Kedves Jehova tanúk! Mit jelent/ett nektek az igazságról való meggyőződés?
Kezdjük ott koma,hogy mit is állít önmagáról a szervezet??Hogy Isten egyetlen igaz szervezete,szócsőve,közvetítője???
Ez mit is jelent??Azt,hogy Isten nevében szól,terjeszti az igét,stb.
Úgy hogy már magával az elnevezéssel kinyikatkoztatta,hogy ő már pedig mindig az Isten szavát továbbítja!
De ha meg nem Istenében teszi,akkor mi is a szervezet?
De adok neked saját cikket is,lehet olvasgatni az mit is mond(kinek a nevében nyilatkozik):
,,Jehova prófétai szava Jézus Krisztus szájából így hangzik: "Semmiképpen nem múlik el ez a[z 1914-es] nemzedék, amíg mindezek meg nem történnek" (Lukács 21:32). Jehova pedig, aki az ihletett és tévedhetetlen prófécia forrása, e viszonylag rövid időn belül is be tudja teljesíteni.
...
Ahogyan Jézusnak a Jeruzsálemre vonatkozó jövendölései az i.sz. 33-tól számított nemzedék idején belül beteljesedtek, ugyanúgy a vég idejére szóló jövendölései is beteljesednek még az 1914-es nemzedék életén belül.
...
Igen, élve megláthatod ennek az ígért új rendnek az eljövetelét, az 1914-es nemzedék még ma élő tagjaival együtt, vagyis azokkal, akik élni fognak még abból a nemzedékből, amely el nem múlik."
Őrtorony, 1984/19., 23-25. old.
A bibliában te találtál olyat,hogy mikor lesz vége a világnak,?le van írva valahol pontosan??A te kis szervezeted hányszor is mondott fix időpontot??6szor???Ezt minek is hívják??Hamis próféciának???
Hát barátom tudod két lehetőség van,az egyik mikor valaki hisz és a biblia szavát követi.A másik mikor valaki hinni akar és egy szervezet szavát követi.
Gratulálok!
Na,ez mi is???Mielőtt neki állsz okoskodni,legalább legyél már tisztába dolgokkal és hogy mi mit jelent!!
Ja és büszke vagyok rá,hogy engem nem irányítgat senki és nem megyek szembe a Bibliával,ahogyan te más,,urat" szolgálva!
Büszke lehetsz:)
"Kezdjük ott koma,hogy mit is állít önmagáról a szervezet??Hogy Isten egyetlen igaz szervezete,szócsőve,közvetítője???
Ez mit is jelent??Azt,hogy Isten nevében szól,terjeszti az igét,stb."
Kezdjük ott, hogy a gúnyos és primitív megnyilvánulásaid egyértelműen bizonyítják, hogy messze nem a krisztusi szellem szerint viselkedsz, melyek természetesen a kritikáid "igazságát" is megkérdőjelezik.
A másik pedig az, amit most még egyszer elmondok, mert láthatóan NEM jutott el a tudatodig, hogy Jehova Tanúi NEM IHLETETT PRÓFÉTÁK és ezt KEZDETTŐL fogva így publikálták!!!! Nem tudom, hogy mi ebben a nem érthető? Jehova egyetlen tanúja sem szól "Isten nevében", úgy mint azok, akik a bibliában a szellem által ihletett próféták voltak, mert ma nincsenek ilyenek a Szentírás szerint. Ma az Istentől IHLETETT Biblia van, ami vezet, nem pedig ihletett próféták - lásd Héberek 1:1, 2.
Ma Jehova Tanúi Isten bibliai igazságait állítják helyre, melyet a Biblia és az azt megíró szent szellem segítségével tudnak megtenni, mely ma sem ad tévedhetetlenséget, mint ahogy az első században sem adott azoknak, akik rendelkeztek vele!
Tehát ezzel újra csak elárultad, hogy a bibliai ismereted nagyon téves alapokon áll. Ez idáig rendben is van, vannak szép számmal hozzád hasonlóak, de akkor nem kéne a butaságot terjeszteni. De te mégis megteszed, vagyis elbizakodott vagy!
Körmönfont, de teljességgel elhibázott a vádaskodásod a kiragadott cikkrészletekről, melyek szintén a fenti szellemben íródtak. Mit állít? "Jehova prófétai szava Jézus Krisztus szájából így hangzik: "Semmiképpen nem múlik el ez a[z 1914-es] nemzedék, amíg mindezek meg nem történnek" (Lukács 21:32)."
Vagyis azt állították Jehova Tanúi, hogy Istentől közvetlenül ihletett állításokról van szó az ő esetükben? NEM! Ez hazugság. A Szent Bibliára alapoztak, melyből olykor téves következtetéseket vontak le. Csakhogy ezt ők kijavították, és a későbbiekben is ki fogják javítani az egyre kisebb hibákat, de ti, akik minket vádoltok, a mai napig is tele vagytok vallásos hazugságokkal és téveszmékkel, és az egyházak többségének eszében sincs rajtuk változtatni. Ezen megtévesztő és félrevezető tanoknak a rossz gyümölcse látszik már hosszú évszázadok óta a hitehagyott kereszténységen. Emlékezz, hogy Jézus mit mondott a jó fáról, és annak jó gyümölcseiről, de mit mondott a rossz fa, rossz gyümölcseiről?
Ahogy mondtam, büszke lehetsz rá!
"István35-nek! És persze azoknak akik vakon,elfogultan érvelnek,gondolkoznak."
Miközben peddig épp te vagy gyönyörű példája a vakságnak és az elfogultságnak, de jó is azt másra kenni, ami saját magunkra jellemző, igaz? :)
"Nem szeretek kedves István senkivel sem bunkó és gúnyolódó módon beszélni,de ha velem valaki úgy tesz,az sem várjon mást vissza!"
