Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tetszik egy srác, randizgatunk...

Tetszik egy srác, randizgatunk, de vagy "hitgyülis", vagy jehova tanúja. Származhat ebből nekem valami problémám?

Figyelt kérdés
Nem mondta ki konkrétan, hogy milyen vallású,nem szeret erről beszélni, de valami nem kerek. Ha a fenti kettőből valamelyik, az mit jelent? Nem ismerem "őket", és nem akarok pórul járni. Azt mondta nem erőlteti senkire (az egy Istenben és a bibliában hisz, jár templomba - ennyiaz össz infóm.) Kicsit megijeszt, pedig amúgy tetszik. (én rk vagyok, ha ez számít)
2015. jan. 18. 06:56
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
67%
Nem ismered "őket", akkor honnan tudod, hogy jehovás vagy hitgyülis? Menj el vele egyszer templomba, utána beszélgessetek a szertartásról, akkor kiderül egy csomó minden róla. Problémád meg bármiből lehet, de miért lenne?
2015. jan. 18. 07:35
 2/20 anonim ***** válasza:
66%
Ha Hitgyülis vagy Jehova, akkor felejtsd el. De ezt ki kellene derítened.
2015. jan. 18. 07:48
 3/20 anonim ***** válasza:
42%
Azért az egyistenhit elég gyakori. :) Abból, amit tudsz róla, nem következik, hogy gyülekezethez tartozik. Gondolom, nem akarsz egyből feleségül menni hozzá, de a hitgyülinél neked is be kell lépned ilyen esetben.
2015. jan. 18. 08:07
 4/20 kzs ***** válasza:
36%

@ 2-es

Ismét egy rendkívül "bölcs" válasz... (ez nekem megért egy jó kis piros kezet)

Figyelj már, mirefel ítélsz te meg olyan vallási közösségeket, amiket nem ismersz?

Mindkét helyen vannak lelkiismeretes, becsületes, tisztességes fiúk. Mondd, szerinted nem ez számít egy kapcsolatnál??

Hát de! Akkor meg minek írsz hülyeségeket?

---------------

@ 3-as

Mirefel kéne belépni ilyen esetben a Hit Gyülibe?

Ez nem így van: mindenki számára megadatott a szabad akarat, a Hit Gyüliben bárki bárhová beházasodhat, legyen az más egyház, vagy akár a kinti "világ".

Nincs kötelezettség, maximum annyi, hogy különböző neműek házasodjanak. De ez minden.

-------------

@ 1-es

Ez a válasz áll a legközelebb a valósághoz. Ha az illető srác nem mondta hogy melyik közösségbe jár, akkor ezen miért kell témázni?

-------------

@ Kérdező

Ne legyenek indokolatlan fenntartásaid.

Ne ítélj pusztán hallomásokból, innen-onnan kapott hírekből.

Egyébként nem hiszem, hogy az illető Hit Gyülis lenne, mert ott más a fogalom van a templomot illetően, mint mondjuk a római-katolikus egyházban.

Ami engem illet, én csak a Hit Gyülit ismerem (lévén hogy oda járok). A Bibliát és a vele szoros kapcsolatban álló keresztény életvitelt tanítják: ez - gondolom én - csak jót jelent.

Ami pedig a Jehova Tanúit illeti: bár vannak tanításaik, amikkel nem értek egyet, de dolgozok olyannal, aki oda jár: szelíd, kedves, normális valaki.

Úgyhogy ne ijesszen meg semmi, sokkal inkább ismerd meg az illetőt. Ha szereted őt, elfogadod olyannak, amilyen. A szeretet mindig önzetlen, és ebből bontakozhat ki a szerelem is.

2015. jan. 18. 08:49
 5/20 anonim ***** válasza:
93%
Én csak egy tanácsot adok: Ne vállalj kompromisszumot, mert az később csak gond lesz. Ha valóban el tudod fogadni a felekezetét, akkor nosza, de ha nem, akkor ne add fel a saját értékrendedet, csak azért mert "tetszik".
2015. jan. 18. 09:16
 6/20 anonim ***** válasza:
85%

És ha megkérdeznéd? Egyébként abból, amit írtál, szerintem biztos nem hit gyülis, mert ők soha nem mondanák a gyülekezetükre azt, hogy "templom", és szerintem a Jehova Tanúk sem.

Azt, hogy JT-e, egy pillanat alatt kiderítheted, pl. azzal, ha megkérdezed, mit csinált karácsonykor vagy mikor van a szülinapja, ők ugyanis ezeket az ünnepeket nem tartják. A hiteseknek nincsenek ilyen különleges ismertetőjegyeik.

Egyébként mi lenne, ha megkérdeznéd, milyen egyházhoz tartozik, ha már úgyis beszél róla? Az lenne a legegyenesebb.

2015. jan. 18. 09:55
 7/20 anonim ***** válasza:
34%

kzs

Nekem mindkettőhöz volt "szerencsém". És így mondom hogy ha ezek közül valamelyik, akkor meneküljön. Tehát nem csak a levegőbe beszélek. A jehovás ismerősöm hagyta meghalni a gyerekét, azzal a felkiáltással, hogy az úr adta az úr elvette, nem is engedte hogy segítsenek rajta az orvosok.

2015. jan. 18. 10:28
 8/20 anonim ***** válasza:
16%
A # 7- nek teljesen igaza van.
2015. jan. 18. 10:31
 9/20 A kérdező kommentje:
Háromszor kérdeztem rá, ennyi infót adott (azt mondta nem kategorizálják magukat). Nem akarom ezzel nyaggatni, van ezen kívül elég témánk, csak fura a dolog. Nem akarom, hogy észrevétlenül átmossa az agyam, és egy alagsori áldozati oltáron, lágy gyertyafény mellett kapjak észbe, hogy hoppá, megvezetett. Nekem is van családom, őket is féltem az ismeretlentől. A tippeket köszönöm!
2015. jan. 18. 12:29
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Sem a Jehova tanúi, sem a Hitgyülisek nem járnak templomba tudtommal. Ha tanú lenne mell döngetve vállalná, sőt egy "hitetlennel" nem is nagyon kezdhetne egy fiú, mert tiltja a vallásuk és a szülők. A Hitgyülisek sem nagyon támogatják az ilyen kapcsolatot, sőt nekik saját párkereső "programjuk" is van, hogy az egyházukon belül találjon valaki magának párt.

Szerintem más felekezethez tartozik a fiú.

2015. jan. 18. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!