Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tudományos csodák vannak a...

Tudományos csodák vannak a Koránban. Gondoltátok volna?

Figyelt kérdés

A Koránban olyan tudományos nézetek vannak melyeket csak a legmodernebb technika tud igazolni tehát Allahtól származhatnak csak.

[link]

vagy

data.hu/get/9329818/tudomany_koran.pdf

Bevezető

A muszlimok évszázadok óta állítják, hogy a Koránban rejlő tudás egyedülálló valamint, hogy az több tudományos felismerést és magyarázatot tartalmaz. Azt mondják, hogy Mohamed Próféta (áldás és béke reá) átörökítései valamint a Korán olyan, az emberi testben vagy a természetben lezajló eseményeket és folyamatokat írnak le, melyeket csak a mai modern kutatómunkák segítségével lehetett felfedezni és igazolni. Ezekből a jelenségekből mutatunk be néhányat könyvünkben. Bizonyára Önt is le fogja nyűgözni, mekkora pontossággal írják le a Korán versek a tudományos tényeket.

2015. dec. 17. 19:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/84 anonim ***** válasza:
45%

Gabriel.Tailor nem igazán érted úgy látom. A Koránban nem szerepel az hogy az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger között lenne és én sem állítottam ezt. Ez a cikk írójának véleménye.

Leírtam neked hogy milyen jelenségről van szó és belinkeltem egy magyar nyelvű cikket. Láthatod hogy létező jelenség, a cikk szerint Mexikóban biztos.

Amit belinkeltél abban két eltérő szinezetü viz találkozik, amiről viszont itt szó van abban a különböző vízrétegek egymás felett helyezkednek el.

2015. dec. 18. 21:22
 22/84 anonim ***** válasza:
75%

Valójában annyit írtál le, amit te bele szeretnél látni a dologba.

De hadd idézzem ismét azt a bizonyos mondatot, ugyanis nem teljesen stimmel:

"És Ő az, aki hagyta a két nagy vizet szomszédosan folyni - az egyik édes és ízletes, a másik

sós és keserű - és kettejük közé tilalmas válaszfalat és korlátot rendelt"

A cikk írója ott bukott bele a magyarázatba, hogy kihagyta a szöveg sós és édesvízről szóló részét, te pedig ott, hogy a szövegből kizárólag erre a részre koncentráltál.

Abba most nem akarok belemenni, alapból milyen értelmetlen lenne egy istennek egy egész más földrész egy apró érdekességéről beszélni az embereinek... de vannak itt szövegi gondok is.

Először is, a folyni szócska. A példádban ugyan lehet hogy az egyik fél egy folyó, de a Mexikói-öböl vize az nem folyik sehova.

Másik, a két nagy víz... milyen nagy víz, hol? A példád egy, a bolygó túlfelén lévő nem túl nagy, és egy igazán apró vízről szól.

Az 5. kommentelőnek volt egy nagyon jó gondolata. Illetve több is, de most az egyik illik ide különösen :D

"Szóval hogyan NEM működik a tudomány? Úgy, hogy van egy csomó eredményed (ez esetben a Korán teljes egésze), és abból kiválogatod a neked megfelelő eseteket."

Te nemhogy a Korán egészét szelektálod, hanem még a Korán egyetlen mondatán belül is csak azokat a szavakat ragadod ki, amibe bele tudsz magyarázni valamit, a többi mintha ott sem lenne. Ezzel semmire nem fogsz jutni soha az életben, hisz az ilyen jellegű gondolataid megcáfolásához még csak komolyabb agytorna sem szükséges, egyszerűen csak figyelni kell a részletekre, amik felett te készséggel elsiklasz, csak hogy a "bizonyításod" úgy tűnjön, mintha tényleg valóságos lenne...

2015. dec. 18. 22:33
 23/84 anonim ***** válasza:
93%

#11-ben már cáfoltam néhányat !!!