Szerintem nézd meg előbb, hogy te mit csinálsz, én normálisan szoktam társalogni, de aki összehord hetet-havat rólunk, aminek köze nincs az igazsághoz, hamis eszközökkel próbál érvelni, ott belőlem is kijön néha egy kis személyeskedés. Ezt a hozzáállást a vitához te kezdet el, nem én, épp ezért nincs semmi különbség ezen hozzászólásod és az ezt megelőzőek között.
"Akkor amikor én kedves Istvánka veszem a fáradtságot és egyszerre több szervezet illetve vallási irányzatot vizsgálok és látható ,hogy melyik az amelyik nem változtatgatja egy csomó dologban a tantételeket,látható melyik az amelyik követi a bibliákban leírtakat,"
Na és melyik az, amelyeik követi? Mutass egyet, ne csak üres beszéddel próbálj etetni, látni akarom, hogy te mire jutottál a keresésben! A változtatás pedig nem fokmérője annak, hogy kik az igaz keresztények, hanem épp ellenkezőleg, a tévedések beismerése alázatosságra, Krisztusi szellemre vall, pont ez az, ami nem jellemzi a "nagy Keresztény felekezeteket", pedig bőven vannak hamis tanításaik és bőven volna min változtatni.
"Hogy lehetne egy olyan szervezet igaz kedves István,ami csak azért,hogy a saját dogmáit alátámassza,attól sem riad vissza,hogy olyan hivatkozásokkal éljen bizonyítékként ,ami még közelről sem egyezik,szimpatizál az ő tanaival??Jobban mondva totál az ellenkezőjét
tanítja??Lipsius,kereszt,meg van??Mi is van azokkal a ferdítésekkel,kiszedet részekkel,hamisságokkal???"
Azt csak te állítod, hogy itt ferdítés, meg hamisság van, de valójában erről itt szó sincs, ki mondta, hogy Lípius nem az ellenkezőjét tanította, idézd már be kérlek azt a részt!
"Kezdjük ott,hogy egy olyan szervezet,aki egy egyszerű verset nem tud értelmezni és azt újból és újból oda-vissza változtatja az előző ellentétjére,nem hinném,hogy annak bármi köze van Istenhez."
Egyszerű lenne? akkor te biztos már régen tudod, hogy hogyan kell őket értelmezni... Nahát, akkor te vagy a mi emberünk, már korábban is hozzád kellett volna fordulnunk.
"Kik is jövendölgettek??Te kedves István ,vagy Pista bácsi,vagy a szervezet ami tévedhetetlen és igaz?"
Idézd azt a részt kérlek, ahol tévedhetetlennek nevezzük magunkat!
"csak miután ismét elmaradt a világvége,mit is mondott,?Hogy néhány tanú (aki éppen lehettél volna te is..)elbizadottságában mondta.Igazam van?"
Közel sem, Jehova tanúi ugyanis korrekten jártak el és elismerték a tévedéseiket, erről ennyit!
" Akkor ki jövendölt és hazudott újra,ellenbe a Bibliával?A vezetőid barátom,utána meg rád és ki tudja kikre próbálta rákenni!Ez egy igaz szervezet,aki bárkit a gödörbe nyom,ha kiderül kamuzik,igaz???"
Mint mondtam, ez csak a megtévesztésed része hamis eszközökkel, köze nincs a válósághoz annak, amit írsz!
"Na,akkor most mi is van,kik lesznek azok akik látják a véget a mi nemzedékünk,vagy akik látták 1914-et??? Hányszor nem sikerült eltalálni?"
De neked sikerült elsőre is, igaz? Na ne szerénykedj, biztos vagyok benne, hogy az intenzív kutatásaid során az igazság felismerésében te fél nap alatt messzebb jutottál, mint mi. Szóval megkérdezhetem erről a véleményed? Szerinted kik a "nemzedék" és miért rossz a mi értelmezésünk? Igeversekkel alátámasztott választ várok!
"De én biztosan meghamisítottam a cikkeket kedves István,de megvannak az oldalak és ha nem vagy elfogult,akkor a vezetőidtől eltudod ezeket kérni."
Nem, te itt már megint csak szalmabábot püfölsz, mint mondtam, Jehova tanúi elismerik a tévedéseiket, vannak kiadványaink, amikben ez megtörtént.
"Hogy többé ne legyünk gyermekek, kiket ide s tova hány a hab és hajt a tanításnak akármi szele, az embereknek álnoksága által, a tévelygés ravaszságához való csalárdság által;"
Vagy ez is hamisan van fordítva? Világosan látható több tanban is,hogy teljesen az ellenkezőjét mondja a korábbi tanításának,sokszor oda-vissza alapon többször!Akkor a vers szerint milyen is a szervezet és te is?"
De a fontos (értsd létfontosságú) bibliai igazságok felismerése már régen megtörtént, abban nincs is változtatás, korábban írtam példákat, hogy mikre gondolok, ezt semelyik más felekezetnél nem talasztalom, ahogy mondod, ők nem változtatnak semmin, hanem mindegyik ül az évszázados vagy akár évezredes megkövesedett hazug tanításaiban, akkor most melyik a jobb? Hogy melyik, az ezen egyházak gyümölcséből is nagyon jól meglátszik, tele vannak vérengzéssel, meg hazugságokkal, ellenben Jehova tanúi megtermik a krisztusi jó gyümölcsöket és azt teszik, amit egykor Ő hagyott a követőire. Ja persze hogy ezt felismerd, ahhoz elsőnek valódi, őszinte kutatást kellene, amíg ilyen tévképzeteid vannak:
"Jézus minden emberhez elment egyenként??Ugye,hogy nem.Én úgy emlékszem összegyűlt a tömeg és hallgatta.Persze tanított egyéneket is olykor.Ma a papok,lelkészek mit is csinálnak?A különböző gyülekezeti
helyeken,templomokban az összegyűlt népnek tanítanak.Akkor???Mi is a probléma?"
