Kedves Jehova tanúk! Mit jelent/ett nektek az igazságról való meggyőződés?
Biblia:
Jn 6 fejezet:" 51Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér. Aki e kenyérből eszik, örökké él. A kenyér, amelyet adok, a testem a világ életéért." 52Erre vita támadt a zsidók közt: "Hogy adhatja ez a testét eledelül?" 53Jézus ezt mondta rá: "Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem eszitek az Emberfia testét és nem isszátok a vérét, nem lesz élet bennetek. 54De aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, s feltámasztom az utolsó napon. 55A testem ugyanis valóságos étel, s a vérem valóságos ital. 56Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az bennem marad, én meg benne. 57Engem az élő Atya küldött, s általa élek. Így az is élni fog általam, aki engem eszik. 58Ez a mennyből alászállott kenyér nem olyan, mint az, amelyet atyáitok ettek és meghaltak. Aki ezt a kenyeret eszi, az örökké él."
Ezzel ellentétben a szervezeted:
"Mivel az Emlékünnepen körbeadott kenyérből és borból való fogyasztás az előbbieket mind magában foglalja, nyilvánvalóan nem lenne helyes, ha a földi reménységűek vennének belőlük. Ha vennének az emlékjegyekből, az valami olyasmit jelezne, ami nem igaz rájuk nézve. Ezért ők nem fogyasztanak az emlékjegyekből, noha jelen vannak az Emlékünnepen mint tiszteletteljes megfigyelők." Watchtower 2006 Feb 15 p. 24
Biblia a megváltásról:
Ef 2:8-10
8Kegyelemből részesültetek a megváltásban, a hit által, ez tehát nem a magatok érdeme, hanem Isten ajándéka. 9Nem tetteiteknek köszönhetitek, hogy senki se dicsekedhessék. 10Az ő alkotása vagyunk: Krisztus Jézusban jótettekre teremtett minket; ezeket az Isten előre elrendelte, hogy bennük éljünk.”
Tit 3:5
,,Nem az igazságnak cselekedeteiből, amelyeket mi cselekedtünk, hanem az ő irgalmasságából tartott meg minket az újjászületésnek fürdője és a Szent Lélek megújítása által"
vagy:. Rσm 4:14, Gal 2:16.Ezeket rád bízom,hátha lesz a kimagyarázás közben időd arra,hogy megkeresd.Bár az ÚVF az lehet mást mond ezekben is....
Ezzel ellentétben a szervezeted:
The Watchtower, July 1, 1947, p. 204; November 15, 1981, p. 21.
Nyugodtan nézd csak meg mi van ezekben,de segítek,mert lehet nem tudod elolvasni.Ezek a cikkek kijelentik,ki kell érdemelnünk a megváltásunkat; a megváltás "az egyén munkájától függ" majd. Az embernek először szükséges "Jehova szervezetéhez jönnie a megmentésért", utána pedig engedelmeskednie kell a szervezet összes tanításának. Így az üdvösség alapja inkább a Jehova Tanúi szervezeténél való tagság, mint a Jézus Krisztussal való személyes kapcsolat.
Biblia az Isteni igéről:
A Bibla azt tanítja, hogy egy keresztény számára a Szentlélek kenete teszi lehetővé Isten Igéjének a megértését és helyes alkalmazását (Jn 16:13, 1Kor 2:14-15, 1Jn 2:27). Bárkinek a tanítását meg lehet ítélni az Írások és a józan ész alapján (Csel 11:17, 1Kor 10:15)
Ezzel szemben a szervezeted:
Az Őrtorony Társulat azt tanítja, hogy a Bibliát csak a szervezet felkent vezetői képesek helyesen értelmezni, és hogy nélkülük senki sem tudja megismerni az igazságot
The Watchtower, October 1, 1967, p. 587; December 1, 1990, p. 19
Biblia a prófétákról:
5 Móz 18:20-22
,,És ha valaki nem hallgat az én ígéimre, amelyeket az én nevemben szól, én megkeresem azon!De az a próféta, aki olyat mer szólani az én nevemben, amit én nem parancsoltam néki szólani, és aki idegen istenek nevében szól: haljon meg az a próféta.Ha pedig azt mondod a te szívedben: miképpen ismerhetjük meg az ígét, amelyet nem mondott az Úr?Ha a próféta az Úr nevében szól, és nem lesz meg, és nem teljesedik be a dolog: ez az a szó, amelyet nem az Úr szólott; elbizakodottságból mondotta azt a próféta; ne félj attól!"
