Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tetszik egy srác, randizgatunk...

Tetszik egy srác, randizgatunk, de vagy "hitgyülis", vagy jehova tanúja. Származhat ebből nekem valami problémám?

Figyelt kérdés
Nem mondta ki konkrétan, hogy milyen vallású,nem szeret erről beszélni, de valami nem kerek. Ha a fenti kettőből valamelyik, az mit jelent? Nem ismerem "őket", és nem akarok pórul járni. Azt mondta nem erőlteti senkire (az egy Istenben és a bibliában hisz, jár templomba - ennyiaz össz infóm.) Kicsit megijeszt, pedig amúgy tetszik. (én rk vagyok, ha ez számít)
2015. jan. 18. 06:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"nem kategorizálják magukat"

Ha nem vállalja fel a hitét, akkor valami nem stimmel. Még a JH és a HiGyü is felvállalja a nevét. Még a reformátusok is konkrétan kategorizálták magukat annak idején.

Felejtsd el, mert itt valami nem stimmel.

2015. jan. 18. 13:59
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha hívő nem is randizhatna hitetlennel.
2015. jan. 18. 14:07
 13/20 anonim ***** válasza:

"azt mondta nem kategorizálják magukat"

Gyanús...annyit már csak mondhat,hogy adventista,református,evangélikus,vagy csak szimplán a gyülekezetük nevét.Ha ennyit nem vállal fel,akkor valami nem ok.Valami titkolni valója van.Kérdezd meg tőle,hogy mitől fél,hogy nem vállalja fel? Az erőltetésre nem hivatkozhat.

2015. jan. 18. 14:12
 14/20 anonim válasza:
100%
Olyan problémád származhat belőle, hogy ha pl Jehova tanúja, akkor neked is meg kell keresztelkedned, ha el akarna venni. Járnod kell vele Istentiszteltre, nem szexelhettek házasság előtt. Fura vallás mind a kettő, de te döntöd el, hogy mennyit ér neked az a srác.
2015. jan. 18. 16:40
 15/20 anonim ***** válasza:
32%

Mivel Tanú vagyok ezért erről szeretnék felilágositást adni

igen, egy Jehova Tanuja nem jár templomba, nekünk királyságtermünk a nem szeret erről beszélni akkor vagy nem Tanú vagy ha az, akkor csak névlegesen az, de a szivében nincs benne igazán.

Egyebek mellett egy erős keresztény nem randizik más hittel rendelkezővel, mert a biblia irja hogy csak az urban házasodj, vagy is egy hiten lévőt keressen párjaként.

ha nem teszi akkor nem erős keresztény a jövője kétséges ezen a téren....

2015. jan. 18. 20:46
 16/20 anonim ***** válasza:
32%

ja és ha nem szeret erről beszélni akkor kérdésem, milyen keresztény lehet ez az ember

magam is Tanúként óvatosságra intelek....

2015. jan. 18. 20:48
 17/20 A kérdező kommentje:

Tegnap megint rákérdeztem. Hát, ez volt az utolsó alkalom. Azt mondta, hogy neki sajátos és egyedi vallása van, mindenhonnan merít egy kicsit, de nem tartozik konkrét felekezethez, sem szektához, úgyhogy nyugodjak meg.

Hát... Jó.

2015. jan. 19. 10:11
 18/20 anonim ***** válasza:
Akkor tuti,hogy nem koplett lehet ,hogy sátánista és csirkék nyakát vágdossa mikor senki nem látja.Miért kertel ,össze hord hetet havat ,csak,hogy ne válaszoljon.Dobd ki szerintem.
2015. jan. 19. 13:51
 19/20 anonim ***** válasza:

Ahogy azt már páran elmondták,az tuti-fix,ha nem mondja el,annak jó oka van.És pedig nem annyira pozitív.

Van néhány 10ezer vallási irányzat,abból lehet válogatni,de...