- Korán és a mély tengerek

Csodaként tálalja hogy akkoriban tudták odalent sötét van pedig ahhoz 200 méter mélyre kell menni és "Az emberek tengeralattjárók és speciális felszerelések segítsége nélkül nem tudnának negyven méternél mélyebbre merülni.".

Ez hazugság az iszlamista magyarázó részéről.

Ugyanis a szabadtüdős merülés rekordja 244m, technika nélkül. Az ókori gyöngyhalászat központja Perzsa öböl és Vörös tenger, tehát búvárkodtak ezerrel. Legalább a saját történelmüket ismernék! (Azt hiszem nem kell vízbe merülniük a teljes "sötétséghez")

Továbbá a Korán szerint "...Ha kinyújtja valaki a kezét, SZINTE nem látja..." Ez tökéletesen megfelel egy merülési élmény során szerzett TAPASZTALATNAK azaz nem csoda. "SZINTE nem látja" vagyis nem írja hogy lent (kb400m alatt) már totál sötét van. De ha írná sem lenne csoda csak primitív következtetés: minél lejjebb megyek annál kevesebb a fény míg végül elfogy.

- Korán és tengervíz:

"Ő hagyta a két nagy vizet (szomszédosan) folyni, (hogy) találkozzanak, ám közöttük akadály van, melyet nem hághatnak át."

"És Ő az, aki hagyta a két nagy vizet szomszédosan folyni - az egyik édes és ízletes, a másik sós és keserű - és kettejük közé tilalmas válaszfalat és korlátot rendelt."

Az édes víz az folyó, a sós víz az tenger (ihatatlan) és közéjük Allah válaszfalat tett földet, hegyeket stb. Ez egyértelmű. Semmi többet nem állít. Értsd legyünk hálásak Allahnak amiért nem keverte össze a sós és az édesvizeket mert abba beledöglenénk. A tengervízzel öntözni se lehet.

Akárhogy olvasom a Korán sorait nem látok utalást hogy a "gát" és "tilalmas válaszfal" a piknoklin zóna lenne (még a gyerek Darth Vader sisakjában, lézer karddal a kezemben se:) )

- Az idő relativitása

Személyes tapasztalatom hogy az álomban gyors minden. Lecsaptam az órát és pár perc múlva csörgött újra míg álmomban kb fél nap sztorit éltem át.

Én magam alvás közben megtapasztaltam az idő relativitását. Mielőtt valaki belekötne Időmérés és óra már az ókorban is volt, arabéknál is. Homokóra vízóra, napóra stb Kész ennyi. Ez nem csoda.

A 1,5 milliárdos muszlim népségnek mindössze 3 azaz három tudományos Nobel díja van a 662-ből.

Na ennyit a muszliméknál agyon olvasott Koránról. Úgy látszik tudományos fogamzásgátlóként hat.

2015. dec. 18. 23:42
 24/84 anonim ***** válasza:
19%

Leirtam neked hogy milyen jelenégről van szó. Ez egyezik azzal amia Koránban szerepel. Nem vagyok tengerkutató vagy buvár, gondolom te sem de bizos előfordul még sok helyen nem csak Mexikóban. És nem folyókról van szó, a viz folyik, mozog, ezt írja. Te ezt nem hiszed el mert nem akarod elhinni. Ha a Koránban sokkal részletesebben szerepelne akkor sem hinnéd el. Inkább hazudsz magadnak.

"Szóval hogyan NEM működik a tudomány? Úgy, hogy van egy csomó eredményed (ez esetben a Korán teljes egésze), és abból kiválogatod a neked megfelelő eseteket."

Látszik hogy nem olvastad a Koránt. A Koránban nem eredmények szerepelnek hanem egyes természeti jelenségek leirásai. Ezeknek neked kell utánanézni, a Korán egyik parancsa hogy tanulj, tanulmányozd ezeket. Nem kéri hogy csak úgy elhidd, tanulmányozd ezeket és megkapod a válaszokat.

