Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosak ti tagadjátok az...

Vallásosak ti tagadjátok az evolúciót? Még akkor is, ha kézzel fogható magyarázat áll mellette?

Figyelt kérdés
Ugye az egyház ezt elutasítja és azt tanítja, hogy minden teremtmény olyannak lett teremtve, amilyen. Az ember is. De ott vannak például az ebek. A farkasokból fejlődtek ki, mégis teljesen máshogy néznek ki. A rokonságot mi sem bizonyítja jobban, hogy ez a két faj keresztezhető egymással és utóduk lehet egymástól. Tehát lehet, az emberek is a majomból fejlődtek ki? Én nem provokálni akarok, jó magam nem vagyok vallásos, csak érdekel, hogy a vallásos emberek mit gondolnak erről és mivel magyarázzák, hogy nem így van?

2016. máj. 20. 15:05
 171/188 anonim ***** válasza:
100%

"Miért nem érted, amit értened kellene?"

Ha összefüggéstelenül pakolod egymás mögé a mondataidat, akkor nehéz megérteni, mit is szeretnél.

2016. máj. 31. 19:33
 172/188 Mojjo ***** válasza:
100%
@170: Igen, tudom/tudjuk, hogy sokszor van említve a tökéletessége. A kérdés igazából az, hogy a keze nyomát viselő világ tökéletes-e, és ha nem, akkor az miért van. De ezt megtárgyaltuk, rendben megválaszoltad, és tiszteletben tartom a válaszaidat, mégha nem is értek egyet velük.
2016. máj. 31. 19:34
 173/188 anonim ***** válasza:

Mojjo

nincsmit

2016. máj. 31. 19:34
 174/188 anonim ***** válasza:
A szög tudat alatt is kibújik a zsákból.
2016. máj. 31. 19:43
 175/188 anonim ***** válasza:
100%

"Valami tökéletességbe nem tartozik bele, hogy a tökéletességét meg is tartja?"

DE!

A tökéletesnek pont az az egyik jellemzője, hogy MAGÁTÓL nem tud elromlani. Semmiképpen.

Persze kívülről elrontható.

E szerint, ha a mi világunk tökéletes volt, azt egyetlen személy volt képes elrontani: Isten.

Másrészt én nem osztom azt a nézetet, hogy a tökéletes csak merev, mozdulatlan lehet. Simán el lehet képzelni olyan dolgot (vagy világot, akár), amelyik tökéletes - és amelyiknek sok elemét tovább lehet fejleszteni - egy másik, hasonlóan tökéletes dologgá. Vagy akár cserélgetni, variálni - hogy még változatos is legyen a tökéletessége mellett, és legyen választási lehetőség.

2016. máj. 31. 19:50
 176/188 Cerevisiae ***** válasza:

Persze, hogy a tökéletest meg lehet változtatni, de minek. Passzióból, hogy kiderüljön van -e egy másik ugyanolyan tökéletes? Mellesleg matematikailag értelmetlen a másik tökéletes kifejezés. Ha valami eltér a tökéletestől, akkor az már nem lehet tökéletes.

Szerintem hagyjuk. Ez egy hülye téma... :D

2016. máj. 31. 20:05
 177/188 Ozmium42 ***** válasza:
Szerintem tökéletességről akkor lehet beszélni, ha van valaminek célja, illetve a cél betöltésének van egy optimuma. Egy dolog akkor tökéletes, ha alkalmas arra, hogy betöltse a célját, illetve erre maximális hatékonysággal képes. Egy-egy célra több dolog is tökéletesen alkalmas lehet, és egy-egy dolog is többféle módon lehet maximálisan hatékony. Értelmezésem szerint tehát Isten teremtése nem tökéletes, mert nem arra a célra tervezte a világot, mint ahová jutott, tehát a lehető legtávolabb áll a tökéletestől.
2016. máj. 31. 20:15
 178/188 anonim ***** válasza:
49%

Ne haragudj, ha megsértettelek.

Igazából nagyon kimerítően és készségesen válaszoltál. Köszönöm.

Néha beszoktam szúrni ilyen -nem túl frappáns- megállapítást, csakhogy a reakciót megítéljem. Most egy kicsit erős volt.

2016. máj. 31. 20:22
 179/188 Cerevisiae ***** válasza:
100%

"Szerintem tökéletességről akkor lehet beszélni, ha van valaminek célja, illetve a cél betöltésének van egy optimuma."

Igen, de mint korábban írtam, a változás nem zárható ki, következésképpen a cél megvalósítását akadályozó változó tényezők azonnal megszüntetik az addig tökéletes működés tökéletességét.

A tökéletes kizárólag szubjektív alapon működik. A tökéletes szerkezet nem vesz fel energiát, nincs kiterjedése, de mégis kiszolgálja a cél működését, és bármilyen környezeti faktor változása esetén is alkalmazkodva nyújtja a tökéletesen változatlan szolgáltatását.

Te egy szubjektív tökéletességről beszélsz, ahol megelégszel egy korlátokon belül egy általad kitűzött cél kiszolgálásában, azonban sohasem tudhatod, hogy a cél kiszolgálását ne lehetne még hatékonyabban és még hatékonyabban megvalósítani, amik mentén a funkcionalitás tökéletessége nem változhat.

Ha eléred az optimumot, nincs tovább. A tökéletes gép nem vesz fel energiát, nincs kiterjedése... nincs miért változnia. Dög unalom lesz az ilyen világ, hiszen a kiszolgálás minősége is a legjobb, nincs min gondolkodni, nincs értelme a továbblépésnek. Vegetálás.

2016. máj. 31. 20:29
 180/188 Cerevisiae ***** válasza:
100%
A tökéletesség ismerete egyszerűen nem létezhet a halandók világában, mert ha tudod, hogy valamit tényleg tökéletesre megcsináltál, azt csak úgy tudhatod, ha mindennel tisztában vagy az Univerzumban.
2016. máj. 31. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!