Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hagyja el olyan sok...

Miért hagyja el olyan sok fiatal Jehova tanúit?

Figyelt kérdés
Gondolok itt azon fiatalokra akik beleszülettek ebbe a vallásba vagy nagyon fiatalon kerültek vele kapcsolatba. De felnőve betöltve a 18. életévüket inkább úgy döntenek hogy nem kívánnak a része maradni a közösségnek. De mi ennek az oka/okai?
2015. ápr. 29. 23:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/84 anonim ***** válasza:
46%

Erre sem válaszoltál grkaty,pedig a korrektség megkívánná:

"Értem,de ha olyan jó volt nekik a gyülekezetben,akkor miért hagyták el,hacsak ideiglenesen is?"

2015. máj. 2. 15:46
 52/84 anonim ***** válasza:
0%

"Értem,de ha olyan jó volt nekik a gyülekezetben,akkor miért hagyták el,hacsak ideiglenesen is?"

Szerintem sokan azért, mert manapság az a normális, ha valaki szabados nemi életet él például. És megszólják, sőt egyenesen hülyének nézik azt, aki erkölcsös. Ezért egyrészt ugye fiatalkorban elég erős nemi vágyak vannak az emberben és plusz még rátesz egy lapáttal a megfelelési kényszer, hogy ne nézzék ki a többi fiatalok meg ne gúnyolódjanak velük, hogy "te még 18 évesen szűz vagy, valami bajod van". Meg ha sokszor hozzávágják, hogy miért nem jársz senkivel, akkor előbb-utóbb teret engedhet a vágyainak egy fiatal és ha olyannal randevúzik, aki nem erkölcsös, akkor máris meglehet a gond.

Meg ott a másik, hogy azt mondják legtöbben, hogy agymosást kapnak, mert nem cigiznek, nem részegeskednek, pedig az milyen jó... Hogy semmit nem szabad, nem érezheted jól magad. És egy fiatal ha beveszi az ehhez hasonló süket dumát, akkor kipróbálja, majd rájön, hogy mekkora hülyeséget csinált és akkor megbánja és mégis visszatér Istenhez és erkölcsösen él.

Tehát a probléma az, hogy olyannyira mélyen van az erkölcsi színvonal a világban, hogy katasztrófa. Az a normális ha az ember meleg, gruppen szexel, megcsalja a házastársát (ja bocs, már nem divat házasodni sem) vagy éppen alkesz. És aki szűzön megy férjhez, azt hülyének tartják.

2015. máj. 2. 17:48
 53/84 A kérdező kommentje:

52-es!

"Meg ott a másik, hogy azt mondják legtöbben, hogy agymosást kapnak, mert nem cigiznek, nem részegeskednek, pedig az milyen jó..."

Nem! Az agymosást nem erre mondják. Mert ezeket a dolgokat nem csinálják.

Hanem az hogy nem ünneplik azokat az ünnepeket amelyeket a többi ember. Karácsony stb.

Akkor a vérátömlesztés meg az hogy úgy általában véve milyenek Jehova tanúi.

Vannak akik szerint erőszakosan térítenek, csak és kizárólag azt fogadják el igaznak amit az Őrtorony állít s a többi ezért nézik őket agy mosottaknak nem azért mert nem cigiznek vagy alkoholizálnak. Az hogy nincs párkapcsolatuk az egy másik kérdés de azt külön kell választani a cigitől és az alkoholtól. Mert nem mindenki cigizik még a világi fiatalok közül sem és ugyan így van ez az alkohollal is. De a párkapcsolati kérdés az mindenkit érint kivétel nélkül.

Ezzel nem azt akarom mondani hogy a cigi és az ital az normális dolog bár a világban annak számíthat. Mondjuk havonta egyszer meginni egy pohár minőségi sört az szerintem egy hívőnek is simán belefér. A dohányzás megítélésem szerint már nem.