Igazából leegyszerűsíthető a dolog egyetlen kérdésre. Elfogadod azt hogy egy felsőbb hatalom teremtette a világegyetemet és az életet vagy elhiszedazt amit az ateisták mondanak, miszerint ez véletlenek sorozata. Szerintem annyira bonyolult méga legegyszerűbb élőlény is illetve a természeti folyamatok, hogy egyértelműen látszik, mindez tervezés, teremtés eredménye. Ezt tá,asztja alá a Korán is. Ezzel szemben te annyit tudsz mondani hogy ez véletlen vagy fogalmad sincs. Szerinted melyik a logikusabb válasz? Amit látunk az tudatos tervezés eredmény vagy véletlenek sorozata?

2015. dec. 19. 14:36
 25/84 anonim ***** válasza:
20%

23-as semmit nem cáfoltál meg. Még annyira sem vagyképben mint az előző válaszoló.

"Csodaként tálalja hogy akkoriban tudták odalent sötét van pedig ahhoz 200 méter mélyre kell menni és "Az emberek tengeralattjárók és speciális felszerelések segítsége nélkül nem tudnának negyven méternél mélyebbre merülni."

Nem azt tartja csodának hogy odalent sötét van hanem a belső hullámokat. Nyilván mindenki tudja hogy a tenger mélyén sötét van. Van olyan tenger ahol már 10 méter mélyen.

"Azt hiszem nem kell vízbe merülniük a teljes "sötétséghez"

Hát nem, nézd csak ebben a Korán versben rólad van szó:

"Vagy(a hitetlenek)olyanok, mint a sötétség egy mélységesen mély tengerben,"

"Az édes víz az folyó, a sós víz az tenger (ihatatlan) és közéjük Allah válaszfalat tett földet, hegyeket stb "

Csakhogy nem ir földet vagy hegyeket.

"Személyes tapasztalatom hogy az álomban gyors minden. Lecsaptam az órát és pár perc múlva csörgött újra míg álmomban kb fél nap sztorit éltem át."

Tényleg nagyon képben vagy. Ki beszél itt álomról? :) Az idő nem ugy telik itt a földön mint a világűrben. Ki tudja hogy a világűr másik végében hogyan telik. Ezekből a versekből az derül ki hogy az idő viszonylagos. Ezt nem lehet másképp értelmezni.

"Na ennyit a muszliméknál agyon olvasott Koránról. Úgy látszik tudományos fogamzásgátlóként hat."

Úgy látszik a történelemmel sem vagy tisztában. Az arabok az iszlám előtttényleg elmaradottnép volt, de az iszlám hatására a legfejlettebb civilizációt hozták létre, a tudomáyokterületén is. Az iszlám 1400 éves történelméből az utóbbi 3-400 év amire azt mondhatjuk hogy Európa fejlettebb. Ahogy mondtam a Korán azt kéri tanuljunk. Hogy ezt ma sok muszlim nem tartja be az nem az iszlám hibája hanem az embereké.

2015. dec. 19. 15:23
 26/84 anonim ***** válasza:
82%

41%

Nem tudom hallottál-e már róla, de van egy igen jó válasz erre a kérdésre. Az evolúció elmélete leírja a komplex élővilág kialakulását anélkül, hogy a véletlenre vagy tervezőre hagyatkozna. A folyamat hajtóerejét természetes kiválasztódásnak hívják, és egy természeti szükségszerűség. Igazából csak annyit kell belátni hozzá, hogy az szaporodik nagyobb mértékben, ami nagyobb mértékben képes szaporodásra. Ezt szerintem nem nagyon kell bizonyítani. És ha ennyit elfogadsz, abból levezethető az élővilág egész komplexitása.

"Leirtam neked hogy milyen jelenégről van szó. Ez egyezik azzal amia Koránban szerepel."