Hát hogy mi a probléma, azt már leírtam, Jézus és a követői igenis elmentek az emberekhez, házanként is felkeresték őket, hatalmas ferdítés a részedről ezt tagadni! A papok mit csinálnak? Na hát annak pont köze nincs ahhoz, amit Krisztus, vagy esetleg ha tudnál idézni egy olyan részt a Bibliából, ahol Krisztus vagy az apostolaik pénzért házakat "szentelni" jártak, akkor beismerem, hogy tévedek, de amíg ezt nem tudod megtenni, addig neked kell beismerned, hogy bizony alaposan melléfogtál itt is. Korrekt leszel és meg fogod ezt tenni? Ugye hogy nem!
Egyébként pedig a Biblia szerint az igazságnak fokozatosan kell feltárulkoznia, nem egycsapásra, akkor fordítsuk csak meg a dolgot, hol is az általad Keresztényeknek nevezett felekezeteknél ez a fokozatosság? Ugye, hogy csak a tanúkra jellemző ez, úgyhogy bocsi, de hatalmas öngól ez a részedről, valójában a magukat Kereszténynek vallók többségét teljesen hidegen hagyja a dolog, szépen el vannak maguknak az évezredes hagyományaikban, a Biblia úgy jellemzi őket, mint akik szellemi alvásban vannak. Milyen jól ráillik ez azokra, akik évszázadokon át ugyanazt a hazugságot hírdetik Krisztus nevében, mellette pedig istentelen dolgokat cselekednek...
"Szerinted a fenti két téma kimeríti a hamis próféta,prófécia fogalmát??Nem,igaz?Eszméletlen."
Nem merítiki, itt csak te hallassz bele ilyet elfogultságodban a szövegbe, pedig erről itt szó sincs.
"Szóval majd akkor kezdj el mást vádolni,meg hazugnak nevezni,ha a te szervezeted és ezáltal te majd valósan értelmezel nem pedig eszméletlen dogmákat akar,akarsz alátámasztani!"
Én meg tudom indokolni a Bibliából, hogy miért nevezem a tanításokat, melyeket a magukat Kreszténynek vallók többsége igaznak tart, hazugságoknak, te viszont jó lenne, ha a következő válaszodban a süketelés helyett inkább rávilágítanál arra a dogmáinkra, amelyek "eszméletlenek", természetesen igerészekkel alátámasztott kimerítő választ várok, mutasd meg, hogy mit tudsz te jobban mint mi, vagy mélyik egyház mit tud jobban, mint mi! De mégegyszer mondom, nem mellébeszélést kérek, mert azt már halottam eleget a magadfajta nagyszájú tévedésszámonkéregetőktől!
"Mert azt hiszem kedves István elég érthető,világos logikus elemzést tettem ki,amit se te,sem a szervezeted nem tudott."
Egy frászt! Ez csak hanta, semmi több, valójában egyetlen tanításunkban sem világítottál rá, hogy miben tértünk el a bibliai igazságoktól!
"Úgy,hogy mielőtt másokat akarsz lejáratni,meg hasonlók,tanulj már meg értelmezni rendesen,meg látni,tisztában lenni tettekkel,történelemmel, meg felfogni dolgokat."
Én nem akarok senkit sem lejáratmi, ellentétben veled, neked ugyanis pont ez a célod! Én viszont továbbra is várom a bibliai érveket mellébeszélés helyett.
"Ez tudod mi?Ez nem felismerés,hanem változtatgatás megpróbálva eltakarni a hazugságokat,aminek bólogatsz és az út szervezeti (vezetői)célok alátámasztása,semmi több."
Te már csak tudod, nem igaz? Eddig is lehengerő érvekkel világítottál rá, hogy mit tanítunk rosszul... Bocsika, de valahogy nem tudlak komolyan venni, mert egyszerűen nem adtál rá okot!
"Hát gondolom nektek megvan az eredeti Biblia,csak köztetek van olyan aki letudja fordítani"
Igen, mint láthattad, a példáiddal is felsültél, nem mi bizonyultunk hamisítóknak, ez már sokadszorra bizonyosodik be itt a gyk-n is!
"Legközelebb majd ha hozzászólsz valamihez,legyél már tisztába dolgokkal,mert csak saját magad járatod le és azokat akik normálisan vitáznak -akik esetleg felkészültebbek-beszélnek meg valamint azokat zavarod teljesen feleslegesen!"
Na itt kaltam röhögőgörcsöt kínomban, igen, nyílván én vagyok az, aki nincs tisztában semmivel... De ha már így lejárattam magam, akkor ismét megkérlek, hogy mutasd már meg, hogy mivel kellene tisztában lennünk!
Tipikus mintapéldánya vagy azoknak akik -elismerve önön vakságukat és elfogultságukat és ebből kifolyó szándékos értetlenséget vagy szándékos palástolását az igazságnak-másokat próbál meg hazugsággal,kiforgatással,hamisítással jellemezni,úgy,hogy közben ő maga teszi ezeket.
Egy 5 éves gyerek megérti azt,ha le van írva,hogy senki nem tudhatja azt az időt és ha valaki mégis ilyet tesz az egy hamis próféta,ti meg fix időt mondtatok!!Az a rész világos amit az újságodból bemásoltam??;,,ez az idő pedig 1975”.???Ehhez milyen szótár vagy segítség kell???
És ez csak egy,de mindegy.Lehet tudni kellene értelmezni szavakat,azokat is amik a te könyveidben,újságaidban vannak,nem leplezve /vagy,hogy is mondják nálatok??;elfedni”??)az igazságot átsiklani felettük,bízva abban,hogy az olvasó,aki ezt a vitát látja,nem nézi meg az előzményeket.
