Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova Tanúi! Meg...

Kedves Jehova Tanúi! Meg tudtok győzni?

Figyelt kérdés

Már annyi vita folyt itt a fórumon a Szentháromságról meg Jézus istenségéről,hogy már lassan az egész vallás kategóri már csak erről szól.

Többször olvastam,hogy ti is a Károliból érveltek sokszor,viszont a sokszorral van a baj mert a lényeges igéket az UVF ből másoljátok be. Én most "be dobom a kesztyűt" és győzetek meg.

Egyetlen keresem van KÁROLI vs. KÁROLI ,ne használjátok semmiféle más irodalmat az Őrtorony kiadványaiból, csak a Károli Bibliát.

Én is tisztességesen fogok "párbajozni" és gondolom sőt megkerek mindenkit,hogy azt tegye ha hozzá akar szólni.

Nem fogok használni semmi mást csak a Károli Bibliát.

Ma Vasárnap van. Ha Szombat éjfél 00 h-ig meg tudtok győzni,hogy a Szentháromság egy hazugság és Jézus csak egy angyal,akkor én meg ígérem,hogy jövő Vasárnap elmegyek a hozzám legközelebb álló Királyság terembe és Biblia tanulmányozást fogok kérni. Ezt meg ígérem!

Nos ahogy a kérdés kiírásra kerül elindul az óra,úgyhogy vágjunk bele.

Még egy annyit,hogy ha nem kommentelek rögtön a válaszokra nem azt jelenti,hogy feladtam hanem csak azt,hogy nem vagyok gép vagy internet közelben de igyekezni fogok,hogy ne sok idő vesszen el.

Akkor ha nem törlik a kérdésemet...óra indul! :)

2014. júl. 20. 18:15
 181/193 A kérdező kommentje:

Biztos vagyok benne,hogy lesznek olyanok,vagy vannak olyan emberek akik a Jehova Tanúival szimpatizálnak.

De abban is biztos vagyok,hogy mindenki aki végig olvassa ezt a vitát az felnőtt ember módjára elfogja tudni dönteni,hogy hol található csalás és hol nem. Ha csaltam Isten lássa a lelkemet, döntse el Ő.

Megfogadom keresztény barátaim tanácsát és nem folytatom tovább,igazuk van....nincs értelme.

Kedves Gvsev ne haragudj,hogy nem reagáltam a válaszodra de azt hiszem nem kell írnom

semmit és akkor is t

L.Z

2014. júl. 30. 10:56
 182/193 A kérdező kommentje:

Sokat gondolkodtam a múlt heti vitáról.

Félre értés ne essék,nem szeretném újra kezdeni habár a valóság az,hogy szeretek olyan vitákban részt venni és érvelni amelyekben el tudom mondani a Biblia igazságát és alá tudom támasztani erejét.

Soha nem bujtam el és nem léptem vissza hasonló beszélgetések vagy viták során.

De mindezek ellnére vissza olvasva és vissza emlékezve a múlt heti "kavargásokra" be kell vallanom,hogy el bátortalanodtam és úgy érzem,hogy "kapituláltam" vagyis fel adtam a harcot,ha úgy tetszik a "párbajt". Fel adtam de nem a

Jehova Tanúi érveléseik elött hanem a gondolkodási rendszerük vagy módjuk elött.

Leírom egy kicsit bővebben,hogy mire gondolok.

A tanúk érveléseiknek amelyek úgy tünnek,hogy a Biblián alapulnak,megfigyeléseim alapján mégis teljesen ellent mondanak a Szentírásnak.

Logikusnak tünnek de nem biblikusak!

Az ők gondolkodási rendszerük egészen más mint a miénk akik nem vagyunk tanúk de keresztényeknek tartjuk magunkat.

Ezért soha nem fogunk egy közös nevezőre jútni a Tanúkkal.

Hogy megértsük a Tanúk gondolkodás módját és,hogy megértessem magam,hogy mit

is szeretnék kifejezni a Bibliát fogom használni Pál apostól szavaival.

