Hogyan segíthetnék neki? Hogyan kampányoljak az ISZLÁM vallás mellett keresztényként?
A barátom mélyen vallásos muszlim, de mostanság elkezdte keresni az igazságot, h. valóban az iszlám vallás az igazi-e. Elkezdte olvasni a Bibliát, a Torát és keresi mindenhol benne az iszlámmal összefüggő részeket, valamint még Mohamed prófétát is.Én kérdeztem tőle, hogy miért keresi azt, amit tud, de csak azt mondta, h. Ő akarja tudni az igazságot, s bármi is történjen Ő elfogadja.Mit tegyek most, mert nagyon félek, hogy elveszti a hitét!? Köszönök minden hasznos választ! És olyat légyszi ne, hogy legyen keresztény, mert nem téríteni akarom, csak megerősíteni Őt.
Ő 20/F, én 18/L (katolikus)
Nincs azzal semmi gond, ha megismerkedik a többi vallás igazságával. Amíg csak ismerkedik vele... Az igazságot nem a könyvekben, hanem a szívében fogja megtalálni.
Ha már a Bibliából keresgél a barátod, akkor nézze meg ezt: Mt 13:9 szövegkörnyezet is hasznos a megértéséhez.
Te ne felj, mivel a baratod nem fogja elvesziteni a hitet, s nagyon jol halad ezen az uton.
Egyebkent a Koranban is van Jezusrol, Jozsefrol, Mariarol es Abrahamrol is tortenet, tehat sok osszefuggest fog talalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!