Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Melyik könyvek segíthetnek a...

Melyik könyvek segíthetnek a legtöbbet a keresztényi hit megújításában?

Figyelt kérdés

2015. júl. 5. 19:17
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/176 anonim ***** válasza:

itt a bibliavers is, hogy lásd: ezek nem az én gondolataim, hanem a Teremtőé:

"Az Isten szeretet, és aki a szeretetben marad, egységben marad az Istennel, az Isten pedig egységben marad ővele. 17 Így lett tökéletessé nálunk a szeretet, hogy beszédbeli nyíltságunk legyen az ítélet napján, mert ahogy ő van, úgy vagyunk mi is ebben a világban. 18 A szeretetben nincs félelem, hanem a tökéletes szeretet kiűzi a félelmet, mert a félelem akadályozólag hat. Valóban, aki fél, nem lett tökéletes a szeretetben. 19 Ami minket illet, mi azért szeretünk, mert először ő szeretett minket.

20 Ha valaki azt állítja: „Szeretem az Istent”, és mégis gyűlöli a testvérét, akkor az hazug. Mert aki nem szereti a testvérét, akit lát, nem szeretheti az Istent, akit nem lát. 21 És az a parancsolatunk van tőle, hogy aki szereti az Istent, az szeresse a testvérét is.

5 Mindaz, aki hiszi, hogy Jézus a Krisztus, az Istentől született, és mindaz, aki szereti a szülőt, szereti"

1jános 4:16-21, 5:1

2015. júl. 12. 20:53
 102/176 anonim ***** válasza:
magyar vagyok, de kimentem egy kicsit angliába dolgozni. a magyarok nagyon pesszimisták, csak kritizálni tudnak, meg ítélkezni, de azt nagyon. tisztelet persze a kivételnek. :-)
2015. júl. 12. 20:55
 103/176 A kérdező kommentje:
most mennem kell.anyukám lefekvéshez készülődik,és az ő szobájában gépezek.nem okoz problémát,mert általában üres a szoba.adjon Isten további szép napot neked.
2015. júl. 12. 21:01
 104/176 anonim ***** válasza:
köszönöm. hasonló jókat neked is.
2015. júl. 12. 21:15
 105/176 A kérdező kommentje:
szia!azt szeretném kérdezni,hogy a legelső kommented komolyan gondoltad?
2015. júl. 14. 23:04
 106/176 A kérdező kommentje:
azt hiszem,ironia volt,de biztos szeretnék lenni benne.
2015. júl. 15. 20:19
 107/176 anonim ***** válasza:
szervusz, örülök, hogy írsz, és örülök, hogy tudod, mi az az irónia. bizony, jól érzed: irónia volt. Ismered esetleg a tanúkat?
2015. júl. 15. 20:33
 108/176 A kérdező kommentje:
majdnem az egészet értettem,a tanúkról azonban nem hallottam.
2015. júl. 15. 21:08
 109/176 A kérdező kommentje:
szörnyű komplexusom lehet,hogyha nem merek ismerkedni az utcán,vagy istentiszteleten nem merek szemkontaktust hosszabb ideig felvenni.azt hiszem,erősen egocentrikus vagyok,ez lehet az oka.jézus milyen gyógyírt kínál egy ilyen esetre?úgy érzem,te közelebb hozhatod a megoldást.
2015. júl. 15. 22:10
 110/176 anonim ***** válasza:
figyelj, nem sok embernek ajánlanám ezt, de a helyzet speciális volta miatt ezt ajánlpm neked: beszélj anyuddal, hogy helyesli-e. a jw.org honlapon tudsz igényelni INGYENES BIBLIATANULMÁNYOZÁST. a nektek megfelelő időben kijön két ember Jehova tanúi közül, és megismertetik veled egy sajátos szemszögből a bibliát. az első egy két alkalom nehéz lesz, de tarts ki. ajánlom, hetente 2 alkalommal egy-egy órát tanulmnyozzatok. egy idő után el fognak hívni a királyságterembe.ha tehetitek menjetek el. SEMMIKÉPP NEM SZERETNÉM, HOGY TANÚ LÉGY, A KÖVETKEZŐK MIATT AJÁNLOM EZT: el kell kezdened más emberekkel ismerkedni. saját házadban magabiztosabb vagy, harosszul leszel, egyszerűen elmennek. elősször csak két állandó ember. aztán egy két hónap múlva az egyik hoz magával egy másikat. őt is megismered. aztán hoz magával egy másikat. mindíg ketten jönnek, egy marad állandó, de néha hoz magával számodra idegen embereket. egy fél év múlva elmehetsz a királyságterembe, ülj be leghátra a sarokba. ott mindenkit szemmel tudsz tartani. anyukád üljön melletted. havonta egyszer kétszer elmehetnétek. SZERINTEM EZ A FOKOZATOS DOLOG HASZNÁLNA. mutasd meg anyudnak ezt a tanácsot. semmiképp sem javaslom, hogy megkeresztelkedj, de tudnának szocializálni egy idő után, és legalább a bibliáról beszélnétek. te ügyes, inteligens vagy, jőkat beszllgetnétek. INGYEN PSZICHOLÓGUSOK, ha azt nézed. beszéljétek meg, ez így, ahogy van, nem visz előrre, ezt te is látod. merj változtatni. a tanúkról sok rosszat el lehet mondani, de becsületes, megbízható emberek, nem kell töllük félned. jó? mutasd meg anyukádnak, mit szól hozzá. én ezt tudom javasolni, mert a citromos víz ezek szerint nem használt. neked mi a véleményed így elsőre?
2015. júl. 15. 22:37
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!