"Tehát a probléma az, hogy olyannyira mélyen van az erkölcsi színvonal a világban, hogy katasztrófa. Az a normális ha az ember meleg, gruppen szexel, megcsalja a házastársát (ja bocs, már nem divat házasodni sem) vagy éppen alkesz. És aki szűzön megy férjhez, azt hülyének tartják."

Ezzel teljesen egyetértek.

Katy meg nem jelentkezik pedig a kérdés elején még milyen aktív volt. Van hogy két válasza között csak kb. 4 óra telt el.

Na talán majd holnap. :)))

2015. máj. 2. 20:18
 54/84 anonim ***** válasza:
0%

"Hanem az hogy nem ünneplik azokat az ünnepeket amelyeket a többi ember. Karácsony stb.

Akkor a vérátömlesztés meg az hogy úgy általában véve milyenek Jehova tanúi. "

Ok, lehet hogy erre mondják, mondjuk sokan csak dobálóznak a gúnyos megjegyzésekkel, azt meg nem írják hogy mi az oka, ezért nem tudtam.

A Karácsony téma már számtalanszor ki lett tárgyalva, gyakorlatilag bármely szakirodalomban vagy enciklopédiában utána nézhetsz, hogy semmi köze Jézus születéséhez és pogány eredetű (mint a legtöbb ünnep). Mi nem szeretnénk olyat ünnepelni, ami egy hazugságon alapul és ebbe belekeverték még az Urat is. Úrvacsorát tartunk (emlékünnep), bár kicsit másképp, mint a többi vallás, viszont a húsvét az megint olyan, hogy nyuszi meg tojás (a termékenység istennője jelképei).

A vérről való tilalom pedig megtalálható mind a törvényben, mint pedig az új szövetségben, Pál apostol is határozottam megtiltotta, a paráznasággal egy versben említi. A Bibliában le van írva, nem mi találtuk ki.

"Ezzel nem azt akarom mondani hogy a cigi és az ital az normális dolog bár a világban annak számíthat. Mondjuk havonta egyszer meginni egy pohár minőségi sört az szerintem egy hívőnek is simán belefér. "

Igen, az ital önmagában nem rossz. A probléma akkor van, ha az embernek szokása leinni magát a sárga földig. Jó, lehet hogy 2 évben egyszer véletlenül elszámoltad magad és becsiccsentettél. De amikor már valakinek szokásává válik akkor baj van, és ez sajnos a fiataloknál gyakorta megesik, mert sokan ezzel akarják megmutatni, hogy milyen menő csávók.

Üdv.

2015. máj. 2. 20:38
 55/84 anonim ***** válasza:
100%

52es, na, ez az agymosás. hogy ha nem vagy Jehova tanú, akkor egyértelműen szexelsz fűvel-fával, iszol, cigizel, dorbézolsz.

hogy mást ne mondjak, kb az összes vallás józan életet ír elő, szóval nem vagytok egyedül, ez egy. kettő, hogy kapaszkodj meg, még vallásosnak se kell lenni hozzá, hogy józan, erkölcsös életet éljen valaki. ez a gusztustalan, undorító, hogy ti azt hiszitek, hogy ha valaki nem tartozik hozzátok, akkor az tuti, hogy erkölcstelen, romlott életet él.

és a véradás, meg szervadás tiltása meg egész egyszerűen önzőség a részetekről.

