Ti tudtátok, hogy Jehova Tanúi Jézust az alvilág angyalának tartják?
Íme a forrás:
Itt leírják, hogy szerintük Jézus azonos Abaddónnal, az alvilág angyalával, Jehova Tanúi a sáskák, céljuk a kereszténységre halálos csapást mérni, a keresztények Istenét Sátánnak, a levegő fejedelmének nevezik.
Mennyire közismert ez a hivatalos honlapjukról származó tény? Ha igen, nem ez kéne, hogy zavarja a legjobban az embereket, legalábbis a keresztényeket velük kapcsolatban?
És persze, mivel rájött a kérdező, hogy a bibliai érvelésünkre egyesek itt bibliai hazugsággal válaszoltak (ez is méltóképpen bizonyítja, hogy mennyire vannak tisztában azzal, amit mondanak!), így az előző érvelésem azoknak szól, akik a kérdezővel ellentétben ragaszkodnak ahhoz, hogy minket, mint sáskákat, Sátán használ fel az isteni ítéletre.
A kérdező végre rájött, hogy ez a dolog így nagyon nem stimmel, ezért irányt váltott. :-) Csak a baj ezzel az, hogy ez az irány megint csak melléfogás, mert az említett sokféle bibliai összefüggést figyelmen kívül hagyja.
#139:
Idézted tőlem:
"Nem árthatnak az elpecsételt embereknek, csak azoknak, akiknek a homlokán nincs ott az Isten pecsétje."
Válaszod:
"Ez tévedés! "
És akkor íme a Biblia:
Jel.9:4
"És megmondaték nékik, hogy a földnek füvét ne bántsák, se semmi zöldelőt, se semmi élőfát, hanem csak azokat az embereket, akiknek homlokukon nincsen az Istennek pecséte."
Akkor tehát mégsem tévedés, mert én ugyanazt írtam, amit a Biblia:"hanem csak azokat az embereket, akiknek homlokukon nincsen az Istennek pecséte."
Ezt pedig te tévedésnek minősíted.
Ez pedig téged, titeket minősít...
#141-es válaszod:
"A kérdező végre rájött, hogy ez a dolog így nagyon nem stimmel, ezért irányt váltott. :-) Csak a baj ezzel az, hogy ez az irány megint csak melléfogás, mert az említett sokféle bibliai összefüggést figyelmen kívül hagyja."
Voltaképp hazugság amit írsz. Nem jöttem rá semmi újra, csak leírtam azt, ami eddig is nyilvánvaló volt számomra: hazugság, hogy sáskák vagytok. Sem "jó értelemben" Krisztus szolgáiként nem vagytok sáskák, sem rossz értelemben, Abaddon szolgáiként nem vagytok azok.
Semmiféle irányváltás nem történt, teljesen maradtam az eredeti kérdésfeltevésnél, Abaddon kontra Jézus, sáskák kontra J.T. témakörnél.
Tehát nem jöttem rá semmi újra, és nem váltottam semmilyen irányt.
Még mindig ott tartunk, hogy zagyvaságokat írtok, vagyis voltaképp már csak te 24%-os. Abaddón még nem oldatott el. A sáskák még nem jöttek FEL az ALVILÁGBÓL.
Az, hogy nagyképűen azt állítod, "már megbeszéltük" nem jelenti azt, hogy megbeszéltük, csak azt, hogy elmondtad a hazugságodat, az alvilágról szóló tévtanításodat. Senki sem fogadja el ezt rajtatok kívül. TEHÁT nem, nem beszéltük meg...
és ez (#141):
"bibliai érvelésünkre egyesek itt bibliai hazugsággal válaszoltak"
Ismét tetten érhető a hazug csúsztatás, egyoldalúan igaznak állítva be a te oldaladat, tévedő testvéremet pedig hazugsággal vádolva.
A helyes megfogalmazás ez lett volna:
Bibliára tévesen hivatkozó HAZUGSÁGAINKRA egyesek eme hazugságtól megzavarodva belehelyezkedtek abba, és automatikusan igaznak fogadva el azt úgy próbáltak védekezni, hogy ellentétes színezetűvé tették azt.
Mert a hazugság ott kezdődött, hogy sáskáknak hirdettétek magatokat. És ezt nem szegény L.Z. találta ki, hanem ti. Egyikünknek sem jutott volna eszébe magától ilyen hajmeresztő ostobaság.