„És igen biztos nálunk a prófétai beszéd is, amelyre jól teszitek, ha figyelmeztek, mint sötét helyen világító szövétnekre, míg nappal virrad, és hajnalcsillag kél fel szívetekben. Tudván először azt, hogy az Írásban egy prófétai szó sem támad saját magyarázatból. Mert sohasem ember akaratából származott a prófétai szó; hanem a Szent Lélektől indíttatva szólottak az Istennek szent emberei.” (2Péter 1,19–21)
Ezzel szemben a szervezet:
Az Őrtorony 1972 április 1-i kiadásának 197. oldalán az alábbi állítás olvasható:
"Tehát van Jehovának prófétája, hogy segítse őket, figyelmeztesse őket a veszélyekre, és kijelentse az eljövendő dolgokat?... Ezekre a kérdésekre határozott igennel kell válaszoljunk. Ki ez a próféta?... Ez a „próféta” nem egy ember, hanem férfiak és nők testülete. Eleinte az a kis csoport volt, akik Jézus Krisztus nyomdokain haladtak, annak idején úgy ismerték őket, mint a Nemzetközi Biblia Kutatók (International Bible Students). Ma úgy ismerik őket, mint Jehova keresztény Tanúi (Jehovah’s Christian Witnesses). "
“Kétségtelen, hogy Isten látható szervezete lépést tart az ő égi diadalszekérszerű szervezetével. Miként Ezékielnek, úgy kell Jehova szolgáinak is napjainkban engedelmességet tanúsítva eleget tenni prófétai küldetésüknek még akkor is, ha közönyösséget, gúnyt, sőt ellenállást nyilvánítanak ki velük szemben. Ha lépést tartunk ezen égi szervezettel, az sok áldást eredményez számunkra már most, és örökké tartó életet Isten gyorsan közeledő új világában.”
(Az Őrtorony, 1991. január 15., 26. o.)
Hányszor is volt már világvége szerintetek???
Na,a következő versre meg hagyok időt,de gondolom ezt sem fogod érteni a sok hazugság miatt amit csináltok,ezt a verset pont azokra írták le akik olyanokat csinálnak mint a szervezeted!És hogy miért??Mert hányszor is,,tévedtetek" és változtattak hitnézeteket??Nem biztos,hogy megtudnám számolni.
„Őrizkedjetek pedig a hamis prófétáktól, akik juhoknak ruhájában jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajon a tövisről szednek-e szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét? Ekképpen minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt, romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt... Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket.” (Máté 7.15–18. 20)
Szerintem sokan értik azt,hogy ebben az esetben a ,,romlott gyümölcs" az a sajátos kinyilatkoztatások a Biblia ellenében az a sok tantétel változtatás,oda-vissza ugrálás,jövendölések és stb és mindenki érti hogy a ,,..romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt" az mire vonatkozik.
Tudom gáz egy kicsit beismerni,hogy nem kicsit meglettetek vezetve,ti pedig ennek alapján teszitek ezt másokkal,de az ha Istennel szemben viaskodsz egy szervezetért,egy szervezet oldalán akkor majd király lesz minden?Azzal,hogy támadsz és kinevetteted magad azzal jobb lesz?Ha tovább járatod magad,mert azok látják akik objektíven és fanatikusság nélkül,nyitott szemmel járnak,látnak,hogy csak a kimagyarázás megy,értelmezés és megfelelő tudás ,felkészültség nélkül,azzal úgy jobb lesz?
