Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért hagyja el olyan sok...

Miért hagyja el olyan sok fiatal Jehova tanúit?

Figyelt kérdés
Gondolok itt azon fiatalokra akik beleszülettek ebbe a vallásba vagy nagyon fiatalon kerültek vele kapcsolatba. De felnőve betöltve a 18. életévüket inkább úgy döntenek hogy nem kívánnak a része maradni a közösségnek. De mi ennek az oka/okai?
2015. ápr. 29. 23:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/84 A kérdező kommentje:

"Kérdezö, azt vettem észre, hogy nem a szöveg szerint ítélkezel, hanem az szerint hogy ki írta."

Te írtad hogy nem kell agyonkomplikálni mindent. Te komplikáltad azzal hogy olyat is írtál ami nem tartozik a kérdéshez.

Ez nem ítélet hanem csak rávilágítottam arra hogy te komplikáltad meg azt amit írtál.

"Az embernek fontos a természetben is barangolni , hogy levezesse a mindennapos feszültséget. Aztán már nem bosszant annyira minden apróság. Nem keresi az ember mindenben csak a rosszat."

Képzeld el hogy rendszeresen kertészkedem. Ások, gazolok, virágot ültetek vagy kis fát stb.

A feszültség abból adódik hogy olyasmit is írsz ami nem tartozik a kérdéshez s ezt én sunnyogásnak veszem mert az az érzésem támad hogy valamit elakarnak fedni.

Persze nagyon könnyen lehet hogy tévedek de akkor is ezt éreztem akkor. Szóval javaslom hogy ha legközelebb egy kérdéshez az első válaszodat írod akkor maradj a lényegnél és csak később fejtsd ki a többi gondolatodat.

"Nem keresi az ember mindenben csak a rosszat."

Így van nem keresem mindenben a rosszat. Sőt nagyon is segítenék annak a fiatalnak akiről az egyik válaszoló írt.

"és mindjárt lehord a kérdezö"

A kérdező nem hord le. Mivel már a kérdező is megkérdezte hogy miért mennek vissza a fiatalok.

Viszont arra még mindig nem adtál választ hogy milyen boszorkányos ünnepről van szó. Ugyan is a farsang az februárban szokott lenni. A Halloween az meg ősszel ha jól tudom. Már itt Magyarországon is szokták tartani. Azért említem meg. Szóval a lényeg hogy egyiknek sincs itt az ideje és te erről beszélsz.

Szóval milyen ünnep ez? Fura ez az egész és eddig hallgatsz. Ami még furábbá teszi a dolgot.

2015. máj. 1. 12:55
 32/84 anonim ***** válasza:
0%

"Ismerösöm gyermekeinek az iskolában maguk a gyermekek panaszkodnak, hogy nem tetszik nekik a boszorkányság, de kényszerítik az iskola meg a szülök, és hogy sokszor félnek..... ez helyes?"

Te ugye nem szoktál sok Harry Potter-t nézni?

2015. máj. 1. 14:21
 33/84 anonim ***** válasza:
0%

Kérdezö, nem tudom Magyarországon szokás-e ünnepelni a május elsejei boszorkányos ünnepet.

A gyerekeket április 30-án láttuk a tanitókkal együtt boszorkányos, varázslós hosszúkalapos fekete öltözetekben...

Igazán szomorú, depressziós látvány volt és úgy látszik negatívan hatott a gyermekekre is, csak a szülök vétették boldogan a kicsiket.

Kedves kérdezö, nem állok készenlétben, hogy minden kívánségodat teljesítsem :) Ha akarsz írhatsz nyugodtan privát.

Van egy érzésem /lehet hpgy tévedek/ , ha ateista vagy, akkor nem érdekel ez a téma, ha katólikus, vagy bármilyen más vallású, akkor a saját vallásoddal foglalkoznál.

Azt a látszatot kelted, mintha a Tanúk kis lázadó gyerköce lennél, és keresed a segítséget, akár így akár úgy.

Kedves fiatal, bármit teszel az életedben, gondolj arra, hogy ez a Te életed. A Te boldogságod, vagy szerencsétlenséged, az szerint, hogy jó vagy a rossz döntést hozol.

Minden döntést jól át kell gondolni, nem elhamarkodni. Tudod vannak olyan barátok akik tanácsa segíthet neked, de vannak olyanok is ami a bajba visz. És nem a barát fogja élni az életedet, hanem Te.

Akár tetszik nekünk akár nem, de a tetteink következményét viselni kell. Nincs más út. Akár Isten, akár a világi törvény elött.

2015. máj. 1. 14:28
 34/84 anonim ***** válasza:
0%

[link]

Ezt ünneplik. A cikk másik felében találsz magyarázatot. A gyerekek panaszkodnak, hogy nem tetszik nekik.

2015. máj. 1. 14:38
 35/84 anonim ***** válasza:

"A gyerekeket április 30-án láttuk a tanitókkal együtt boszorkányos, varázslós hosszúkalapos fekete öltözetekben...

