Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik könyvek segíthetnek a...

Melyik könyvek segíthetnek a legtöbbet a keresztényi hit megújításában?

Figyelt kérdés

2015. júl. 5. 19:17
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/176 A kérdező kommentje:
nagyon tetszik az ötlet!ezek szerint hajlandóak lennének hozzám kijönni?ez nagyon rendes lenne tőlük.holnapra írok rá egy bővebb választ,este 6 utánra biztosan kész leszek vele.
2015. júl. 15. 22:52
 112/176 A kérdező kommentje:

anyámmal nem beszélek komoly dolgokról.egyszerűen alkalmatlan rá.rengeteg bajom volt belőle a múltban,hogy ezt nem voltam képes elfogadni.mármint hogy ő olyan,amilyen.

írtam levelet az oldalukra,kiváncsian várom,hogy mikor hívnak.viszont ha ők azokat az elég súlyos (tév)eszméket vallják,amiről a kommentben írtál,akkor úgy elég gáz lesz a bibliáról beszélgetni.remélem,hogy nem tolakodni akarnak,ahogya régi osztálytársam tette(ál-erény),hanem valóban segítőkészek lesznek.adja az isten!

van egy antióchia közösség,azt hiszem,katolikusok,oda is írok egy levelet.hátha..

2015. júl. 16. 16:23
 113/176 anonim ***** válasza:

örülök. anyukádat nem fogja zavarni, ha jönnek?

figyelj, az elején megkérdezik, miért írtál nekik. nyugodtan mond azt, hogy rosszul érzed magad a bőrödben, és szeretnéd kipróbálni, vajon Isten segít-e rajtad, ha közeledsz hozzá. ha erőszakosak, kérd szépen őket, hogy ne erőszakoskodjanak. ha folytatják, dobd ki őket. de nem lesznek azok. remélem. figyelj, én elsődlegesen nem a biblia tanulmányozása miatt írtam, hogy próbáld meg. hanem hogy elkezd emberekkel beszélgetni elősször otthon, aztán máshol... tudod te, okos vagy, érted, hogy miért írtam ezt a tanácsot. megtaláltad a honlapot is, intézkedtél is, jó úton jársz. gyakorolj otthon egy kicsit: ülj vagy álj a tükör elé, és nézz a saját szemedbe: beszélj magadhoz. próbálj elmondani egy két verset a saját szemedbe nézve, fejből. menni fog, és nemsokára másokkal is menni fog. a lényeg: HIGY MAGADBAN!!! tudod mi van? ismered-e hírből Mózest? ő volt az, aki túlélte az egyiptomi fáraó minden 2 évesnél fiatalabb zsidó fiú elpusztítására adott rendeletét. őt használta fel Isten, hogy megmentse a népét. TUDTAD-E, HOGY MÓZES ALIG TUDOTT BESZÉLNI MÁSOK ELŐTT? bizony, Isten mégis őt választotta, a gyengeségeivel együtt. te se add fel: ha Isten veled van, ki lehet ellened?

szóval visszatérve az első kérdésemre, anyukádat nem fogja zavarni, ha beállít két vadidegen ember, aki bibliát szeretne veled tanulmányozni? meg fogják kérdezni, neked mikor lenne jó, találd ki, mikor.

2015. júl. 16. 16:37
 114/176 A kérdező kommentje:

ezekről a gondolatokról mi a véleményed?(nekem nagyon tetszenek!):1Krisztus követése és minden hiábavaló evilági igyekezetnek megvetése