El kellene gondolkozni azon,hogy könnyebb-e vaknak lenni és kitartani a végsőkig,mert rossz,hogy tévedtek,vagy még időben Isten mellé csatlakozni??Szerintem az utóbbival,kicsivel több esélyetek lenne a megbocsájtásra!
Nagyon szomorú,hogy a szervezeti tagoknál általánosságban a beismerés és önkritika fogalmak ismeretlenek!Mert akiknél ezek megvannak,azok már nem tagok,hanem Isten igaz ,igazabb követői inkább!Vagyis van aki tag,mert ha nem lenne az a családja,barátai nem állnának vele szóba...ez egy másik dolog,ami nagyon szimpatikus!
De persze lehet idegeskedni és eszméletlen kiforgatott magyarázatokkal válaszolni meg érvelni,felesleges,csak egy szervezet mellett kampányoltok Isten ellenében,a Biblia tanításával ellentétben!!!Ezt úgy lehet magyarázni ahogy akarod,akarjátok!!!
Nem létezik még egy olyan szervezet,aki az önmaga igazságának igazolására ennyire kiforgatta volna a Bibliát és aki annyiszor változtatott volna a be nem teljesült tanai,próféciái miatt a tanokon,mint a tanúk szervezete!Persze nekik nyugalmat jelenthet,hogy csak tévedtek,mert tökéletlenek...Hát így is lehet fogalmazni!
Olvasd már el egyszer úgy,hogy fel is tudd fogni mi van leírva,mert amikor bemásolok egy Őrtorony cikket pl arról,hogy bizony kijelenti az,hogy ti pedig ihletett próféták vagytok,te meg a következő komiba leírod újra,hogy de ti sosem mondtatok ilyet,az tudod mi??Vicc!!Más utána jár valaminek,aminek te nem,pedig te aztán körültekintően vizsgálódtál(csak akkor hogyan??)amiről fogalmad sincs és akkor magyarázod a semmit.Ebben az esetben nem vagy se felkészült,se komoly partner abban,hogy veled bármilyen,de ebben a dologban semmiképpen sem vagy olyan- és senki más sem,aki hasonlóan érvel,meg nyilatkozik átugorva a leírt tényeken- akivel érdemes beszélni akár egy szót is!
Most meg minek másoltad be ugyanazokat a ferdítéseket, kiragadásokat, amiket már egyszer megválaszoltunk?! Azt hiszed ezzel igazad lesz? Nem barátom, te már az első hazugságaiddal elbuktál, ezzel az erőlködéssel már csak próbálod menteni a menthetetlent, mintha bármelyik hamis váda is igaz lett volna a sok közül!
Első felvetésedre a válasz 2 oldallal visszáb az 51-es hozzászólásban található, most már csak idézem a megfelelő részeket:
"Amikor Jézus a János 6:53. vers szavait idézte, az Úrvacsora bevezetése még messze volt, csak egy év múlva került rá a sor. Jézus szavainak elhangzásakor a jelenlevőknek eszükbe sem jutott, hogy az évenkénti ünneplésben használatos, Krisztus hústestét és vérét szemléltető szó szerinti jelképeket értsék ezen. Jézus a János 6. fejezetében arról beszél és főleg arról érvel, hogy a manna hasonlít hústestéhez. Tehát szemmel láthatóan ez egy jelentős különbség. A hústeste (és ő kiegészítette vérével is) annyival kiválóbb, mint a szó szerinti manna, mert hústeste a világ életéért adatik oda, hogy így lehetővé váljon az örök élet elnyerése (János 6:48–51).
A további kutatások aztán azt is feltárták, hogy Jézusnak a János 5:26-ban mondott szavai és a János 6. fejezetében elhangzott fejtegetései között körülbelül egy év eltérés volt; sőt, még egy újabb év telik el az Úrvacsora bevezetéséig. A János 6:53 közvetlen szövegösszefüggésére
így most még nagyobb figyelem terelődött. A János 6:53. verse kiterjedtebben alakalmazható, vagyis.vonatkoztatható egyrészt azokra, akik az új szövetségbe felvétettek a mennyei életre, másrészt azokra is, akik előtt a paradicsomi földön való vég nélküli élet kilátása nyílik meg."
