Tudományos csodák vannak a Koránban. Gondoltátok volna?
A Koránban olyan tudományos nézetek vannak melyeket csak a legmodernebb technika tud igazolni tehát Allahtól származhatnak csak.
vagy
data.hu/get/9329818/tudomany_koran.pdf
Bevezető
A muszlimok évszázadok óta állítják, hogy a Koránban rejlő tudás egyedülálló valamint, hogy az több tudományos felismerést és magyarázatot tartalmaz. Azt mondják, hogy Mohamed Próféta (áldás és béke reá) átörökítései valamint a Korán olyan, az emberi testben vagy a természetben lezajló eseményeket és folyamatokat írnak le, melyeket csak a mai modern kutatómunkák segítségével lehetett felfedezni és igazolni. Ezekből a jelenségekből mutatunk be néhányat könyvünkben. Bizonyára Önt is le fogja nyűgözni, mekkora pontossággal írják le a Korán versek a tudományos tényeket.
"Ekkora ostoboság olvasásakor felmerülnek bennem bizonyos kérdések:
Vannak emberek, akik lábon hordják ki az agyhalált?
Aki ezt elhiszi, az önellátó? Be tud vásárolni? Honnan tudja, hogy mennyi visszajárót kell adnia a pénztárosnak?
Hogyan tud kitölteni egy nyomtatványt?
Hogyan tud ügyet intézni? Vagy egyszerűen gyámság alatt áll, és az ápolók elintéznek neki mindent?"
Először is ostabaságnak nevezni mások vallását rendkivül primitiv dolognak tartok a vallásos embereket pedig butának nézed miközbe te semmire sem tudod a választ. Az ilyen emberekre az jellemző hogy mindenki mást lenéznek és magukat gondolják a legokosabbnak miközben egy fontos kérdésre sem tudják a választ.
Tőlled is ugyanazt kérdezem. Akkor hogy alakult ki az élet, hogy lett élettelenből élő? Ismételd meg az ősrobbanást, teremts sok millió csillagot, élőhető bolygót stb stb. Na ilyenkor jönnek olyan válaszok hogy nem tudom, fogalmam sincs, tudomány még nem tart ott és hasonlók. Te biztos nagyon okos vagy, ezekre válaszolj.
" ember valamennyi testrésze és szerve abból a farkcsontból származik"
A fentiek miatt ez nyilván hazugság. Innentől kezdve aztán a többi következtetés is hazugság.
Neked is azt tudom mondani hogy előbb olvasd el a Koránt. A farkcsontra vonatkozó rész nem szerepel a Koránban. A cikk irója hozzá tette a saját gondolatait mint például a Gibraltári soros. Hogy ez a jelenésg ott előfordul-e nem tudom, lehet hogy igen lehet hogy nem, de jelenség létezik.
Ahogy mondtam ezek a jelenségek azért szerepelnek a Koránban hogy bizonyitékul szolgáljanak és hogy gondolozz el ezeken.
Bennem is felmerülnek kérdések mikor hozzád hasonló emberek irásait olvasom. Hogyan tudnak emberek úgy leélni egy egész életet hogy egyetlen ilyen kérdése sem tudják a választ és inkább hazudnak maguknak is.
Nagyon sok kérdés van amit meg kellene válaszolnod de biztos sikerül, ha mégsem majd hivunk neked egy ápolót :)
"Mert, aki ekkora ostobaságot állít/komolyan vesz, az egyszerűen nem normális. Ez ellen hápoghatsz, de ez a lényegen nem változtat. Pont ilyen ostobák azok is, akik felrobbantják magukat a tömegben. Tárgyalni velük annyit ér, mint egy betonfallal."
Igen kb ilyen válaszra számitottam. Te is azoknak a szintjén vagy akik szerint az összes muszlim terrorista. Rendkivül intelligens ember lehetsz :)
"Igen kb ilyen válaszra számitottam. Te is azoknak a szintjén vagy akik szerint az összes muszlim terrorista. Rendkivül intelligens ember lehetsz :)"
Tévedsz. Te most azt hiszed, hogy az összes muszlim olyan sötét fanatikus, mint te. De tévedsz. A legtöbb muszlim pont annyira veszi komolyan a koránt, mint a legtöbb katolikus a bibliát. Normális keresztény ember nem godolja, hogy isten 6 nap alatt teremtette a világot. Ezt csak a legsötétebb ortodoxok gondolják. Azt gondolni, hogy a korán tévedhetetlen, az pontosan ekkora fanatikus ortodoxia, és ugyanígy nem jellemző tulajdonság a muszlimoknak.
"Tőlled is ugyanazt kérdezem. Akkor hogy alakult ki az élet, hogy lett élettelenből élő? Ismételd meg az ősrobbanást, teremts sok millió csillagot, élőhető bolygót stb stb."
Azt nem értem, hogy neked miért nem tetszik az, ha valaki egyszerűen beismeri, hogy nem tudja, és utána miért érzed magad feljogosítva rá, hogy rákend az allahodra (egy mesefigurára) az egészet. Hol a fenébe volt Allah, amikor a csillagok születtek, mert például ha felnézünk távcsővel az égre, akkor a régmúltat látjuk, és láthatóak csillagok keletkezés közben, és egy darab allah nincs a közelben.