és a hasonlók

Nem, még mindig nem. Ez nem így működik. Ha azt állítod, hogy a Korán leír egy bizonyos jelenséget, akkor egyértelműnek kell lennie a Koránból, hogy mely jelenségről van szó. Nem kizárásos alapon, nem azon az alapon, hogy szerinted ez arra utal, hanem úgy, hogy a Koránban le van írva a pontos jelenség, pontosan mikor és pontosan hol fordul elő. Ez a minimum egy természeti jelenség leírása esetén. Ez nem teljesül a Koránra. Hiába mondod, hogy azt írja le, ha ez nem derül ki belőle, akkor egyszerűen nem elfogadható az állításod.

2015. dec. 19. 15:28
 27/84 anonim ***** válasza:
20%

"Az evolúció elmélete leírja a komplex élővilág kialakulását anélkül, hogy a véletlenre vagy tervezőre hagyatkozna."

Nagyon előre szaladtál :) Arra válaszolj hogy alakult ki az első élőlény. Hogy lett élettelenből élő?

"a Korán leír egy bizonyos jelenséget, akkor egyértelműnek kell lennie a Koránból, hogy mely jelenségről van szó"

A Korán leírja a jelenséget de neked kell utánajárnod. Azt kéri tőled hogy nézz körül és gondolkozz. Nem hiszed el, te döntésed, de akkor ismételd meg. Hozz létre egy végtelen univerzumot tele bolygókkal. Aztán egy olyan bolygót ami alkalmas életre, aztán alkotsd meg a fizikai kémiai folyamatokat, teremts sok millió élőlényt stb stb.

2015. dec. 20. 00:25
 28/84 anonim ***** válasza:
79%

"Arra válaszolj hogy alakult ki az első élőlény. Hogy lett élettelenből élő?"

Nem tudom. Még egy lecke a tudományok működéséről. Ha valamire nem ismerjük a választ, akkor bevalljuk, nem pedig megalapozatlan magyarázatokhoz ragaszkodunk.

"A Korán leírja a jelenséget de neked kell utánajárnod."

A Korán leír valamit, amit te random azonosítasz mindenféle kritérium nélkül úgy ahogy kedved van. Ez nem utánajárás. Utánajárás az, ha valami nem derül ki a szövegből, de egy kis keresgélés után EGYÉRTELMŰEN azonosítani lehet, hogy miről van szó. Pl. leírja a könyv, hogy az alábbi adatot DSC-vel mérték. Nem tudod mi az, de utána tudsz járni, és akkor pontosan és egyértelműen megtudod.

Erről a Korán esetén szó sincs. Még az sem egyértelmű, hogy mi az, amit jelenségként kell azonosítani, az meg végképp nem, hogy mi milyen jelenségre utal.

Egyértelműség, egzakt definíciók, megfelelő tagolás, meg minden amit már leírtam. Allahnak igazán kenni vágni kellene az ilyesmit, nem?

"Azt kéri tőled hogy nézz körül és gondolkozz."

Tőled is. Fogadd meg a tanácsát. Az állításod a következő:

Volt egyszer egy Isten. Egyszer csak készített egy Univerzumot. Várt olyan 7-8 milliárd évet, amíg semmi érdekes nem történt. Aztán megteremtette a Földet, és megint várt pár évmilliárdot. Aztán odahelyezett egy kezdetleges organizmust, és milliárd és milliárd éven keresztül nézte, ahogy evolválódik egyre jobb egysejtűvé, majd primitív többsejtű organizmusokká, majd növényekké, állatokká. És a több mint 13 milliárd (az 13.000.000.000) év után keresett egy eldugott népecskét a sivatagban, és lediktálta nekik, hogy hódítsák meg a Földet és csavarják zsákokba a nőket.

Nem érzed, hogy ez mennyire nevetséges?

Hadd mutassam meg egy Jézusról szóló példával:

[link]

A vallásaitok nevetségesek az Univerzum valóságához képest. Egy olyan korból származnak, amikor még a legnagyobbat álmodó ember sem álmodott milliomod akkorát sem, amekkora a valóság. Se térben, se időben.