"Ezzel ellentétben a szervezeted:
The Watchtower, July 1, 1947, p. 204; November 15, 1981, p. 21. Nyugodtan nézd csak meg mi van ezekben,de segítek,mert lehet nem tudod elolvasni.Ezek a cikkek kijelentik,ki kell érdemelnünk a megváltásunkat;"
Nem, ez már csak a te belemagyarázásod, szó sincs erről!
"a megváltás "az egyén munkájától függ" majd."
Így van, függ az egyén munkájától is, hiszen a hit halott cselekedetek nélkül, aki nem cselekszi Isten akaratát, abban nincs valódi hit, az csak képmutatás, sajnos ilyen képmutatókból állnak mai "Kersztény" egyházak vezetői, amit a Biblia jóelőre megjövendölt.
Jehova tanúi azt viszont elismerik, hogy pusztán cselekedetek által nem lehet üdvözülni, ezt a teremtőnk ki nem érdemelt kedvességének köszönhetjük. Mi csakis a fia váltságáldozata által menekülhetünk meg az öröklött bűntől.
"Az embernek először szükséges "Jehova szervezetéhez jönnie a megmentésért", utána pedig engedelmeskednie kell a szervezet összes tanításának"
Az elsőszázadi Keresztények is egységes földi szervezetet alkottak az által, hogy valóban Isten akarata szerint éltek és Jézust követték, tehát ugyanilyen egységes földi szervezetet kell képezniük a mai igaz Keresztényeknek is, bizonyítsd be a Bibliából ennek az ellenkezőjét, ha tudod!
"Az Őrtorony Társulat azt tanítja, hogy a Bibliát csak a szervezet felkent vezetői képesek helyesen értelmezni, és hogy nélkülük senki sem tudja megismerni az igazságot"
Márpedig a Biblia értelmezését Isten szellemének kell vezetnie, ennek nemhogy nem mond ellent az Igerész, amit idéztél, hanem egyenesen alátámasztja. Ha nem Isten szelleme vezeti a megértést, akkor abból olyan Istenkáromló tanítások születnek, melyet az általad védett "Kereszténység" képvisel.
A prófétálással kapcsolatos értetlenkedésedet szintén megválaszoltuk két oldallal korábban, ismét idézem a megfelelő részeket:
"Ahogy már sokadszorra mondom, Jehova Tanúi, avagy kezdetben a Nemzetközi Bibliakutatók KEZDETTŐL fogva kijelentették, hogy nem ihletett próféták, nem tévedhetetlen és csalhatatlan emberek. Azok a bibliai igazságok, melyek akkor igazak voltak, nagyrészt ma is azok, de mivel nem vagyunk tévedhetetlenek és sok hazug vallásos téveszmét kellett levetkőznünk, voltak tévedéseink, sőt még lesz is, mivel még mindig nem vagyunk tévedhetetlenek és tökéletesek. Mi ezt el is ismerjük és ki is javítjuk, de az a "kereszténység", melyet képviselsz, nem teszi!"
"Hogyan vélekedett Russell testvér a saját szerepéről? Állította-e, hogy különleges kinyilatkoztatásban részesült Istentől? Az Őrtorony 1906. július 15-i [ang.] számában (a 229. oldalon) Russell alázatosan kijelentette: „Nem, drága barátaim, nem állítom, hogy valamiféle felsőbbrendűséggel, természetfeletti erővel, méltósággal vagy hatalommal rendelkeznék; s nem is törekszem arra, hogy a hit háznépében levő testvéreim szemében felmagasztaljam magam, kivéve abban az értelemben, hogy a Mester így sürgetett, mondván: »a ki közöttetek első akar lenni, legyen a ti szolgátok« (Máté 20:27) . . . Az igazságokat, amelyeket mint Isten szócsöve elmondok, nem látomásokban vagy álmokban kaptam kinyilatkoztatás révén, s nem is Isten valóságos hangját hallva, és nem mind egyszerre, hanem fokozatosan . . . Az igazság világos kibontakozása sem valamiféle emberi találékonyságnak vagy gyors felfogóképességnek köszönhető, hanem azon egyszerű ténynek, hogy Isten elérkezettnek látta erre az időt; s ha én nem beszélnék és semmilyen más közvetítő nem lenne, akkor maguk a kövek kiáltanának.”"