Kezdeném ezzel;

"Bölcseséget pedig a tökéletesek között szólunk; ámde nem e világnak, sem e világ veszendő fejedelmeinek bölcseségét; Hanem Istennek titkon való bölcseségét szóljuk, azt az elrejtetett, melyet öröktől fogva elrendelt az Isten a mi dicsőségünkre;"(1Kor.2:6-7)

Nos,kétféle bölcsesség létezik: egy az embereké,és egy az Istené.

Az igazi keresztények bölcsessége az Isteni bölcsességhez sorolható.

Mi nem azzal a bölcsességgel érvelünk a Jehova Tanúi ellen ami a világban van,vagy amit az iskolában tanítanak hanem azzal a bölcssséggel ami nem csak a testé hanem a léleké is és örök.

" Mi pedig nem e világnak lelkét vettük, hanem az Istenből való Lelket; hogy megismerjük azokat, a miket Isten ajándékozott nékünk."(1Kor.2:12)

Újra csak két tipusú Lélekről beszélhetünk.

Egy ,ami a világ lelke.

És kettő,ami az Isten Lelke.

Ezeknek a Lelkeknek az a szerepük,hogy segítségünkre legyenek.

A világi bölcsességet a világ lelke által értheted meg.

Az Isten bölcsességét egyedül Isten Lelke által értheted meg.

Pál azt mondja,hogy azért van szükségünk Isten Lelkére,hogy megismerjük mindazokat a dolgokat amelyeket Isten adott nekünk.

Isten Lelke nélkül nem tudjuk és nem ismerjük meg Isten dolgait.

És itt most fel tettem magamnak egy kérdést.

Hogy is tudnák megérteni Jehova Tanúi Isten dolgait amikor lealacsonyítják Isten Szent Lelkét

egy erőre és azt mondják,hogy a Szent Lélek csak az apostoloknak adatott?

Meg tudná érteni valaki Isten dolgait és titkát Isten Szent Lelke nélkűl?

A Bibliai válasz az,hogy: Nem!

Egy ember aki a Szent Lélek nélkül közeledik a Bibliához az soha nem fogja tudni megérteni Isten titkát.

Tény és való,hogy a tanúk gondolkodás módja logikus,csakhogy ők a világ logikájával és a világ szellemével közelednek a Bibliához.

Ezért nem tudják megérteni a Szentháromságot csak annyira mint a 2 osztályos matematikát

1+1+1=3 csakhogy a Teremtőnk sokkal magasabban van mint a 2 osztályos matematika.

" Ezeket prédikáljuk is, nem oly beszédekkel, melyekre emberi bölcseség tanít, hanem a melyekre a Szent Lélek tanít; lelkiekhez lelkieket szabván."(1Kor.2:3)

Két féle beszéd van.

Egy Tanú valójában nem is tudja megérteni mit jelen az,hogy "Isten Fia".

Az Ő számára ami felfogható és elfogadható az Atya és a Fiú között az abból áll,hogy az Atya nagyobb a Fiunál,és a Fiú az Atyára hallgat.

Csakhogy arról nem akarnak tudomást venni,hogy Jézus magától tette le az életét és nem parancsra az Istentől.

Az igaz,hogy Isten Jézus "feje" mint ahogy a nő "feje" a férfi.

De ez vajon mit jelent?

A Nő kissebb mint a Férfi?

Vajon erre tanít a Biblia?

Én úgy tudom,hogy nem.

Ha megfigyelte már valaki a Tanúk nem tűrik meg a lelki beszédet.

Ők mindig azzal vannak,hogy világi modern beszédet használjanak.

"Érzéki ember pedig nem foghatja meg az Isten Lelkének dolgait: mert bolondságok néki; meg sem értheti, mivelhogy lelkiképen ítéltetnek meg."(1Kor.2:14)

Két féle emvber létezik.

A érzéki ember és a szellemi ember.

Itt egy újabb kérdést teszek fel önmagamhoz.

Egy tanú miért nem tudja elfogadni a Lelki szellemi szent dolgokat mint a Szentháromság,

Jézus Istensége,a Mennyországot és a Poklot ami örök,ezekmiért bolondságok neki?

Azért mert ők érzéki emberek és bennük nincs meg a Szent Lélek/Szellem.