Így valamelyest érthető, hogy a ti hazugságotok fertőzte meg őket, tudniillik, hogy követtek benneteket ebben a téveseszmében, elfogadva a sáskaságot, csak éppen Abaadn uralma alá képzeltek benneteket.
Annyi igazság volt benne, hogy ti valóban Sátán uralma alatt vagytok és romboló, pusztító "munkát" végeztek, és keresztényeket is próbáltok eltéríteni Krisztustól. Ők tehát még tévedésükben, hazugságotoktól befolyásolva is legalább a megfelelő előjelet tették ki a sáskaság elé, azaz a sáskák gonoszok, Abaddón gonosz, ti is gonoszok vagytok. csak elcsúsztak és összemosták az Abaddóntól eredő gonoszságot a Sátántól eredő gonoszsággal, akik ti vagytok a Sátán szolgáiként.
Ismétlem: az előjel jó volt, ők legalább nem nagyságrendet tévedtek.
Ti viszont az előjelet cserélitek fel: Abaddónt jónak valljátok, a sáskákat jónak valljátok, és magatokat is jónak valljátok. És egyszerre valljátok magatokat sáskáknak és elpecsételteknek.
Itt tehát már nagyságrendi tévedésről van szó, és a jó és rossz felcseréléséről.
Ez sokkal súlyosabb dolog!
Kisebb hiba tehát L.Z. tévedése, mivel ti zavartátok meg őt. Nagyobb hiba a ti hazugságotok.
Mert nem érveltek, hanem hazudtok. Hazugság atyja a ti atyátok, az ördög, aki nem állt meg az igazságban, mert nincs benne igazság. Embergyilkos az.
Te kérdező, hogy te milyen sunyi alak vagy:
"#139:
Idézted tőlem:
"Nem árthatnak az elpecsételt embereknek, csak azoknak, akiknek a homlokán nincs ott az Isten pecsétje."
Válaszod:
"Ez tévedés! ""
Nem az idézeted a tévedés, hanem amit róla gondolsz, és az rögtön kiderül abból, amit tovább írtam, amit kihagytál az idézetből!! Most megismétlem:
"Ez tévedés! A föld "növényzete és fái" nem az elpecsételt embereket jelenti! Nagy-nagy tévedésben vagytok, ugyanis ez az esemény még nem Armageddonról szól, amikor is Isten véglegesen végrehajtja ítéletét e földi gonosz társadalmi rendszeren. Ez még csak az "utolsó napok" kezdete. Az armageddoni események időrendben jóval ezután kezdődnek és a Jelenések könyve is máshol és másként tárgyalja. Az is lett írva már, hogy a föld "növényzete és fái" jelképesen mit jelentenek, erre utal a Jel 8:7. Ők nem az elpecsételteket jelentik, micsoda tévedés."
Nos, akkor mire írtam, hogy tévedés? Miért nem erre válaszolsz, miért akarsz ilyen álnok érvekkel győzni?!
"Abaddón még nem oldatott el. A sáskák még nem jöttek FEL az ALVILÁGBÓL."
Mondod te, meg a hitehagyott kereszténység tanítói. Ezen nincs is mit csodálkozni, nem is mondhatnak mást, hiszen nem tehetik meg, hogy változtassanak a mégoly téves tanaikon sem. De a logikai bukfenc ott van a mesétekben, hogy Jehova Tanúi MONDHATNÁNAK MÁST, ők nem rettegnek kiigazítani a nézeteiket, ha arra van szükség. Erre ugye nem kell felhoznom példákat? :-) A megkövesedett hamis tanaikat és emberi filozófiáikat terjesztő hitehagyott kereszténység NEM TEHETI MEG, mert azzal az egész rendszerük összedőlne. De Jehova Tanúi nem változtatnak ezen a nézetükön, mert ezek a saját történelmükben teljesedtek be rajtuk - no és a hamis tanaikat terjesztő kereszténységen (főleg azok vezetőin), akik logikusan nem fogják beismerni!
"Voltaképp hazugság amit írsz. Nem jöttem rá semmi újra, csak leírtam azt, ami eddig is nyilvánvaló volt számomra ..."