Aki engem követ,nem jár sötétségben-mondja az Úr.Krisztus szava ez;arra int,hogy az ő életét és erkölcsét kövessük,ha igazán akarunk világosságban járni,és minden szívbeli vakságtól megszabadulni.Legyen azért legkedvesebb foglalkozásunk a Jézus Krisztus életéről való elmélkedés.Krisztus tanítása a szentek minden tanításánál különb;és akiben lélek lakik,mannát talál benne.Mégis azt látjuk,hogy sokan-gyakran hallják bár az evangéliumot-,nemigen buzdulnak fel,mert nincs bennük Krisztus lelke.Márpedig annak,aki teljesen,ínyét csiklandóan érteni akarja Krisztus szavát,annak azon kell lennie,hogy egész élete folyását az övéhez igazítsa.(római kettes):Mi hasznod abból,hogy a Szentháromságról mélyreható vitákba bocsátkozol;ha nincs benned alázatosság,s azért nem telik benned kedve a Szentháromságnak?Bizony a mélyértelmű szavak nem tesznek szentté és igazzá:viszont az erényes élet kedvessé tesz Isten előtt.Inkább kívánom,hogy érezzem a töredelmet,mint hogy tudjam annak meghatározását.Ha betéve tudnád a Bibliát és minden bölcs jeles mondásait,Isten szeretete és kegyelme nélkül mindez hasznodra válna?Hívságok hívsága és minden hiábavalóság,csak egy ér valamit,hogy Istentszeressük s egyedül neki szolgáljunk.Ez a bölcsesség summája:evilágot megvetve minden igyekezetünket a mennyek országára irányítani.Hiábavaló dolog tehát veszendő gazdagságot keresni,és reményünket abba vetni.Hasonlóképpen hiábavalóság mindenáron elismerést keresni magas polcokra kívánkozni.Hiábavaló dolog a test kívánságait követni,arra vágyakozni,amiért később keményen lakolni kell.Hiábavaló igyekezet hosszú életet óhajtani és az igaz életre kevés gondot viselni.Hiábavalóság csak a földi élettel törődni s az eljövendőről előre nem gondoskodni.Hiábavaló azt szeretni,ami egy-kettőre elmúlik,és oda nem igyekezni,ahol örökké való öröm vár ránk.Jusson eszedbe gyakran a közmondás:Nem elégszik meg a szem látással,a fül sem telik be hallással.Azon légy hát,hogy szívedet elvond a látható dolgok szeretetétől,és a nem-láthatókhoz fordulj.Mert akik érzéki természetük törvényét követik,beszennyezik lelkiismeretüket,és Isten kegyelméből kiesnek."(Krisztus követése,első könyv,első fejezet.

2015. júl. 16. 16:54
 115/176 anonim ***** válasza:

14 Mert tudjuk, hogy a Törvény szellemi; de én testi vagyok, eladva a bűn alá. 15 Amit ugyanis véghezviszek, nem ismerem. Mert amit akarok, azt nem cselekszem, hanem amit gyűlölök, azt teszem. 16 Ha azonban azt teszem, amit nem akarok, egyetértek azzal, hogy a Törvény jó. 17 De most már nem én viszem azt véghez, hanem a bennem lakozó bűn. 18 Mert tudom, hogy bennem, azaz a testemben, semmi jó nem lakik; mert az akarat megvan bennem, de hogy véghezvigyem, ami jó, nincs meg. 19 Mert a jót, melyet akarok, nem teszem, hanem a rosszat cselekszem, melyet nem akarok. 20 Ha pedig azt teszem, amit nem akarok, már nem én viszem azt véghez, hanem a bennem lakó bűn.

21 Ezt a törvényt találom hát meg a magam esetében: amikor azt akarom tenni, ami helyes, a rossz van meg nálam. 22 Gyönyörködöm én az Isten törvényében a szerint az ember szerint, ami belsőleg vagyok, 23 de látok egy másik törvényt a tagjaimban, amely hadakozik az elmém törvénye ellen, és a bűn tagjaimban levő törvényének foglyaként vezet. 24 Én nyomorult ember! Ki szabadít meg engem a testből, mely alá van vetve e halálnak? 25 Hála az Istennek Jézus Krisztus, a mi Urunk által! Így hát én magam az elmémmel Isten törvényének, de testemmel a bűn törvényének vagyok rabszolgája.

róma 13:14-25

szóval ezek az ÁLTALAD bemásolt dolgok kicsit ÁLSZENTEK, ugyanis arra utalnak, hogy TÖKÉLETESEN MEGFELELHETÜNK JÉZUSNAK. sajna, mint a fentebbi bibliaversben olvashatod, még Pál sem tudott ennek megfelelni. de nem is kell, mertJÉZUS ÍGY SZERET MINKET, AHOGY VAGYUNK. engem is, téged is. ha tudsz jobbítani az életeden, nagyszerű. de ő nem eredménycentrikus: látja, hogy mennyit szenvedsz, hogy ellenállj a bűnnek. aztán elbuksz. mit gondolsz, Ő melyiket nézi? azt, hogy elbuksz, vagy a törekvésedet a jóra? bizony. ahogy Pál esetében is: mindegy a bűn. ha látja benned a törekvést a bűn ellen. én nem vagyok Jézus, de az írásaidból kiderül, hogy nem kis erőfeszítéseket tettél, teszel... tudod, Jézus azt mondta, hogy mindenkit úgy kell szeretnünk, mint önmagunkat. de mi van akkor, hogyha nem szeretjük magunkat? akkor a többieket sem kell? nem. akkor elősször meg kell tanulnunk SZERETNI ÖNMAGUNKAT. érted, ETELE? szeretni... magadat...

