Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hagyja el olyan sok...

Miért hagyja el olyan sok fiatal Jehova tanúit?

Figyelt kérdés
Gondolok itt azon fiatalokra akik beleszülettek ebbe a vallásba vagy nagyon fiatalon kerültek vele kapcsolatba. De felnőve betöltve a 18. életévüket inkább úgy döntenek hogy nem kívánnak a része maradni a közösségnek. De mi ennek az oka/okai?
2015. ápr. 29. 23:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/84 anonim ***** válasza:

"Melyik az a helyszín amelyik nem létezett de le van írva a Bibliában? "

Elnézést, nem jól fogalmaztam: nem bizonyíthatóan létezett, ez a helyes megfogalmazás. Mondjuk a Paradicsom, ami csak hit kérdése, elhiszed-e a létezését vagy sem.

"Ki a fenét érdekel hogy mennyivel drágább ez a fajta beavatkozás amikor az egészségemről van szó?"

Majd téged fog érdekelni, amikor esetleg nem tudod majd megfizetni a drágább beavatkozás költségeit.

"Az sem lényeg hogy hány helyen érhető el. A lényeg az hogy országunkban is elérhető. "

Hogyne lenne lényeges! Ha csak egy helyen érhető el, akkor ha megszakadnak, sem tudnak napi 3-5 betegnél többet vérnélküli beavatkozásban részesíteni. Tehát ha beesik 6 JT egy napra, akinek szüksége lenne ilyenre, akkor közülük legalább egy meg fog halni, mert nem tudják ellátni. Vagy mondjuk te leszel a hatodik, és van pénzed rá, akkor nem te, hanem egy másik fog meghalni, csak mert neked volt pénzed a műtétre. De te legalább életben maradsz. Remélem így érthető, miért lényeges az, hogy hány helyen érhető el ez a fajta kezelés-beavatkozás.

"De az biztos hogy sokkal jobb mint a hagyományos megoldás és ez tény."

Egy szóval nem mondtam, hogy ne lenne jobb. De attól hogy ez jobb, a hagyományos még nem lesz kevésbé jó.

2015. máj. 3. 21:20
 82/84 A kérdező kommentje:
Akkor megbeszéltünk mindent, ha más kérdés nincs.
2015. máj. 4. 18:59
 83/84 KZitus ***** válasza:
37%

Szia

az, hogy sok, vagy kevés, tényleg nézőpont kérdése. Láthatod a sok vitából:-)

A miértre az a válasz, azért, mert úgy dönt! A szabad akaratot egyetlen ember sem veszítette el a tökéletsségével együtt:-)

Ha agymosottak lennénk:-), ahogyan írták, nem gondolod, hogy a gyerekeink agyát "mosnánk" ki elsősorban? Hajaj...:-)

2015. máj. 4. 20:38
 84/84 anonim válasza:

Azért elég szomorú az, hogy minden Jehova tanúival kapcsolatos témában előjön az, hogy meg vannak győződve arról, hogy minden ember, aki nem tanú, az cigizik, füvezik, piál, szexel fűvel fával, és akkor csodálkoznak hogy mindenki utálja őket.

Ha ti azért siránkoztok állandóan, hogy meg sem hallgatnak az emberek titeket, hogy milyen véleménnyel vannak rólatok, hogy azt gondoljátok hogy titeket üldöznek...csodálkoztok? Ti meg vagytok győződve arról , hogy minden ember tele van ezekkel az előbb említett rossz szokásokkal, káros szenvedèlyekkel. Hogy ítélhetitek így el az embereket és vonhattok mindenkit egy kalap alá? Ha ti így álltok hozzá szinte mindenkihez, akkor csodálkoztok hogy hozzátok is így állnak? Sőt, ennek ellenére benneteket a legtöbben figyelembe se vesznek, szó nélkül tovább mennek, vagy megköszönik a mondani valótokat, és elsètálnak.

Az meg, hogy itt mondjátok, hogy mindenkinek szabad akarata eldönteni, hogy milyen vallást választ magának, ugyan már! Aki kicsit is ismer benneteket, vagy járt gyülekezetbe , az tudja. Jártam egy pár hónapig, csak kíváncsiságból, és az egyik nő, szülés után nem sok idővel már hozta is a gyereket, aki a baba kocsiban sírta végig az egészet. Akkor milyen választás lehet itt? Milyen választása lehet a gyereknek mikor arra tanítják , hogy ha nem leszel tanú, vagy ha kimersz lépni, kitagadunk és nem lessz se apád, se anyád. És lehet azt mondani, hogy ez nem így van, mert ezek után is ugyan úgy együtt marad a család, megnézném én azt, hogy egy gyerek, vagy egy 18 életévét betöltő személy kilépése után, hogy ellen megy a szervezetnek, hogy ő nem így gondolja a dolgokat, a családja hogy is mint viselkednek vele. Lehet, hogy van olyan is aki ezek után nem tenne semmit, és ugyan olyan boldogságban élne együtt kilépett hozzátartozójával, de ez jó több százból ha egyszer fordúl elő.

Én mint mondtam jó ideig jártam, és mindenki happy, mindenki szeret mindenkit, mindenki boldog, de minnèl tovább jár az ember annál jobban kinyílik a szeme. Az emberek mindig csak ugyan azokkal beszélgetnek, nem váltanak partnert, csak ugyanazoktól kèrdik meg , hogy hogy vannak stb. És rögtön mihent meglátnak, hogy új vagy, rögtön jönnek kedveskedni, előadás végén, meg már hogy nem akarsz e tanulni, ezt eljátsszák különböző személyek egyszer kétszer, és ha nem mész bele rögtön a játékba, hiába járhatsz továbbra is, köszönèsen kívül mást nem fogsz kapni. Ezzel üldözik el még az érdeklődőket is.

2018. nov. 4. 04:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!