Számukra ezek a dolgok értelmetlenek és nem logikusak. És FIGYELEM!

Pont a Biblia mondja azt,hogy nekik "bolondság".

És mi több ennél a Biblia azt is mondja,hogy az érzéki ember "nem tudja megérteni",más szavakkal ezt aszt jelenti,hogy még ha akarja sem tudja megérteni!

Nem kérhetsz valakitől többet mint amennyit adhat,ez a Tanúkra vonatkozik.

Én megértettem,hogy értelmetlen vitatkozni a Jehova Tanúival.

Ők nem tudják megérteni mivel nem a Szentlélek által gondolkodnak.

Ők nem tudják megérteni,hogy mit jelent újá születni és megkapni a Szentlelket.

A Tanúk gondolkodási rendszerük inkompatibilis a szellemi valósággal.

Ott tartják Bibliájukat a kezükben de ez csak egy halott könyv marad mert Isten Lelke nélkül rejtve marad elöllük a megértése.

Az emberi logikát keresik benne miközben nem veszik észre,hogy eltévelyegtek.

Aszt hiszik,hogy meg tudják magyarázni a nehezen érthető igéket,de "elszaladnak"a könnyen érthető és tiszta igék elöl.

És mégis hogyan lehet megmagyarázni azt a tényt,hogy vannak sokan közöttük,jó emberek,öszinte emberek,korrekt emberek?

Pál apostól ezt írja;

"Mert az ilyenek hamis apostolok, álnok munkások, a kik a Krisztus apostolaivá változtatják át magukat. Nem is csoda; hisz maga a Sátán is átváltoztatja magát világosság angyalává. Nem nagy dolog azért, ha az ő szolgái is átváltoztatják magokat az igazság szolgáivá; a kiknek végök az ő cselekedeteik szerint lészen."(2Kor.11:13-15)

Pál ezt írja "nem is csoda"! Igen nem kell csodálkozni azon,hogy korrektek,jók és őszinték.

Aki esetleg nem tudná annak elárulom,hogy az ördögnek nincs szarva se,patája se,és farka se.Ne csodálkozzunk azon,hogy az ő követőinek sincs.

Na szóval akkor mit is jelent az én ugymond "kapitulálásom"visszalépésem a jövőre nézve

ami a Tnúkkal való vitatkozást illeti?

Nem az érveléseik elöl lépek vissza hanem egy olyan gondolkodási rendszer elől amelyből hiányzik a szellemi valóság.

Hogy tudnék eröltetni a jövőben még egy ilyen vitát ami csak ellent mondana az elmémnek és lelkemnek?

Egyébként meg nem hiszem,hogy ők egy normális vitát szeretnének amelyből esetleg megtudhatják az igazságot,hanem ők inkább azt szeretnék elérni,hogy mindenki döljön be és vegye fel magára az érzéki ember "palástját",hogy aztán Isten Szentlelke nélül tévelyegjen a logika labirintusában.

"Mert nem mesterkélt meséket követve ismertettük meg veletek a mi Urunk Jézus Krisztus hatalmát és eljövetelét; hanem mint a kik szemlélői voltunk az ő nagyságának."(2Pét.1:16)

2014. júl. 31. 11:49
 183/193 Szeressük egymást ***** válasza:
65%

Jeh*va tanui érvei:

- mindig keresnek egy adott versre egy másik forditást aminek más az értelme, vagy végső esetben ott a saját ferditésük.

- Azoknál a verseknél ahol az irás nyiltan kijelenti Jézus Istenségét, ferditenek, átírnak, átértelmeznek, akár hozzátesznek olyan szavakat is az igéhez ami nincs is benne.

- Ahol csak nagyon erős utalás van Jézus Istenségére, ott ahogy a kérdező is leírta, kitalálnak egy példázatot, amivel egy evilági dologból kivetve tagadnak egy szellemi igazságot. Bibliailag helyesnek tűnhet az érv, csakhogy ebben is az a lényeg, hogy elvegyék a Fiútól az Őt megillető tisztességet. Pedig mi is kitalálhatnánk ugyanúgy példázatot az igazság megerösitésére.