Igen? Mi tagadás elég sokáig tartott. Éppen csak a 137-ik válaszra kellett várni, pedig ha jól sejtem, nem most kezdték el ezt bibliai hazugságot terjeszteni.
"Annyi igazság volt benne, hogy ti valóban Sátán uralma alatt vagytok és romboló, pusztító "munkát" végeztek, és keresztényeket is próbáltok eltéríteni Krisztustól."
Igen, persze. Nyilván ezért tudnak Jehova Tanúi, mint csoport világméretekben és nemzetek feletti módon szeretetben és békében élni egymással és másokkal? És nyilván ezét nem tud a legtöbb magát kereszténynek valló így élni rendszeresen, igaz? Ne feledd, hogy Jézus egyértelműsítette, hogy kik valójában az Ő követői és honnan lehet azokat felismerni. Jézus azt mondta, hogy az igaz vallás megmutatkozik azok életében, akik gyakorolják. „Gyümölcseikről fogjátok felismerni őket . . . minden jó fa jó gyümölcsöt terem” — jelentette ki (Máté 7:16, 17). Más szavakkal az igaz vallás gyakorlóit a hitnézeteikről és az EBBŐL FAKADÓ, erre szorosan épülő viselkedésükről lehet felismerni.
Tehát Jehova Tanúi "Abaddonnal" felettük, a háromság, a pokol tűz és a lélekhalhatatlanságának az elutasításával is világméretű békében tudnak élni, de a rajtuk kívüli állítólagos keresztények többségében mindezekkel a tanokkal SEM! Akkor hogy is van ez???
"Abaddónt jónak valljátok, a sáskákat jónak valljátok"
Mert mi a baj Abaddonnal és a sáskákkal? Mi rosszat tesznek????? Csak mond el, hogy ezek a Biblia szerint mi rosszat tesznek! Kíváncsian várom.
"Még ha lehetséges lenne is, hogy a leesett csillag, amelyiknél az alvilág kulcsa volt, azonos Jézussal, hiszen maga Jézus mondja, hogy nála annak a pokol kulcsai, miután győzött, ebből még nem következik logikusan az Abaddónnal való azonosság. Szerintem eyébként nem illik Jézusra a leírás, mert ő nem leesik, hanem alászáll, másrészt pedig egyenlőre - 2014.07.16-án datálva - még nem jött el testben, angyalaival, minden szem számára láthatóan a mennyből. Jelenleg Jézus még a mennyben van, anakronisztikus is az állítás, hogy a jelenlegi tanúk egy alvilági abaddón-jézust szolgálnak, miközben még Jézus mindig a mennyben van. Ez tehát egy időbeni és térbeli önellentmondást rejtő hazugság."
Tisztelt kérdező!
Ezt még az eleje felé írtad, de azzal szemben, hogy minket vádolsz itt "anakronizmussal, meg "időbeni és térbeli önellentmondással", éppen te alkalmazol szalmabáb érvelést ellenünk! Rengeteg tárgyi tévedést hozol fel az (ellen)érveidben, ami elárulja, hogy valójában fogalmad sincs, hogy mi mit vallunk arról, amiről szó van. De akkor mit támadsz??? Elég szomorú, hogy sokan így tesznek egymással, még mielőtt MEGISMERNÉK azt, amit kritizálnak.
E bekezdésed is hemzseg a téves feltételezésektől. De először csak a kifejezésekről. Azért "illik" Jézusra a "hullik" kifejezés, mert ott őt egy csillaghoz hasonlítja János, de amikor egy valóságos személyről írja ugyanezt, értelemszerűen nem azt írja, hogy "hullik", hanem "lejön". Ámde abban is tévedsz velünk kapcsolatban, hogy a "lejön" kifejezést a Jelenések képletes beszédében szó szerint értelmezzük Jézusról, mert nem. Jézus maga jelentette ki a halála előtt, hogy a halála után nem látja Őt többé a világ. Jézus az égből jelképesen "lehullott", mint egy csillag, és megkapta a "mélység vermének a kulcsát". Magyarán ezzel neki egy földi megbízatása volt, vagyis meg kellett nyitnia a "mélység vermét", mely nem egy "pokolszerű" hely, hanem EBBEN AZ ESETBEN a tétlenség, a jelképes halál állapota, hiszen azokra vonatkozik, akik szó szerint még nem haltak meg, de be voltak börtönözve. Ezek a versek szólnak a mélység állapotáról: Róma 10:7; Jelenések 17:8; 20:1, 3. Ezekkel is teljesen egyezik a mélység általunk való értelmezése.