2015. máj. 2. 21:22
 56/84 anonim ***** válasza:
100%

"A Karácsony téma már számtalanszor ki lett tárgyalva, gyakorlatilag bármely szakirodalomban vagy enciklopédiában utána nézhetsz, hogy semmi köze Jézus születéséhez és pogány eredetű (mint a legtöbb ünnep). Mi nem szeretnénk olyat ünnepelni, ami egy hazugságon alapul és ebbe belekeverték még az Urat is. Úrvacsorát tartunk (emlékünnep), bár kicsit másképp, mint a többi vallás, viszont a húsvét az megint olyan, hogy nyuszi meg tojás (a termékenység istennője jelképei). "

Én alapvetően ateista vagyok, de mi is megtartottuk és meg is tartjuk a mai napig a Karácsonyt és a Húsvétot. Nem azért, mert bármi közöm lenne bármilyen valláshoz, sem a termékenység istennőjéhez vagy más effélékhez. Sőt, nagyon sokáig fogalmam sem volt róla, hogy mi is az a Karácsony meg a Húsvét, de már vígan csomagoltuk egymásnak az ajándékokat meg jártuk a falut locsolgatni boldog-boldogtalant (na jó, inkább csak ismerősöket, utcabelieket és a rokonságot, de így is bő délután dereka körül végeztünk, pedig reggel 7-kor már sosem voltunk otthon). Azért csináltuk, mert tök jó buli volt, élveztük, alig vártuk hogy Húsvét vagy Karácsony legyen. És egyáltalán nem érzem, hogy ettől rosszabb ember lett volna belőlem, mintha nem ünnepeltük volna egyiket sem.

"A vérről való tilalom pedig megtalálható mind a törvényben, mint pedig az új szövetségben, Pál apostol is határozottam megtiltotta, a paráznasággal egy versben említi. A Bibliában le van írva, nem mi találtuk ki. "

Az agymosottak jelző ezért is passzol rátok: képtelenek vagytok felfogni, hogy a Biblia alapvetően egy rég letűnt kor szűkölködő "vadembereinek" íródott, nem pedig a mai kor civilizált emberei számára. Persze, nem vitatom, hogy vannak a Bibliában erkölcsi útmutatások, amelyeket betartva a ma embere is jobb emberré válhat. De ez csak egy könyv, egy erkölcsi útmutató, nem pedig történelemkönyv, aminek tartjátok. A vértől való tartózkodás ma már egyébként sem az erkölcsi útmutatások közé tartozik, ma már elég fejlett az orvostudomány, elég jól ismerjük a vér összetételét, funkcióit, előnyeit.

És egyébként is, miért szelektáltok a Bibliában leírtak között? A vértől tartózkodtok, mert az le van írva a Bibliában. De a Bibliában az is le van írva, hogy kövekkel halálra dobálható (sőt, dobálandó!) az, aki szombaton dolgozik. Ezt mégsem teszitek meg.

2015. máj. 2. 21:49
 57/84 anonim ***** válasza:
0%

" hogy ha nem vagy Jehova tanú, akkor egyértelműen szexelsz fűvel-fával, iszol, cigizel, dorbézolsz."

Mint a szövegből kitűnik, nem mondtam, hogy mindenkire vonatkozik, hanem hogy általában.

" kb az összes vallás józan életet ír elő, szóval nem vagytok egyedül, "

Ugyan már. És kizárják a vallásból aki nem józanul él? Nem. Tehát ez inkább csak egy olyan dolog, hogy: így kellene, de ha nem így élsz az se baj.

" ti azt hiszitek, hogy ha valaki nem tartozik hozzátok, akkor az tuti, hogy erkölcstelen, romlott életet él. "

Ilyet sehol sem írtam.

"képtelenek vagytok felfogni, hogy a Biblia alapvetően egy rég letűnt kor szűkölködő "vadembereinek" íródott, nem pedig a mai kor civilizált emberei számára."

Ha elfogadod Istentől ihletettnek, ami egy vallásos ember számára alap, akkor nem így tekinted.

"ma már elég fejlett az orvostudomány, elég jól ismerjük a vér összetételét, funkcióit, előnyeit. "

Nézz utána, a fejlettebb országokban sokkal jobb kezelések is vannak, a vér nélküli sebészet sokkal jobb (egyébként Debrecenben is elérhető már). Ráadásul minden betegséget nem tudnak kiszűrni, felismerni idejében, ezért még ma is sokat lesznek fertőzöttek transzfúzió útján.

