Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik könyvek segíthetnek a...

Melyik könyvek segíthetnek a legtöbbet a keresztényi hit megújításában?

Figyelt kérdés

2015. júl. 5. 19:17
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/176 A kérdező kommentje:
a többi pszichiáterről/pszichológusról meg nem érdemes említést se tenni.ami a gyógyszereket illeti,sosem hatott rám egyiknek sem a hatóanyaga.
2015. júl. 12. 15:52
 92/176 anonim ***** válasza:
szervusz. mi a diagnózis? mivel kezelnek?
2015. júl. 12. 18:35
 93/176 A kérdező kommentje:
paranoid-skizoid személyiségzavart írt a papírra a pszichiáter,hogy a leszázalékolás révén kapjak havi apanázst,mert nem volt pénzem fizetni a heti két pszichoterápiát.nincs diagnózis.ahány pszichiáter,annyi diagnózis.
2015. júl. 12. 20:19
 94/176 A kérdező kommentje:

diagnózis egyedül a testi betegségeknél van.

ha valaki tönkre tenne,akármilyen okból,lehet az egyszerű lustaság,vagy tudatlanság,engedjem neki?hogyan érthet meg egy vallást lefitymáló ember bármit is egy másik ember összetett lelki problémájáról?

2015. júl. 12. 20:30
 95/176 anonim ***** válasza:

az üldözési mánia, és tudathasadás. szerinted üldözési mániád van? és kettős személyiséged, tudathasadásod?

ezek annyi mindenkire rásüthetőek, pl a micimackóbol malackára is. de a válaszaid alapján nekem nem tünsz betegnek.

2015. júl. 12. 20:30
 96/176 anonim ***** válasza:

nem, ne engedd, hogy tönkretegyenek. Jézus sohasem tanácsolt olyat, hogy legyünk balekok. figyeld csak meg:

17 Senkinek se viszonozzátok rosszal a rosszat. Olyasmikre legyen gondotok, amik minden ember szemében jók. 18 Ha lehetséges, amennyire tőletek függ, minden emberrel békében legyetek.

róma 12:17-18

megfigyelted: amennyire tölletek függ. azaz: határt szabott ennek a dolognak.

2015. júl. 12. 20:35
 97/176 A kérdező kommentje:
köszönöm.ez jólesett.most megint megértettem valamit a családommal kapcsolatban,és az ún.szakemberekkel kapcsolatban.azt hiszem,hogy a közöny,és az ál-odafigyelés(pszichoterápia)hoz elő az emberből olyan magatartást,amire olyan,mintha "üldözési mániám lenne"
2015. júl. 12. 20:40
 98/176 A kérdező kommentje:
te megértesz,és ez nagyon sokat jelent nekem.
2015. júl. 12. 20:48
 99/176 anonim ***** válasza:

bizony. nekem sem tetszik ez a világ, amibe megpróbálnak belepréselni. más kiskorodban megmondják, mit kell tenned: ovoda, iskola, tanulj, házasodj, építkezz, jöjjöön a gyerek, és ennyi. én nem akarom ezt, nekem nem tetszenek ezek a normák. ezt írja a biblia:

15 Ne szeressétek a világot, se a világban levő dolgokat. Ha valaki a világot szereti, nincs meg benne az Atya szeretete; 16 mert mindaz, ami a világban van — a test kívánsága, a szem kívánsága és az életben birtokolt javak látványos fitogtatása —, nem az Atyától származik, hanem a világtól származik. 17 Azonkívül a világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.

1jános 2:15-17-ig

én nem szeretem a világot. a világ emiatt betegnek tekint. Jézus emiatt nem ítél el, nem tekint betegnek. ez van. sokan az embereknek, a szüleiknek,a szomszédnak akarnak megfelelni. a főnüküknek, a testvérüknek, a gyermeküknek. én Jézusnak. és akkor mi van? ettől nem vagyok beteg, de biztos, hogy rám is rám tudnának húzni valami pszichológiai diagnózist, és a gyógyszereikkel biztos beteggé is tudnának tenni. de engem nem érdekelnek. Jézus szabaddá tett, és én szeretem ezt a fajta szabadságot: nincs félelem az emberektől. az emberektől való félelem ugyanis a szeretet kifejlődésének akadája. ha meg akarsz felelni, mindenáron, soha nem fogsz szeretni. ne félj emberektől. Istent féld, ő nem ad mellé fájdalmat.

igen, igazad van. könnyű ezt mondani. jogos. viszont én nem tudom helyetted ezt megtenni. ezen csak te tudsz változtatni.

2015. júl. 12. 20:49
 100/176 A kérdező kommentje:
melyik országban élsz?
2015. júl. 12. 20:52
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!