érted te, mert inteligens vagy.

2015. júl. 16. 17:11
 116/176 A kérdező kommentje:
lehet,hogy zavarni fogja,de az nem tartozik rám,mert helyes dolgot cselekszem.:)Azért rokkantam le,mert túl sokat törődtem azzal,hogy mások mit gondolnak/gondolhatnak arról,amit én mondok,vagy teszek.nem mellesleg ez van milliók fejében kisebb vagy nagyobb mértékben.(százezrekében biztosan.)mások meg "leszarják",és bár igaz,hogy ez életképesebb hozzáállás,viszont elaljasodnak tőle.ebből is látszik,hogy aki nem ismeri és követi az újszövetséget,az nem tud élni.(az utolsó mondat hamvas béláé)
2015. júl. 16. 17:23
 117/176 A kérdező kommentje:

ez a tükörbe nézős tanács nagyon tetszik,megfogadom.

megvan,értem már,hogy nem a biblia tanulmányozása miatt írtad.:)

2015. júl. 16. 17:26
 118/176 A kérdező kommentje:
nem értek egyet,szerintem nem álszent,amit bemásoltam.engem legalábbis gyönyörködtet.az igaz,hogy a középkorban(akkor írták a könyvet) könnyebb volt az ember élete(lényegesen?)mint manapság.
2015. júl. 16. 17:43
 119/176 anonim ***** válasza:

konkrétan CSAK AZ UTOLSÓ MONDATTAL VAN GONDOM. az összes többi jó. de figyeld csak:

Azon légy hát,hogy szívedet elvond a látható dolgok szeretetétől,és a nem-láthatókhoz fordulj.Mert akik érzéki természetük törvényét követik,beszennyezik lelkiismeretüket,és Isten kegyelméből kiesnek."

ez nem igaz!!! kérlek, vesd össze azzal, amit idéztem a bibliából. vajon Pál kiesett isten kegyelméből? nem, dehogy. ez a baj sok vallással: megmodják, hogy mikor és hogyan esel ki Isten kegyelméből. A tanúk bibliájában nincs is benne ez a szó, hogy kegyelem, helyette ezt használják: ki nem érdemelt kedvesség.

Etele, szerinted a ki nem érdemelt kedvességet KI LEHET-E ÉRDEMELNI? ki lehet-e esni Isten ki nem érdemelt kedvességéből? Jézus MINDENKIÉRT MEGHALT, és a bűnösökhöz jött. pl értem. szép dolgokat írt le, de az utolsó mondata sárbatiporja az egészet. de ez csak az én véleményem, nem kell mindenben egyetértenünk. nekem már kicsit rájár a fülem, meg a szemem arra, hogy mi és mikor mond ellent a bibliának, elnézést, nem biztos hogy ez jó tulajdonság.

2015. júl. 16. 17:55
 120/176 A kérdező kommentje:
ÉN NEM TETTEM AZ ÉGVILÁGON SEMMILYEN ERŐFESZÍTÉST.merthogy pontosan tudom,hogy a problémámon egyedül egy hozzám való nő segíthet.kétszer próbálkoztam az utcán,egyszer szórakozóhelyen,és kétszer-háromszor a templomban.a legtöbb,amire jutottam egy tízperces beszélgetés volt.az volt ott a gond,hogy a lányt csak hátulról néztem meg,mielőtt odamentem hozzá.de már az is jó lenne,mert jó fej volt.azért mertem megtenni,mert szocializálva voltam egy kissé egy klubháznak köszönhetően.de azóta nagyon sokat romlott az állapotom,nem tudok egyáltalán elmenni a klubházba.azon gondolkozom,hogy fizetek egy prostituáltnak,hogy csókolózzon velem(semmi egyéb),de hát az olyan gépies.
2015. júl. 16. 17:55
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!