Aztán ha érvelni akarsz kiragadsz egy verset vagy annak egy szakaszát ami pont oda illő,pedig a legtöbb esetben köze nincs a témához annak a versnek.Ha pedig más érvel egy verssel,rögtön jön a cáfolat,hogy rosszul érted,rosszul van fordítva és stb…Vicc.Pedig elmondnám neked,hogy én olyan verssel szoktam érvelni,aminek a többi része alátámasztja azt az egyet és az érvelést is.Nem véletlenül mondtam már itt el másnak is,hogy illik megnézni annak a részletnek a többi részét is és azt,hogy miről szól. Az ilyesféle magyarázatok vagy érvek azok elegek lehetnek neked,de azoknak nem akik Istenben hisznek és akarnak hinni!
Te nem Istent követed,hanem valamit,amitől óvott minden embert.Szép volt!
Egy kis plusz adalék,hogy miként mentek szemben a bibliával,ahol is nincs leírva,pl. hogy két külön osztály létezik,ti ezt is megváltoztattátok!
"Ezért a Jézus halálára emlékeztető emlékvacsora ünnepen csak azok vesznek részt a szimbólumokban, a kenyérben és a borban, akik „Isten Izraeljét” képezik. E szellemi izraelitákból álló test 144.000-ből tevődik össze, akik Krisztussal uralkodnak majd az ő mennyei királyságában (Jelenések 14:1). Ugyanakkor a „más juhok” nagy nemzetközi közössége, amely nem vesz részt, örök életnek örvendhet egy paradicsomi földön, mialatt elnyerheti a királyságuralom javait." Őrtorony 1983 Március 1., 6. oldal
[2] "Mivel az Emlékünnepen körbeadott kenyérből és borból való fogyasztás az előbbieket mind magában foglalja, nyilvánvalóan nem lenne helyes, ha a földi reménységűek vennének belőlük. Ha vennének az emlékjegyekből, az valami olyasmit jelezne, ami nem igaz rájuk nézve. Ezért ők nem fogyasztanak az emlékjegyekből, noha jelen vannak az Emlékünnepen mint tiszteletteljes megfigyelők." Watchtower 2006 Feb 15 p. 24
„Vajon az összes felkent személy kapcsolatban áll egymással szerte a világon, és így valamilyen módon részt vesz az új szellemi igazságok kinyilatkoztatásában? Nem. … egy felkentekből álló, korlátozott számú csoportnak a felelőssége, hogy képviselje a rabszolga osztályt. Ők alkotják Jehova Tanúi Vezető Testületét.” – Őrtorony6/15/2009 p.24
Mert hogy is van az emlékünnepen,?csak azok ehetnek szerintetek,akik felkentek a többiek nem!Ráadásul ezen pont ott voltam,azt sem mondhatod,hogy kitaláltam!Ellenben mit mond a biblia??Mindenkinek parancsba adja,hogy egyen ha Jézussal egy akar lenni!!
1 Kor 10:16: ,,A hálaadásnak pohara, amelyet megáldunk, nem a Krisztus vérével való közösségünk-é? A kenyér, amelyet megszegünk, nem a Krisztus testével való közösségünk-é?”
Jn 6 fejezet:" 51Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér. Aki e kenyérből eszik, örökké él. A kenyér, amelyet adok, a testem a világ életéért." 52Erre vita támadt a zsidók közt: "Hogy adhatja ez a testét eledelül?" 53Jézus ezt mondta rá: "Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem eszitek az Emberfia testét és nem isszátok a vérét, nem lesz élet bennetek. 54De aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, s feltámasztom az utolsó napon. 55A testem ugyanis valóságos étel, s a vérem valóságos ital. 56Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, az bennem marad, én meg benne. 57Engem az élő Atya küldött, s általa élek. Így az is élni fog általam, aki engem eszik. 58Ez a mennyből alászállott kenyér nem olyan, mint az, amelyet atyáitok ettek és meghaltak. Aki ezt a kenyeret eszi, az örökké él."
Még a vers is elítéli azt aki nem eszik,iszik Jézus testéből:
A Korinthusiakhoz írt I.levél 11.fejezetében erről olvashatunk: "Mikor tehát egybegyűltök egyazon helyre, nincs úrvacsorájával való élés: Mert ki ki az ő saját vacsoráját veszi elő az evésnél; és némely éhezik, némely pedig dőzsöl. Hát nincsenek-é házaitok az evésre és ivásra? Avagy az Isten gyülekezetét vetitek-é meg, és azokat szégyenítitek-é meg, a kiknek nincsen? Mit mondjak néktek? Dicsérjelek-é titeket ebben? Nem dicsérlek."
De gondolom erre is van valami frappáns válaszod….Mondjuk az a vers amiben az van,hogy az ne egyen aki nem méltó rá??Mielőtt azt elküldenéd,majd nézd át az egész résznek az értelmezését!Meg a fentieket is érteni kellene előtte!!Szerintem….
Kínodban nem röhögni kéne,pláne ha az a tudatlanság és/vagy elfogultság miatt van,hanem sírni,hogy Isten szava ellenében hajbókolsz egy valaminek!
"Egy 5 éves gyerek megérti azt,ha le van írva,hogy senki nem tudhatja azt az időt és ha valaki mégis ilyet tesz az egy hamis próféta,ti meg fix időt
mondtatok!!Az a rész világos amit az újságodból bemásoltam??;,,ez az idő pedig 1975”.???Ehhez milyen szótár vagy segítség kell???"
És neked milyen szótárra vagy milyen segítségre van szükséged, hogy felfogd végre: JEHOVA TANÚI SOHASEM MONDTÁK MAGUKRÓL, HOGY IHLETETT PRÓFÉTÁK LENNÉNEK??!! Tévedhetetlennek szintén sosem mondták magukat!