Igazán szomorú, depressziós látvány volt és úgy látszik negatívan hatott a gyermekekre is, csak a szülök vétették boldogan a kicsiket. "

Értem. Tehát a szülőknek tetszett, a gyerekeknek tetszett, csak neked nem a látvány, hogy boszorkánynak öltözve rohangásznak a kissrácok és kiscsajok. Ezért aztán ez egy borzasztóan szomorú és depressziós látvány volt az egész rendezvény.

Köszönjük, Emese. Akarom mondani Grkaty.

Mondjuk olyan szempontból támogatom a JT-féle csődületet, hogy viszonylag könnyen irányítható bagázs, így nincs velük sok probléma. Aki JT lesz, az vakon követi az Őrtorony-féle kiadványokban leírt dolgokat, utasításokat.

Azt viszont nem tudom, hogy az állam, az egyes államok mennyire tudják irányításuk alatt és sakkban tartani az Őrtornyot, annak vezetőit, ill. a szervezetet.

2015. máj. 1. 18:03
 36/84 anonim ***** válasza:

Hogy a tökbe jön a munka ünnepe a boszorkányokhoz?

Inkább jelmezbál volt...

Ekkora idiótaságot azért ritkán hallani.

2015. máj. 1. 18:14
 37/84 anonim ***** válasza:

na, gépen be is jött a cikk, telefonon nem. ezt te tudod értelmezni?

"Galagonyakoszorút akasztanak e napon a tehénistállókra, hogy biztosítsa a jó tejhozamot (fehér virág a fehér tejet), a tetőgerendára azért teszik, hogy védje a házat viharok, szellemek és boszorkányok ellen. A középkorban viszont a galagonya még a boszorkányok fája volt, május 1. előestéje pedig az egyik az évente tartott négy „boszorkányszombat” közül (May Eve).""

kiemelt: hogy VÉDJEN A BOSZORKÁNYOK ELLEN

valamint: a A KÖZÉPKORBAN A GALAGONYA A BOSZORKÁNYOK FÁJA VOLT.

volt, érted, volt.

de amúgy röhejes, hogy abból, mert pár kisgyereket beöltöztettek szerinted boszorkánynak, messzemenő következtetéseket vonsz le....

ajaj, nekem van itt egy Witches calendar (boszorkánynaptárom).. és egy csomó infó van benne, mindenféle vallás, nép ünnepeivel kapcsolatban. (Jehova tanús nincs).

meg egy fali kalendárium, amin meg gótikus képek vannak. el fogok kárhozni.

2015. máj. 1. 18:26
 38/84 anonim ***** válasza:
100%

"Talán azért mert vonzza öket a paráznaság, esetleg a dohányzás, vagy az alkohol, vagy elhitték a barátaiknak, hogy óriási nagy szabadság vár rájuk. "

ja, mert aki nem Jehova tanú, az egyértelműen paráználkodik, dohányzik, alkoholizál. arrogáns, idióta gyülekezet vagytok.

kb az összes vallás a józan életet hirdeti, sőt, kapaszkodj meg: még vallásosnak se kell lenni hozzá, egyik gyülekezethez se kell tartozni, attól még lehet józanul élni.

természetben barangolás: már megint, ha nem vagy Jehova tanú, akkor egyértelműen nem csinálod, nincsenek hobbijaid???

minél többet hallok a Jehova tanúkról, a vallásról, egyre visszataszítóbbak.

a vér, meg szervadás ellenzéséről már nem is beszélve. meg arról, hogy ide már sokadszorra kopognak be, és nem hagynak békén.

2015. máj. 1. 18:32
 39/84 anonim ***** válasza:
100%

"Értem. Tehát a szülőknek tetszett, a gyerekeknek tetszett, csak neked nem a látvány, hogy boszorkánynak öltözve rohangásznak a kissrácok és kiscsajok. Ezért aztán ez egy borzasztóan szomorú és depressziós látvány volt az egész rendezvény."

Itt már az a probléma,hogy a tanúk annyira a beléjük táplált belső világ szerint élnek,hogy mindenre azt vetítik ki,és nem látják tárgyilagosan az eseményeket.Persze valamilyen szinten minden ember a saját világát vetíti ki a környezetére,csak nem mindegy,hogy mennyire.

2015. máj. 1. 19:53
 40/84 anonim ***** válasza:
0%

Hihetetlen, ti még nem sohasem voltatok külföldön? Nektek tényleg fogalmatok sincs róla miröl írok, azt hittem hogy csak tinis vita a részetekröl.

Azt hiszem ideje lenne gyerekek egy kicsit széjjel néznetek a nagy világban. No hiába az okos telefon, a számítógép, egyesek a pletykán kívül nem tudnak sok okosat.

Tanuljatok gyerekek, figyeljetek oda jobban az iskolában, vagy maradjatok butuskák, kinek hogy tetszik :)

2015. máj. 1. 20:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!