"Nem hiszed el, te döntésed, de akkor ismételd meg. Hozz létre egy végtelen univerzumot tele bolygókkal. Aztán egy olyan bolygót ami alkalmas életre, aztán alkotsd meg a fizikai kémiai folyamatokat, teremts sok millió élőlényt stb stb."

Körkörös érvelés. Amit leírtál, az csakis akkor jelent bármit is, ha előtte elfogadod a végkövetkeztetésedet, amiről elvileg meg akarsz győzni.

2015. dec. 20. 01:27
 29/84 Ozmium42 ***** válasza:
100%
Nincs élő és élettelen anyag, csak egyféle. Egyébként a kérdező megírta nekem privátban, hogy ő sem veszi komolyan, amit belinkelt.
2015. dec. 21. 03:11
 30/84 anonim ***** válasza:
0%

"Nem tudom. Még egy lecke a tudományok működéséről. Ha valamire nem ismerjük a választ, akkor bevalljuk, nem pedig megalapozatlan magyarázatokhoz ragaszkodunk."

Ez aztán tudományos magyarázat volt :). Egy értelmes választ nem adtatok még.

"Egyértelműség, egzakt definíciók, megfelelő tagolás, meg minden amit már leírtam. Allahnak igazán kenni vágni kellene az ilyesmit, nem?"

Ha részletesen szerepelne egy bonyolultabb jelenség lehet mi megértenénk de a középkor embere biztos nem és ellenkező hátást érne el. Valószinü soha nem vennék a kezébe mert semmit nem értene. Az a baj hogy te csak mai szemmel nézed.

"Volt egyszer egy Isten. Egyszer csak készített egy Univerzumot. Várt olyan 7-8 milliárd évet, amíg semmi érdekes nem történt. Aztán megteremtette a Földet, és megint várt pár évmilliárdot. Aztán odahelyezett egy kezdetleges organizmust, és milliárd és milliárd éven keresztül nézte, ahogy evolválódik egyre jobb egysejtűvé, majd primitív többsejtű organizmusokká, majd növényekké, állatokká."

Ennek akkor lenne értelme ha Isten számára is ugyanúgy telne az idő. Csakhogy az időt is Isten hozta létre, igy fölötte áll. Hogy valami 1 év vagy 1 millárd csak nekünk számit.

"És a több mint 13 milliárd (az 13.000.000.000) év után keresett egy eldugott népecskét a sivatagban, és lediktálta nekik, hogy hódítsák meg a Földet és csavarják zsákokba a nőket."

Ha már hozzászolsz egy ilyen kérdéshez nem ártana utánanézni a vallásnak. Kezdjük ott hnogy minden nép kapott prófétát, az első Ádám volt, utolsó előtti Jézus, otolsó pedig Mohamed, tehát ugyanaz az üzenet mindenkinek. Olyan meg nem szerepel a Koránban hogy hódítsák meg a Földet és csavarják zsákokba a nőket.

"Nem érzed, hogy ez mennyire nevetséges?"

Szerinten az a nevetséges hogy nem tudsz válszolni semmire. Csak annyit hogy nem tudod, fogalmad sincs meg hasonlók, közben a tudományról beszélsz. A Koránban leirtakat pedig alapból elutasitod pedig elutasitod, pedig egyértelmü. Inkább hazudsz magadnak.

"Körkörös érvelés. Amit leírtál, az csakis akkor jelent bármit is, ha előtte elfogadod a végkövetkeztetésedet, amiről elvileg meg akarsz győzni."

Mellébeszélés, ismételd meg ha tudod :)

"Egyébként a kérdező megírta nekem privátban, hogy ő sem veszi komolyan, amit belinkelt."

Hogy a kérdező komolyan veszi vagy sem szerinted bizonyit valamit?

2015. dec. 21. 11:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!