- Szerintük a történelemben a 3.-4. századtól hajlott el a kereszténység a pogány hármas hit felé, pedig bizonyitékok vannak a második század elejéről, Péter apostol után a harmadik generációtól származó levelekből is erre a hitre. Ezekben a Krisztus Istenségét tagadókat temetői oszlopoknak nevezte antiochiai Ignác:

2014. júl. 31. 19:55
 184/193 Szeressük egymást ***** válasza:
68%

Kr. után II. század eleje:

"Amennyiben valaki a judaizmusról magyarázna nektek, ne hallgassátok meg! Jobb ugyanis körülmetélttől kereszténységet tanulni, mint körülmetéletlentől judaizmust. Amennyiben sem egyik, sem másik nem Jézus Krisztusról beszél, számomra csak temetői oszlopok és sírok, melyekre emberek nevei vannak felírva."

"Az Isten Jézus Krisztust dicsőítem én, aki oly okossá tett titeket; egyesített ugyanis benneteket tökéletesítve a megingathatatlan hitben, mintegy az Úr Jézus Krisztus keresztjére szegezve testben és lélekben, és a Krisztus vérében levő szeretetben megerősített, teljesen bizonyossá téve titeket Urunkra vonatkozóan, aki test szerint valóban Dávid nemzetségéből való (vö.: Róm 1,3), Isten ereje és akarata szerint azonban Isten Fia, aki valóban Szűztől született, akit János megkeresztelt, hogy általa beteljesedjék minden igazságosság (vö.: Mt 3,15). 2. Poncius Pilátus és Heródes negyedes fejedelem alatt valóban testben felszögeztetett (mely isteni és boldog szenvedésének gyümölcse mi vagyunk), hogy feltámadása által mindörökre felemelje zászlaját a szentek és a benne hívők előtt, legyenek a zsidók vagy a pogányok közül valók, egyháza egy testében."

"Érettünk szenvedte el mindezt, hogy üdvözüljünk; és valóságosan szenvedett, ahogyan valóságban fel is támasztotta önmagát, nem úgy, ahogyan néhány hitetlen mondja, hogy csak látszólag szenvedett, ahogyan ők léteznek látszólag. Ha ők kísérteties és testetlen lények, történjék velük majd úgy, ahogyan gondolják.

III. 1. Én tudom és hiszem, hogy a feltámadás után is testben van. 2. Mikor eljött Péterhez és társaihoz, ezt mondta nekik: „Fogjatok meg, tapintsatok meg, és lássátok, nem vagyok testetlen démon” (vö.: Héberek szerinti evangélium; fragm. in: Hieron. Comm in Is. 18. Praef). Tüstént meg is tapintották és hittek, miután áthatotta Őket teste és Lelke. Ezért is vetették meg a halált, s a halálnál erősebbnek bizonyultak. 3. A feltámadás után testi lényként velük együtt étkezett és ivott, noha a Lélekben már az Atyával egyesült."

"Ezek után pedig figyelmeztetlek benneteket, szeretteim, tudván, hogy ti is így tartjátok. Óvlak benneteket az emberformájú vadállatoktól, akiket nemcsak befogadnotok nem szabad, de lehetőleg ne is találkozzatok velük, csak imádkozni tudtok értük, hátha netán megtérnek, ami azonban nehéz dolog. Ilyen hatalma a mi igazi életünknek, Jézus Krisztusnak van. 2. Ha Urunk mindezt csak látszólag cselekedte, akkor én is látszólag vagyok megbilincselve. Minek szolgáltattam ki magamat akkor teljesen a halálnak, tűznek, kardnak, vadállatoknak? A kardhoz közel azonban Istenhez vagyok közel, a vadállatok között Isten környezetében vagyok: egyedül Jézus Krisztus nevében, mindent elviselek, hogy vele együtt szenvedjek, mert ő tesz képessé rá, aki teljesen emberré lett.