"Ez így a te istened sötét taktikája szerint félreérthető és éppen ezért fogalmazol így, igaz? De MILYEN PRÓFÉTÁK? Tudod, hogy hányféle értelemben használja a Biblia ezen tulajdonságot? Ha tudnád, nem írnál ilyen marhaságokat. Hol írják Jehova Tanúi, hogy ők ihletett próféták???"
Héberek 1:1-2
Az Isten, aki régen sokszor és sokféleképpen szólt ősatyáinkhoz a próféták által, 2 ezeknek a napoknak a végén egy Fiú által szólt hozzánk, akit kinevezett mindenek örökösévé, s aki által a világrendszereket is alkotta.
Tehát a gyenge felfogóképességedre tekintettel mégegyszer: Jehova tanúi sohasem mondták, hogy olyan ihletett prófáták lennének, akikhez közvetlenül Isten szól, mint pl. Mózeshez, vagy Dánielhez, hanem azt mondjuk, hogy Isten a szent szellemén keresztül tárja fel FOKOZATOSAN a Biblia igazságait, máshogy fogalmazva: az ószövetségi ihletett prófétákkal ellentétben mi csak a szent szellem vezetésével lehetünk közvetett kapcsolatban Istennel.
"Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajon a tövisről szednek-e szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét? Ekképpen minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem. Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt, romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt... Azért az ő gyümölcseikről ismeritek meg őket.” (Máté 7.15–18. 20)
Szerintem sokan értik azt,hogy ebben az esetben a ,,romlott gyümölcs" az a sajátos kinyilatkoztatások a Biblia ellenében az a sok tantétel változtatás,oda-vissza ugrálás,jövendölések és stb"
Így van, nagyon jól mondod, sokan értik, ellenben te azok közé tartozol, akik nagyon nem! A rossz gyümölcsöket azok az egyházak termik, akik hívei képmutatóak és bármilyen politikai konfliktus során képesek lennének testvérgyilkosokká vállni egy háborúban, ezt a történelem igen jól bizonyítja! Az ilyen egyházak követőit kicsit sem érdekli Krisztus egymás szeretetével kapcsolatos tanításai, nem képesek a nemzeti hovatartozástól független békét megteremni, sőt, még egyazon nemzeten belül sem képesek erre. Akiket viszont te itt folyamatosan bróbálsz sátáni módszerekkel befeketíteni, azok képesek erre, s emellett még a Jézus jó hír hírdetésével és a tanítványképzéssel kapcsolatos parancsolatainak is eleget teszne, na erre varjál gombot!
A tanítások változtatásával pedig megintcsak fölösleges volt felhoznod, már leírtam többször is, hogy ezzel épp magad ellen érvelsz, ezzel ugyanis semmiféle írásellenes dolgot nem teszünk, ellentétben azon hamis Keresztényekkel, akik nagyobbra tartják a hagyományaikat a Biblia Igazságainál és a tévedhetetlenség hamis illúziójában tetszelegnek inkább, minthogy a tévedéseik beismerésével csorba essen a büszkeségükben, erről ennyit!
"Tudom gáz egy kicsit beismerni,hogy nem kicsit meglettetek vezetve,ti pedig ennek alapján teszitek ezt másokkal,de az ha Istennel szemben viaskodsz egy szervezetért,egy szervezet oldalán akkor majd király lesz minden?"
Nem érzem úgy, hogy Istennel vitatkoznék, vagy te Istentől ihletett prófétának tartod magad? Nem, ezek a hamis trükkök, amikkel próbálod itt a laikusokat megvezetni, nem hinném, hogy Istentől jöttek volna.
"Azzal,hogy támadsz és kinevetteted magad azzal jobb lesz?"
