Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti tudtátok, hogy Jehova...

Ti tudtátok, hogy Jehova Tanúi Jézust az alvilág angyalának tartják?

Figyelt kérdés

Íme a forrás:

[link]

Itt leírják, hogy szerintük Jézus azonos Abaddónnal, az alvilág angyalával, Jehova Tanúi a sáskák, céljuk a kereszténységre halálos csapást mérni, a keresztények Istenét Sátánnak, a levegő fejedelmének nevezik.

Mennyire közismert ez a hivatalos honlapjukról származó tény? Ha igen, nem ez kéne, hogy zavarja a legjobban az embereket, legalábbis a keresztényeket velük kapcsolatban?

2014. júl. 15. 14:54
 191/200 anonim ***** válasza:
21%

Hat saska sogor ez erdekes szerinted az allabbi kiragadot dolog:

"Én ezt a szöveget olvasva:(ÚVF)

"36 Még ezekről beszéltek, amikor ő maga állt ott közöttük. [[És ezt mondta nekik: „Béke legyen veletek!”]] 37 De mivel megrettentek és megrémültek,+ azt hitték, hogy szellemet látnak. 38 Így hát ezt mondta nekik: „Miért nyugtalankodtok, és miért támadnak kételyek szívetekben? 39 Nézzétek meg a kezemet és a lábamat, hogy én magam vagyok az; tapintsatok meg+, és lássátok, mert a szellemnek nincs húsa és csontja,+ mint ahogy látjátok, hogy nekem van.” 40 [[És amint ezt mondta, megmutatta nekik a kezét és a lábát.]] 41 De amikor az örömtől még mindig nem hittek+, és csak csodálkoztak, ő így szólt hozzájuk: „Van itt valami ennivalótok+?” 42 Odanyújtottak neki egy darab roston sült halat+, 43 ő pedig elvette, és szemük láttára evett+."

"

No de a "tartozkodj a vertol" az nem az ugyebar mert osze nem vetned a ver evesenek tiltasaval ami az oszovetsegben van.Csak ugy ervenyes ugye ha kiragadjuk az ujszvetseg egy mondatat es rafogjuk hogy a vertranszfuziora is ertettek a parancsot annak ellenere hogy erre semmi bizonyitekunk sincs a bibliabol.

De a biblia vilagosan irja hogy testben tamadt fel az UR de hiaba a bibliai bizonyitek ezt nem veszed figyelembe sot pofatlanul kijelented hogy nem lehet bizonyitania biblia alapjan....Pedig tudod szavaitokban a nem legyen nem az igen lengyen igen....de nallad ez igy szol hogy szavadban legyen a nem , igen ha ugy vedi az ervelesed a neha meg nem legyen nem...barmifele logikai uton halad veled az ember egy adott pillanatban athagod ezert hiteltelen vagy es az is akit kepviselsz.

2014. aug. 19. 12:14
 192/200 anonim ***** válasza:

Persze, hogy kiragadott, hiszen a 39-es versre van kihegyezve az egész. Holott ahogy mondtam, ezt bárki elmondhatta volna az angyalok közül is!

A vérkérdés meg szintén csak azoknak kérdés, akik nem néznek elég alaposan utána.

"De a biblia vilagosan irja hogy testben tamadt fel"

Hol is? Csak mert az ellenkezője benne van teljesen világosan, méghozzá több helyen is. De milyen érdekes, ugyanilyen módon "bizonyítjátok" a háromságot is, hiszen pont az ellenkezőjét akarnátok beleerőltetni az Írásokra, mint amiről szólnak. Azokat a verseket, melyek egyértelműek a témában, figyelmen kívül hagyjátok, vagy félrefordítjátok, és a közvetett, nem konkrét szövegekre ráerőszakoljátok a téves tanaitokat.

"sot pofatlanul kijelented hogy nem lehet bizonyitania biblia alapjan..."

Egyáltalán nem az van csupán, hogy "nem lehet bizonyítani", hanem az, hogy az ELLENKEZŐJÉT viszont LEHET! Hatalmas különbség. :-)

2014. aug. 19. 14:56
 193/200 anonim ***** válasza:
85%

Ugye most se latsz igaz?

Jol mondta rollatok a profetalas: hogy hallotok de nem ertitek lattok megis vakok maradtok....

"Nézzétek meg a kezemet és a lábamat, hogy én magam vagyok az; tapintsatok meg+, és lássátok, mert a szellemnek nincs húsa és csontja,+ mint ahogy látjátok, hogy nekem van.”"

Tehat az Ur Jezus szavait tagadod meg ki kimodja hogy a szelllemnek nincs husa es csontja tehat embertestbe volt mikor e szavakat mondta...Hazug ortdogtornya!!!!