Neki ehhez nem kellett szó szerint "lejönnie", mert amit a "mélység" jelképezett ebben az esetben, az egy földi börtön volt, melynek a kulcsát nem egy fizikai kulccsal nyitotta ki Jézus személyesen, hanem az égből irányítva a döntéshozókat.
Abban is tévedsz, hogy Jézus szó szerinti testben visszajön (az angyalaival együtt) - eleve, ez már Armageddonról szóló történet, nem pedig a tárgyalt téma. Tehát éppen te vagy nagy zavarban "időben és térben", mikor összemosol sok mindent egymással. De ez egy másik téma. (Jézus egyszer és mindenkorra váltsághalált halt értünk, tehát odaadta tökéletes életét VÁLTSÁGUL Istennek, ezzel kifizette a váltságot értünk. Ha visszatérne újra hústestben, ezzel visszavenné a váltságdíjat, amit kifizetett!)
Tehát abban egyetértünk, hogy Jézus az égben van, de nem "jelenleg még", hanem ott is marad. Ahhoz neki és angyalainak nem kell lejönnie szó szerint, hogy elsöpörje a szemetet a földről.
Krisztus "visszatérése", amit a hitehagyott kereszténység annyira vár szó szerint, valójában "JELENLÉTET" jelent, ami már ma is működik!
Nagyon rövid idő alatt vagy többéves időszak során fognak bekövetkezni a Krisztus jelenlétével összefüggő események?
Máté 24:37–39: „amilyenek a Noé napjai voltak, olyan lesz az Emberfiának jelenléte [„eljövetele”, Kár., Kat., ÚRB; „megérkezése”, Csia; „visszajövetele”, Vida; görögül: pa·ru·szi′a] is. Mert amilyenek azokban a napokban voltak az emberek az özönvíz előtt: ettek és ittak, a férfiak nősültek, a nőket férjhez adták, addig a napig, amelyen Noé bement a bárkába, és semmit nem vettek észre, mígnem eljött az özönvíz, és elsöpörte mindnyájukat, olyan lesz az Emberfiának jelenléte is.”
’Noé napjainak’ itt leírt eseményei sok éven át tartottak. Jézus e régi időszak eseményeihez hasonlította jelenlétének körülményeit.
Ami még az előzőnek a végéről lemaradt, de nagyon fontos:
(Dániel 2:44) "És azoknak a királyoknak a napjaiban az egek Istene felállít egy királyságot, amely soha nem fog elpusztulni. Ez a királyság nem száll át más népre. Szétzúzza és megsemmisíti mindazokat a királyságokat, maga pedig megáll időtlen időkig"
Itt az 'utolsó napokról' van szó, tehát Isten Királysága ezekben a napokban lett felállítva, vagyis Krisztus már uralkodik és jelen van.
Kedves Testvérem!
Először is hozzád szólnék és meg köszönném,hogy kiigazítottál!
Azért vagyunk,hogy figyeljünk oda egyik a másikra és ha valaki téved egyértelmű,hogy
kiigazítjuk. Hisz ezt tették már az apostolok is és az ókeresztények is és ezért nincs harag! :)
Én senkit nem szeretnék félre vezetni de azt se szeretem ha más vezet félre másokat,és a tanúk ezt teszik!
Ők nem térítenek hanem toboroznak sajnos,és a kettő nem ugyan az.
Az ártatlan és felkészületlen emberek bedőlnek a kecsektető meséknek és néha lélegzet elállítóan várják Armageddont és a megígért új világot ami számukra talán soha nem fog bekövetkezni .
Tanú!- és most hozzád fogok szólni és egyáltalán nem leszek kedves ezen ne lepődjél meg.
Te gonosz vagy! És nem a hited miatt vagy gonosz a szemembe,hanem azért mert magad után vonsz másokat a pokol fenekére.
„Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál.”(Mt.23:15)
Ezért nem vagyok kedves hozzád,és most még szépen fejeztem ki magam.
