Vallásosak ti tagadjátok az evolúciót? Még akkor is, ha kézzel fogható magyarázat áll mellette?
Kiss Éva
A Biblia olyan pontos, hogy szerinte
- 6000 éves a világ. Te ezt elhiszed?
- Előbb volt fény, mint Nap
- Előbb voltak növények, mint Nap.
- Előbb voltak napok, mint Nap :D
- Négy lábú rovarok
- Denevér, mint madár
- Kérődző nyúl
- pí = 3
- a betegségeket ördögök és démonok okozzák
- I. Mózes 30, 37-43-ban leírt állattenyésztési módszerről szintén megemlékeznék, hogy mi is történik itt pontosan? Hogy is működik ez?
Aztán azokra, amit te írtál:
- A Föld nincs felfüggesztve
- Az ég nincs se kiterjesztve, mint egy kárpit, se kifeszítve, mint sátor
- Víz körforgása... gratulálok. Nem a nagy varázsló miatt van, hanem mert a Nap süti a Földet, és a víz párolog a melegben.
Tisztelt Ozmium42!
A gond csak annyi, hogy ha nem akarod megérteni, hogy el kell rugaszkodnod attól, hogy akár a pí, akár a fizikai, matematikai törvények stb véletlenül lettek, akkor sose fogod megérteni a Bibliát. Tudjuk, hogy a hit nem mindenkié, de az ilyenekkel nincs is mit kezdjünk! Vitatkozni meg azért nem vitatkozunk, mert bibliai alapunk van rá, hogy az üres filozofálgatásnak, a vitának semmi értelme.
Azt hiszem már írták itt előttem mások, hogy a tudósok, csak felfedezik azt ami van - törvények, törvényszerűségek, anyagok, erők -, amit már egy intelligencia rendszerbe állított és működtet. Vagy Te tényleg azt hiszed, hogy magától forog a föld éppen csak annyit, hogy élhetünk rajta, és a dőlésszöge is csak éppen annyi, hogy az éghajlata megfelel az embernek életre stb.......
- 6000 éves a világ. Te ezt elhiszed?
Nem a világ 6000 éves!!!!!! Csak az ember él ennyi ideje a földön
- Előbb volt fény, mint Nap
Az első napon Isten azt mondta, hogy legyen világosság, ekkor még felhőtakaró pólyálta be a földet, ami a fénynek áthatolhatatlan volt. a teremtés azzal kezdődött, hogy fokozatosan a diffúz fénytől a teljes világosságig, a Föld nap körüli forgásával egyidőben és önmaga körüli forgásától is, meg nem lehetett különböztetni a nappalt a világosságtól.
- Előbb voltak növények, mint Nap.
Nem ez butaság. Mint írtam az első teremtési napon a fény beszűrődött és egyre erősebben lehetett megkülönböztetni a nappalt az éjszakától
- Előbb voltak napok, mint Nap :D
Ezt nem is tudom honnan írod, mert nem bibliai, hiszen nem mindegy Nap, vagy nap. Ráadásul a teremtési napok nem 24 órát jelentettek!
- Négy lábú rovarok
- Denevér, mint madár
Ezzel nem tudok mit kezdeni, kicsit úgy érzem kötözködni szeretnél
- Kérődző nyúl
Igen, volt olyan nyúl, ami kérődzött. Talán megkérdőjelezed, hogy sok állat már kihalt?
- pí = 3
3,14 :-) Mi van vele? Ki számította ki? Ősrobbant és lett rend. Vagy hogyan is van ez?
- a betegségeket ördögök és démonok okozzák
Ilyen sincs a Bibliában! Írd meg kérlek, hogy hol találtál rá. Amit Te itt írtál, azt emberek okoskodták ki. Támaszd alá, és beismerem a tévedésem.
- I. Mózes 30, 37-43-ban leírt állattenyésztési módszerről szintén megemlékeznék, hogy mi is történik itt pontosan? Hogy is működik ez?
Most tényleg kötözködsz? Miért lenne ez tenyésztés?????
Aztán azokra, amit te írtál:
- A Föld nincs felfüggesztve
Komolyan kezdelek sajnálni! Ha valami a semmire van felfüggesztve az nem azt jelenti, hogy nincs? Te nem hallottál elődeink beszédjéről még sose? A "a kutyám lett volt" mit is jelent?
