Miért hagyja el olyan sok fiatal Jehova tanúit?
én pl igenis megsértődöm, hogy rám, mint "általában" rám lett fogva, hogy gruppenszexelek, meg erkölcsi fertőben fetrengek.
én meg kijelentem, hogy a Jehova tanúk általában agymosottak, itt be is bizonyították.
ja, még a vérről. érdekes lehet a menstruáció az asszonyoknál...ott nem kell tartózkodni a vértől? esetleg ha elesik a gyereketek, és vérzik a lába?
"Wow, tehát te aszerint döntöd el, hogy mi képezi a kereszténység alapját, hogy én mit írok a Bibliáról? :D
Vagy másként kérdezve, akkor te elfogadod, hogy az Újszövetség része a Bibliának a Római korra érvényes írás volt? "
Nem tudom ez a gondolatmenet honnan jött, de te azt írtad, hogy az Újszövetség a Római korra vonatkozott. Utána meg ezt " a kereszténység alapja a Biblia, és nem pedig annak bizonyos részei.". Tehát egyik válaszodban a Római korra vonatkoztatod, utána a mai kereszténységre, aztán meg az egészet rám akarod fogni.
"Ezzel egyben azt is kijelented akkor, hogy a JT-kre is ugyanúgy 70%-ban igazak ezek a dolgok, mivel a JT-k is emberek. Akkor meg miért is lesz jobb az embereknek a JT vallás által, mint anélkül?"
Látom nagyon ki akarod forgatni, amit írok, de nem fog menni. Jehova Tanúinál ugyanis nem lehetnek olyan tagok (Pál apostol útmutatásával összhangban), akik a felsorolt dolgokat teszik.
Nos, azért a százalékos adatokban segítek.
Magyarországra vonatkozó adatok.
Dohányosok: 30.5% (2012)
Melegek: 2-10 % (2012)
Házasságon kívül együtt élők: 10% (2005) (ez az élettársi kapcsolaton kívülit is jelenti, tehát jóval magasabb)
Alkoholista: 8% (2013)
A fiúk 63%-a, a lányok 56%-a szexel még felnőtté válás előtt (2010). Tehát ebből kitűnik, hogy igenis átlagban az a jellemző, hogy házasságon kívül élnek nemi életet.
44000 kisgyermeket öltek meg abortusz által 2008-ban.
" én pl igenis megsértődöm, hogy rám, mint "általában" rám lett fogva, hogy gruppenszexelek, meg erkölcsi fertőben fetrengek.
én meg kijelentem, hogy a Jehova tanúk általában agymosottak, itt be is bizonyították.
ja, még a vérről. érdekes lehet a menstruáció az asszonyoknál...ott nem kell tartózkodni a vértől? esetleg ha elesik a gyereketek, és vérzik a lába?"
Én rád nem írtam semmit, egyedül te kezdesz személyeskedni. Az ÁLTALÁBAN szóra keress rá. Nem a MINDEN ESETBEN szinonímája. Meg ott a %-os adatok is fentebb.
"érdekes lehet a menstruáció az asszonyoknál...ott nem kell tartózkodni a vértől?"
Nem szoktuk megenni, vagy visszafecskendezni magunkba. Buta példa, ami kifelé jön, az nem befelé megy.
Vagy ha azt mondják, hogy nem szabad bemenni egy bizonyos épületbe mert összedől, tehát tartózkodni kell tőle akkor az azokra is vonatkozik akik bent vannak és nem jöhetnek ki?
"erre kiemeli kizárólag a melegséget, a többit, hogy állítólag a gruppenszex, meg a megcsalás normális, szépen elfelejti... "
1000 házasságkötésre 346 válás jut Magyarországon. Tehát 34.6%.
Konkrétan a megcsalást nem sokan vallják be, de vannak becslések, amik nem mérvadóak, de 42%-ról szólnak.
képzeld, se nem dohányzom, se nem alkoholizálok, se nem élek együtt senkivel, se nem szexelek már jó pár éve (pont, mert nincs kivel). és mégse vagyok Jehova tanúja. de továbbra is: ez kb. az ÖSSZES vallásra vonatkozik, de szerinted mégis általában jellemző az emberekre, akik nem tartoznak hozzátok...
a vérrel sem értek egyet továbbra se, egy félmondat alapján ti kitaláltatok valamit, értelmeztétek valahogy, ahogy nektek tetszik.