V. 1. Néhány tudatlan tagadja őt, de inkább ő fogja megtagadni őket, mert a halál ügyvédjei inkább, mint az igazságé, akiket sem a mózesi törvény, sem a próféciák, de ez ideig az evangélium sem győzött meg, sem a mi személyenkénti szenvedéseink. 2. Ugyanazt gondolják rólunk is. Mit használ nekem bárki, aki engem dicsér, Uramat azonban káromolja, mert nem vallja, hogy teste volt? Aki ezt nem állítja, az egészen megtagadja őt, ő maga pedig hullahordozó. 3. NEVÜK, mert hitetlenek, NEM LÁTSZIK LEÍRHATÓNAK. Távol legyen tőlem, hogy emlegessem őket, míg nem térnek meg ahhoz a szenvedéshez, mely a mi feltámadásunk.

VI. 1. Ne áltassa magát senki: még az égiek és az angyalok dicsősége, a látható és láthatatlan fejedelemségek is ítéletre kerülnek, ha nem hisznek Krisztus vérében! Aki fel tudja fogni, fogja fel! (vö.: Mt 19,12). Senkit ne tegyen felfuvalkodottá tisztsége, mert a hit és a szeretet minden, melyeknél előbbrevaló nincsen! 2. Gondolkozzatok el rajta, mennyire ellentétesek Isten akaratával azok, akik másként vélekednek Jézus Krisztus ránk szálló kegyelméről! Nincs gondjuk a szeretetre, az özvegyre, árvára, üldözöttekre, a fogolyra vagy felszabadítottra, az éhezőre vagy szomjazóra.

VII. 1. Távol tartják magukat az imádságtól és eukharisztiától, mert nem vallják, hogy az eukharisztia Megváltónk Jézus Krisztus bűneinkért szenvedett teste, melyet az Atya jóságában feltámasztott. Akik Isten ajándékának ellentmondanak, vitatkozva halnak meg. Hasznukra válna a szeretet, hogy fel is támadjanak. 2. Az ilyenektől tartózkodni illik, sem egyénileg, sem közösségileg nem kell róluk beszélni, a prófétákhoz kell tartanunk magunkat, különösen az evangéliumhoz, melyben nyilvánvalóvá válik számunkra a szenvedés, és a feltámadás tökéletesen feltárul. Meneküljetek a szakadásoktól, mint minden rossz eredetétől."

"Jól tettétek, hogy Philónt és Rheosz Agathopedoszt Krisztus Isten diakónusaiként fogadtátok, akik Istenért kísértek engem. Hálát is fognak adni értetek az Úrnak, mert mindenféleképpen felüdítettétek őket. "

" Üdvözlöm az Istenhez méltó püspököt és presbitériumot, a velem együtt szolgatárs diakónusokat, külön-külön és mindenkit együtt, Jézus Krisztus nevében, testében és vérében, szenvedésében, valamint testi és Lélekben való feltámadásában, Isten és a ti egységetekben."

"Imádkozom érte, hogy mindenkor erősek legyetek Istenünkben Jézus Krisztusban, akiben ti is maradjatok meg Isten egységében és az ő felügyelete alatt! Üdvözlöm Alkét, a nekem oly kedves nevet. Boldoguljatok az Úrban!"

2014. júl. 31. 19:56
 185/193 anonim ***** válasza:
26%

Kérdező #182-es kommentjére:

Keresztény testvéredként abszolút melletted állok, de kérlek ne haragudj meg, ha egy dologban kiigazítalak, íme, ezt írtad:

"Tény és való,hogy a tanúk gondolkodás módja logikus,csakhogy ők a világ logikájával és a világ szellemével közelednek a Bibliához. "

Azt gondolom, nem kell megadni nekik ezt az "oklevelet". Azt gondolom, tény és való, hogy a Tanúk gondolkodása NEM LOGIKUS, még e világ fiainak szemében sem. Még evilági bölcsesség szintjén is megbuknak, minden hitetlen ember előtt is.

Íme, mi az, ami szerintük logikus, néhány, más oldalon is megvitatott kérdés alapján:

-az, aki feljön a mélységből, szerintük azonos azzal, aki kinyitja neki az ajtót.

- az, aki(k) válogat(nak) (Abaddón a sáskákkal) az elpecsételtek és el nem pecsételtek (emberek) között, szerintük azonos azokkal, akik közül válogatnak, illetve ezek közül is az utóbbiakkal, az elpecsételt emberekkel.