- Az ég nincs se kiterjesztve, mint egy kárpit, se kifeszítve, mint sátor
- Víz körforgása... gratulálok. Nem a nagy varázsló miatt van, hanem mert a Nap süti a Földet, és a víz párolog a melegben.
hm........ gyerekes értelem, vagy értelmetlenség tükröződik ezekből a beszédekből. Bocs! Feladom! Veled nem érdemes beszélni, mert olyan büszke vagy a butaságodra, hogy süt. Ja! A butaság nem süt! Na jó munkát a további okoskodásodhoz.
"A gond csak annyi, hogy ha nem akarod megérteni, hogy el kell rugaszkodnod attól, hogy akár a pí, akár a fizikai, matematikai törvények stb véletlenül lettek"
Nem rugaszkodok el semmitől anélkül, hogy jó okom lenne rá. Az ókori emberek képzeletbeli despotájának fenyegetése és ígérgetése nem jó ok.
"Tudjuk, hogy a hit nem mindenkié, de az ilyenekkel nincs is mit kezdjünk!"
Sajnálom, hogy nem vagyok különleges, mint te. Bár ebben is tévedsz, hívő voltam korábban, mint te. Csak tovább tanultam. Neked is sikerülhet.
"Vitatkozni meg azért nem vitatkozunk, mert bibliai alapunk van rá, hogy az üres filozofálgatásnak, a vitának semmi értelme."
Nem találod ezt a "bibliai alapot" pokolian átlátszónak? Ovis érvelés. Nem vitázunk, mert úgy is tudjuk, hogy igazunk van, megmondta a Pistika, aki erősebb, és az apukája 100 kiló. Vagy valami ilyesmi. Régen voltam már ovis.
"Azt hiszem már írták itt előttem mások, hogy a tudósok, csak felfedezik azt ami van - törvények, törvényszerűségek, anyagok, erők -, amit már egy intelligencia rendszerbe állított és működtet."
A vallásosak pedig kitalálják, ami nincs. Illetve elhiszik.
"Vagy Te tényleg azt hiszed, hogy magától forog a föld éppen csak annyit, hogy élhetünk rajta, és a dőlésszöge is csak éppen annyi, hogy az éghajlata megfelel az embernek életre stb...... "
Természetesen. Hiszen a tudósok rájöttek a tehetetlenség törvényére, és arra is, hogy a gödör nem a pocsolya kedvéért pocsolya alakú, hanem a víz veszi fel a gödör alakját. Bizony!
"Nem a világ 6000 éves!!!!!! Csak az ember él ennyi ideje a földön"
De, a világ 6000 éves!!!! Mert ezt írja a Biblia!!!44!!4! És Ádám azóta van a földön, mióta a világ 6 napos!!!4!négy!!!
"Az első napon Isten azt mondta, hogy legyen világosság, ekkor még felhőtakaró pólyálta be a földet, ami a fénynek áthatolhatatlan volt. a teremtés azzal kezdődött, hogy fokozatosan a diffúz fénytől a teljes világosságig, a Föld nap körüli forgásával egyidőben és önmaga körüli forgásától is, meg nem lehetett különböztetni a nappalt a világosságtól."
Ez viszont nincs benne a Bibliában, belemagyarázás, hogy ne tűnjön akkora képtelenségnek, mint amekkora. Szoktasd magad hozzá: egy ókori nép primitív világszemléletét tükrözi a Biblia világkép. Nincs Föld forgása, meg felhőtakaró, meg diffúz fény. Annyit akar közölni, amennyi le van írva: Isten varázsolgat jobbra-balra, és lesz fény meg sötétség, föld meg ég, égitestek, meg állatok. 6 nap alatt. 24 órás napok alatt.
"Nem ez butaság. Mint írtam az első teremtési napon a fény beszűrődött és egyre erősebben lehetett megkülönböztetni a nappalt az éjszakától"
És nem igaz, belemagyarázás. Nincsen nap addig, míg Isten meg nem teremti, sorrendben a növények után. Belemagyarázol olyat a Bibliába, ami nincs benne, hogy hitelesebbnek tűnjön.
"Ezt nem is tudom honnan írod, mert nem bibliai, hiszen nem mindegy Nap, vagy nap. Ráadásul a teremtési napok nem 24 órát jelentettek!"
De-de! "és lőn este és lőn reggel, első nap.", "és lőn este, és lőn reggel, második nap." és így tovább. 24 órás napok! És 4, az NÉGY 24 órás nap telik el, mire megteremti a Nap nevű égitestet! Ez van benne leírva, nem a felhőtakarós belemagyarázás!
