Kedves Jehova Tanúi! Meg tudtok győzni?
Már annyi vita folyt itt a fórumon a Szentháromságról meg Jézus istenségéről,hogy már lassan az egész vallás kategóri már csak erről szól.
Többször olvastam,hogy ti is a Károliból érveltek sokszor,viszont a sokszorral van a baj mert a lényeges igéket az UVF ből másoljátok be. Én most "be dobom a kesztyűt" és győzetek meg.
Egyetlen keresem van KÁROLI vs. KÁROLI ,ne használjátok semmiféle más irodalmat az Őrtorony kiadványaiból, csak a Károli Bibliát.
Én is tisztességesen fogok "párbajozni" és gondolom sőt megkerek mindenkit,hogy azt tegye ha hozzá akar szólni.
Nem fogok használni semmi mást csak a Károli Bibliát.
Ma Vasárnap van. Ha Szombat éjfél 00 h-ig meg tudtok győzni,hogy a Szentháromság egy hazugság és Jézus csak egy angyal,akkor én meg ígérem,hogy jövő Vasárnap elmegyek a hozzám legközelebb álló Királyság terembe és Biblia tanulmányozást fogok kérni. Ezt meg ígérem!
Nos ahogy a kérdés kiírásra kerül elindul az óra,úgyhogy vágjunk bele.
Még egy annyit,hogy ha nem kommentelek rögtön a válaszokra nem azt jelenti,hogy feladtam hanem csak azt,hogy nem vagyok gép vagy internet közelben de igyekezni fogok,hogy ne sok idő vesszen el.
Akkor ha nem törlik a kérdésemet...óra indul! :)
Kedves Katy, azért ne felejtsd el, hogy Jézus, amíg ebben a világban testesült meg, különbséget tett közte és az Atya között, még akkor is, ha azt is kijelentette, hogy mi az Atyával egyek vagyunk. Az Atya a mennyben van (ahogy imádkozni szoktuk: Mi Atyánk, ki vagy a MENNYEKBEN…), Jézus viszont a földön volt. A Fiú egyenlő az Atyával istenség szerint, de kisebb az Atyánál EMBERISÉG szerint.
2,6 A ki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő, 2,7 Hanem ÖNMAGÁT MEGÜRESITÉ, SZOLGAI FORMÁT vévén föl, EMBEREKHEZ HASONLÓVÁ lévén;
A fenti idézetből kivehető, hogy a Fiú emberré lett miérettünk és mint ember nevezheti az Atyját magasabbrendűnek, tehát NAGYOBB NÁLA, és Istenének, akit maga is imád és ez nem zárja ki, hogy Jézus egyúttal Isten is legyen. Az Atya nem istenségében, hanem ATYASÁGÁBAN nagyobb a Fiúnál, mert Fiú emberré lett, magára öltötte a szolgai alakot és saját bőrén tanulta meg az engedelmességet és így elismerhette, hogy kisebb az Atyánál. Ezért nem tudta azt sem földi életében, hogy mikor jön el a világ vége, az Atyjától ilyen hatalmat nem kapott a földi életében. Meg kell értenetek, hogy Jézus megalázkodott, EMBERI ALAKBAN jött el mi közénk, hogy halála megváltásával visszanyerhessük az Ádám-Éva bűnbeesése miatt elvesztett kegyelmet!
még egy érdekes megjegyzés: Mihály arkangyal hogyan vehette fel volna magára a szolgai alakot, ha úgyis SZOLGÁJA volt Istennek? :)
Lassan lejár az idő, úgyhogy a mindent eldöntő megcáfolhatatlan tiszteletet érdemlő nemes igazsággal zárom a soraim, és egyben kivánok mindenkinek erényekben bővelkedő gazdag, szilárd és mély hitet a mi örökké áldandó Istenünkben, Jézus Krisztusban:
1Ján 5:7 Mert hárman vannak, aki bizonyságot tesznek a mennyben, az Atya, az Ige és a Szent Lélek: és ez a három egy.
