Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosak ti tagadjátok az...

Vallásosak ti tagadjátok az evolúciót? Még akkor is, ha kézzel fogható magyarázat áll mellette?

Figyelt kérdés
Ugye az egyház ezt elutasítja és azt tanítja, hogy minden teremtmény olyannak lett teremtve, amilyen. Az ember is. De ott vannak például az ebek. A farkasokból fejlődtek ki, mégis teljesen máshogy néznek ki. A rokonságot mi sem bizonyítja jobban, hogy ez a két faj keresztezhető egymással és utóduk lehet egymástól. Tehát lehet, az emberek is a majomból fejlődtek ki? Én nem provokálni akarok, jó magam nem vagyok vallásos, csak érdekel, hogy a vallásos emberek mit gondolnak erről és mivel magyarázzák, hogy nem így van?

2016. máj. 20. 15:05
 151/188 anonim ***** válasza:
49%
Nem volt az, de azzá vált.
2016. máj. 31. 18:06
 152/188 Mojjo ***** válasza:
100%
Ha valami tökéletes, akkor tud-e tökéletlenné válni? Eleve az a lehetőség, hogy valami tökéletlenné tud válni, nem egy tökéletlenség maga is? Valami tökéletességbe nem tartozik bele, hogy a tökéletességét meg is tartja?
2016. máj. 31. 18:31
 153/188 anonim ***** válasza:

Isten örökkévaló szemszögből tekint a dolgokra. Mi viszont földi szempontból. Miért tette Isten az embert a földre, tudva, hogy bűnbe esnek ? A bűnbeesés nem volt a terve, de számításba vette.

A gonosz olyan mint a sötétség, ami a fény hiánya. Létezik Isten és annak a hiánya. Az angyalok választhattak. Isten ezért is tökéletes.

2016. máj. 31. 18:42
 154/188 Mojjo ***** válasza:
100%
@153: Oké. Visszatérve a kérdésemre: ha valami képes elveszíteni a tökéletességét, akkor az önmaga tökéletes-e? Az, hogy valami magában rejti a lehetőséget, hogy tökéletlenné válik, nem tökéletlenség-e?
2016. máj. 31. 18:47
 155/188 anonim ***** válasza:
100%

"A gonosz olyan mint a sötétség, ami a fény hiánya. Létezik Isten és annak a hiánya. Az angyalok választhattak. Isten ezért is tökéletes."

Csak én nem látom az ok-okozati összefüggést a mondatok között? Legalábbis csak az első és a második mondatot értem, de hogy ezek miért támasztanák alá a negyediket?

Próbáld kicsit részletesebben kifejteni, hogy is érted!

2016. máj. 31. 18:49
 156/188 anonim ***** válasza:
0%

Te vagy a tanult hívő. Miért engem kérdezel?

Válaszolj te. Még arra sem válaszoltál, amiket kérdeztem.

2016. máj. 31. 18:52
 157/188 anonim ***** válasza:
Nem.
2016. máj. 31. 18:54
 158/188 Cerevisiae ***** válasza:
100%

Kedves #149-es.

Szerintem szélmalomharcot vívsz. Sajna, Mojjo jól fogja meg a dolgot. Egyszerűen nem tudsz majd bemutatni semmi olyasmit a világban, amire rá lehetne sütni a tökéletesség bélyegét. A tökéletesség fogalmát mindig egy éppen nem változó helyzetben működő objektumra vonatkoztatjuk, amiről a legjobb tudásunk szerint vallhatjuk, jobbat nem lehet rá kitalálni, minden igényünket kielégíti. De fogyaszt energiát? Akkor nem tökéletes. Jó, ne fogyasszon energiát, de elfoglalja a teret, tehát legyen egyre és egyre kisebb. Igazándiból akkor lesz tökéletes, ha nem is létezik. Mi van? De akkor mi fog működni? Valójában minden esetben csak akkor használjuk a tökéletes jelzőt, amikor sikerült elérni a célunkat maradéktalanul, de igazándiból tudjuk, hogy még annál is lehetne jobb, de felesleges tovább vesződni vele, vagy tudjuk, hogy nem is lennénk rá képesek. A másik probléma, hogy idővel minden változik, így az a helyzet, hogy a legparányibb változás a környezetben tökéletlenné teszi a dolgot, márpedig változás mindig és mindig lesz könyörtelenül.

Félre ne érts! Lehet az is, hogy Isten valami totál megmagyarázhatatlan módon tökéletes, de én ilyenkor a helyetekben megelégednék csak annyival magyarázkodás helyett, hogy emberi ésszel fel nem fogható. Tudod, amikor megpróbáljátok a felfoghatatlant kismillió szintén felfoghatatlan jelzővel körülírni, az roppant fárasztó butaság, és max. csak öngyőzködésre jó.

Nos, ha nem is tudjuk definiálni a tökéletesség fogalmát, de valamely nem változó szituációban a működés egyre és egyre jobbságának lehetőségét talán tényleg egyetlen algoritmussal lehet csak megfogni, és az az evolúció matematizálása, vagyis az evolúciós / genetikai algoritmus. Gondolj bele! Ha valami egyre és egyre jobban közelít apró lépésekkel a tökéletesség irányába, akkor elviekben előbb vagy utóbb el is kell érnie azt. Ozmium42 példája éppen erről szól, vagyis a variáció, replikáció szelekció összműködése állandóan közelit a tökéletes megoldás felé, ám soha, de soha nem érheti el, pedig az evolúció egyetlen a világon, akinek erre esélye van. Egyszerűen nincs más matematikai modell, ami ennél tökéletesebb megoldással rukkolhatna elő, de így is mindig egy „hangyafütyinyi” távolságra lesz a tökéletes megoldástól, mert a variáció állandóan ezen a „hangyafütyin” belül fog mozogni. Ha leállna a variáció, akkor viszont megállna az evolválás folyama, és változatlanságba dermedve a folyamat nem tudná megint keresni a tökéletest, ha változik a környezet, így azonnal elkezdene leromlani a már majdnem elért tökéletességünk.

2016. máj. 31. 18:57
 159/188 anonim ***** válasza:
100%

"Te vagy a tanult hívő. Miért engem kérdezel? "

Mivel te próbáltál valamit állítani, amit nem sikerült értelmeznem, kit kérdezzek? Ne csináld már :D

Most értelmes beszélgetést szeretnél folytatni vagy csak kötözködsz? Döntsd már el!

2016. máj. 31. 18:58
 160/188 anonim ***** válasza:
50%

"Félre ne érts! Lehet az is, hogy Isten valami totál megmagyarázhatatlan módon tökéletes, de én ilyenkor a helyetekben megelégednék csak annyival magyarázkodás helyett, hogy emberi ésszel fel nem fogható. Tudod, amikor megpróbáljátok a felfoghatatlant kismillió szintén felfoghatatlan jelzővel körülírni, az roppant fárasztó butaság, és max. csak öngyőzködésre jó."

Ismétlem magam körülmagyarázás nélkül: Isten örökkévaló szemszögből tekint a dolgokra. Mi viszont földi szempontból.

2016. máj. 31. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!