Idejössz egy hamis UVF-nak nevezett szeméttel ami távol áll a Bibliától,itt lobogtatod az orrunk előtt
egy XVIII.sz okultista ördögi tanait aki a piramisokat "KŐ BIBLIÁNAK"nevezte,nem beszélve arról,hogy a Krisztusból egy démont csinálsz és még neked van merszed hazugsággal
vádolni azokat akik kiteszik a lelküket,hogy vissza térítsenek a Jézushoz vezető útra.
Na erre szoktam én azt a megjegyzést tenni,hogy egy ördög fajzat szállásolta el magát benned.
Kérj segítséget ha valamit nem értesz,jaaa!- csakhogy a gonosz ami benned lakózik az nem hagyja,hogy megtedd ezt a lépést és így már érthető,hogy miért nem látsz és miért nem hallod meg Jézus hívó szavát.
Miért forgatod ki nagyképűen testvérem szavait és úgy teszel mintha ő lenne az aki csalna és hazudna?
Mit és kinek akarsz bizonyítani?
Miért érzed magad veszélyben,akkor amikor Krisztus szavaival próbálunk közeledni hozzád?
Mi a te problémád,mert valami problémád biztos van és,hogy nincs igazad az is biztos!
Példázatokban beszélünk?
Akkor gyere beszéljünk példázatokban.
Vizsgáljuk meg egy kicsit a sáskákat.
Jelenések 9:1-3
„Az ötödik angyal is trombitált, és látám, hogy egy csillag esett le az égrıl a földre, és
adaték annak a mélység kútjának kulcsa. Megnyitá azért a mélységnek kútját: és füst jöve fel a
kútból, mint egy nagy kemencének füstje; és meghomályosodék a nap és a levegıég a kút füstje
miatt. A füstből pedig sáskák jöttek ki a földre; és adaték azoknak hatalom, mint hatalmuk
van a föld skorpióinak.”
Ismétlem,nem azt mondja, hogy nála volt a kulcs, hanem hogy annak adaték a mélység kútjának kulcsa. Hol
kapta a kulcsot? Jézustól. És Ő honnan szerezte? Tudjuk azt, hogy amikor Jézus dicsőségesen
feltámadt, a pokolból is győzelemmel jött ki, a pokol és a halál kulcsaival - vagyis Jézusnak volt
meg a kulcs.
Jelenések 9:3
„A füstből pedig sáskák jöttek ki a földre; és adaték azoknak hatalom, mint hatalmuk van
a föld skorpióinak.”
Ezek biztos nem szó szerinti skorpiók . Ezek lehetnek talán démonok.
Jelenések 9:11
„Királyukul pedig a mélység angyala volt felettük; annak a neve zsidóul Abaddon, görögül
pedig Apollion, azaz Vesztı a neve.”
Tudtad azt, hogy a sáskáknak illetve rovaroknak nincsen királyuk? Az Apollion pedig pusztítót
jelent.A János 10:10-ben,azt írja, hogy a tolvaj nem egyébért jön, hanem hogy lopjon, öljön
és pusztítson. Vagyis itt a sátánról szól az Ige, ő a király a sötét erők felett. Vagyis nem szó szerinti
sáskákról van szó .Itt arról van szó, hogy démonok lesznek elengedve a földre.
Tudom,hogy az előző válaszomban nem ezt írtam,de ki lettem javítva utána néztem és beláttam,hogy tévedtem,és most nyugodt fejjel máskép gondolkodom,de ezt te nem hiszem,hogy meg fogod érteni.
Jelenések 9:3-6
„A füstbıl pedig sáskák jöttek ki a földre; és adaték azoknak hatalom, mint hatalmuk van
a föld skorpióinak. És megmondaték nékik, hogy a földnek füvét ne bántsák, se semmi
zöldellıt, se semmi élıfát, hanem csak azokat az embereket, akiknek homlokukon nincs az
Isten pecsétje. És adaték azoknak, hogy meg ne öljék ıket, hanem hogy kínoztassanak öt
hónapig; és azoknak kínzása olyan, mint a skorpió kínzása, mikor megmarja az embert.
Annakokáért azokban a napokban keresik az emberek a halált, de nem találják meg azt; és
kívánnának meghalni, de a halál elmegy előlük.”
JÓL FIGYELD MEG!
- hanem csak azokat az embereket bánthatják, akiknek nincs a homlokukon az
Istennek pecsétje.