Ámennn!!! XD
Egy kérdésem lenne:
Amikor Jézus elvégezte a feladatát itt a földön és visszatért az égbe, akkor miért az "Atya jobbján ül"?
Mi szükség van arra, hogy még mindig külön személy legyen? Miért nem egyesült az Atyával, ha úgyis ő?
Ne mondjátok, hogy azért, mert újra meg kell jelennie a földön, hiszen már nem lesz szükség emberi életre, amit fel kell áldoznia. De ugyanez a kérdésem a kezdetekre is. Miért kellett a Fiút elsőszülöttnek megteremteni, ha úgyis "ő"?
Tudom, itt nem én vagyok a kérdező, de éppen a te válaszod érdekelne. Megköszönöm, ha válaszolsz, hiszen mégis a kérdésedet érinti.
Gusev
..jjajjj ... hát ez a vers nem tartozik Biblia szövegéhez....hisz ezt már lassan mindenki tudja.
Egyetlen látszólagos bizonyíték és még ez is csalás... Valamikor csupán lapszéli jegyzet volt késöbb került bele egyes Bibliafordításokba.... ha nem hiszed kérdezd meg a Bibliaszakértöket, vagy nézd meg az újabb Biblia forditásodban :)
....és még ez az apa és a fia egy vér.... jó de sohasem hallottam hogy egy test. Azt már hallottam hogy a férj és feleség egy test :)
Kedves Katy!
A bibliaszakertok tevedhetnek. Azok a sorok akkor is igazak ha lapszeli jegyzetek, de hisszuk, hogy nem azok hanem ihletettek. A kedves 24%-os testvered is eleresztett mar ilyen ervelest a 123-asban. :-D
Na de akkor itt egy raadas:
Luk 2:38 Ez is (Anna prófétanő) ugyanazon órában oda állván, hálát adott az ÚRNAK (Küriosz), és szóla ő felőle mindeneknek, akik Jeruzsálemben a váltságot várták.
Látod-látod, hogy az USZ Istent egyenlove teszi az Urral es forditva? Hisz Jezus itt csecsemo volt, tehat a profetano annak az Urnak adhatott halat aki a mennyben volt. Igy az 1Korintusz 8:6-ra adott valaszom igenis bibliailag alatamaszthato, hogy ezek a cimek egyenloek. Ha az iras valakit egyeduli Urnak nevez, akkor az is mindenhato, es forditva ha valakit egyeduli Istennek, az is mindenhato. Nektek erre az megteveszto hamisitas lett a reakciotok, hogy minden bizonyitek nelkul egyszeru hiszekenysegbol beleirtatok a Jeh*va nevet oda ahol jonak lattatok. Es a Fiut lefokoztatok egy angyalla. Ennek pedig sulyos kovetkezmenyei lesznek.
Lukács 2:38
"Ugyanabban az órában odajött, és kezdett hálát adni az Istennek és a gyermekről beszélni mindazoknak, akik várták Jeruzsálem megszabadítását."
Amit te az 1Kor 8:6-ból kihoztál, az két külön mindenható. Azt már csak te költöd bele, hogy egy istenségen belül, mert ilyet sem ez a vers, sem másik nem tanít a bibliában. Majd este válaszolok, most dolgozom.
Kedves 148-as.. tán százszor is leírtuk, hogy mi a korban kissé elölrehaladottabbak a Károli Gáspár fordításból ismertük fel az igazságot.
Mond kérlek, ha Jézus egyenlö lenne az Atyjával, egy kicsit itt a fogalmakat már kezdi keverni a kedves kérdezö is, mert már elismeri hogy a Jézus Feje az Atya....de kérlek elég egy kicsit, egy icipicit elgondolkodni például ezen "Az asszony feje a férj, a férj feje a Krisztus, a Krisztus feje az Atya"
Nos nem az alárendeltségi fokozatot mutatja be ez a vers is? ....nem nem kérlek NE hozd fel újra az Újvilág forditást, nézd meg kérlek a Károlit, vagy a Káldit, vagy bármelyiket, bármely nyelven, amelyik neked otthon van a polcon :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!