Isz.400-ig miért nem létezett a Szentháromság?
"A háromságra pedig a János.17;3."Az pedig az örök élet,hogy megismerjenek Téged az egyedüli igaz Istent és akit elküldtél a Jézus Krisztust" Itt a háromság gyökeresen bukik.Nem volt és aki a bibliát komolyan veszi annak nem lessz."
Már miért bukna a háromság?
Jézus Krisztus mint ember, szolgai formájában volt a "küldött", hogy kijelentse Istent. Attól még emberré válása előtt ő is Isten volt, ezt világosan kijelenti a Biblia Fil 2:6-7-ben.
Ha nem egységében vizsgálod bármelyik igét is a Bibliából, ha bármelyik igével is nem összeegyeztethető, amit bele akarsz magyarázni, akkor egyértelműen csak bukta lehet a tanítás amiben hiszel.
"Mert a biblia tisztán irja "amely lélek vétkezik annak kell meghalnia"
Ez így van, de a halál nem mindenkinek jelnti ugyanazt a sorsot, a nemlétezés állapotát pedig főleg nem jelentheti.
János.17;3-ra pedig: Már számtalanszor leírtam, hogy mi is valljuk, hogy az Atya az egyedüli igaz Isten, az egyedüli szabadító, az egyedüli úr, az egyedül szikla, az egyedüli halhatatlan, az egyedüli jóság, egyedüli fölség stb.. Viszont állítjuk, hogy lényegében a Fiúról is elmondható ugyanez.
"De mièrt?"
Azért, mert több helyen is olvassuk, hogy a Fiú is Isten. És mert pontosan azt csinálja, amit az Isten: teremt, uralkodik, ítél, megbocsájt, feltámaszt és üdvözít.
Azt persze elismerjük, hogy eredendően egyedül csak az Atya birtokolja a teljes istenséget, eredendően egyedül övé minden hatalom és dicsőség. Ezért és ilyen értelemben az egyetlen igaz Isten, de mivel mindent átadott a Fiúnak, s ami az Atyáé az a Fiú is, így öröklés útján a Fiú is Isten. Eredendően az Atya az egyedüli igaz Isten, de az öröklés lévén lényegében a Fiú is az. Az Atya nagyobb, mert ő adott mindent, de mivel a Fiú mindent megkapott, ezért lényegében egyenlő vele. Az Atya csak annyiban nagyobb, hogy Ő adja, Ő mindennek a forrása. A Fiú nem forrás, hanem közvetítő, mert az Atya mindent általa tesz: teremtés, uralkodás, üdvözítés, ítélkezés, mindent a Fiú által és a Fiúban tesz. Ha a Fiú csak az első angyal, az nem magyarázza meg, hogy miért van ez így. Komolyan most így utólag elismerem, hogy jó nagy hülye lehettem, amikor a "Jézus egy angyal" féle magyarázatotokat bevettem. Teljesen logikátlan, ráadásul ott van a zsidó levél, ami teljesen világossá teszi, hogy nem angyal, egy egész fejezet csak erről szól.
Egy cipőben járunk kedves Istvan35.
Én visszanézve a JT-s időszakomra (nem voltam alámerített) sajnálom és szégyenlem azt, amit akkor hittem és éreztem.
Én sem voltam alámerített, de így is csúnyán megvezettek. Na még csak az kellett volna, hogy alámerítkezzek! Szóba sem állnának velem, sőt, nem csak hogy hátat fordítanának nekem, hanem gyűlölnének, hiszen szerintük gyűlölni kell a hitehagyottakat, ezt az 1993-as Őrtorony nyíltan ki is mondja:
,,Amikor szándékosan döntenek az ilyen gonoszság mellett miután megismerték, mi a helyes , amikor annyira beléjük ivódik a rossz, hogy az természetük szerves részévé válik, ilyenkor egy kereszténynek a szó bibliai értelmében GYŰLÖLNIE KELL azokat, akik végérvényesen a gonoszság mellett kötelezték el magukat. Az igaz keresztények úgy éreznek az ilyen hitehagyottak iránt, mint Jehova; nem kíváncsiak hitehagyott eszméikre. Ellenkezőleg, utálják azokat, akik Isten ellenségeivé tették magukat ; a bosszúállást azonban Jehovára hagyják (Jób 13:16, NW; Róma 12:19; 2János 9, 10)."
„Jehova és alapelvei iránti lojalitásunk ki kell hogy fejlesszen bennünk egy erős ellenszenvet azok iránt, akik szándékosan lázadnak Jehova ellen, és azok iránt, akik Isten ellenségeiként foglalnak állást. Isten megrögzött ellenségei között van Sátán és a démonai. Néhány emberi lény is valószínűleg ebbe a kategóriába tartozik.” ( Ébredjetek! 1997. 12/8 14. o.)
Krisztus tanítása pedig ez: "szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik titeket átkoznak."
Úgy érzitek most jobb helyen vagytok? :)
Ezzel a 93-as Őrtoronnyal még csak GYIK-en találkoztam, nagyon rejtélyes, linkelnéd az eredetit?
"Úgy érzitek most jobb helyen vagytok? :)
Ezzel a 93-as Őrtoronnyal még csak GYIK-en találkoztam, nagyon rejtélyes, linkelnéd az eredetit?"
Azért vagy ilyen elhamarkodott és magabiztos, mert a JW.org érdekes módon csak 2000-ig tartalmazza az őrtorony és az ébredjetek kiadványokat.
De a kedvedért elárulom, hogy a Watchtower Libary 2009 tartalmazza 1980-ig is és ha az megvan akkor nézd meg benne. Ha nincs akkor szívesen elküldöm neked TeamViewer-en keresztül.
Írj privátot hogy egyeztetni tudjunk.
# 438
A sok tanításbeli módosítást, hamis világvége dátumokat jövendőlgető kiadványotokat is eltüntette a szervezeted, pedig volt ott piramisból való jósolgatástól kezdve minden. És ez csak röpke száz év alatt! Mindenki tudja, hogy voltak ilyenek, méghozzá szép számmal. Vagy talán ezeket is kétségbe vonnád? Nyilván nem céljuk kiteregetni a szennyest, akkoriban sokan elhagyták ezek emiatt az Őrtoronyot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!