Nem féltek nagyon attól h a pokolba kerültök? Honnan tudhatnám tutira h nem oda fogok jutni?
Mer én próbálok úgy élni h Istennek tetszen meg én jó embernek tartom magam de néha csinálok akaratomon kívül hülyeségeket meg vannak olyan vágyaim aminek nem tok ellenállni :S És lelkiismeret furdallásom van meg szégyellem magam és félek h a pokolra fogok jutni :( Jó nem állandóan ezen kattog az agyam de tényleg félek tőlle. Mit tegyek? Honnan tudhatnám h tuti nem kerülök oda? Ti nem féltek ettől?
17/F
A Szentírás szerint a jócselekedetek nem szükségesek az üdvösségre.
A protestánsoknak az az alaptanítása, mely szerint "a jócselekedetek nem szükségesek az üdvösségre", abban a szörnyű tévedésben fogant, hogy nem vették észre, hogy amikor Szent Pál a "törvény cselekedeteivel" a hitet állítja szembe mint az üdvösség szerzőjét, a törvényen itt a Tórát, a zsidó körülmetélési és egyéb szertartásos törvényeket érti, amelyeknek értéktelenségét magyarázza azzal a hittel és új törvénnyel szemben, amelyet Jézus hozott. Képtelen elgondolás, ha valaki ebből Luther Mártonnal arra akar következtetni, hogy tehát az isteni és egyházi törvények elvesztették volna jelentőségüket s a jócselekedetekre, a parancsok megtartására, a szeretet és más erények gyakorlására a kereszténységben nincs többé szükség. Ez a rémületes tan okozhatta nagy részben azt az erkölcsi felfordulást, azt a rohamosan terjedő pusztulást, amelyről később Luther és reformátortársai maguk jajgatva panaszkodtak. A jócselekedetek annyira szükségesek az üdvösségre, hogy az újszövetségnek egy egész Könyve, Szent Jakab apostol levele, főképp csak erről tárgyal. "Mit használ, testvéreim, úgymond, ha valaki mondja, hogy hite van, de cselekedetei nincsenek? Vajon a hit üdvözítheti őt?" "Mert valamint a test lélek nélkül holt, úgy a hit is cselekedetek nélkül holt" (Jak. 2, 14. 26). Maga Krisztus Urunk is azt mondja, hogy az utolsó ítéleten az Emberfia "el fog jönni Atyja dicsőségében... és akkor majd megfizet mindenkinek cselekedetei szerint" (Máté 16, 27).
Nagyon is kényelmes evangélium volna az, amelynek az volna az elve, hogy nem kellenek a jócselekedetek s azért ez a helyes irányítás: "Vétkezzél bátran, csak higgy még bátrabban".
Hát nem tudom, de én szeretnék a pokolra kerülni. Ne értsetek félre, próbálok "istennek tetsző" életet élni. Próbálok becsületes és igazságos lenni. Nem szoktam se csalni, se hazudni.
Ez azért gond, mert ami szerintem helyes, az nem mindig törvényes, és ha a rendőr kérdezi ki volt, hát én voltam. Szóval néha elég kellemetlen, talán előbb-utóbb leszokok róla.
Mégis ha választani lehetne a pokolba szeretnék menni, mert a mennyet véleményem szerint nem érdemlem meg. De megkeresztelve se vagyok, így sok lehetőségem amúgy sincs. XD
Nem is vagyok keresztény, csak hajlok arra a hitre, hogy az anyagi világon túl van még valami, és a keresztény értékrenddel egyetértek.
Darwin elmélete meg azért is nagyon érdekes, mert a saját véleménye szerint megdőlt. Csak ezt nem reklámozzák, ilyen ez a világ...
Az a történet megvan, amikor egy híres tudós megállapította, hogy a homoszexualitás nem betegség, és ezt nagy dobra verték, meg ki is vették a betegségek listájából. De a tudós nem hagyta ennyiben, élete végéig foglalkozott a témával. Végül visszavonta az állítását, mert a homoszexualitás mégis betegség, és négy betegből hármat sikeresen kezelni is tudott (tehát hetero lett). A kutya nem volt rá kíváncsi.
Ennek semmi köze a jelenlegi témához, csak azt akartam példázni vele, hogy nem mindig az igazság van széles körben elterjedve, hanem azok a tények, amelyek bizonyos érdekeknek megfelelnek. Darwin elmélete tökéletesen megfelel az egyház szétveréséhez, amely nagyon is érdekében áll bizonyos köröknek. Ezért megcáfolhatják 1000 módon, nem számítana semmi, a köztudatba nem kerülne be.
Szia utolsó válaszoló!
A mennyet nem érdemelheted meg, de senki sem! A keresztények, sőőőt, a hívők sem. Csak annyi a különbség, hogy elfogadták a bibliát Isten szavaként és Ő azt mondja, hogy fogadjuk el Jézust megváltónknak, mert Ő szenvedett a keresztfán a bűneink miatt....
Ha meg is keresztelnek, de nincs a Megváltó az életedben, akkor hiába minden cselekedet. Hitből kell cselekedned....
Fogadd el Őt és meglátod az élet szebb oldalát!
Nézzük csak, mit ír a Róma 6:7 vers! "Mert a ki meghalt, felszabadult a bűn alól."
Ennek az írásszövegnek a fényében miért kínozna Isten még tovább a pokolban? Nem beszélve arról, hogy Isten tulajdonságait tekintve jó. Akkor miért kínozna bárkit is, főleg a halála után.
A Biblia arról is ír, hogy ha valaki meghal, megszűnik létezni, erről a Prédikátor könyve 9:7,12 ír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!