Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hagyja el olyan sok...

Miért hagyja el olyan sok fiatal Jehova tanúit?

Figyelt kérdés
Gondolok itt azon fiatalokra akik beleszülettek ebbe a vallásba vagy nagyon fiatalon kerültek vele kapcsolatba. De felnőve betöltve a 18. életévüket inkább úgy döntenek hogy nem kívánnak a része maradni a közösségnek. De mi ennek az oka/okai?
2015. ápr. 29. 23:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/84 anonim ***** válasza:
0%

58.

"Legalább egyazon hozzászólásodban ne mondj már ellent saját magadnak :D "

Hol mondtam ellent? Szerintem olvasd el még egyszer, mielőtt ítélkezel.

"Valóban nem, de már nem is az ókori Rómában..."

Az Újszövetség a kereszténység alapja (kellene hogy legyen). Milyen keresztény az, aki nem fogadja el?

2015. máj. 3. 12:38
 62/84 anonim ***** válasza:
34%

nem a szűzen menésről volt szó, hanem a többiről. hogy szerinted az az általános, hogy ha nem Jehova tanú, akkor egyértelműen erkölcstelen, iszik, cigizik, fűvel-fával szexel. és ha valaki mondjuk 18 éves korától együtt él valakivel, és ő neki az egyetlen? de te elítéled, mert nem szűzen ment férjhez, gratulálok.

ki nem tojja le, hogy a zsidók mit tartanak? igen, tudom, hogy nem fogadják el Jézust.

de marhára nem ez volt a lényege, hanem, hogy ők képesek békén hagyni másokat, és nem nyaggatni folyamatosan, hogy higgyék már azt, amit ők, mert csakis nekik lehet igazuk (egyébként, kapaszkodj meg: az összes vallás úgy gondolja, hogy neki van igaza).

s képzeld, én is össze szoktam jönni csak úgy a barátaimmal, mégis, nem tökmindegy, hogy születésnap van-e, vagy sem? ha amúgy is adtok ajándékot, az nem istentelen akkor? ajándékozni, összejönni, ünnepelni lehet, de pont születésnapot nem. marhára logikus.

nem a lengyelekkel van bajom, hanem azzal, hogy a Jehova tanúk kopognak be, sokadszorra, és lengyelül. nem elsőre, és nem másodszorra. és igen, kiírtam az ajtóra, hogy nem kérek belőlük, tudod, ha az ember elmagyarázza, hogy nem vagyok lengyel, és nem akarok Jehova tanú lenni, még ok. aztán megint jönnek. megint elmagyarázom. aztán megint jönnek. és megint. Na, ez az erőszakosság, utálatos dolog.

és a véradás, meg ezek: hol volt a bibliai időkben ilyen???? küldd a verset, hol tiltja meg, van itt Biblia, megkeresem.

tudod, mikor kicsi voltam, s kellett hittanra járnom, azt hittem, a római katolikus vallásnál nincs rosszabb (kb. mindent tilt, bűnös vagy, lelkiismeret-furdalásod kell, hogy legyen, kb. minden miatt.

de ti még rosszabbak vagytok.

2015. máj. 3. 13:28
 63/84 anonim ***** válasza:
78%

"Tehát a probléma az, hogy olyannyira mélyen van az erkölcsi színvonal a világban, hogy katasztrófa. Az a normális ha az ember meleg, gruppen szexel, megcsalja a házastársát (ja bocs, már nem divat házasodni sem) vagy éppen alkesz."

na, ez a gusztustalan, mondom. mert ha nem vagy Jehova tanúja, akkor ez a normális????? ez az agymosás, hogy ezt ti elhiszitek.

2015. máj. 3. 13:30
 64/84 anonim ***** válasza:
88%

""Legalább egyazon hozzászólásodban ne mondj már ellent saját magadnak :D "

Hol mondtam ellent? Szerintem olvasd el még egyszer, mielőtt ítélkezel. "

Nem ítélkeztem, csak megkértelek valamire. De ha szerinted nem mondtál ellent önmagadnak, akkor szerinted a dohányzás, az ivászat és a fűvel-fával szexelés nem az erkölcstelen, romlott életet jelenti? Mert egyik megjegyzésedben azt írtad, hogy ez általában vonatkozik minden nem JT-re, a másikban pedig azt, hogy olyat sehol sem írtál, hogy aki nem közétek tartozik, az nem ilyen életet élne. Döntsd már el, hogy mit is akarsz tulajdonképpen.

"Az Újszövetség a kereszténység alapja (kellene hogy legyen). Milyen keresztény az, aki nem fogadja el?"

Bocs, de én úgy tudtam, hogy a kereszténység alapja a Biblia, és nem pedig annak bizonyos részei. Vagy ha mégis, akkor mi alapján döntöd el, hogy a Biblia mely része képezi a kereszténység alapját, és mely részei nem?

2015. máj. 3. 14:00
 65/84 anonim ***** válasza:
0%

"Bocs, de én úgy tudtam, hogy a kereszténység alapja a Biblia, és nem pedig annak bizonyos részei. Vagy ha mégis, akkor mi alapján döntöd el, hogy a Biblia mely része képezi a kereszténység alapját, és mely részei nem?"

Bocs, de te azt írtad, hogy az Újszövetség csak a Római Birodalomra vonatkozik.