kicsit se zavar, hogy a bibliai idők óta eltelt néhány év?
ja, és az eurovíziót most olvastam. te tényleg elhiszed, amit a tévében mutatnak, mondanak? na, ez megint az agymosás. pl én nem néztem, leszarom, sőt, nincs is tévém (felesleges). egyszer láttam az eurovíziót - kapaszkodj meg, baráti összeröffenés volt, se nem volt senkinek szülinapja, se nem volt karácsony, se húsvét, se semmilyen ünnep - már akkor kiderült, hogy baromira nem arról szól, hogy ki hogyan énekel.
s a Jehova tanúi a Biblia szerint élnek? melyik vallás nem? a katolikusok is (sőt, a nagymamám nagyon felháborodott volna, ha nem tartjuk a karácsonyt, stb, és nem áldozunk, stb.), a református is, meg az összes többi keresztény. a többi vallás meg a saját szent könyve szerint, semmi újat nem mondtok, csak lenéztek másokat, és erőszakosan térítgetni akartok.
54-es
"A Karácsony téma már számtalanszor ki lett tárgyalva..."
Úgy látszik hogy nem eléggé mert csak leírod. Csak tudod nem kell hogy utána nézzek.
Mert ha ez érdekelne akkor kiírtam volna egy ilyen kérdést.
nem gondolod?
Az a baj hogy állandóan azt magyarázzátok ami nem is kapcsolódik közvetlenül a témához.
Amúgy meg tudom hogy mi a helyzet a karácsonnyal. Csak a példa kedvéért írtam. De azzal hogy elkezdet magyarázni ezt a vackot, inkább csak a fejemet fogom és nem az érdeklődésemet kelted fel vele. Mondjuk nehéz is lenne mivel ahogyan írod is ez már lerágott csont de te megint rávetetted magadat. mert azt hiszed hogy ennek jelentősége van itt és most de igazából nincs.
Karácsony, Úrvacsora, húsvét, a vér, meg a nem mi találtuk ki féle érv. Aszt hiszed hogy mindezt nem tudom. De igen tudom.
Tehát felesleges magyarázni. A másik dolog amit megismétlek. Ha valakit esetleg ez érdekelne akkor majd ír ki kérdést.
"De amikor már valakinek szokásává válik akkor baj van, és ez sajnos a fiataloknál gyakorta megesik, mert sokan ezzel akarják megmutatni, hogy milyen menő csávók."
Igen sajna ez így van. Erős a nyomás!
56-os!
"Az agymosottak jelző ezért is passzol rátok: képtelenek vagytok felfogni, hogy a Biblia alapvetően egy rég letűnt kor szűkölködő "vadembereinek" íródott, nem pedig a mai kor civilizált emberei számára."
A mai kor civilizált emberei számára?
Mond csak hallottál te a meggyilkolt trafikos lányról?
Nesze neked civilizáció meg vademberek. Bocs de ha annyira civilizáltak vagyunk akkor miért történnek ilyenek? Nekem meg az a véleményem ha csak annyira hisz valaki hogy nem gyilkol embert nem lop és csal és ez a Bibliában leírtaknak köszönhető akkor már is jobb hely lett a világ.
"De ez csak egy könyv, egy erkölcsi útmutató, nem pedig történelemkönyv, aminek tartjátok."
A Bibliát nem történelem könyvnek tartják elsősorban. Hogy ezt honnét vetted azt nem tudom de ez téves. Az igaz hogy történelem könyv is egyben. De nem ez a fő profilja.
"A vértől való tartózkodás ma már egyébként sem az erkölcsi útmutatások közé tartozik, ma már elég fejlett az orvostudomány, elég jól ismerjük a vér összetételét, funkcióit, előnyeit."
Sőt ma már annyira fejlett az orvostudomány hogy azt is tudják mik az előnyei a vér nélkül végzett műtéteknek. Ez a 21. század orvosi technológiája. S ezt úgy írom neked mint aki nem Jehova tanúja és soha nem is voltam az, még is hatalmas előnye van ennek a technikának s orvosi szempontból is.
"De a Bibliában az is le van írva, hogy kövekkel halálra dobálható (sőt, dobálandó!) az, aki szombaton dolgozik. Ezt mégsem teszitek meg."
A dolog igen csak egyszerű. Azért nem tesszük mert nem zsidók vagyunk hanem keresztények. Jézus sem tette. De hogy mi a különbség az neked teljesen mind egy mert úgy sem értenéd meg.
