Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosak ti tagadjátok az...

Vallásosak ti tagadjátok az evolúciót? Még akkor is, ha kézzel fogható magyarázat áll mellette?

Figyelt kérdés
Ugye az egyház ezt elutasítja és azt tanítja, hogy minden teremtmény olyannak lett teremtve, amilyen. Az ember is. De ott vannak például az ebek. A farkasokból fejlődtek ki, mégis teljesen máshogy néznek ki. A rokonságot mi sem bizonyítja jobban, hogy ez a két faj keresztezhető egymással és utóduk lehet egymástól. Tehát lehet, az emberek is a majomból fejlődtek ki? Én nem provokálni akarok, jó magam nem vagyok vallásos, csak érdekel, hogy a vallásos emberek mit gondolnak erről és mivel magyarázzák, hogy nem így van?

2016. máj. 20. 15:05
 161/188 anonim ***** válasza:
49%

Gabriel.Tailor

Észrevehetted, nem vagyok bőbeszédű, mint Cerevisiae.

Miért nem érted, amit értened kellene?

2016. máj. 31. 19:10
 162/188 Mojjo ***** válasza:

A 157-es válaszban lévő "nem" az nekem jött? Ha igen, akkor melyik kérdésemre, mert nem mindegy :)

Köszi!

2016. máj. 31. 19:13
 163/188 Mojjo ***** válasza:
100%

"Észrevehetted, nem vagyok bőbeszédű, mint Cerevisiae."

Hehe, na igen. Cerevisiae kicsit grafomán, de mi így bírjuk őt :D

2016. máj. 31. 19:13
 164/188 anonim ***** válasza:
Az utolsó kérdésedre.
2016. máj. 31. 19:18
 165/188 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Nagyon gyorsan válaszoltál. Sikerült biztosan megértened, amit írtam? Azért nem olyan rettentő hosszú, de nem is egyszerű szöveg.

Talán azért lenne érdemes megértened, mert érdekes gondolatra jutottam annak alapján (függetlenül attól, hogy igazam van-e vagy sem).

Tudod, hogy mi a tökéletes, ha a dolgok valóban úgy működnek, ahogy erről ejtettem szót én is, meg más is?

Hát ez a biblikus mondat!

"...És látá Isten, hogy minden a mit teremtett vala, ímé igen jó."

Figyelem! A primitív jelzőt most nem lenézésdiből fogom használni, hanem hogy az akkori népek egy csomó mindent nem tudhattak, amit mi már igen.

Ha jobban belegondolok, egy nagyon primitív mítoszban, a primitív megfogalmazójától azt várnám, hogy természetesen a tökéletes jelzőt használja mindenhol, ahol Isten szóba kerül.

Tulajdonképpen engem megdöbbent az a nagyon pontos megfogalmazás (legalábbis tudományos szemszögből), hogy csak egyszerűen "igen jó"-t ír! Nos, miért?

Tudományos szemszögből nézve ez a megfogalmazás lehet maga a tökéletes telitalálat. A lehető legjobb az elérhetetlen tökéletesség mezsgyéjén. A tökéletes nem képes változni, de ami ippeg hogy csak egy "hangyafütyinyire" van tőle, az igen. És ha Isten azt akarta, hogy a halandók világa változatos és érdekes legyen, akkor hatalmas hiba lett volna tökéletesre teremteni őket, mert az maga a merev változatlanság lenne.

Nahát! Így sose néztem erre a biblikus mondatocskára...

Van vajon a Bibliában olyan, ahol konkrétan tökéletesként beszélnek a teremtésről, és nem egy ember mondja, hanem a személytelen beszámoló írja ezt?

2016. máj. 31. 19:23
 166/188 anonim ***** válasza:
0%
Te még azt is 20 oldalban magyarázod, ha befosol.
2016. máj. 31. 19:27
 167/188 Mojjo ***** válasza:
@164: Oké, köszönöm!
2016. máj. 31. 19:28
 168/188 Cerevisiae ***** válasza:

OK.

Köszönöm a beszélgetést.

2016. máj. 31. 19:28
 169/188 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Asszem mindig kiderül, hogyha van tökéletlenség, azt mindig valami paraszt hívő produkálja legelőször...

:D

2016. máj. 31. 19:30
 170/188 anonim ***** válasza:
50%

Kőszikla! Cselekedete tökéletes, mert minden ő úta igazság! Hűséges Isten és nem csalárd; igaz és egyenes ő!

Az Istennek útja tökéletes;

Az Úrnak beszéde tiszta;

Paizsa ő mindeneknek, a kik ő benne bíznak.

Az Isten mélységét elérheted-é, avagy a Mindenhatónak tökéletességére eljuthatsz-é?

Az Istennek útja tökéletes; az Úrnak beszéde tiszta; paizsuk ő mindazoknak, a kik bíznak benne.

Az Úrnak törvénye tökéletes, megeleveníti a lelket; az Úrnak bizonyságtétele biztos, bölcscsé teszi az együgyűt.

Kezeinek cselekedetei hűség és igazság; minden ő végzése tökéletes.

stb.

2016. máj. 31. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!