2014. aug. 19. 15:08
 194/200 anonim ***** válasza:
85%
Hitetlen Tamas meg a szegek helyet is kitapintotta mert o se hitt a szemenek de vegul belatta hogy tevedett veled ellentetben saska sogor!
2014. aug. 19. 15:10
 195/200 anonim ***** válasza:
78%
Tehat Jezus ugyanabba a testbe tamadt fel ami meghalt a kereszten ezert is tapinthatta ki Tamas a szegek helyet es volt husa es csontja Jezusnak pedig a szellemnek nem kellet volna legyen szavai szerint.Tehat az Ur Jezus tanuskodott a tanitvanyainak hogy higyjenek a szavainak hamar a szemuknek nem hittek.Es las csodat veled ellentetben ok hittek neki!
2014. aug. 19. 15:12
 196/200 anonim ***** válasza:
:-)
2014. aug. 27. 03:56
 197/200 anonim ***** válasza:
Tudod hol cseszted el kedves kérdező? Ott, hogy nem Jehova Tanúi weblapját linkelted be(az ugyanis www.jw.org, nem a wol.jw.org)hanem egy hitehagyott oldalt! De bebizonyítom: az url-nél a wol-t irjátok át www-re, és láss csodát nincs találat! Szoval ezt bebuktad öcsém...
2014. szept. 2. 19:53
 198/200 A kérdező kommentje:

Ez így szimplán hülyeség. A link jó. Ez Jehova Tanúinak hivatalos honlapja, az őrtorony online könyvtára.

Elérheted így is:

www.jw.org - rákattintasz középen fent a kiadványokra, majd baloldalt alul az online könyvtárra. Máris a wol.jw.org jelenik meg, tehát a jehova tanúi hivatalos honlapjáról jutsz ide, a szintén jehova tanúinak hivatalos őrtorony online könyvtárára.

Ez az érved tehát bukott.

2014. szept. 4. 15:14
 199/200 A kérdező kommentje:

Ha idáig sikerült eljutnod, akkor látnod kell egy fehér üres mezőt, bal felső sarokban, mellette azt a szót, hogy keresés. Ezt hívják kereső sávnak. Nem a legfelső, ami a netes keresősáv, hanem az Őrtorony online könyvtár szó alatt, a honlapjukon belüli keresősávra gondolok. Ne ebbe szépen begépeled ezt a két szót:

abaddon jézus

Majd ezt hozza fel az oldal:

Találatok 2 dokumentumban.Keresési szint: . Gyakoriság szerint rendezve.

ebből az első találat ez:

Az első jaj – Sáskák (‎2 találat)

A neve héberül Abaddon [jelentése: ’pusztulás’], görögül pedig az Apollüón [jelentése: ’pusztító’] nevet viseli” (Jelenések 9:11). ... Jézus mint „a mélység angyala” és mint „Pusztító” valóban csapásszerű jajt bocsátott a kereszténységre.

re 22. fej. 142–148. o. - Jelenések csúcspontja (re)

ebből a címszó így néz ki:

Az első jaj – Sáskák (‎2 találat) ez kék színnel van írva, ráhúzod az egeret, a nyíl kézzé alakul, szépen ráklikkelsz, és máris eljutsz ide:

[link]

És itt nem kevesebbet tudhatsz meg Jehova Tanúinak hivatalos Obnline Őrtorony Könyvtárából, mint ezt:

"20 A kereszténység papsága ahelyett, hogy bejelentette volna Isten eljövendő Királyságát, azt választotta, hogy kitart Sátán világa mellett. Nem akarja, hogy bármi köze is legyen a sáskahadhoz és annak Királyához, akivel kapcsolatban János megjegyzi: „Egy király van felettük, a mélység angyala. A neve héberül Abaddon [jelentése: ’pusztulás’], görögül pedig az Apollüón [jelentése: ’pusztító’] nevet viseli” (Jelenések 9:11). Jézus mint „a mélység angyala” és mint „Pusztító” valóban csapásszerű jajt bocsátott a kereszténységre. De még más is következik!"

Elhiszem, hogy nehéz elhinned, hogy ez igaz, és könnyebb azt gondolni, hogy ez egy hitehagyott oldal, de sajnos az igazság az, hogy ez tényleg az ő oldaluk. Ezt egyébként egyikük sem tagadta idáig.

Volt két jehovás asszony, akik becsöngettek hozzám, amikor nekik megadtam ennek az oldalnak az elérési útját, először ők sem akarták elhinni, hogy ez igaz. Ugyanezt mondták, amit te: ez biztos hamisított oldal, és valakik csak le akarják járatni jehováékat. Nem értettek a számítógéphez, az egyik megkérdezte a fiát, aki ért hozzá és az felvilágosította, hogy márpedig ez a link helyes, és tényleg az ő oldaluk.

Ekkor stratégiát váltottak, következő alkalommal máris megjelentek azzal a bőrkötéses 198 vagy hány oldalas könyvecskével a hónuk alatt, amit te biztos ismersz, én nem tudom a címét, fellapozták, és pontosan ott volt benne az, amit belinkeltem fentebb.

Szóval ezt el kell fogadnod, tudom, hogy hihetetlen, de ez az igazság.

Remélem, eggyel több embert sikerült így ráébresztenem, hogy hova is tartanak Jehova Tanúi. Kívánom, hogy ez a keserű ráébredés szolgálja megtérésedet, megtéréseteket, és ösztönözzön arra, hogy szimplán a Bibliát tanulmányozzátok, abból tudjátok meg, mi az igazság, mit is tanít valójában a Biblia.

Mottó:

Egyedül a Szentírás! Sola Scriptura!

2014. szept. 5. 07:32
 200/200 anonim ***** válasza:
47%
Szánalmasak vagytok, hogy még az idézést is meghamisítjátok. Persze egy tanú alázó oldalon mit is várhatnánk...
2018. ápr. 27. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!