" Mert egyik megjegyzésedben azt írtad, hogy ez általában vonatkozik minden nem JT-re,"

Azt mondtam, hogy ezek közül valamelyik ÁLTALÁBAN (az általában azt jelenti, hogy az esetek nagy részében, legyen mondjuk pl 70%) jelen van egy embernél. És nyugodtan nézz meg adatokat, az emberek hány %-a dohányzik, hány % csalja meg a párját, hány %-a él házasságon kívüli nemi életet, hány %-a iszik rendszeresen, nem egészséges mértékben.

2015. máj. 3. 14:10
 66/84 anonim ***** válasza:
0%

"na, ez a gusztustalan, mondom. mert ha nem vagy Jehova tanúja, akkor ez a normális????? ez az agymosás, hogy ezt ti elhiszitek."

Az egyik kérdésben azt kérdezték, hogy a Biblia szerint elfogadható-e az, ha egy hívő férfi meleg. Linkeltem néhány Bibliaverset, mindenféle provokatív komment nélkül, mégis gusztustalan privát üzeneteket kaptam. Meg ha valaki ki meri mondani, hogy a homoszexualitás erkölcstelen, akkor egyből ugranak, hogy te egy homofób vagy, stb... Szóval igenis, mára normális a homoszexualitás, a média is ezt közvetíti, megtapsolják azt a politikust aki felvállalja, egy szakállas nő nyeri az euróviziót! És az emberek szavaztak rá! Tehát nem tudom hol élsz, ha ezt nem veszed észre! Még egy dalversenyen is a legtöbb szavazatot egy transzvesztita kapja!

2015. máj. 3. 14:13
 67/84 anonim ***** válasza:
0%

" és ha valaki mondjuk 18 éves korától együtt él valakivel, és ő neki az egyetlen? de te elítéled, mert nem szűzen ment férjhez, gratulálok. "

Én nem ítélem el. A Biblia ítéli el, mondom olvasd el, mert így hiába állunk le vitatkozni. Ha egyszer feketén-fehéren le van írva a Szentírásban, akkor miért tartod gusztustalannak, ha egy hívő ember elfogadja?

2015. máj. 3. 14:15
 68/84 anonim ***** válasza:
0%

62. "és a véradás, meg ezek: hol volt a bibliai időkben ilyen???? küldd a verset, hol tiltja meg, van itt Biblia, megkeresem. "

Tessék:

APOSTOLOK CSELEKEDETEI 15:29

29. Hogy tartózkodjatok a bálványoknak áldozott dolgoktól, a vértől, a fúlvaholt állattól, és a paráznaságtól;

Itt a paráznasággal említi egy lapon. És azt írja, hogy tartózkodni kell a vértől, gondolom tudod mit jelent a tartózkodás szó.

Illetve a Mózesi törvényben pedig a 3Mózes 17:10 volt ami a vér evését tiltotta. De gondoljunk egy olyan emberre, akinek az orvos azt mondja, hogy tartózkodnia kell az alkoholtól. Engedelmeskedne akkor, ha nem inna több szeszes italt, de közvetlenül a vénájába beadatná?

2015. máj. 3. 14:21
 69/84 anonim ***** válasza:
100%

""Bocs, de én úgy tudtam, hogy a kereszténység alapja a Biblia, és nem pedig annak bizonyos részei. Vagy ha mégis, akkor mi alapján döntöd el, hogy a Biblia mely része képezi a kereszténység alapját, és mely részei nem?"

Bocs, de te azt írtad, hogy az Újszövetség csak a Római Birodalomra vonatkozik. "

Wow, tehát te aszerint döntöd el, hogy mi képezi a kereszténység alapját, hogy én mit írok a Bibliáról? :D

Vagy másként kérdezve, akkor te elfogadod, hogy az Újszövetség része a Bibliának a Római korra érvényes írás volt?

"Azt mondtam, hogy ezek közül valamelyik ÁLTALÁBAN (az általában azt jelenti, hogy az esetek nagy részében, legyen mondjuk pl 70%) jelen van egy embernél."

Ezzel egyben azt is kijelented akkor, hogy a JT-kre is ugyanúgy 70%-ban igazak ezek a dolgok, mivel a JT-k is emberek. Akkor meg miért is lesz jobb az embereknek a JT vallás által, mint anélkül?

2015. máj. 3. 14:24
 70/84 anonim ***** válasza:
46%

erre kiemeli kizárólag a melegséget, a többit, hogy állítólag a gruppenszex, meg a megcsalás normális, szépen elfelejti...

az, hogy a vers említi, hogy tartózkodj a vértől, hogy a frászkarikába vonatkozik a véradásra? ezt ti találtátok ki. én sem eszem vért (sőt, húst se, kapaszkodj meg). azokban az időkben még nem is létezett...így nyilván nem vonatkozhat arra.

szűzen házasodás: képzeld, nem is olyan régmúlt időkig bizony az összes vallásban (meg úgy általában) ez volt a normális. viszont a Biblia óta kicsit változott a világ, már egyértelműen megállapítható, hogy ki-kinek a gyereke, (ez volt ugyanis a fő ok.)

csakhogy akkor olyan 18 évesen férjhez mentek, s háztartásbeliek voltak, nem dolgoztak. most meg tanul, mondjuk, egyetemen, jóval később is, asszony is dolgozik, stb. kissé le vagytok maradva.

amúgy az internetet nem tiltja a Biblia? világi szórakozás. hja, hogy akkor még nem volt, így nem is említheti..

2015. máj. 3. 14:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!