Miért hagyja el olyan sok fiatal Jehova tanúit?
Hát tudod már sötét van. De azt hiszem, hogy sokaknak jót tenne itt ezen a gyk-en is, mert oxigén hiányban az agy nem tud gondolkodni :D
Azért nem tudnak felfogni egyes emberek semmit sem :D
No de már kiszállok, sok a gyerekes butus komment. Jó éjszakát gyerekek, álmondjatok szépeket :)
hogy jön a külföld ide? speciel én külföldön élek, itt zargattak már sokadszor a Jehova tanúk, ráadásul lengyelül...ki is írtam az ajtóra, hogy nem kérek belőlük.
és a számítógép hogy jön ide? te min írsz? meg a természet? itt háromnapos hétvége van (hétfőn lesz szünet), képzeld, biciklitúrákat tervezek, nyilván a természetben.
oxigén inkább neked kéne, mert gondolkodni képtelen vagy. igaza van az utolsónak, ha ilyenek a Jehovák, én is sátánista akarok lenni...
"Kérdezö, nem tudom Magyarországon szokás-e ünnepelni a május elsejei boszorkányos ünnepet."
MÁJUS 1. – A MUNKA ÜNNEPE – A MUNKAVÁLLALÓK SZOLIDARITÁSI NAPJA
Ez mindig is a munka ünnepe volt és nem boszorkány ünnep. Persze mostanra lehet hogy azt is csináltak belőle de hogy nem itt Magyarországon az biztos.
Melyik országban van ez a boszorkány ünnep amiről beszélsz. Hol szokás ez?
"Kedves kérdezö, nem állok készenlétben, hogy minden kívánségodat teljesítsem"
Kár pedig épp most akartam kérni 3 tálca almás sütit. Amúgy meg milyen kívánságomat is kellene teljesítened? Azt hogy válaszolsz néhány kérdésre? Ez lenne a kívánság?
"Van egy érzésem /lehet hpgy tévedek/ , ha ateista vagy, akkor nem érdekel ez a téma, ha katólikus, vagy bármilyen más vallású, akkor a saját vallásoddal foglalkoznál."
Hát hatalmasat tévedsz. Mert az hogy katolikus vagyok vagy más vallású az még rendben van.
Na de hogy ateista! Fú nő létedre iszonyú rossz a megérzésed.
Sőt írtam is hogy ha elmegyek egy vallási közösségbe. Keresd vissza ha van kedved.
Amúgy meg elárulom neked hogy nem vagyok katolikus.
"Azt a látszatot kelted, mintha a Tanúk kis lázadó gyerköce lennél, és keresed a segítséget, akár így akár úgy."
Nem vagyok tanú, sem kis gyerkőc a megérzésed itt is cserben hagyott. Ez vicc! :)))
Soha nem is voltam Jehova tanúja. S pont én ajánlottam fel segítséget annak az ismeretlen személynek akiről az egyik válaszoló írt!
"Akár tetszik nekünk akár nem, de a tetteink következményét viselni kell. Nincs más út. Akár Isten, akár a világi törvény elött."
Isten törvényei - Ámen!
A világ törvényei - Hát ez egy hosszú téma és sok benne a szürke terület. Kevés a fekete-fehér.
"Hihetetlen, ti még nem sohasem voltatok külföldön? Nektek tényleg fogalmatok sincs róla miröl írok, azt hittem hogy csak tinis vita a részetekröl."
Hát ez nem tinis vita. Mindössze arról van szó hogy itt Magyarországon május 1 a munka ünnepe és semmi köze nincs a boszorkányokhoz. Én pl. életemben először hallok erről a dologról. Jártam már Ausztriában, Szlovákiában, Romániában, Szerbiában de soha nem találkoztam még ezzel a dologgal. Biztos azért nem mert nem május 1 jártam egyik országban sem.
"Azt hiszem ideje lenne gyerekek egy kicsit széjjel néznetek a nagy világban. No hiába az okos telefon, a számítógép, egyesek a pletykán kívül nem tudnak sok okosat."
Tudod drága Katika nem mindenki teheti meg hogy csak úgy elmegy világot látni mert vannak akik keményen dolgoznak azért hogy meglegyen a napi betevőjük. Sok embernek az egyetlen szórakozási lehetősége az internet. Mert annyi pénze nincs hogy utazgasson. Sőt néha örül ha a számlákat kitudja fizetni.
Te még soha nem éheztél soha nem kellett hideg szobában aludnod?
38-as
"természetben barangolás: már megint, ha nem vagy Jehova tanú, akkor egyértelműen nem csinálod, nincsenek hobbijaid???"
Én vagyok a kivétel mert én szoktam kertészkedni rendszeresen. S nem vagyok Jehova tanúja! :))
Mindenki másnak!
Sátánisták ne legyet. De legyetek emberségesek és toleránsok másokkal amennyire lehet törekedjetek a békességre. S igen kiránduljatok sokat és vigyázzatok a környezetre. Amennyire lehetséges. Mert nem mindenkinek adatik ez meg sajnos!
kérdfezö...ez az amit láttam, de ha tudtam volna hogy olyen értelmetlen vitát vált ki az egész, tényleg nem írtam volna semmit sem.
