Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények elmondanátok...

Keresztények elmondanátok honnan ered a Szentháromság?

Figyelt kérdés

2016. aug. 3. 21:30
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
Imdádkozás vagy hozzászólás? Mi a külömbség kérlek definiáld.
2017. márc. 9. 16:01
 42/56 anonim ***** válasza:
0%
Babilonból,Egyiptomból,Filiszteusoktol,325-től Nagy Constantinus pogány császártól.
2017. márc. 11. 15:05
 43/56 anonim ***** válasza:
78%
Röviden a válasz: a Szentlélek nyilatkoztatta ki a zsinaton lévő egyházatyáknak. De az Evangéliumban is számos helyen: Jézus keresztelkedése a Jordánban, Jézus főpapi imája János Evangéliumban
2017. márc. 11. 17:41
 44/56 anonim ***** válasza:

"Babilonból,Egyiptomból,Filiszteusoktol,325-től Nagy Constantinus pogány császártól."

Elhamarkodott válasz.

Babilon nem három istenben hitt, hanem annál többen.

Egyiptom úgy szintén!

A filiszteusok nem tudom miben hittek, de a poligámiát ne keverjük össze a trinitárius felfogással. Aki így tesz (mint pld. te) az valójában nem érti a Szentháromságot.

A Szentháromság tana EGY (1) Istenről tanúskodik, aki három módon mutatkozik be.

Constantinus pedig nem szólt bele a vallásba. Ő maga jelentéktelennek tekintette a trinitárius és az unitárius vitát. Ebből is látszik, hogy mennyire hidegen hagyta ez a dolog és a vitába nem szólt.

2017. márc. 11. 22:04
 45/56 anonim ***** válasza:
0%

43.Jézus és az apostolok miért nem beszéltek erről?

Megmondom miért:Azért mert nincs.

Rá lehet mondani ,hogy a Szellem kijelentette.De ha Jézus és az apostolok nem tanították,akkor a Szellem kijelentése hazugság,ugy mint a háromság összes lemenő válfaja,eggyütt a hagyományokkal.

Jézus azt mondta" a ti hagyományotokkal megrontottátok az én Atyám törvényét".

2017. márc. 11. 22:12
 46/56 anonim ***** válasza:
75%

"Jézus és az apostolok miért nem beszéltek erről? "

beszéltek erről, de hiába idézem ide a verseket, te más szemszögből tekintessz azokra és a elbagatellizálod azokat.

Mégis hogy lásd, nem a levegőbe beszélek itt egy két példa:

János 8:58 Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.

Itt az eredeti görög szöveg rámutat, hogy jelenidőben beszél magáról "VAGYOK". Érdekes, hogy miért is fordította ezt az őrtorony szervezet múlt időbe.

A Vagyok az Atya Ószövetség egyik címe. Émlékezzünk csak mit mondott Mózesnek: 2 Mózes 3:14. És monda Isten Mózesnek: VAGYOK A KI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izráel fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok.

Vagy nézzük János apostol egyik kommentárját:

János 5:18Hungarian Károli (KAR)

János 5: 18 E miatt aztán még inkább meg akarák õt ölni a zsidók, mivel nem csak a szombatot rontotta meg, hanem az Istent is saját Atyjának mondotta, egyenlõvé tévén magát az Istennel.

De kérlek engedd meg, hogy feltegyek egy igen nagyon egyszerű kérdést!

Ki az Úr és a pásztor?

Kérlek vedd figyelmbe az alábbi verseket:

Ószövetség: Zsoltárok könyve 23. rész

1.

Dávid zsoltára.

Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.

Újszövetség: János 10: 11Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja juhaiért.

Rómaiakhoz 16:24

24 A mi Urunk Jézus Krisztus kegyelme mindnyájan ti veletek. Ámen.

Érdkelődve várom a válaszod.

2017. márc. 12. 18:28
 47/56 anonim ***** válasza:
8%

Nagy Konsztántin pogány császár sugalatára jött létre 325-ben a politikai céljai elérésére.

Semmi bibliai alapja nincs,mivel Jézus és a követői nem beszéltek rolla.Csak a háromságosak bele magyarázzák a biblia használata nélkül a bibliába.Káromolják Istent egy nemlétező hamis tantételel.

Ami maga után vonja a Jel.22:18,19-et.

2017. ápr. 27. 07:20
 48/56 szp72 ***** válasza:
81%

A Szentháromság az Atyától, az Istentől ered, akitől a Fiú született, s akinek mindenét odaadta, akivel így a személyét kivéve teljesen egy.

A Szentháromság tana Krisztustól az emberré lett Fiúistentől ered, ő mondta el az embereknek, hogy minden, ami az Atyáé az övé is, hogy az Atya lelke azaz ő lelke is, s mindent amit az Atya tesz, azt a Fiú által teszi, azt maga a Fiú is cselekszi.

Az Atya és a Fiú a lelkük vagy más szóval a szellemük által egy. Az Isten ugyanis nem testi lény, hanem szellemi. Az ő szelleme, az ő lelke, az az ő lényegi mivolta, mindene az ő szelleme. Atya és a Fiú egy lelkű, egy szellemű, egy lényegű, egy mindenű, mert minden ami az Atyáé az a Fiúé is.

Az Atya és a Fiú a lelkül által annyira tökéletesen egy, hogy még a személyük egyé lesz a Szentlélekben. A Szentlélek az Atya és a Fiú tökéletes egysége. Két személy tökéletes egysége nem lehet se személytelen, se egyik se másik személy, hanem csak egy titokzatos harmadik.

A Szentháromság lényege, hogy az Isten a szeretet. Tökéletes önátadás és tökéletes egység. Aki meg akarja cáfolni a Szentháromságot, annak azt igazolnia a Bibliából, hogy az Atya nem adta oda mindenét a Fiúnak, s hogy az Atya lelke az nem teljesen a Fiú lelke is. Ez azonban a Bibliát ismerve elég nehéz vállalkozás.

2017. okt. 10. 09:26
 49/56 anonim ***** válasza:
0%

48.Te annyira jó szaki vagy mint egy jó reklámozó.

Az az ausztriai aki bent volt Hajdu Péternél a Frizbiben és elmondta,hogy él a reklámból.

Beszéd közben Péter egy kopott seprüt adott a kezébe és mondta,hogy mondjon egy reklámszöveget rolla.

A szöveg ilyenformán szolt.

-A görbe nyél azért kiválló mart a parket és a takarító között,egy kényelmes fekvést biztosit.

-A seprünek az alsó rész a kopástól ,azért zár be 15 fokot mert jobban fekszi a parketot,ezután minden seprűt igy fognak gyártani.

-A szine a régiségtől megsötétedett,éppen ezért,volt és van benne garancia.

Még írhatnék de ez már elég hasonlatnak ami a közted és a reklámozó közt van.

Mindent felhasználsz ami létezik és beledömöszölsz a háromságba.

Mondhatom nagy tehetség vagy.

Azért én a bibliából idézgetnék magyarázatom közben.

2017. okt. 10. 15:04
 50/56 anonim ***** válasza:
0%

Honnan ered a Szentháromság?

A hamis vallás világbirodalmábol Babilonból.

[link]

.

2017. nov. 8. 08:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!