Vallásosak ti tagadjátok az evolúciót? Még akkor is, ha kézzel fogható magyarázat áll mellette?
"de valahogy viszonyulni kell hozzá és az már hit"
Ez így elég zavaros, kifejtenéd?
Már elég sokszor kifejtettem.
Az evolúció egy eszme, aminek a saját elgondolása szerint a pusztítás a célja, akár a létfenntartás árán is.
Van egy hibája: nem tökéletes
"Az evolúció egy eszme, aminek a saját elgondolása szerint a pusztítás a célja, akár a létfenntartás árán is."
Ha ezt már többször is kifejtetted, akkor lassan ideje pontosítani. Az evolúció ugyanis a változó környezethez való folyamatos alkalmazkodásról szól.
Célja pedig eleve csak akkor lehet, ha egy teremtő, irányító erőt képzelsz mögé, ha úgy általánosságban beszélünk az evolúcióról, annak semmilyen célja nincs, pláne nem a pusztítás.
"Miért átkozta meg Jézus a fügefát?"
A fügefa minden valószínűség szerint Izrael jelképe lehetett, így egyfajta próféciaként fogható fel ez a pár sor.
De hogy jön ez ide?
Össze-vissza beszélsz...
Haj, haj, haj!
80...
"de valahogy viszonyulni kell hozzá és az már hit" - Egyeseknek lehet. Számomra bizalom, megértés, elfogadás. Bizalom a kutatók felé, hogy a legjobb képességeik szerint vizsgálódnak, s bizalom a bírálóik felé, hogy alaposan áttanulmányozták a publikációikat. Megértés, mert próbálom összerakni az elemeket, és utána elfogadom, hogy a rendszer működőképes.
A hit máshoz kell. Hit ahhoz kell, hogy bizonyítékok, bármilyen kézzel nem fogható és vizsgálhatatlan lételemeket valósnak fogadjon el valaki, és az így keletkező, önmagával és a valósággal szemben keletkező paradoxonokat huszárvágással fel lehessen oldani.
Az evolúciós elmélet működőképességéhez azonban felesleges.
x77: "A "tanult" hittásaiddal egyetemben az ember kifejlődésében hisztek...."
Kedves barátom! Én halálra cikizlek benneteket, de igyekszem tényekkel alátámasztani, hogy miért vélem jogosnak a szarkazmus használatát.
Igazold egy ténnyel, hogy jogosan alkalmaztad velem szemben a "tanult" megjelölésednél az idézőjelek használatát!
Ha nem megy, akkor csak annyi látszik belőled, hogy egy olyan megjegyző vagy, akiből a tehetetlen mérge kitermelte irígység beszél. Hogy ne illeshesselek ezzel a váddal, tán bizonyítsd be, hogy az eddig felsorolt érveim a tudomány tükrében is mind alaptalanok.
Te nem így tartod szükségesnek, mielőtt belekzdenél a gúnyolódásba? (tévedés ne essék! - Van jogos alapja a gúnyolódásnak, pl. azokkal szemben, akik a vitapartner véleményét rendre semmibe veszik, és semmi más nem telik tőlük, mint litániafújás...stb.)
"Igazold egy ténnyel, hogy jogosan alkalmaztad velem szemben a "tanult" megjelölésednél az idézőjelek használatát!"
Szerintem ezzel felettem akart ítélkezni, mert meg mertem említeni, hogy tanult keresztényeket is a hozzá hasonlók miatt skatulyázzák be ostobaként...
82...
"Az evolúció egy eszme," - NEM, egy tudományos elmélet. Mintahogy gravitáció vagy az elektromosság sem eszme.
"aminek a saját elgondolása szerint a pusztítás a célja," - A célja a kapcsolat megteremtése az egyszerű s a komplexebb létformák között. A pusztításhoz semmi köze, az a fanatikusok lételeme.
"akár a létfenntartás árán is." - ???
"Van egy hibája: nem tökéletes" - mármint mi lenne tökéletes??? Meg miért kellene?
"Az Atyánk ezt a világot már "leírta"." - Megjegyzem, ez eléggé ritka esemény a Bibliában. Egyszer írkált két kőtáblára érdekes dolgokat, aztán pont utána azzal ellentéteseket parancsolt. Aztán meg volt még egy esemény, ahol egy levegőben megjelenő kéz írogatott falakra. Nem látom benne a Világot.
"Csak az ítélet miatt marad fenn." - Mármint a Világ? Megvan az anélkül is!
"Miért átkozta meg Jézus a fügefát" - Tényleg, miért? És mi köze annak az evolúciós elmélethez?
#78: "te küldtél nekem üzit 05.26.21:31 ? nemtudom, csak kérdem, mert a stílus a tiedre hajaz"
Ha én küldtem, akkor oda van írva "Az üzenet küldője" mező mellé az, hogy Cerevisiae.
Erősen higgyél benne, hogy a beszélgetéseinket itt lehetővé tevő informatikai rendszer protokollja így működik. Ha ebben végül már fanatikusan hiszel, akkor el is fogod fogadni. De az is megteszi, ha az imént említett mező melletti információt elolvasva értelmezed.
Nem szoktam priviket küldeni, de főleg nem tenném ezt az olyan 40-egynehány %-osok névtelen halmazával, akiről azt se tudom, hogy melyik-melyik, mivel a %-kok akár pillanatról pillanatra változhatnak, viszont nagyjából az ilyen rovatokban az 50% alattiak zsolozsmatémája hasonló (betanult kreacionista vezérszólamok), (tisztelet a ritka kivételnek), tehát megkülönböztethetetlenek vagytok, mint a kriptába tévedt gyászlepkék.
#78: „válaszolok amúgy, ha gondolod...”
Annak, aki neked a privit küldte? Ha rám hallgatsz, akkor azt csinálsz amit akarsz, de ha nem tudod, hogy ki küldte, és neked mindenképpen a küldő jóváhagyására van szükséged a válaszadáshoz, meg a gondolkodáshoz is, akkor továbbra is nagy gondban maradsz… Attól félek, hogy bizonyos problémáidra saját magadnak kellene megoldásokra találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!