"Egy kis plusz adalék,hogy miként mentek szemben a bibliával,ahol is nincs leírva,pl. hogy két külön osztály létezik,ti ezt is megváltoztattátok!"
Dehogy nincs leírva két külön osztály, vannak, akik királyként uralkodnak Jézussal 1000 évig és vannak, akik a földet öröklik lakhelyül. [link] Itt választ kapsz a többi kérdésedre is, már ha egyáltalán kíváncsi vagy rájuk...
Elküldhetném neked István35 privátban az alábbi bejegyzést,választ,de akkor az olvasók azt hihetnék,hogy engem is sikerült a kiforgatással leszerelni.Kicsit hosszú emiatt.
1943-ban a Társulat alelnöke, Frederick Franz, és elnöke, Nathan H. Knorr, a bíróságon azt a tanúvallomást tették eskü alatt, hogy az Őrtorony tartalma közvetlenül Istentől jön!
Frederick W. Franz kihallgatása az Olin Moyle vs. WTB&TS perben (1943, #2596-2597 rész, 866. o.)
K=kérdező,ügyész
V=válaszoló,Nathan Knorr tanúk szervezeti elnöke
K.: Mindenesetre, most Jehova Isten a lap [Az Őrtorony] szerkesztője, igaz?
V.: Ma Ő a lap szerkesztője.
K.: Mióta Ő a lap szerkesztője?
V.: A születése óta irányítja.
Nathan Homer Knorr kihallgatása az Olin Moyle vs. WTB&TS perben (1943, #4421 rész, 1474. o.):
K.: [Az Őrtorony] valójában Isten Szavaként van bemutatva, nemde?
V.: Igen, az Ő Szavaként.
K.: Bármiféle fenntartás nélkül?
V.: Így van.
Ez mit is mond??Knorr ő ki is(?),csak,hogy tisztázzuk,nehogy az legyen,hogy tévesen másoltam be ezt a kis beszélgetés részletet és kiderülne,hogy ő mondjuk katolikus..
Az értelmezés kedvéért,ha valakinek nem lennének világosak az alábbi cikkek(és a fenti tárgyalás részlet),mind arról szólnak,hogy a tanúk szervezete Istentől kap mindent,Isten utasítja őket a tantételekre amit követni kell,Isten mondja meg mik legyenek az újságokban,könyvekben,Isten mondja meg a tanúk szervezetének amit a szervezet tanít,Istentől egyedül ők kapták meg a szent szellem erejét vagyis Isten irányítja őket!Vagy nem így van István35?
Szóval tegyünk különbséget az ihletett próféta között és az Isten- szócsöve,-egyetlen igaz szervezet,Isten látható szervezete között.
Én azt gondolom,ha valaki ihletet próféta és valóban az,azzal nincs baj,azzal van szerintem nagyobb baj ,ha valaki úgy prófétál,hogy nem is ihletett,ahogy a tanúk szervezetének esetében nem egyszer.De igazad van,azt sosem mondták hogy próféták lennének,-csak úgy viselkedtek-ellenben azt mondták,hogy Istentől kapnak minden szót,felhatalmazást…Vagyis?,Isten egy csomószor félre vezetett minket,hazudott nekünk és stb,vagy ne legyek ilyen drasztikus,fogalmazzunk úgy:Isten párszor tévedett vagy meggondolta magát..Igaz???Szerintem ha valaki Istennel azonosítja magát az kicsit durvább mint ha csak egy,,mezei” prófétaként teszi,bár az sincs rendben.
„Időszámításunk szerint 33 Pünkösdjétől kezdődően, és az azóta eltelt 19 évszázad alatt folyamatosan, ez a “rabszolgaszerű” gyülekezet táplálja a tagjait szellemileg.” Az Őrtorony, 1981. március 1., 24. o.,
“Kétségtelen, hogy Isten látható szervezete lépést tart az ő égi diadalszekérszerű szervezetével. Miként Ezékielnek, úgy kell Jehova szolgáinak is napjainkban engedelmességet tanúsítva eleget tenni prófétai küldetésüknek még akkor is, ha közönyösséget, gúnyt, sőt ellenállást nyilvánítanak ki velük szemben. Ha lépést tartunk ezen égi szervezettel, az sok áldást eredményez számunkra már most, és örökké tartó életet Isten gyorsan közeledő új világában.”
(Az Őrtorony, 1991. január 15., 26. o.)
"Jehova Tanúi - Isten királyságának hirdetői" c. könyv részletek:
49.o.(3) ,,Az igazságot kínálták fel, "nem úgy mint sajátunk, hanem úgy, mint az Úré..."