Amúgy meg az operett is zene meg a Jazz is zene. Még sem ugyan az a kettő.
57-es
"Tehát ez inkább csak egy olyan dolog, hogy: így kellene, de ha nem így élsz az se baj."
De igen is baj. Pl. ismerek olyan anyát aki nem engedte meg a fiának hogy az odaköltözzön hozzá a barátnőjével. S a hite alapján döntött így nem más miatt.
Pedig a fia azzal érvelt hogy beszállnak a költségekbe. Ennek ellenére nemet mondott az édesanyja. Szóval ez egy hazugság hogy nem zárják ki a vallásból. Mondjuk az is igaz hogy a fiú nem nagyon járt a gyülekezetbe. Ezek után meg egyáltalán nem is járt. De az anyja nem szakította meg a kapcsolatot a fiával. Továbbra is beszél vele de azt a későbbiek során sem engedte meg neki hogy a barátnőjével az ő házába költözzenek.
81-es
"de marhára nem ez volt a lényege, hanem, hogy ők képesek békén hagyni másokat, és nem nyaggatni folyamatosan, hogy higgyék már azt, amit ők, mert csakis nekik lehet igazuk"
Pedig a palesztinoknak a zsidók szerint nincs joguk azon a területen élni ahol most élnek. Szóval igen is vannak akiket nagyon is nyaggatnak. Sőt egyenesen fegyverrel nyaggatnak. Mivel a zsidók azt hiszik hogy nekik van igazuk.
"A mai kor civilizált emberei számára?
Mond csak hallottál te a meggyilkolt trafikos lányról?
Nesze neked civilizáció meg vademberek. Bocs de ha annyira civilizáltak vagyunk akkor miért történnek ilyenek? Nekem meg az a véleményem ha csak annyira hisz valaki hogy nem gyilkol embert nem lop és csal és ez a Bibliában leírtaknak köszönhető akkor már is jobb hely lett a világ. "
Lehetett volna, mégsem lett. Amikor a kereszténység uralma alatt állt Európa, lényegesen több volt a gyilkosság, a lopás, az erőszakos bűncselekmény mint manapság, amikor visszaszorulóban van a vallás. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a vallás miatt volt több akkoriban a bűncselekmények száma, mert ez valóban nem igaz. De az igaz, hogy mindkettőre a tudomány fejlődése hozott "gyógyírt".
"A Bibliát nem történelem könyvnek tartják elsősorban. Hogy ezt honnét vetted azt nem tudom de ez téves. Az igaz hogy történelem könyv is egyben. De nem ez a fő profilja. "
Valóban nem ez a fő profilja, de nézd csak meg a JT-ket, akár itt a Gyakorin is, gondolkodás nélkül elhiszik a benne leírt összes cselekményt szóról-szóra. Vagyis történelemkönyvként is tekintenek rá. Márpedig nagyon nem az.
Valóban van benne néhány valós, létező történelmi helyszín és pár valamikor valóban élő figura, ez ez azért messze nem azonos azzal, hogy minden esemény és helyszín létezett, ami le van írva a Bibliában.
"Sőt ma már annyira fejlett az orvostudomány hogy azt is tudják mik az előnyei a vér nélkül végzett műtéteknek. Ez a 21. század orvosi technológiája. S ezt úgy írom neked mint aki nem Jehova tanúja és soha nem is voltam az, még is hatalmas előnye van ennek a technikának s orvosi szempontból is. "
Oké, nem vitatom. De nézd meg azt is, hogy hány helyen érhető ez el, ehhez képest hány betegnek lenne szüksége rá, és hogy mennyivel drágább egy ilyen jellegű műtét mint egy hagyományos műtét. Aztán alkoss véleményt arról, hogy mennyire van vagy nincs szükség a hagyományos műtétekre.
78-as.
"én arról beszélek, hogy az itteni zsidók még egyszer se kopogtak be"
Oké csak ezt korábban nem így írtad.
"Lehetett volna, mégsem lett. Amikor a kereszténység uralma alatt állt Európa, lényegesen több volt a gyilkosság, a lopás, az erőszakos bűncselekmény mint manapság..."
A Bibliában már akkor is ugyan az volt leírva mint ami most is olvasható benne. Az hogy az emberek sem akkor sem most nem tartják be az nem azt jelenti hogy a Bibliában van a hiba.