"Először is ostabaságnak nevezni mások vallását rendkivül primitiv dolognak tartok a vallásos embereket pedig butának nézed miközbe te semmire sem tudod a választ. "
Ismét hatalmas tévedésben vagy. Itt nem a vallás, az istenhit lett minősíte, hanem az orotdox fanatizmus és az ostobaság. A fenti hozzászólásom nem tartalmaz isten létére vagy nemlétére semmilyen állítást, se értékítéletet az iszlám vallásra vonatkozóan. Az írás, amit a kérdező belinkelt viszont egy alacsony színvonalú ostoba halandzsa. Ez a megállapítás se az iszlámról szól. Ha valakit ez e kijelentés sérti istenhitében, azt csak a saját fanatizmusának/alacsony értelmi színvonalának köszönheti.
"Tévedsz. Te most azt hiszed, hogy az összes muszlim olyan sötét fanatikus, mint te. De tévedsz. A legtöbb muszlim pont annyira veszi komolyan a koránt, mint a legtöbb katolikus a bibliát. Normális keresztény ember nem godolja, hogy isten 6 nap alatt teremtette a világot. Ezt csak a legsötétebb ortodoxok gondolják. Azt gondolni, hogy a korán tévedhetetlen, az pontosan ekkora fanatikus ortodoxia, és ugyanígy nem jellemző tulajdonság a muszlimoknak."
Te tévedsz ismét. Minden muszlim komolyan veszi a Koránt és elfogadja hogy Istentől van. Olyan nincs hogy részeben elfogadom, részben nem. Ebből is csak az látszik hogy egy muszlimot sem ismers személyesen és vallásról sem tudsz semmit és mindenkit terroistának nézel.
"Az írás, amit a kérdező belinkelt viszont egy alacsony színvonalú ostoba halandzsa. Ez a megállapítás se az iszlámról szól. Ha valakit ez e kijelentés sérti istenhitében, azt csak a saját fanatizmusának/alacsony értelmi színvonalának köszönheti."
Minden muszlim azt vallja hogy Isten tetremtett az univerzomot és mindent ami benne van. Továbbá a keresztények és a zsidók is. A cikk is ezt akarja mondani. Szerintem az lehet a probléma hogy nem olvastad a Koránt és kevered a cikk irójának véleményét a Korán üzenetével. Lehet az zavart meg hogy csodának nevezik a cikkben ami szerintem sem szerencsés. Ettől függetlenül ugyanazt tudom mondani. Ezek egyértelmüen leirják a jelenséget, de neked kell utánajárnod. Ez mind Isten alkotása és azért szerepelnek a Koránban hogy tedd sebességbe az agyad. Tanulányozd és gondokozz el ezeken.
"Azt nem értem, hogy neked miért nem tetszik az, ha valaki egyszerűen beismeri, hogy nem tudja, és utána miért érzed magad feljogosítva rá, hogy rákend az allahodra (egy mesefigurára) az egészet. Hol a fenébe volt Allah, amikor a csillagok születtek, mert például ha felnézünk távcsővel az égre, akkor a régmúltat látjuk, és láthatóak csillagok keletkezés közben, és egy darab allah nincs a közelben. "
Azért mert én bizonyitva látom Isten létezését, te pedig nem tudod megcáfolni. A kérdésed pedig értelmetlen. Miből gondolod hogy Isten látható volt a csillagok születésekor. Az sem biztos hogy a mi érzékszerveinkkel tudnánk-e "látni".
Te csak azt hiszed el amit látsz? :) Ezek szerint amit nem látsz vagy nem láttál még az nem is létezhet. Egyébként te magad vagy a bizonyiték és minden ami körülötted van. Nem a spagettiszörny küldte a emberekhez Mózest, Jézust és Mohamedet meg a többi prófétát és irásokat sem küldött velük. Akkor lesz igazad ha te vagy a spagettiszörny megismétlitek az egészet.
Azt elárulod hogy miért vagy abban biztos hogy nem egy felsőbb hatalom hozta létre az univerzumot és az életet? Csak úgy lett és kész?
"Mohamedről még az ellenségei is úgy tartották hogy megbizható, erkölcsös ember."
Ezzel szemben Mohamed egy tömeggyilkos. A négy legfontosabb muszlim forrás szerint Mohamed próféta áldozatainak legtöbbször kritikus versek, gúnyversek miatt kellett meghalnia:
Az iszlám egy önjelölt "isten" erőszakkal keresztülvert "igazsága".
40%-os kedvéért felteszem Allahról hogy létezik és ő teremtette a bennünket körülvevő értelmes világot. Ezt állítja Korán is.
Belelapozok néhány könyvbe. Orvosi szakkönyv, elméleti fizika, kémia. Hasonló fajsúlyú művekből egy könyvtárnyi is kevés hogy világunk törvényszerűségeit leírja. Allahnak ezt mind tudnia kell, a világ összes tudása birtokosa kell legyen.
Aztán felütöm a Koránt ami ugye Allah szava. EGYÁLTALÁN NEM TUDOMÁNYOS MUNKÁT VÁROK ... de egy kontármű. Egy összefüggéstelen összevissza hadoválás. Hát hogy nem ÉRTELMES tervező írta az biztos.
A másik hogy Allah aki szuperintelligens egy olyan üzenetet küldött ami 1000 féleképpen magyarázható. Mindent bele lehet magyarázni és annak az ellenkezőjét is és ez zajlik. Az volt Allah célja hogy bármely cselekedetet igazolni tudd az ő szavaival? Na ne már..
Egy szuperokos teremtő egyértelmű és világos üzenetet küldött volna. Miért nem javította ki a hibáját?
Egyébként itt van néhány a Korán a tengernyi ellentmondásából:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!