Melyik könyvek segíthetnek a legtöbbet a keresztényi hit megújításában?
igen, ügyes vagy. jól érezted meg. :-)
az idézet az 1 péter 4:8-ban található. miért tartod zseniálisnak?
bocs,hogy csak most válaszolok,de nem voltam rá képes az állapotom miatt.
Nem járok pszichológushoz/pszichiáterhez,mert nagyban hozzájárultak ahhoz,hogy itt tartok.Egyébként kb.20-nál voltam,abból 6-7-hez rendszeresen jártam,vmelyikhez évekig.De beszéljen helyettem a miértekről inkább a xx.század legnagyobb magyar gondolkodója(szerintem Hamvas Béla volt az):"fel kell tenni a kérdést :a pszichológia az alapállás(normalitás) fogalmát miért törölte el,és miért kellett azt eltörölnie?A kérdésre többen megkíséreltek válaszolni,és arra gyanakszanak,hogy a pszichológia a rendkívül kényelmetlen és kompromittáló kezdeti korrupciót,és annak tudatát óhajtja likvidálni,azt a valamit,amit a vallás és a morál bűnnek nevez.A klinika a bűn helyett a betegség fogalmát vezette be.Az mégsem kompromittál annyira.A bűnért az ember személyében felelős,,a betegséget rá lehet kenni egy sehol meg nem lévő fantazmagórikus mechanizmusra.Persze a bűn nem tűnt el.a létezés alapvető tényei nem tűnnek el.Ma ott tartunk,hogy a pszichózis kezd éppen olyan kompromittáló lenni,mint a bűn.Mindnyájan tudjuk,hogy az ortodox freudizmus héber fasiszta szektává alakult át,és e szekta működésének eredménye-az analizáltság-a tisztátalansággal egyet jelent.(A freudot ma is tanítják minden főiskolásnak!)A bűntudat nem likvidálható.Minden úgynevezett tudományban eltörölhetetlen helye van,és ugyanazt a funkciót,amit a vallásban végez:a kezdeti korrupcióról való tudatot felszámolhatatlanul ébren tartja.Ha pedig van bűn,van bűntudat,van szorongás,van félelem,rejtőzködés,hazugság,árulás,rágalom,gyanú,vád,elaljasodás.Éppen ezért sokkal helyesebb,ha a bűn fogalmát megtartjuk..........idézhetjük Luthert és Bengelt,aki szerint szükségünk van bűnre,mert anélkül sohasem ébredne bennünk az eszeveszett vágyakozás a tisztaságra.(folyt.köv.)
Pillanatnyilag a klinikai egzisztenciánál tartunk.bele kell nyugodnunk abba,hogy platón és plótinosz,......shakespeare és beethoven,a többiekkel együtt szkizofrének voltak,másokkal szemben,akik cvagy epilepsziások,vagy paranoiások.(ide tartozik egy kis adalékként,hogy az egyik régi kezelőorvosom vette a bátorságot,hogy 500 év távlatából rábizonyítsa a loyolai szent ignácra,hogy kényszerbetegségben szenvedett.elolvastam a könyv címét,amiben kb.ez állt,illetve az,hogy sikerült kigyógyulnia belőle,és ő volt a szerző)
"A pszichológia a sérült szubjektumok területe,és a legelső lépés,amit meg kell tenni,sebeinek beismerése.nem szokott megtörténni.a pszichológiai orientáció csak a legritkább esetben vezet a normalitásért tett erőfeszítéshez,leggtöbször pszeudoegzisztens hazugságrendszer marad.(ide tartozik,hogy budapest tele van magánrendelővel(szerencsétlenségemre),ellentétben a vidékkel.)Ebben a rendszerben az ember pszichózisa többszörösen kompenzálodik,végül a pszichológus oly fölény látszatát képes kelteni,amely nemcsak a korrupcióban való immunitással téveszt meg,hanem azzal is,hogy betegek gyógyítására vállalkozni mer."(folyt.köv.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!