Itt az első három és fél évéről van szó a megpróbáltatások hét évének.Az, ami eddig megakadályozta a pusztító útját, az elvétetik az útból. A gyülekezet elment, és az akadályozó
pedig elvétetett az útból. Nem elvétetett a földről a Szent Lélek, hanem arról van szó, hogy a
prófécia, Isten Igéje nem lesz megakadályoztatva a Szent Lélek által, mert az Ige és a Szent Lélek mindig egyeznek.
Elgondolkodhatnál azon, hogy vérrel tisztára mosott keresztényeknek miért van annyi problémájuk manapság, amikor az ördög le van győzve, és olyan hatalmas védettségük van a sötétség erőivel szemben? És itt egy hatalmas kulcs nyitja meg a zárat! Kik voltak azok,
akik meg voltak pecsételve? Evangélisták, akik azért éltek itt a földön, hogy az Evangéliumot hirdessék.
Ez nekünk is kellene, hogy mondjon valamit manapság! Nekünk viszont nincs ilyen látható jel a homlokunkon Isten pecsétjenként, hogy megvédelmezzen minket, de megvan számunkra Jézus vére,és Jézus neve, hogy megvédelmezzen minket a démonikus erőktől.
És ez a pecsét azt jelképezi az ő homlokukon, ami nekünk is megvan, de nem szükséges látható formában, hanem azt jelképezi, hogy tanúbizonyságai vagyunk az Evangéliumnak, és Jézus Krisztusnak.
Te csak a saját hústested kívánságai után mész, mindegy, hogy mennyi Ige van benned, és
mennyit tudsz, ez nem minősít arra, hogy élvezd ezt a védettségét, ami másként rendelkezésünkre állna.
Érted-e, hogy kiket pecsételt meg az Úr? Érted már,hogy te jelen pillanatban és jelen helyzetedben mekkora bajban vagy?
Te nem vagy megpecsételve Krisztus vére által,mert te visszautasítod az Úrvacsorát és a Testben feltámadott Krisztust.
Jelenések 9:3,5
„A füstbıl pedig sáskák jöttek ki a földre; és adaték azoknak hatalom, mint hatalmuk van
a föld skorpióinak….
És adaték azoknak, hogy meg ne öljék ıket, hanem hogy kínoztassanak öt hónapig; és
azoknak kínzása olyan, mint a skorpió kínzása, mikor megmarja az embert.”
A skorpiók erejéről van szó.,igaz?
A skorpió egy különleges hatással van az emberre. Közép-Keleten van egy fajta nagymérető skorpió. Ennek a skorpió mérgének
egy különleges hatása van, az elmét támadja meg. Ha például egy mérges kígyó mar meg, akkor az a
testedet támadja. De ha ez a skorpió mar meg, az ő mérge kerül a testedbe, akkor az elmédet, az agyadat támadja. Azt lehetne mondani, hogy ez a fajta gyötrelem, amit a skorpió marása okoz, a legközelebbi állapot a pokol állapotához, anélkül, hogy ott lennél a pokolban. Mentális értelemvesztés. Ez az a fajta gyötrelem és kínzás, amit ezek a démonok az emberekre fognak
helyezni. Mentális gyötrelemben lesznek, értelmüket vesztik, józanságukat vesztik, és már a halálért sírnak. És ebben az időben senkinek nem lesz megengedve, hogy meghaljon.
A 6 vers azt írja,hogy „a haláét keresik”.
Tanú téged már megmart a „skorpió” csak még nem érzed.
„Annakokáért azokban a napokban keresik az emberek a halált, de nem találják meg azt;
és kívánnának meghalni, de a halál elmegy előlük.”
Mutatok neked valamit, ami nem téged igazol;
Lukács 10:19
„Ímé, adok néktek hatalmat, hogy kígyókon és skorpiókon tapodjatok, és az ellenségnek
minden erején; és semmi nem árthat néktek.”
Látod Tanú!?
Kígyók és skorpiók feletti hatalom. Vagyis szellemi védettséget kaptunk mindenféle testi és elmebeli támadással szemben! Vagyis hatalmat kaptunk az ellenség minden ereje felett!
De te ezt nem fogod megkapni,mert te már eladtad a lelked annak aki e mai világunk ura és aki őrjöng mint egy ordító oroszlán.