Könnyen meg van az,hogy valamelyik mostanában alakult szektához,akit sért azoknak vallási irányzathoz tartozhat.Ha nem vállalja ezt,az azért lehet,mert tudja,hogy az adott szervezetet elítélik az emberek(teszem hozzá,nem véletlenül!!)de mert ő egyrészt hinni akar,másodrészt gyenge,lehet egyszerűen csak nem meri meg mondani mert fél,hogy mit szólsz hozzá.

Azonban arra fel kell készülni,hogy akarva-akaratlanul is bele fogsz folyni egy (vagy többe inkább)vitába,mert előbb-utóbb valamilyen szinten utána fogsz nézni a vallásának és mikor kiderül számodra,hogy abban az irányzatban vannak gondok nem kicsik,na onnantól lesz vita.

Nekem tanú a barátnőm már 2 éve és nem kevés veszekedésen vagyunk túl, a szervezete hazugságai,kimagyarázásai,ferdítései miatt és amiatt,ahogyan emiatt él.

Engem mondjuk pont nem érdekel egy irányzat sem,de mivel a párom és jót akarok neki,így utána néztem mizu a tanúk szervezetével.Ha igazán szereted,te is utána fogsz nézni ha meg tudod melyik szervezet az és onnantól kakukk.Mert te látod majd kívülről,hogy nagyon nem o.k ott minden,idegesíteni fog,hogy olyan emberrel vagy aki nem lát nem akar látni,mert az ember agyában megfordul az,hogy ha olyan befolyásolható és vak valaki,akkor azzal együtt lenni...Nem egyszerű na.Pláne akkor,ha majd még neked is elkezdi osztani az igét.

Persze egy ideig próbálkozik az ember terelgetni az ilyen emberkét,aztán ki meddig lát benne rációt.

Annyit meg még hagy tegyek hozzá,hogy azt mindenki felejtse el,hogy csak házasság után van sex!Egyrészt tapasztalatból tudom,hogy ez nem igaz,másodrészt meg,nekem senki ne mondja,hogy nem,,vizsgálja" meg a másikat mielőtt házasodna vele!Mert ha utána derül ki,hogy 6cm és 5 perc,vagy éppen egy ,,amazonas kincsét" találta meg...Na,az elég gáz lenne,azt hiszem.De persze ebben is biztos vannak kivételek.Beszéltem olyan vidám vasárnapos csajjal,aki elmondta,hogy a férjével nem volt semmi a házasságig..Én pedig megkérdeztem tőle,hogy nem félt-e,hogy kicsi lesz vagy bármilyen gond lehet..Azt mondta bízott Istenben..Hát neki szerencséje volt.Teszem hozzá,a csaj egy válás utáni depresszió közben lett vasárnapos...

Nem kell megkeresztelkedni ha tanú,attól házasodhat bárki..Nem egy ilyen párt ismerek.

A tanú válaszolónak mondanám,hogy az Úrban házasodj az o.k...Viszont ahogy én tudom az csak egy tanács a viták elkerülése végett.

Amúgy meg ha van közös megértés,egyetértés két különböző vallású ember között,akkor nyugodtan házasodhatnak,lényeg,hogy legyenek paráznák,nem???Meg ha igazából mindenki megnézi,mindenki Istenben hisz,így egy az alap,csak okos emberek szépen szétszabdalták a vallást ilyen-olyan okokból kiindulva,csak ezt a legtöbb ember nem látja.

Nem tudom viszont azt ki dönti el,hogy ki hívő és ki hitetlen???Nem egy szervezet mondja azt meg!Nem egy pap,nem egy vén,meg mit tudom én kik!Nem attól lesz hívő valaki,mert betartja egy szervezet előírásait,szabályait(amit sokszor ők állítanak fel,hogy védje a tanait és önmagát!!!)Úgy emlékszem a Biblia is arról szól,hogy hinni kell,betartani a leírtakat és ennyi!

Akkor hívő egy ember ha hisz Istenben és nálam itt pont!

2015. febr. 5. 09:24
 20/20 anonim ***** válasza:

Na,csak elütöttem:lényeg,hogy ne legyenek paráznák-ot akartam írni.

Bocsika!

2015. febr. 5. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!