Hanyan vagytok benne biztosak hogy nem a pokolba kerültök es miert?
azert is irtam ki ezt a kerdest, mert ezt olvastam: [link]
es nagyon nagyon elgondolkoztatott hogy mi van akkor ha ez igaz, es ezzel eggyutt az is ami a bibliaban van irva a pokolrol peldaul. koszonom a valaszokat elore is
A biblia szerint Isten Szelleme bizonyságot tesz a mi szellemünkkel együtt,hogy Isten gyermekei vagyunk.Róma 8.16.
Mivel Jézus helyettem halt meg,én pedig elfogadtam Őt megváltómnak,nem megyek a pokolba!Az üdvösség hit által van,tehát aki nem biztos a dologban ,az bajban van!
Jaj, kérdező, ne dőlj be ilyeneknek! A poklot az emberek ijesztgetésére és megfélemlítésére találták ki. Hogy engedelmességre neveljék őket. Az egyik legrégebbi trükk, és máig működik: Az az ember, aki fél, mindent megtesz amit mondunk, hogy elkerülje a félelme tárgyát! (régen pokol, ma terrorizmus...)
a cikkről pedig lerí, hogy hitelesnek álcázott kamu az egész. Ha jobban belegondolsz, ilyet te is tudsz írni, keresel hozzá néhány képet, és máris kész.
Szia!
Én biztos vagyok benne, hogy minden elhunyt ember a pokolra kerül, ugyanis a pokol és a sír váltofogalmak a Bibliában!
A második halált, avagy a kárhozat halálát a keresztények általában örökkévaló gyötrelemnek hiszik a középkorban kialakult egyházi tanítás nyomán. A lélek halhatatlansága eszméjének következményeként jött létre ez az elgondolás. Ha ugyanis a lélek különválik a testtől a halál pillanatában, és mint halhatatlan és elpusztíthatatlan valami létezik tovább, akkor valóban nemigen lehet mást elképzelni a kárhozat büntetéseként. Ez a felfogás azonban Isten jellemére vet árnyékot és azon túl az egész megváltási tervre is! Mert jogos a kérdés: Ilyen engesztelhetetlen bosszút vagy megtorlást alkalmaz a szeretet Istene? A megváltottak öröme pedig egy ilyen borzalmas háttéren fog megvalósulni? Élvezni fogják az üdvösség javait egykori embertársaik, netán családtagjaik örökös kínjainak a tudatában?
A Biblia azonban – hála Istennek – semmi ilyesmit nem tanít. A kárhozat ítélete – amint a "második halál" kifejezés is utal erre – örök megsemmisülés, az élet jogának elvétele egy világosan indokolt ítélethirdetés nyomán. Ez súlyos, tragikus vég és igazságszolgáltató büntetés, de mégis a lehetséges legirgalmasabb dolog, ami a gyógyulni nem akaró, bűneikben megkeményedett emberekkel történhet. Íme, néhány világos ige:
"Egy kevés idő még és nincs gonosz, nézed a helyét és nincsen ott. Elmúlt és ímé nincsen! Kerestem, de nem található!" (Zsoltárok 37:10, 36)
(Akik az utolsó ítéletkor isznak Isten "haragpoharából",) "olyanok lesznek, mintha nem lettek volna" (Abdiás 1:16).
Végül maga a pokol (sír) és a halál is örökre megsemmisülnek a végső ítéletvégrehajtás pusztító lángtengerében – mondja ez az ige, jelképes beszéddel, mintegy megszemélyesítve a poklot (sírt) és a halált:
"A pokol (sír) és a halál vettetnek a tűznek tavába, ez a második halál, a tűznek tava" (Jelenések 20:14).
Ezután rögtön az újjáteremtett föld látomása következik a bibliai leírásban, azzal a bejelentéssel, hogy ott minden újjá lesz, és hogy ott "semmi elátkozott nem lesz többé" (Jelenések 22:3).
Remélem minél többen részesek lehetünk ebben!
Üdv. Péter
Péter nem kerül mindenki a pokolba. "..Aki győz annak nem árt a második halál." - Jelenések 2:11
"És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tűznek tavába vetteték." - Jelenések 20:15
"...inkább annak örüljetek, hogy a nevetek fel van írva a mennyben." - Lukács 10:20
A Hádész és a Pokol 2 különböző hely.De mi nem kerülünk a Hádészba oda csak az Ószövetségben kerültek.
A Zsoltárok 37:10-ben nem a Sátánra gondolt, mivel a Sátán hamis próféta stb. örökkön örökké gyötrődnek a tüzes és kénes tóban.
Példabeszédek 10:7 "..a bűnösök neve semmivé lesz." Itt emberekről van szó és nem a Sátánról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!