Jelenések 9:7-10
„A sáskáknak formája pedig hasonló volt a viadalhoz felkészített lovakhoz; és a fejükön
mintegy aranyhoz hasonló koronák voltak, és az orcáik olyanok voltak, mint az emberek orcái.
És olyan hajuk volt, mint az asszonyok haja; és fogaik olyanok voltak, mint az oroszlánoknak.
És olyan mellvértjeik voltak, mint a vasmellvértek; és az ı szárnyaik zúgása olyan volt, mint a
viadalra száguldó sok lovas szekerek zúgása. És skorpiókhoz hasonló farkuk volt és
fullánkjuk; és a farkukban volt a hatalmuk, hogy ártsanak az embereknek öt hónapig.”
Látod,érted mi fog történni? Nem fogsz meghalni ettől hanem megbolondulsz a szenvedéstől.
Igaza volt tehát testvéremnek mikor azt írja,hogy a sáskák nem tik vagytok,viszont ti lesztek azok
akik szenvedni fognak Abaddon sáskáitól ha nem tértek meg.
Ha valakinek csak egy csöpp kis esze is van ami még érintetlen az őrtorony hamis tanításaitól az meg tudja érteni,hogy a jehova tanúi mellett nem jó állást foglalni,mert ha bekövetkezik a vállogatás akkor onnan már nincs vissza út.
Titusz 1:15-16
„Minden tiszta a tisztáknak: de a megfertőztetetteknek és hitetleneknek semmi sem tiszta; hanem megfertőztetett azoknak mind elméjök, mind lelkiismeretök. Vallják, hogy Istent ismerik, de cselekedeteikkel tagadják, mivelhogy útálatosak és hitetlenek és minden jó cselekedetre méltatlanok.”
Ez külön neked szól tanú!
És gondolkodj el azon,hogy miért pont ezt az igét választottam számodra.
Testvéremnek még egy annyit,hogy;
Ne add fel!
Habár úgyis tudom,hogy nem fogod... :)
Isten Áldjon!
LZ
"Ismétlem,nem azt mondja, hogy nála volt a kulcs, hanem hogy annak adaték a mélység kútjának kulcsa. Hol kapta a kulcsot? Jézustól."
Írtam már erről a félrevezető cselről a részetekről. Miért is kell egy plusz figura, akinek Jézus odaadja a kulcsot? Csak mert a háromság pogány tana nem engedi, hogy Jézust teremtett személyként, angyalként ábrázoljuk! Rossz hírem van, a Biblia viszont ENGEDI és Jézus is úgy kapta a hatalmat az emberek feltámasztására a Mindenhatótól (tán tagadod?) és ezzel a "halál", azaz a 'hádesz' és a 'seol' kulcsait.
De itt nem a seolról és a hádeszről, vagyis az emberiség közös sírjáról van szó, hanem a "mélységről", mely többször nem ugyanazt jelenti. Pál apostol valami hasonlót mondott Jézusról: „»Ki száll le a mélységbe?«, mármint, hogy felhozza Krisztust a halottak közül” (Róma 10:7). Amíg a mélységben volt, Jézus halott volt. De viszont más írásszövegek azt mondják, hogy Jézus a hádeszben volt, amikor halott volt (Cselekedetek 2:31). Ebből nem szabad azonban arra következtetnünk, hogy a hádesz és a mélység mindig egy és ugyanaz. Míg a vadállat és Sátán a mélységbe megy, addig csak emberekről mondják azt, hogy a hádeszbe mennek, ahol halálalvásban maradnak a feltámadásukig (Jób 14:13; Jelenések 20:13).
Így, a Jel 9:1-ben lévő 'mélység' sem valóságos, fizikai halált jelent, hiszen sáskák jönnek ki belőle. Nem lehetnek démonok, mivel addig nem történik semmi olyan, hogy Sátánt és démonait a mélységbe vetnék, a végső csapás, a 'kénköves tűzbe' vetés is csak később következik. Nem lehet a démonok tartózkodási helye, mint azt az istentelen tan hívei állítják a pokolról, mivel a mélység régóta rettegésben tartja a démonokat is. Egy alkalommal, amikor szembekerültek Jézussal, „egyre csak kérlelték, hogy ne parancsolja nekik, hogy a mélységbe menjenek” (Lukács 8:31).