- Szerintük a mennyei azonos a mélységgel.

Íme, néhány példa, hogy gondolkodásuk mennyire súlyosan torzult, ahogy az írás mondja, esztelenségük hamar nyilvánvalóvá lesz mindenki előtt, így nem is jutnak messzire.

Olyan alapigazságokat nem képesek belátni, hogy én nem vagyok te, a kint az nem bent, a fent az nem lent, a jó az nem gonosz, a mennyei az nem alvilági/mélységből való, a három (sáskák, elpecsételtek, el nem pecsételtek) az nem kettő.

Tudom, ez egy másik oldalon lett megvitatva, de azt gondolom, ha valaki még csak hitetlenül is elolvassa a Bibliát, egyszerű szövegértelmezéssel beláthatná ezeket az alapvető dolgokat, legfeljebb hozzátenné, hogy "már feltéve, hogy igaz az adott olvasott szöveg" Ők azonban egy szöveget ízeire, darabokra szednek, és azt sem veszik észre, hogy az ellentmond az evidens, mindenki számára nyilvánvaló értelmes, józan gondolkodásnak, ellentmond a saját érveléseiknek is, és horribile dictu, magának a Szentírásnak is.

Kérlek ne haragudj meg tehát, de szerettem volna ezlvenni ezt a tisztességet Jehova Tanúitól, amit megadtál nekik. Gondolkodásuk nyilvánvalóan nem logikus, még evilági mérce szerint sem. Amúgy válaszoddal egyetértek, csakúgy, mint előttem szólóval, értékesek ezek az iratok, melyekből idézett, nagyon szép és igaz gondolatokat fogalmaznak meg.

2014. aug. 3. 10:49
 186/193 anonim ***** válasza:

ja és még annyi, hogy #184-es, örülök a példáknak, nagyon értékeseknek tarom őket. Fel tudnál ide tenni linkeket is, hogy bővebben utána lehessen olvasni a forrásoknak?

Köszönöm előre is!

2014. aug. 3. 10:52
 187/193 Kvasnika László1973 ***** válasza:
15%
Szia kedves kérdező. A szentháromság mint szó nem is szerepel a Bibliában. Tehát maga a fogalom sem létezik Isten elött úgy mint szentháromság. Hiszen mindenkinek szentnek kell lennie. Jézus ezt mondja szentek legyetek mert én szent vagyok. Isten hűséges angyalai is mind szentek. A keresztelkedéssel kapcsolatban írja azt az ige hogy az Atyának a Fiúnak és a Szentléleknek a Nevében kell megkerseztelkedni. A katolikus tanokban szerepel csak a szentháromság fogalma.Nagyon öszintének és érdeklődőnek tűnik a kérdésed, ezért enged meg nekem hogy írjak még pár sort. A Biblia tanúlmányozása, a lehető legjobb amit tehetsz. Nagyon fontos hogy csak az igazat tanuld meg. Ehez az kell hogy megvizsgáld azt hogy akivel a bibliát tanúlmányozod valóban az igazságot tanítja neked. Jézus pedig nem Isten nem ember hanem angyal mint a többi angyal. csak Őt Isten királyá tette a mennyben és a földön. Ő Isten Fia és Krisztus, illetve főpap a melkisédek rendje szerint. olvasd el a kolossé 1:15,16 ot.
2014. aug. 6. 17:03
 188/193 A kérdező kommentje:

Szinte 2 és fél év telt el de én még mindig nem vagyok Jehova Tanúja! :)

Pedig nap mint nap összefutok velük és beszélgetek is velük, de még mindig nem tudtak meygyőzni,hogy náluk az igazság.

Csak azért frisítettem a kérdést,hogy ezt elmondjam.

Sziasztok!

2017. febr. 17. 15:41
 189/193 anonim ***** válasza:
41%
Aki ismeri Istent és annak igéjét, az sosem lesz tanú.
2017. febr. 17. 21:05
 190/193 anonim válasza:
Csak azért szólok hozzá a témához,mert később elakarom olvasni a teljes témát.Így vissza tudom keresni a megválaszolt kérdések közt.
2017. febr. 17. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!