"És egyébként is, miért szelektáltok a Bibliában leírtak között? A vértől tartózkodtok, mert az le van írva a Bibliában. De a Bibliában az is le van írva, hogy kövekkel halálra dobálható (sőt, dobálandó!) az, aki szombaton dolgozik. Ezt mégsem teszitek meg."

Már bocs, de ehhez kellett volna egy kis Bibliai ismeret is. No, de mindegy. Amiről te beszélsz az a Mózesi törvény, ami Izrael népének íródott. Jézus után viszont már nem csak egy választott népe volt Istennek, tehát gyakorlatilag a törvény megszűnt. Viszont Jézus azt mondta, hogy nem eltörölni jött, hanem betölteni, tehát az alapelvei (mi a jó és mi a rossz) megmaradtak. Ezért is írtam, hogy a törvény tiltotta a vér felhasználását, de (és ezen a hangsúly) az újszövetség (ami már nem csak Izraelnek szólt és nem írott törvények vannak) ugyanúgy tiltja. Tehát a betöltött törvényen kívül (ami már ránk nem vonatkozik, mivel nem az ókori Izraelben élünk), az apostoli tanítás ugyanúgy tiltja.

2015. máj. 3. 00:27
 58/84 anonim ***** válasza:
46%

" hogy ha nem vagy Jehova tanú, akkor egyértelműen szexelsz fűvel-fával, iszol, cigizel, dorbézolsz."

Mint a szövegből kitűnik, nem mondtam, hogy mindenkire vonatkozik, hanem hogy általában."

"" ti azt hiszitek, hogy ha valaki nem tartozik hozzátok, akkor az tuti, hogy erkölcstelen, romlott életet él. "

Ilyet sehol sem írtam. "

Legalább egyazon hozzászólásodban ne mondj már ellent saját magadnak :D

"Tehát a betöltött törvényen kívül (ami már ránk nem vonatkozik, mivel nem az ókori Izraelben élünk),"

Valóban nem, de már nem is az ókori Rómában...

2015. máj. 3. 01:24
 59/84 anonim ***** válasza:
34%

ja, nem mindenkire vonatkozik, csak általában????? fenntartom, ez a gusztustalan, undorító, rögtön azt hiszitek, hogy ez az általános. csak mert nem tartozik hozzátok. és a véradással ellenzésével továbbra sem értek egyet, szimplán önzőség. ja, meg a születésnapok, egyéb ünnepek nem tartásával se, és nem azért, mert vallásos lennék, nem vagyok. és nem is azért, hogy az ok legyen lerészegedésre, dorbézolásra (azt se szoktam), hanem csak szimplán hogy legyenek némi alkalmak, amikor összejössz a barátaiddal, családoddal (máskor is szoktam, különleges alkalmat értek, amikor nagyobb összeröffenés van.)

Alkalom, ünnep, ha tudjátok értelmezni a szót..

mellesleg, ha már a Bibliánál tartunk, igen, az ünnepeket direkt úgy csinálták, hogy a pogány ünnepek alapján. és? így mindenki tudja ünnepelni őket, ki, miben hisz.

vagy csak szimplán akkor nem kell dolgozni, s pihenhet az ember (nekem ez számít a legjobban).

Jézus nem ünnepelt? Kánai menyegző, pl? hú, és még bort is ivott...ez megint nem ellentmondás?

és a másik: tudod, én itt Angliában egy zsidó környéken élek, tradicionálisak, hosszú, fekete kabát, kipa, lányok szoknyában, minden megvan. naponta látom őket, (arra van az edzőterem, az utca végén). de még egyszer se kopogtak be, hogy jöjjenek ide engem nyaggatni a vallásukkal, (másra se vágyom, mint feláldozni a vasárnapjaimat azért, hogy "Bibliamagyarázó" órát hallgassak -mellesleg, kicsiként jártam hittanra, római katolikusként, minden megvolt, hittan,elsőáldozás, bérmálkozás, Képes Biblia gyerekeknek, azóta az Ószövetséget el is olvastam, most tartok az Újszövetségnél, nem kell nekem magyarázni).

