendben van minden a bolygónkon, és mindenki csak ténylegesen a saját közössége határain és érdekein belül cselekszik, dönt. Az érdek mindenkinek az életben maradás, gondolom ez nem vita téma.

Ezek az ionok miből is vannak akkor tulajdonképp? :)

Egyébként nehogy félreérts, nem gyanúsítalak meg semmivel, általánosságban beszélünk.

üdv

25/F

2010. máj. 5. 19:13
 50/99 anonim ***** válasza:

felelősséggel tartozni másért egyenlő, nem tenni olyan dolgot, amiből a másiknak kára származhat.

Igen amiket írtam megfordíthatod, de a lényege nem változik.

Az okozattól függsz, tehát tartozol neki felelősséggel, mert anyukádnak és apukádnak is tartozol azért, amiért "létrehoztak", vagy tévedek?

üdv

25/F

2010. máj. 5. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!