Vallásosak ti tagadjátok az evolúciót? Még akkor is, ha kézzel fogható magyarázat áll mellette?
"Miért nem érted, amit értened kellene?"
Ha összefüggéstelenül pakolod egymás mögé a mondataidat, akkor nehéz megérteni, mit is szeretnél.
"Valami tökéletességbe nem tartozik bele, hogy a tökéletességét meg is tartja?"
DE!
A tökéletesnek pont az az egyik jellemzője, hogy MAGÁTÓL nem tud elromlani. Semmiképpen.
Persze kívülről elrontható.
E szerint, ha a mi világunk tökéletes volt, azt egyetlen személy volt képes elrontani: Isten.
Másrészt én nem osztom azt a nézetet, hogy a tökéletes csak merev, mozdulatlan lehet. Simán el lehet képzelni olyan dolgot (vagy világot, akár), amelyik tökéletes - és amelyiknek sok elemét tovább lehet fejleszteni - egy másik, hasonlóan tökéletes dologgá. Vagy akár cserélgetni, variálni - hogy még változatos is legyen a tökéletessége mellett, és legyen választási lehetőség.
Persze, hogy a tökéletest meg lehet változtatni, de minek. Passzióból, hogy kiderüljön van -e egy másik ugyanolyan tökéletes? Mellesleg matematikailag értelmetlen a másik tökéletes kifejezés. Ha valami eltér a tökéletestől, akkor az már nem lehet tökéletes.
Szerintem hagyjuk. Ez egy hülye téma... :D
Ne haragudj, ha megsértettelek.
Igazából nagyon kimerítően és készségesen válaszoltál. Köszönöm.
Néha beszoktam szúrni ilyen -nem túl frappáns- megállapítást, csakhogy a reakciót megítéljem. Most egy kicsit erős volt.
"Szerintem tökéletességről akkor lehet beszélni, ha van valaminek célja, illetve a cél betöltésének van egy optimuma."
Igen, de mint korábban írtam, a változás nem zárható ki, következésképpen a cél megvalósítását akadályozó változó tényezők azonnal megszüntetik az addig tökéletes működés tökéletességét.
A tökéletes kizárólag szubjektív alapon működik. A tökéletes szerkezet nem vesz fel energiát, nincs kiterjedése, de mégis kiszolgálja a cél működését, és bármilyen környezeti faktor változása esetén is alkalmazkodva nyújtja a tökéletesen változatlan szolgáltatását.
Te egy szubjektív tökéletességről beszélsz, ahol megelégszel egy korlátokon belül egy általad kitűzött cél kiszolgálásában, azonban sohasem tudhatod, hogy a cél kiszolgálását ne lehetne még hatékonyabban és még hatékonyabban megvalósítani, amik mentén a funkcionalitás tökéletessége nem változhat.
Ha eléred az optimumot, nincs tovább. A tökéletes gép nem vesz fel energiát, nincs kiterjedése... nincs miért változnia. Dög unalom lesz az ilyen világ, hiszen a kiszolgálás minősége is a legjobb, nincs min gondolkodni, nincs értelme a továbblépésnek. Vegetálás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!