89.o.(5) "melyre az Úr jelölt ki minket"
143.o.(2) "Az igazságok, amelyeket mint Isten szócsöve elmondok"
645. o (1) " Russell testvér [...] bátran kijelentette: Kihívást intézünk ... a papokhoz, hogy bizonyítsák be, volt e valaha is isteni eredetű felszentelésük" "Aki megkapta a Szent Szellemet, erőt és felhatalmazást kapott arra, hogy tanítson, prédikáljon Isten nevében. Aki nem kapta meg a Szent Szellemet, annak nincs isteni felhatalmazása vagy szentesítése a prédikáláshoz"
219..o. (2) "Mivel a Krisztus által felhasznált látható eszköz a hű és értelmes rabszolga [....] a Watch Tower Society-t használja fel jogi eszközként" ">>A TÁRSULAT<< az Úr földi látható képviselője"
Nem másolnám be mindet,aki lát az tudja miről van itt szó…
“Jehova arra használja fel a szellemét, hogy az akaratának megfelelően irányítsa a szervezetét. Ezékiel látomásában Jehova szervezetének égi részét egy égi szekér jelképezi, amely megállíthatatlanul halad előre, hogy véghezvigye Jehova szándékát. Mi határozza meg, hogy merre menjen a szekér? A szent szellem (Ez 1:20, 21). Ne feledjük el, hogy Jehova szervezetének két része van: egy égi és egy földi. Ha az égi részt a szent szellem irányítja, nyilván ugyanez igaz a földi részre is. Ha engedelmeskedünk az útmutatásnak, amelyet Isten szervezetének földi részétől kapunk, és lojálisan követjük azt, azzal kimutatjuk, hogy lépést tartunk Jehova égi szekerével, és együttműködünk a szent szellemével (Héb 13:17).” (Az Őrtorony, 2010. 4/15. 9-10. oldal)
Részlet az Őrtotony Társulat által Adolf Hitler Birodalmi Kancellárnak is megküldött Nyilatkozat a tényekről c. kiadványukból:
,,Logikus hát, hogy Jehova Isten ma is vezeti a népét. Szerető törődését bizonyítja, hogy a szolgái szervezetten és egységesen imádják. Modern kori szervezetét arra használja fel, hogy megvalósítsa az emberiséggel kapcsolatos szándékát. (p. 14.) Őrtorony 2011. június 1-i száma (pp. 13-15)”
"…Könyveink és írásaink alapos vizsgálata egyértelműen megmutatja majd, hogy azokat a magasztos eszméket, melyeket a nemzeti kormány célként tűzött ki maga elé, és amelyeket hirdet, a mi kiadványaink is kifejtik, helyeslik és különösen kihangsúlyozzák.
…Továbbá kijelentette a Kongresszus ötezer küldötte - ahogy a deklarációban is kifejeződik - hogy a Biblia Kutatók hasonlóan magas etikai célokért és ideákért harcolnak, mint [amiket] a Német Birodalom Nemzeti Kormánya kijelentett az Isten és ember viszonyát illetően: vagyis a teremtmény hűsége a Teremtő felé!
A kongresszuson kijelentették, hogy nincsenek ellentétes nézetek a német Biblia Kutatók és a Német Birodalom Nemzeti Kormánya közti kapcsolatban, hanem ellenkezőleg, tekintettel a Biblia Kutatók tisztán vallásos és apolitikus céljaira, elmondható, hogy tökéletes harmóniában vannak a Német Birodalom Nemzeti Kormányának hasonló céljaival.”
Hány millió ember is halt meg??És egyetért a szervezet ezzel?Vagyis Isten??Ez valóban Isten szervezete.
Folyt.köv!
Kérdés: Mit tanít a Biblia a Szentháromságról?
Mármint az a biblia.ami nem tér el ugye teljesen 1918 óta az eredetitől…
Válasz: A legnehezebb dolog a Szentháromsággal kapcsolatos keresztény elképzelésben az, hogy nem lehet pontosan elmagyarázni. A Szentháromságot egy emberi lény képtelen teljesen megérteni, pláne megmagyarázni. Isten végtelenszer hatalmasabb nálunk, ezért nem várhatjuk el, hogy teljesen meg fogjuk érteni Őt. A Biblia azt tanítja, hogy az Atya Isten, hogy Jézus is Isten és hogy a Szentlélek is Isten. Azt is tanítja, hogy csak egy Isten van. Megérthetünk néhány dolgot a Szentháromság különböző személyei közötti kapcsolatról, de az egész felfoghatatlan emberi elmével. Ez persze nem azt jelenti, hogy az egész nem igaz, vagy nem a Biblián alapul.
Ne felejtsd el ennek a témának a tanulmányozáskor, hogy a “Szentháromság” szó nem szerepel az Igében. Ez egy kifejezés, ami megpróbálja Isten hármasságát kifejezni, azt a tényt, hogy Ő 3 egyszerre létező, örökkévaló személyiség. Értsd jól, ez NEM jelenti azt, hogy 3 Isten van. A Szentháromság 1 Isten aki 3 személyből áll. Semmi rossz nincs a “Szentháromság” szó használatában, még ha nincs is benne a Bibliában. Gyorsabb kimondani, mint azt, hogy 3 egyszerre létező, örökkévaló személyiség, akik 1 Istent alkotnak. Ha ez gondot jelent számodra, akkor fontold meg: a nagyapa szó sincs benne a Bibliában. Ugyanakkor tudjuk, hogy vannak nagyapák a Bibliában, például Ábrahám volt Jákób nagyapja. Tehát ne akadj fent a “Szentháromság” szón magán. Ami igazán számít az az, hogy amit a szó KÉPVISEL, az benne van az Igében. A bevezetés után íme néhány igevers a Szentháromságról:
1) Egy Isten van: 5 Mózes 6:4; 1 Korinthus 8:4; Galata 3:20; 1 Timóteus 2:5.
Ja,igen,itt jegyezném meg,hogy nyilván mivel ti eltérően a bibliától mást gondoltok,az ÚVF használata teljesen hasztalan.
2) A Szentháromság három személyből áll: 1 Mózes 1:1; 1:26; 3:22; 11:7; Ézsaiás 6:8; 48:16; 61:1; Máté 3:16-17; 28:19; 2 Korinthus 13:14. Az ószövetségi részekben a héber nyelv ismerete segítséget jelent. Az 1 Mózes 1:1-ben a többesz számú “Elohim” van használva. Az 1 Mózes 1:26; 3:22; 11:7 és Ézsaiás 6:8 pedig a többes számú “mi” –t használja. Ez az “Elohim” és “mi” KÉTSÉGTELENÜL több, mint két személyre vonatkozik. Az angolban vagy a magyarban csak két forma van: egyes és többes szám. A héberben három forma van: egyes, kettes és többes szám. A kettes szám KIZÁRÓLAG kettőt jelent. Általában a héber páros dolgokra használja, mint a szem, a fül, a kéz. Az “Elohim” és a “mi” szavak többes számúak – több, mint kettősek – tehát biztosan három vagy több személyre utalnak (Atya, Fiú, Szentlélek).