Azt hittem /naivan/, hogy korrekt a téma....de
ez az az ünnep amit egyes országokban ünnepelnek, de ha hiszed ha nem, sok gyermek elég szerencsétlen miatta
"ez az amit láttam, de ha tudtam volna hogy olyan értelmetlen vitát vált ki az egész, tényleg nem írtam volna semmit sem."
De még is miért gondoltad azt hogy ha te látsz valamit abban az országban ahol élsz. Mert ugye azt még mindig nem árultad el hogy melyik országban is láttad ezt a boszorkányos dolgot.
Akkor az az ünnep a világon mindenütt úgy van.
Hallottál már arról a kifejezésről hogy "helyi szokások"?! Vagy arról hogy ahány ház annyi szokás?
Még Jehova tanúi között is vannak eltérések. Csak annyira a fejedbe van már égetve hogy minden ugyan olyan hogy már így gondolkodsz és csodálkozol hogy ha nem értenek. Hát pedig nem csak én de mások is értetlenül állnak az előtt amit írsz ugyan is Magyarországon ez a boszorkány ünnep nem szokás. Melyik ország melyik városában volt ez a boszorkány felvonulás? Mert ha ezt tudom akkor biztosan találok róla film felvételt és akkor megtudom nézni hogy valóban igazat mondtál e.
Mi szerint, a gyermekek szomorúak voltak és csak a szülők mosolyogtak.
Vajon van e akkora bátorságod hogy eláruld ezeket az információkat és mi is a saját szemünkkel GYŐZŐDHESSÜNK MEG róla. A tanúktól hallottam hogy nézze meg a saját Bibliájában. Oké legyen úgy. De én most a saját szememmel akarom látni hogy amiről beszélsz az tényleg úgy van. S ha ez ott akkor nagy ünnep akkor biztos vagyok benne hogy a helyi TV készített felvételeket amelyeket meg lehet nézni.
Állításod szerint szoktál utazni. Amikor utazol valahová nem szoktál véletlenül tájékozódni hogy azon a helyen milyenek a körülmények és más egyéb?
"Azt hittem /naivan/, hogy korrekt a téma....de"
Hát valóban naiv vagy. Miért lenne korrekt a téma?
1. Ezt a témát te hoztad fel!
2. Jehova tanúi gyerekeinek mi köze ehhez az ünnephez?
3. A tanú gyerekek vajon részt vehetnek egy ilyen ünnepen?
4. Az én kérdésem Jehova tanúi gyermekeivel kapcsolatos. Nincs köze sem a boszorkányokhoz sem az ünnepekhez.
5. Ha már elkezdted ezt az egészet akkor fejezd is be! Most már árulj el minden részletet. Hiszen te írtál róla úgy hogy senki nem kért rá. Még azt sem tudtuk hogy létezik. Te vagy az információ forrás így ne is csodálkozz hogy mindenki megrohant a kérdéseivel és véleményével.
Vidd végig amit elkezdtél mert az korrekt lenne szerintem.
8. "senkit nem szabad beleerőszakolni egy vallásba sem. szabad akaratot kellene hagyni minden gyermeknek."
Éppen ezért van az, hogy - ELLENTÉTBEN SOK VALLÁSSAL - itt nem keresztelnek csecsemőkorban :)
Egyébként a kérdésre válaszolva az okot a 7. válaszoló szépen leírta:
"Azért mert Jehova tanui magas erkölcsi norma szerint élnek.Többek között nem élnek nemi életet házasságkötés előtt. Sok fiatal ha nem a legtöbb..ezért megy el a vallástól. Bár védelem is, ugyanúgy nehéz is, ez tény.
A születésnapok azok nem sokat vetnek a latba, ugyanis aki bele születik, annak ez úgymond természetes és csak a kívülállóknak nagy dolog.
Sokan elmennek..és sokan visszajönnek.Rengeteg fiatal van egyébként akik elmennek egy időre,de visszajönnek mert mégsem azt kapták amit vártak a világtól. Mindenkinek maga dolga."
"Éppen ezért van az, hogy - ELLENTÉTBEN SOK VALLÁSSAL - itt nem keresztelnek csecsemőkorban"
Egy sem szócskát igazán oda lehetett volna biggyeszteni. Tudod a spanyolviasz.. :D Nem csak a Tanúknál van felnőtt keresztség, hanem másoknál is.
És a vallásba való beleerőszakolás nem csak a keresztségből áll.
Magam nem vagyok Tanú és nem szeretnék ítélkezni de mégis ha elképzelem a vallásos nevelést náluk, kiindulva a hívek megnyilvánulásából, akkor nagyon is az jön le hogy; A hittételek, Jehova abszolút objektív módon való tényszerű tálalása egy gyermek felé.
Amikor a hiten lenne a hangsúly. Mivel Isten létét vagy nem létét nem lehet egzakt módon bizonyítani(nem is cél). Hanem megélni a hit által.
Esetlegesen az armageddon emlegetése is hogy a gyerek kételkedését érzelmileg megszüntessük. Hiszen mely fiatal szeretné ha a madarak lakmároznának, és takarítanák(Jelenések 19:17,18) el majd a kihűlt testét mikor itt van a "világvége".
Természetesen szeretném kérni a Tanúkat, ha mégsem így van akkor javítsanak ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!