Vallásosak ti tagadjátok az evolúciót? Még akkor is, ha kézzel fogható magyarázat áll mellette?
Ja...
Azt elfelejtettem mondani, hogy náluk maga a láb szó is nyilván mást jelentett, mint most nekünk. Nekik a lábra volt egy olyan szavuk, ami kifejezetten lépegető, rendesen futó lábra utalt, és ők csak azt tartották normális lábnak, ami azonban nem jelenti azt, hogy ne tartották volna az ugró végtagot is ugyanolyan végtagnak, mint a lábat is.
Nem'tom, hogy érthető-e mire gondolok. Hihetetlenül sok félreértésre adott okot az különböző civilizációk találkozásánál az, hogy mindkét fél azt hitte, ugyanarra a fogalomra gondolnak egy beszélgetés során, holott éppen végzetesen értették félre egymást.
Nem tudom megállni még…
A félreértések megszületéséhez amúgy nem kell még külön civilizáció sem, mert elég akár ismerethiány is. Mondok egy aranyos példát.
Nemrég váltottam szót egy tündéri 4-5 éves kislánnyal, aki elbüszkélkedett nekem azzal, hogy kapott egy szép pár cipőt, és most neki is ugyanolyan van, mint Bernadettnek (óvodabeli barátnője).
Ránéztem a cipellőjére, és mosolyogva kérdeztem – Bernadetté is mokaszin?
A kiscsajszi erre lemerevedett (meglepődtem, hogy miért), majd óvatosan megformálva a szavakat végül kibökte – Nem, nem. Rózsaszín.
Értetlenül álltam ott. Elég hosszan nézegettük egymást furcsán, aztán hirtelen beugrott, és felnevettem – Jaj, te kis te! A mokaszin az egy cipőféle, nem pedig szín! Nem moka színű!
Ugyanakkor a kislány zseniális volt. Nem tudhatta milyen színről van szó, de kizárásos alapon készen volt a válasszal. Moka biztosan nem. Önérzetes is volt, mert nem akarta elárulni, hogy nem tudja milyen szín az a moka, inkább kombinált, hogy mivel rejtheti el a tudatlanságát. :D
@Kérdező(#49): „Rég nem olvastam a válaszokat, max az első két oldalt de most elolvastam az utolsót. „
Hm. Mit mondjak erre? Igazándiból nem is kell keresnem a szavakat, mert a róka már megfogalmazta helyettem:
„– Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.
– Az idő, amit a rózsámra vesztegettem… – ismételte a kis herceg, hogy jól az emlékezetébe vésse.
– Az emberek elfelejtették ezt az igazságot – mondta a róka. – Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél. Felelős vagy a rózsádért…” (A kis herceg - Antoine de Saint-Exupéry).
Szvsz. kihagytál néhány nagyon fontos mesét gyerekkorodban… :)
Nem vetted észre, hogy a vallásosakat kérdezte? Mit keresel itt?
Minek dugod ide az orrod? Hívott valaki? Téríteni akarsz ?
Hazugságokkal semmit nem érsz el.
"Nehogy már te megpampogd, hogy én mit csináljak. Foglalkozz magaddal, nem hozzád szóltam."
Egy nyílt fórumra kommenteltél, szóval bárkinek épp ugyanolyan joga van a te válaszodra reagálni, mint neked bárki máséra.
A stílusod pedig tényleg igen sok kívánnivalót hagy maga után.
@58: köszönöm, hogy bemutattad, hogy a vallásos attitűd sem a megértésről, elfogadásról, empátiáról szól. Figyelemre méltó, ugyanakkor végtelenül groteszk, hogy egy másik kérdés alatt az "evolúcionista" emberek agresszív stílusán elmélkedsz, miközben te magad ilyen hozzászólásokat produkálsz. Ezen kívül felhívnám rá a figyelmed, hogy egy nyílvános fórumon vagy, így nem kell engem személyesen megszólítanod, hogy válaszolhassak.
Ha pedig zavar, hogy felhívom arra a figyelmed, hogy egy hozzászólásod erkölcsileg erősen aggályos, inkább tanulj belőle, ahelyett, hogy még mélyebbre süllyedsz. Így csak magadat, meg az általad képviselt oldalt járatod le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!