Az Ézsaiás 48:16 és 61:1-ben a Fiú beszél, miközben az Atyára és a Szentlélekre utal. Hasonlítsd össze az Ézsaiás 61:1-et a Lukács 4:14-19-cel, hogy lásd, hogy a Fiú beszél. A Máté 3:16-17 leírja Jézus bemerítésének eseményét. Itt látható, hogy Isten, mint Szentlélek leszáll Istenre, mint Fiúra, miközben Isten, mint Atya kifejezi örömét a Fiúban. A Máté 28:19 és a 2 Korinthus 13:14 is példái a Szentháromság 3 különböző személyének.
3) A Szentháromság tagjait több szakasz is megkülönbözteti egymástól: Az Ószövetségben az “ÚR” nagybetűs kifejezés az “Úr”-ról szól (1 Mózes 19:24; Hóseás 1:4). Az “ÚR”-nak van egy “Fia” (Zsoltárok 2:7; 12; Példabeszédek 30:2-4). A Lélek is meg van különböztetve az “ÚR”-tól (4 Mózes 27:18) és “Isten”-től (Zsoltárok 51:10-12). Isten, a Fiú meg van különböztetve Istentől, az Atyától (Zsoltárok 45:6-7; Zsidók 1:8-9). Az Újszövetségben a János 14:16-17 az, ahol Jézus beszél az Atyáról, hogy elküldi a Segítőt, a Szentlelket. Ebből is látszik, hogy Jézus nem tartotta magát az Atyának vagy a Szentléleknek. Vedd figyelembe azokat az alkalmakat az evangéliumokban, amikor Jézus az Atyával beszélt. Önmagához szólt? Nem. A Szentháromság egy másik személyéhez beszélt – az Atyához.
4) A Szentháromság minden tagja Isten: Az Atya is Isten: János 6:27; Róma 1:7; 1 Péter 1:2. A Fiú is Isten: János 1:1, 14; Róma 9:5; Kolossé 2:9; Zsidók 1:8; 1 János 5:20. A Szentlélek is Isten: Apostolok Cselekedetei 5:3-4; 1 Korinthus 3:16 (Megtelni Szentlélekkel – Róma 8:9; János 14:16-17; Apostolok Cselekedetei 2:1-4).
5) A belső sorrend a Szentháromságon belül: Az Ige megmutatja, hogy a Szentlélek alá van rendelve az Atyának és a Fiúnak, a Fiú pedig alá van rendelve az Atyának. Ez egy belső kapcsolat, ami nem tagadja meg a Szentháromság bármely személyének isteni voltát. Ez egyszerűen egy terület, amit a mi véges agyunk nem tud felfogni a végtelen Istennel kapcsolatban. A Fiúval kapcsolatban lásd: Lukács 22:42; János 5:36; János 20:21; 1 János 4:14. A Szentlélekkel kapcsolatban lásd: János 14:16; 14:26; 15:26; 16:7; és főleg János 16:13-14.
6) A feladatai a Szentháromság független tagjainak: Az Atya a tökéletes forrása és oka: 1) a világnak (1 Korinthus 8:6; Jelenések 4:11); 2) az isteni kijelentéseknek (Jelenések 1:1); 3) az üdvösségnek (János 3:16-17); és 4) Jézus emberi tetteinek (János 5:17; 14:10). Az Atya a KEZDEMÉNYEZŐJE mindennek.
A Fiú az ügynök, akin keresztül az Atya a következőket elvégzi: 1) a világ teremtése és fentartása (1 Korinthus 8:6; János 1:3; Kolossé 1:16-17); 2) isteni kijelentések (János 1:1; Máté 11:27; János 16:12-15; Jelenések 1:1); és 3) üdvösség (2 Korinthus 5:19; Máté 1:21; János 4:42). Az Atya teszi mindezt a Fiú által, aki az ő segítője.
A Szentlélek az, akin keresztül az Atya megteszi: 1) a világ teremtését és fentartását (1 Mózes 1:2; Jób 26:13; Zsoltárok 104:30); 2) az isteni kijelentéseket (János 16:12-15; Efézus 3:5; 2 Péter 1:21); 3) az üdvösséget (János 3:6; Titusz 3:5; 1 Péter 1:2); és 4) Jézus tetteit (Ézsaiás 61:1; Apostolok Cselekedetei 10:38). Ezeket mind a Szentlélek ereje által teszi az Atya.
Érdekes,hogy a szervezet elutasítja a más vallásoknál lévő hiearchiát,ami magát a szervezetet felépíti(papok,püspökök,bíborosok,stb.),mégis nem tűnik fel a tanúknak,hogy náluk ugyanez a minta van(úttörők,körzetfelvigyázók,vének,zónafelvigyázók,vezetői testület,stb),ráadásul még a mennyekben is hiearchikus rendszert képzelnek el,arról meg már nem is beszélek,hogy ezzel támasszák alá a köztük lévő,,felkentek” kiváltságát.Kicsit ellentmondásos ez a dolog is.Jelzem előre ez egy rövidebb leírás az általatok elképzelt osztályokról,amik nincsenek is,de természetesen ki lehetne fejteni bővebben,de szerintem egy átlag ember is megérti ennyiből is;
Valamennyi írásmagyarázati módszer szimbolikusan, az egyház jelképeként értelmezi a 144.000-ret, és a 144.000-res számot a teljes (azaz teljes számú) egyház jelképének véli. Olvassuk el azonban a pontos szöveget: „És hallottam a pecséttel megjelöltek számát: száznegyvennégyezer pecséttel megjelölt Izráel fiainak minden törzséből” (Jelenések 7:4). Mint láthatjuk, semmi nem indokolja, hogy a 144.000-ret ne a zsidók tényleges számaként értelmezzük, melyen belül „Izráel fiainak minden törzséből” 12.000 fő kerül ki. Az Újszövetségben sehol nem találunk egyértelmű utalást arra, hogy az egyház Izrael helyébe lépne.