Amúgy meg civilizált emberekről sőt egészen pontosan a MAI KOR civilizált embereiről beszéltél. S nem egy olyan korról ami kb 1000 évvel ez előtt létezett.
Ez itt a baj kedves barátom. Hogy napjaink emberisége sem civilizáltabb csak épp technikailag fejlettebb de ennyi. Mert emberileg nem lettek jobbak a technikai fejlődéstől.
"De az igaz, hogy mindkettőre a tudomány fejlődése hozott "gyógyírt"."
Hogy mi van? Hát ezen csak röhögni tudok. Te ebben hiszel is vagy olvastad valahol?
Mert ehhez hit kell mert hogy bizonyíték nincs rá az biztos.
Akkor is ugyanúgy gyilkoltak a hatalomért, pénzért meg a többiért mint napjainkban.
"Valóban nem ez a fő profilja, de nézd csak meg a JT-ket, akár itt a Gyakorin is, gondolkodás nélkül elhiszik a benne leírt összes cselekményt szóról-szóra."
Melyik cselekménnyel van gondod? A feltámadással?
Amennyiben igen. Elmondom neked hogy ez hit kérdése. Valaki vagy elhiszi vagy sem. Ennyi!
Nem bonyolult.
Jehova tanúira visszatérve. Ők könnyen lehet hogy előbb fognak hinni az szervezetüknek mint a Bibliának de ez csak elmélet. Egyenlőre nem bizonyított.
"Valóban van benne néhány valós, létező történelmi helyszín és pár valamikor valóban élő figura, ez ez azért messze nem azonos azzal, hogy minden esemény és helyszín létezett, ami le van írva a Bibliában."
Na ez nagyon érdekel.
Melyik az a helyszín amelyik nem létezett de le van írva a Bibliában?
"De nézd meg azt is, hogy hány helyen érhető ez el, ehhez képest hány betegnek lenne szüksége rá, és hogy mennyivel drágább egy ilyen jellegű műtét mint egy hagyományos műtét. Aztán alkoss véleményt arról, hogy mennyire van vagy nincs szükség a hagyományos műtétekre."
Ki a fenét érdekel hogy mennyivel drágább ez a fajta beavatkozás amikor az egészségemről van szó? Lehet hogy téged jobban izgat a pénz mint az egészséged de én nem így vagyok vele.
Egyébként meg van rá biztosítás ami fedezi a költségeket. Csak egy kicsit utána kellene nézned de ha nem érdekel persze hogy nem nézel utána.
Az sem lényeg hogy hány helyen érhető el. A lényeg az hogy országunkban is elérhető.
Amúgy is vannak olyan műtétek amiket nem csinálnak mindenhol csak bizonyos kórházakban. Könyörgöm egy kis realitást ha kérhetnék!!! Vagy ennyire nem vagy képben a magyar egészségügyet illetően? Véleményem meg az hogy annyira van szükség a régi műtétekre amennyire nincs jobb megoldás. Biztonságosabb kevésbé kockázatosabb mert nekem ezek a szempontok fontosak. S pont te jössz azzal hogy önzőség az ha nem adnak vért. Szerintem meg az a baj hogy az embereket nem tájékoztatják arról hogy vannak kevésbé veszélytelen műtéti eljárások. Mert az tény és való hogy nincs 100% teszt ami mindent kiszűr. Így ritkán de meglehet hogy kaphat az ember olyan vért ami fertőzött. Vagy ami már sokkal gyakoribb hogy elnézik a vércsoportját és nem a megfelelőt kapja. De ha nem kell vér akkor ezzel a kockázat csökkenthető.
A félreértések elkerülése végett - nekem teljesen mindegy hogy te igénybe veszed e ezt a 21. századi orvosi technológiát vagy sem. A te döntésed. De az biztos hogy sokkal jobb mint a hagyományos megoldás és ez tény. S még csak nem is vallási okból kifolyólag. Minden esetre ha én kerülnék olyan helyzetbe hogy szükség lenne rá akkor inkább ezt választanám mint a hagyományost. De mit említettem te azt csinálsz amit akarsz. Az én véleményem ebben ne befolyásoljon. De annyit azért tegyél meg hogy utána olvasol a dolognak. S még csak Jehova tanúit sem kell megkérdezned ezt illetően mert vannak weboldalak ahol erről olvashatsz ha érdekel. De ezt is te döntöd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!