Bezzeg Jehova tanúk már vagy negyedszerre jönnek, holott elmondtam már, hogy nem érdekelnek, ráadásul lengyelül kopognak be...

2015. máj. 3. 11:02
 60/84 anonim ***** válasza:
0%

" csak szimplán hogy legyenek némi alkalmak, amikor összejössz a barátaiddal, családoddal (máskor is szoktam, különleges alkalmat értek, amikor nagyobb összeröffenés van.)

Alkalom, ünnep, ha tudjátok értelmezni a szót.. "

Ehhez nem kell, hogy ünnepnap legyen. Mert az már mondhatni kötelező nem csak szimpla összeröffenés. Mi például sokszor ajándékozunk, sokszor jövünk össze szalonnát sütni, kirándulni stb. És ajándékozunk is, anélkül, hogy lenne erre valami "előírás".

"ja, nem mindenkire vonatkozik, csak általában????? fenntartom, ez a gusztustalan, undorító, rögtön azt hiszitek, hogy ez az általános."

Szerencsés vagy, hogy az ismerőseid körében a legtöbben szűzön mennek férjhez. De akkor sem ez a jellemző, nézz csak meg egy felmérést, általában 16 éves korára már túl vannak rajta.

"és nem azért, mert vallásos lennék, nem vagyok"

Ez az. Rád ez nem vonatkozik, mivel írtad ateista vagy, tehát nem hiszel Istenben, sem Jézusban. Ha hinnél akkor viszont nehezen lenne összeegyeztethető egy hazugság és pogány babonák az Úrral.

"mellesleg, ha már a Bibliánál tartunk, igen, az ünnepeket direkt úgy csinálták, hogy a pogány ünnepek alapján. és? így mindenki tudja ünnepelni őket, ki, miben hisz. "

Ha már a Bibliánál tartunk, olvasd el, mert kitűnik belőle, hogy Isten szemében utálatosak az ilyen pogány dolgok. Jézus azt mondta, hogy NEM szolgálhatsz egyszerre két Úrnak, tehát ez így egy igaz hitű kereszténynél nem működhet.

"Jézus nem ünnepelt? Kánai menyegző, pl? hú, és még bort is ivott...ez megint nem ellentmondás?"

Esküvő volt, nem pedig egy pogány ünnep (a házasságot Isten hozta létre). Én is szoktam bort inni, csak nem szokásom berúgni.

" de még egyszer se kopogtak be, hogy jöjjenek ide engem nyaggatni a vallásukkal,"

Ők nem fogadják el Jézust. Jézus parancsa, hogy 'menjetek és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket'. Mi komolyan vesszük a Bibliát és úgy szeretnénk élni, ahogy Isten és a Fia, aki a Megváltónk azt elvárja tőlünk. Miért ilyen nagy gond ez? Hiszen ez lenne a vallás lényege...

"Bezzeg Jehova tanúk már vagy negyedszerre jönnek, holott elmondtam már, hogy nem érdekelnek, ráadásul lengyelül kopognak be..."

Valami bajod van a lengyelekkel vagy mi? Ha nem akarod hogy menjenek, mond nekik, hogy írják fel, hogy téged nem érdekel a Biblia és ne jöjjenek. Ennyi. Sokszor az a baj, hogy az emberek kifogásokkal jönnek, hogy 'nincs időm' meg egyszerűen nem mennek ki, vagy 'megvan a saját vallásom' stb. Kerek-perec illedelmesen meg kell mondani, ha nem érdekel a Biblia meg úgy egyébként sem Isten, aztán nem jönnek.

2015. máj. 3. 12:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!