Ezek a zsidók meg lettek jelölve pecséttel, ami azt jelenti, hogy Isten különös védelmét élvezik mindennemű isteni ítélettel és az Antikrisztussal szemben is, hogy véghezvihessék küldetésüket a nyomorúság idején (lásd Jelenések 6,17, amikor az emberek rettegve gondolnak majd arra, hogy ugyan ki állhat meg Isten közelgő haragjával szemben). A nyomorúság ideje egy jövőbeni, hétéves időszak, amikor Isten ítéletet tart azok felett, akik elutasították, és beteljesíti Izráel népének megváltására vonatkozó tervét. Mindez annak megfelelően történik majd, amit Isten kijelentett Dániel prófétának (Dániel 9:24–27). A 144.000 zsidó tulajdonképpen „első zsengéje” (Jelenések 14:4) a megváltott Izráelnek, amelyről a korábbi próféciák szóltak (Zakariás 12:10; Róma 11:25–27), és az a küldetésük, hogy hirdessék az evangéliumot az elragadtatás utáni világban és a nyomorúság idején. Missziós munkájuknak köszönhetően milliók – „nagy sokaság […], amelyet megszámlálni senki sem tudott, minden nemzetből és törzsből, népből és nyelvből” (Jelenések 7:9) – jutnak majd hitre Krisztusban.
Nyilvánvaló, hogy Jehova tanúi egyfajta kasztrendszert állítanak fel, melyben lesz egy uralkodó(felkentek,mennyei reménységűek ehhez tartozik szerintük a 144000) és egy uralom alá vetett réteg(”kicsiny nyáj””földi reménységűek”). A Biblia azonban nem tanít semmiféle osztályrendszerről. Igaz ugyan
hogy a Jelenések 20:4 szerint lesznek majd olyanok, akik együtt uralkodnak Krisztussal ezer évig, és ezek az emberek az egyház (Krisztus-hívők), az ószövetségi szentek (Krisztus első eljövetele előtt elhunyt hívek), valamint a nyomorúság korabeli szentek (akik a nyomorúság idején fogadják be Krisztust) közül kerülnek majd ki. Ugyanakkor a Biblia nem korlátozza ennek a csoportnak a létszámát. Azonkívül az ezeréves királyság nem azonos az örökkévalósággal, amely az ezeréves királyság végén veszi kezdetét. Akkor Isten együtt lakik majd velünk az Új Jeruzsálemben. Ő lesz az Istenünk, mi pedig az Ő népe (Jelenések 21:3). Ekkor kapjuk meg a Krisztusban megígért és a Szentlélek által elpecsételt örökséget (Efézus 1:13–14), és örököstársai leszünk Krisztusnak (Róma 8:17).
Vagyis nincsennek osztályok,ahogyan a tanúk szervezete állítja,ezt alátámasztja a saját tanításainak ezzel kapcsolatos téves jósolgatásai és ellentmondásai majd végül ennek a dogmának a megszűnéséről az eljövetellel kapcsolatban.Erről(vagyis a ennek a tételnek a bukásáról!) Kedves István35 tájékozódhatsz az Őrtorony írásokból ha rászánsz kb 1-2 órát.Természetesen ez nem az összes,reggelig kellene másolgatnom,de ennyi szerintem bőven elég.Egy kis segítség:
Ébredjetek!, 1968. október 8., 13-14. old ,Őrtorony 1983 Március 1., 6. oldal, Watchtower 1995 Feb 15 .19,Watchtower 2006 Feb 15. 24 oldal, Watchtower 2007 May 1 p.31,Watchtower Feb 15 2009.Ezek az írások elég érdekesek,de még érdekesebbé teszi a két osztályról való nézetbeli változás ami 2012-ben történt.Nézz utána,hogy hogy is változott az az evés,kik ehetnek a szervezet új tana szerint??Érdekes….
Ehhez adok egy kis Bibliai segítséget:János 6.51-58, II.Mózes 12:38, V.Mózes 29:9-13, II.Mózes 24:7,8, Máté 26:26-28, Péter I.levele 1:3-5, 1 Kor 10:16-17, A Korinthusiakhoz írt I.levél 11.fejezet,
A következő cikkhez meg hagyok időt:
Az Őrtorony folyóirat 1981. május 1-i száma:
" Egy őszinte szívű személy összehasonlíthatja a Királyság evangéliumának hirdetését ahogy a kereszténység rendszerében évszázadokon át tették és ahogy Jehova Tanúi teszik az első világháború 1918-as vége óta. Semmiféle hasonlóság nincs. Jehova Tanúi igazi "evangéliuma" vagy "jó híre", hogy Isten királysága létrejött Jézus Krisztus trónra emelésével a pogányok idejének végén, 1914-ben"
Vagyis elismeri,hogy köze nincs a Bibliához,de akkor mihez is van??
Kicsit változtatnom kell azon az írásomon,amiben azt mondtam,hogy nem mondták soha,hogy ihletett próféták:
"Jehova prófétai szava Jézus Krisztus szájából így hangzik: "Semmiképpen nem múlik el ez a[z 1914-es] nemzedék, amíg mindezek meg nem történnek" (Lukács 21:32). Jehova pedig, aki az ihletett és tévedhetetlen prófécia forrása, e viszonylag rövid időn belül is be tudja teljesíteni "
Őrtorony, 1984/19., 23-25.o
Ismerős a vers(?): 5Mózes 18:20-22
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!