De itt te vagy az, aki támad, már a kérdésed is (burkoltan) ebből célból tetted ki.
"Ha tovább járatod magad,mert azok látják akik objektíven és fanatikusság nélkül,nyitott szemmel járnak,látnak,hogy csak a kimagyarázás megy,értelmezés és megfelelő tudás ,felkészültség nélkül,azzal úgy jobb lesz?"
Mint azt láthatod, te vagy az, aki fanatikusan ragaszkodik a hazugságokhoz, tényleg semmi másra nem vagy képes, mint a már megcáfolt marhaságokat papagáként ismételgetni?! Kértem tőled, hogy mutasd meg a Bibliából, hogy mi az, amiben tévedünk, ehelyett semmi mást nem kaptunk tőled, mint amiket a hitehagyott blogok hazudoznak össze rúlunk. Azt hittem, valami értékelhetőt is fogsz tudni mutatni, hát nagyot kellett csalódnom (ismét).
"Nagyon szomorú,hogy a szervezeti tagoknál.általánosságban a beismerés és önkritika fogalmak ismeretlenek!"
Há-há, pont magad bizonyíttad, hogy veked és a hamis keresztény egyházakkal ellentétben mi beismerjük a tévedéseinket, változtatunk rajtuk, mekkora öngól ez már megint, nem igaz?! :))
"csak egy szervezet mellett kampányoltok Isten ellenében,a Biblia tanításával ellentétben!!!"
Csak a legfontosabb maradt el már megint, a BIZONYÍTÁS! De ezzel már igen korán felsültél, így maradt a hamis érvelési teknika, úgy mint kiragadások, szalmabáb érvelések, stb. Sajnos te ezt csináltad végig, na, elég vagány vagy ahhoz, hogy ezt beismerd végre? Nem kell nekünk itt írásban, elég, ha magadnak beismered, de tartok tőle, hogy neked még ez sem fog menni...
"Olvasd már el egyszer úgy,hogy fel is tudd fogni mi van leírva,mert amikor bemásolok egy Őrtorony cikket pl arról,hogy bizony kijelenti az,hogy ti pedig ihletett próféták vagytok,te meg a következő komiba leírod újra,hogy de ti sosem mondtatok ilyet,az tudod mi??Vicc!!"
A vicc az, hogy már kb. negyedszer kell elmagyaráznunk hogy szó sincs itt arról, amit te bele akarsz magyarázni a dolgokba, annyira nem megy a szövegértelmezés!
" Más utána jár valaminek,aminek te nem,pedig te aztán körültekintően vizsgálódtál(csak akkor hogyan??)amiről fogalmad sincs és akkor magyarázod a semmit."
Nem jártál te utána semminek, most miért akarsz ezzel folyton megetetni? Te nem vagy őszinte igazságkereső, egyszerűen csak valamelyik hitehagyott blogról, Weboldalról tályékozódtál és onnan szetted össze ezt a sok "szemetet".
"Ebben az esetben nem vagy se felkészült,se komoly partner abban,hogy veled bármilyen,de ebben a dologban semmiképpen sem vagy olyan- és senki más sem,aki hasonlóan érvel,meg nyilatkozik átugorva a leírt tényeken- akivel érdemes beszélni akár egy szót is!"
Ha így gondolod, akkor mégis minek írkálod nekünk a süket szöveget oldalakon keresztül??
Na,ezért vagy te Istvánka komolytalan ember!Viccet csinálsz magadból,meg a hitből is,de főleg magadból!Félelmetes.
Volt egy osztálytársam gimiben,laza srác volt és nagy dumája.A hiányzásokat ugye igazolni kellett,ezek rendszerint osztályfőnökin zajlottak.Már mikor felállt akkor ordítva nevettünk,mert tudtuk mi jön,egy Stand-Up Comedy ahhoz képest semmi,egy évben 10x-er halt meg a nagyanyja,de mindig megmagyarázta.Hát te ,,kedves" (könyörületes helyett...)István ráversz,pedig az sem volt gyenge.
Legyél nyugodt,soha nem lesz igazad!:):)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!