"Ezzel nem tudok mit kezdeni, kicsit úgy érzem kötözködni szeretnél"
Igen, kötözködök. Azzal az állításoddal, hogy a Biblia nem természettudományos könyv, de ahol érinti a témát, hogy kétségtelenül hiteles. Nem az. Mutattam rá példát.
"Igen, volt olyan nyúl, ami kérődzött. Talán megkérdőjelezed, hogy sok állat már kihalt?"
Nem volt kérődző nyúl, miért lett volna? Egyik rágcsáló sem kérődző és nem is volt az soha. Egyébként egy érdekesség: a nyúl a végbeléből eszi meg újra a félig megemésztett táplálékot, mert a cellulóz lebontását végző bélszakasz később helyezkedik el, mint a felszívási szakasz. A nyúl emésztőrendszere intelligens tervezésről tanúskodik :D
"3,14 :-) Mi van vele? Ki számította ki? Ősrobbant és lett rend. Vagy hogyan is van ez?"
A Biblia szerint kereken három, nem 3.14. Ezt már az akkori kor emberei is pontosabbra becsülték. A Biblia nem pontos, még a saját korának színvonalát tekintve sem.
"- a betegségeket ördögök és démonok okozzák
Ilyen sincs a Bibliában! Írd meg kérlek, hogy hol találtál rá. Amit Te itt írtál, azt emberek okoskodták ki. Támaszd alá, és beismerem a tévedésem."
Hűha, kihívás elfogadva.
"- I. Mózes 30, 37-43-ban leírt állattenyésztési módszerről szintén megemlékeznék, hogy mi is történik itt pontosan? Hogy is működik ez?
Most tényleg kötözködsz? Miért lenne ez tenyésztés?????"
Miért, szerinted mi van odaírva??????????
"Komolyan kezdelek sajnálni! Ha valami a semmire van felfüggesztve az nem azt jelenti, hogy nincs? Te nem hallottál elődeink beszédjéről még sose? A "a kutyám lett volt" mit is jelent?"
Nem a semmire van felfüggesztve, nem ezt írja. Azt írja, hogy a semmi FÖLÉ van felfüggesztve. Nyilván azért, hogy ne essen le. Mert ez egy ókori primitív világkép, és nem 21. századi szemmel kell értelmezni, meg belemagyarázni.
A személyeskedést próbáld meg kihagyni az érvelésből.
"- Négy lábú rovarok
- Denevér, mint madár
Ezzel nem tudok mit kezdeni, kicsit úgy érzem kötözködni szeretnél"
NEM kötözködés.
Gondolom, nem olvastad végig a Bibliát.
Ott van benne, ahol az ehető állatokat sorolja fel. A sáskáról pl. azt mondja, hogy 4 lábú.
Azért illenék, hogy egy hívő legalább a saját szent könyvét ismerje az elejétől a végéig.
@Kiss Éva Judit: "Azt hiszem már írták itt előttem mások, hogy a tudósok, csak felfedezik azt ami van - törvények, törvényszerűségek, anyagok, erők -, amit már egy intelligencia rendszerbe állított és működtet."
Fájdalmas tévedés. A világ működik valahogy. A tudósok ezek magyarázatára alkotnak egy modellt, amit matematikai eszközökkel igyekszenek leírni, ezt nevezik törvénynek. Annyiban igazad van, hogy valamilyen intelligencia ezt rendszerbe állította - csakhogy ez pont, hogy maga az ember.
biomimetika a neve annak a tudománynak, ami másolja a már meglévőt. Nem értelek, hogy neked ebben mi a fájdalmas? Esetleg az, hogy én nevén nevezem ezt az intelligenciát: Jehova isten. :-)
Biztosan tudom, hogy Ő teremtett, és tartja fenn a törvényszerűségeket, mi emberek pedig felfedezzük azt, élünk vele, vagy sajnos vissza élünk a tudással.
Nem vitázom, mert a Te véleményedért Te vállalod a következményeket, én meg azért amit a Bibliából tanulok. Az iskolai tanítás, a tudomány folyamatosan változtatta magát már az én életéveimben is. A Biblia ugyan az maradt, évezredeken keresztül.
Tedd ahogy jónak látod, értsd úgy ahogyan akarod.
Látom hogy az evolúció pátiak aratnak a Teremtőben hívők meg 18%-os ra értékelődnek.
Csak ott és azzal szoktam eszmét cserélni aki érdemben kifejti az elveit és nem az a fő célja hogy földbe döngölje a másként gondolkodókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!