Vallásosak ti tagadjátok az evolúciót? Még akkor is, ha kézzel fogható magyarázat áll mellette?
Isten örökkévaló szemszögből tekint a dolgokra. Mi viszont földi szempontból. Miért tette Isten az embert a földre, tudva, hogy bűnbe esnek ? A bűnbeesés nem volt a terve, de számításba vette.
A gonosz olyan mint a sötétség, ami a fény hiánya. Létezik Isten és annak a hiánya. Az angyalok választhattak. Isten ezért is tökéletes.
"A gonosz olyan mint a sötétség, ami a fény hiánya. Létezik Isten és annak a hiánya. Az angyalok választhattak. Isten ezért is tökéletes."
Csak én nem látom az ok-okozati összefüggést a mondatok között? Legalábbis csak az első és a második mondatot értem, de hogy ezek miért támasztanák alá a negyediket?
Próbáld kicsit részletesebben kifejteni, hogy is érted!
Te vagy a tanult hívő. Miért engem kérdezel?
Válaszolj te. Még arra sem válaszoltál, amiket kérdeztem.
Kedves #149-es.
Szerintem szélmalomharcot vívsz. Sajna, Mojjo jól fogja meg a dolgot. Egyszerűen nem tudsz majd bemutatni semmi olyasmit a világban, amire rá lehetne sütni a tökéletesség bélyegét. A tökéletesség fogalmát mindig egy éppen nem változó helyzetben működő objektumra vonatkoztatjuk, amiről a legjobb tudásunk szerint vallhatjuk, jobbat nem lehet rá kitalálni, minden igényünket kielégíti. De fogyaszt energiát? Akkor nem tökéletes. Jó, ne fogyasszon energiát, de elfoglalja a teret, tehát legyen egyre és egyre kisebb. Igazándiból akkor lesz tökéletes, ha nem is létezik. Mi van? De akkor mi fog működni? Valójában minden esetben csak akkor használjuk a tökéletes jelzőt, amikor sikerült elérni a célunkat maradéktalanul, de igazándiból tudjuk, hogy még annál is lehetne jobb, de felesleges tovább vesződni vele, vagy tudjuk, hogy nem is lennénk rá képesek. A másik probléma, hogy idővel minden változik, így az a helyzet, hogy a legparányibb változás a környezetben tökéletlenné teszi a dolgot, márpedig változás mindig és mindig lesz könyörtelenül.
Félre ne érts! Lehet az is, hogy Isten valami totál megmagyarázhatatlan módon tökéletes, de én ilyenkor a helyetekben megelégednék csak annyival magyarázkodás helyett, hogy emberi ésszel fel nem fogható. Tudod, amikor megpróbáljátok a felfoghatatlant kismillió szintén felfoghatatlan jelzővel körülírni, az roppant fárasztó butaság, és max. csak öngyőzködésre jó.
Nos, ha nem is tudjuk definiálni a tökéletesség fogalmát, de valamely nem változó szituációban a működés egyre és egyre jobbságának lehetőségét talán tényleg egyetlen algoritmussal lehet csak megfogni, és az az evolúció matematizálása, vagyis az evolúciós / genetikai algoritmus. Gondolj bele! Ha valami egyre és egyre jobban közelít apró lépésekkel a tökéletesség irányába, akkor elviekben előbb vagy utóbb el is kell érnie azt. Ozmium42 példája éppen erről szól, vagyis a variáció, replikáció szelekció összműködése állandóan közelit a tökéletes megoldás felé, ám soha, de soha nem érheti el, pedig az evolúció egyetlen a világon, akinek erre esélye van. Egyszerűen nincs más matematikai modell, ami ennél tökéletesebb megoldással rukkolhatna elő, de így is mindig egy „hangyafütyinyi” távolságra lesz a tökéletes megoldástól, mert a variáció állandóan ezen a „hangyafütyin” belül fog mozogni. Ha leállna a variáció, akkor viszont megállna az evolválás folyama, és változatlanságba dermedve a folyamat nem tudná megint keresni a tökéletest, ha változik a környezet, így azonnal elkezdene leromlani a már majdnem elért tökéletességünk.
"Te vagy a tanult hívő. Miért engem kérdezel? "
Mivel te próbáltál valamit állítani, amit nem sikerült értelmeznem, kit kérdezzek? Ne csináld már :D
Most értelmes beszélgetést szeretnél folytatni vagy csak kötözködsz? Döntsd már el!
"Félre ne érts! Lehet az is, hogy Isten valami totál megmagyarázhatatlan módon tökéletes, de én ilyenkor a helyetekben megelégednék csak annyival magyarázkodás helyett, hogy emberi ésszel fel nem fogható. Tudod, amikor megpróbáljátok a felfoghatatlant kismillió szintén felfoghatatlan jelzővel körülírni, az roppant fárasztó butaság, és max. csak öngyőzködésre jó."
Ismétlem magam körülmagyarázás nélkül: Isten örökkévaló szemszögből tekint a dolgokra. Mi viszont földi szempontból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!