Vallásosak ti tagadjátok az evolúciót? Még akkor is, ha kézzel fogható magyarázat áll mellette?
Van bibliaismeretetek, úgy látom. Mindegy.
A Teremtőre úgy gondoltok, mint aki létrehozta az első sejtet, a többit pedig rábízta az evolúcióra, ami szintén az Ő "ötlete" ?
#130: "A bolond ember mindenesetre jól járt :D "
Nem beszélve az állandóan dilettáns idiótáknak nevezett béklyókészítő szakemberekről, akik végre fellélegezhettek...
"Simán kiűzhette volna a démonokat egyenesen a pokolba."
Bizonyára, de nyilván itt is be kell tartani bizonyos szolgálati utat. Lehet, hogy akkoriban minden profi démonűző eszköztárába tartozott egy disznó is, ami a kor legalkalmasabb démontárolójaként került náluk forgalomba.
Ma már tudjuk a Szellemirtók-ból, hogy a technika révén a démontárolók miniatürizálhatóvá válhattak, és az üzembentartásukhoz mindössze csak akkumulátorra van szükség, így ezek sikeresen kiszorították a piacról a disznókat.
:)
"Van bibliaismeretetek, úgy látom. Mindegy."
Nem! Nem mindegy. Tudod, hogy milyen simán meg tudnánk egymással beszélni mindent, ha legalább annyi ismeretetek lenne az evolúcióból, mint nekünk a Bibliából?
És van még egy nagy különbség közöttünk. Mi, ha nem tudjuk mi áll a Bibliában, akkor utána nézünk. Bele merünk nézni. Utána olvasunk, hogy a hívek mit állítanak arról, mi az elképzelésük, és még meg is mutatjuk mi magunk. Te mikor mutattál itt rá egy nem kreacionista evolúció-s tudományos értekezésre?
Mikor tettél itt olyat, hogy hosszasan kutattad, mit állít pontosan az "ellenoldal", és mind a két oldalt komparáltad egy értekezésedben, amit megmutattál nekünk?
Érdekesek vagytok ti mélyhívők! Hullára magától értetődően elvárjátok, hogy profi bibliatudorok legyünk, és magától értetődően valljátok azt, hogy nem nektek kell elfogulatlanul vizsgálódni, hanem a másik oldalnak, sőt, nektek semmilyen más dolgot nem kell vizsgálni, mindig csak annak, aki veletek nem ért egyet, és ha annál a valakinél csak egy dekányi elfogultságra lehet rámutatni, máris hőbörögtök!
Gratula!
"A Teremtőre úgy gondoltok, mint aki létrehozta az első sejtet, a többit pedig rábízta az evolúcióra, ami szintén az Ő "ötlete" ?"
Kicsit megfordítanám ezt a kérdést. A hittársaimmal, akikkel hasonlóképp gondolkodunk, az evolúcióra tekintünk úgy, mint Isten egy eszköze a teremtésre, az alkotásra.
A magam részéről bolond gondolatnak tartom, hogy a tudományra valaki úgy tekint, mint a vallás ellenségére, de ugyanúgy azt is, aki kizárólag Bibliai ismeretei alapján kompetensnek hiszi magát a tudomány tárgykörében. Nyitottnak kell lenni mindkét oldal megismerésére!
Ezért ne legyen kisebbségi komplexusod, nem bántásból mondom. Részben igazad van.
Rengeteg tudással rendelkezel és ezzel előnyben is vagy.
Speciel nekem sok idő kellene, hogy csak egy részét megtanuljam annak, ami a te fejedben van. Sokat lógsz itt, öntöd a tudományos információkat, amiket nem mindenki ismer ilyen széleskörűen vagy nem naprakészek az ismereteik. Ha nem vagyok toppon (márpedig nem vagyok) simán megvezethetsz vagy akár manipulálhatsz is. Ez a becsületeden múlik, én nem feltételezem rólad, meg amúgy is előbb utóbb kiderül.
Néha vannak olyan megjegyzéseid, amiket mellőznöd lenne ildomos.
Kicsit megfordítanám ezt a kérdést. A hittársaimmal, akikkel hasonlóképp gondolkodunk, az evolúcióra tekintünk úgy, mint Isten egy eszköze a teremtésre, az alkotásra.
A magam részéről bolond gondolatnak tartom, hogy a tudományra valaki úgy tekint, mint a vallás ellenségére, de ugyanúgy azt is, aki kizárólag Bibliai ismeretei alapján kompetensnek hiszi magát a tudomány tárgykörében. Nyitottnak kell lenni mindkét oldal megismerésére!
Nem vagyok a tudomány ellen. De ez az evolúció az Isten kezében, mint eszköz a teremtésre...
Isten tökéleteset teremtett. Egy tökéletlen eszközzel hogyan lehet tökéleteset alkotni? "...És látá Isten, hogy minden a mit teremtett vala, ímé igen jó."
Jézus hogyan gyógyította meg a csonkákat? Aszpirint adott nekik? Vagy azt mondta, várjatok, majd az evolúció elintézi. Nem. Akkor is teremtett.
Ami azt illeti, az evolúció elég tökéletes úgy ahogy van. Legalábbis ha a nagy egységet egészben nézed, és nem az egyes egyedeket hasonlítgatod külön-külön. Az élővilág csak így maradhat fent hosszútávon.
Szóval teljesen helytálló megállapítás, hogy az evolúció az jó.
"Jézus hogyan gyógyította meg a csonkákat? Aszpirint adott nekik? Vagy azt mondta, várjatok, majd az evolúció elintézi. Nem. Akkor is teremtett."
Most akkor szerinted gyógyított vagy teremtett?
"A Teremtőre úgy gondoltok, mint aki létrehozta az első sejtet, a többit pedig rábízta az evolúcióra, ami szintén az Ő "ötlete"
Attól félek, hogy erre csak Gabriel.T. gondol így a legutóbb megszólalók közül. Én ennek csak nem vetem el a lehetőségét. A harmadik (vagy első!) topiktársunk (kinek neve rejtve vagyon) asszem, erőteljesen nem így gondolja.
Mellesleg mindig igyekszem alátámasztani irodalommal a megjegyzéseimet, hogy az állításaim ellenőrizhetőek legyenek. Na, jó! Lehet, hogy a 'mindig' túlzás, de csak egy kicsit, mivel nem linkelhetek minden egyes szavam mellé egy értekezést.
Nem hinném, hogy a kisebbrendűségi komplexus kisütne a beírásaimból. Általában pont az ellenkezőjével szoktak vádolni, teljesen jogosan...ööö... akarom mondani - ez csak rágalom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!