Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik könyvek segíthetnek a...

Melyik könyvek segíthetnek a legtöbbet a keresztényi hit megújításában?

Figyelt kérdés

2015. júl. 5. 19:17
 141/176 A kérdező kommentje:

egyébként hány éves vagy?én 40

itthon merrefelé laksz?én budapesti vagyok.

2015. júl. 21. 22:04
 142/176 A kérdező kommentje:
az angol hogy megy?és mit dolgozol?
2015. júl. 21. 22:07
 143/176 A kérdező kommentje:
és milyenek az emberek arrafelé?(kiváncsi lettem)úgy hallottam,hogy sok angol kivándorol ausztráliába,mert nem bírja az otthoni viszonyokat.
2015. júl. 21. 22:11
 144/176 anonim ***** válasza:
én is 40 körül leszek nemsoká. az alföldön laktam egyébként. az emberek ugyanolyanok, mint máshol, abiblia szerint az emberekből kihül a szeretet, ez mindenött látható, így ott is. ausztrália angol gyarmat volt, a királynő mai napig leválthatja az ausztrál kormányt, ha akarja. angolul csak tanulok, de nagyon egyszerű nyelv, és ragad. egy futárcégnél dolgoztam legutóbb, most majd valami testhezállób szakmát keresnék. nagyon sok kint a magyar...
2015. júl. 22. 07:00
 145/176 anonim ***** válasza:

tömegnyomor az utcákon, a házakban. szemét mindenütt. rengeteg beteg ember, rengeteg autó, iszonyat pénzherdálás. ósdi régi házak, rohanás, rengeteg munka, feszült emberek... nekem nem tetszik,csak a pénz miatt vagyok kint, mint sokan mások...

te hogy vagy? letelt a citromos vizes kúra, sikerült-e mindennap innod 2 litert belőlle?

2015. júl. 22. 07:03
 146/176 A kérdező kommentje:
kösz,megvagyok.a citromos kúrának vége,sajnos nem segített. a szocializáció segíthetne igazán,igyekszem majd a templomban ismerkedni,barátkozni.meg a veled való beszélgetés is segít.:)most tudtam meg egyébként,hogy mit is jelent valójában a jézusi ellenségszeretet,a buji ferenc könyvéből.vagyis hogy a természetes ellen-szenv kiküszöbölése mellett a követőitől elvárja a természetes rokon-szenv kiküszöbölését is.azt írja,hogy ezt a két attitűdöt nem lehet gyakorolni egymástól függetlenül.és hogy ez az oka,hogy az ellenségszeretet a keresztény emberek számára elérhetetlen ideál marad.nekem ez iszonyúan tetszik!felszámolni a természetes rokonszenvet barátokkal,rokonokkal,javakkal és nem utolsósorban önmagammal szemben.bátorkodom megkérdezni(és remélem nem veszed sértésnek),te ezt tudtad?
2015. júl. 22. 19:10
 147/176 A kérdező kommentje:
a keresztény emberek jó része számára(kiigazítás)
2015. júl. 22. 19:11
 148/176 anonim ***** válasza:

akkor hogyan érted ezt a bibliaverset:

19 tiszteld apádat és anyádat, és szeresd felebarátodat, mint önmagadat.

máté 16:19

2015. júl. 22. 19:14
 149/176 anonim ***** válasza:

vagy ezeket?

3 Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehezen elviselhető, válságos idők lesznek. 2 Mert az emberek önmagukat szeretők lesznek, pénzszeretők, önteltek, gőgösek, káromlók, szüleik iránt engedetlenek, hálátlanok, illojálisak, 3 természetes vonzalom nélküliek, olyanok, akik nem készek semmilyen megegyezésre, rágalmazók, önuralom nélküliek, vadak, a jóságot nem szeretők, 4 árulók, keményfejűek, büszkeségtől felfuvalkodottak, inkább gyönyörszeretők, semmint Istent szeretők, 5 akiknél megvan az Isten iránti odaadásnak egy külső formája, de erejére nézve hamisnak bizonyulnak; és ezektől fordulj el.

2timúteusz 3:1-5

különös tekintettel a "természetes vonzalomra?

vagy ezt:

28 És mint ahogy nem találták helyesnek, hogy pontos ismeretük legyen az Istenről, az Isten helytelenített gondolkodásmódra adta át őket, hogy azt tegyék, ami nem illik, 29 minthogy telve is vannak minden igazságtalansággal, gonoszsággal, mohósággal, rosszasággal, tele irigységgel, gyilkossággal, viszálykodással, csalárdsággal, rosszmájúsággal, sugdosók, 30 rossznyelvűsködők, istengyűlölők, arcátlanok, gőgösek, önteltek, ártalmas dolgokat kieszelők, szüleik iránt engedetlenek, 31 értetlenek, egyezségszegők, természetes vonzalom nélküliek, irgalmatlanok. 32 Ezek — bár nagyon is jól ismerik az Isten igazságos rendeletét, hogy akik ilyeneket gyakorolnak, halált érdemelnek — nemcsak hogy továbbra is teszik ezeket, de jóváhagyásukat is adják azoknak, akik ezeket gyakorolják.

róma 1:28-32

mit gondolsz? az utolsóban is meg van, hogy "természetes vonzalom nélküli, ráadásul ott van Isten véleménye is azokról, akik ilyeneket tanácsolnak.

2015. júl. 22. 19:18
 150/176 A kérdező kommentje:
rossz a fordítás.ez az új világ féle fordítás lehet.
2015. júl. 22. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!