De akkor kik lehetnek a sáskák, akik felett a "mélység angyala" a király?! Tudod, "amelyik ház meghasonlik önmagával ..."!
"Tudtad azt, hogy a sáskáknak illetve rovaroknak nincsen királyuk?"
És te tudtad, hogy a sáskák kifejezés a JELENÉSEKBEN nem szó szerint értendő?
"A János 10:10-ben,azt írja, hogy a tolvaj nem egyébért jön, hanem hogy lopjon, öljön
és pusztítson."
És te azt hiszed, hogy a "pusztít" ige csak egyféle vonatkozásban szerepel a Bibliában? Akkor nézd meg a hőn szeretett KÁROLI-ban:
(Jel 11:18) "És megharagudtak a pogányok, és eljött a te haragod, és a halottak ideje, hogy megítéltessenek, és jutalmat adj a te szolgáidnak, a prófétáknak és a szenteknek, és a kik a te nevedet félik, kicsinyeknek és nagyoknak; és elpusztítsd azokat, a kik a földet pusztítják."
Sátánról van itt szó, te szerencsétlen? Akkor Jézus lehet a "pusztító"??? A saját Bibliádnak sem hiszel? Rólad ezt is el tudom képzelni, sőt, tapasztaltam már!
Egyébként a János 10:10-ben éppenséggel elsősorban az emberi hamis tanítókról beszél Jézus. Persze, tudjuk, hogy Sátán a fő megtévesztő és gonosztevő, de sok az ügynöke itt a földön. :-)
(Csel 20:29) "Tudom, hogy eltávozásom után elnyomó farkasok jönnek közétek, és nem fognak gyöngéden bánni a nyájjal"
(2Péter 2.1) "Mindazonáltal hamis próféták is támadtak a nép között, miként közöttetek is lesznek hamis tanítók. Ugyanezek romboló szektákat fognak bevezetni csendesen, és megtagadják még a tulajdonosukat is, aki megvette őket, gyors pusztulást hozva magukra."
"Itt arról van szó, hogy démonok lesznek elengedve a földre."
Az előző válaszodban is elrontottad, de most is. Nem véletlen, hiszen eleve hamis feltételezésekre építesz. A Biblia a Jelenések könyvében így tárgyalja Sátán és démonhordái levettetését az égből:
„És háború tört ki az égben: Mihály és angyalai harcra keltek a sárkány ellen, és a sárkány is harcra kelt angyalaival együtt, de nem diadalmaskodott, és többé már helyet sem találtak számukra az égben. Levetették hát a nagy sárkányt, az őskígyót, akit Ördögnek és Sátánnak neveznek, aki az egész lakott földet félrevezeti; levetették őt a földre, és az angyalait is levetették vele együtt” (Jelenések 12:7–9).
Azt olvasod, hogy a "mélységbe" lettek száműzve az égből? NEM! A mélységbe csak akkor lesznek "megkötözve", amikor már Jézus végérvényesen leszámol a törvénytelenséggel a földön, Armageddonkor. Majd csak az 1000 év végén történik meg, hogy Sátánt "eloldozzák" és kiengedik a "mélységből" egy végső próbára (nem véletlenül rettegnek a démonok a mélységtől!!!). De az nem akkor lesz, amikor le lettek vetve a földre, mert mit olvasol ez után?
"És hallottam, hogy egy harsány hang ezt mondja az égben: »Most lett meg a megmentés, az erő és a királyság a mi Istenünktől, és az ő Krisztusának hatalma, mert levetették testvéreink vádlóját, aki éjjel-nappal vádolja őket a mi Istenünk előtt! És legyőzték őt a Bárány vére miatt és tanúskodásuk szava miatt, és még a halállal szemben sem volt kedves a lelkük. Ezért örvendjetek, ti egek, és ti, akik azokban lakoztok! . . .«" (Jelenések 12:10–12a).
Vagyis ezzel megszületett, azaz érvénybe lépett Isten égi Királysága, aminek az királya Jézus Krisztus, aki a PUSZTÍTÓ nevet is kapta! (Jel 11:18) Itt 1914-ben, az első vh. kitörésének a kezdetén járunk. Nem véletlen, hogy Sátán és démonai levettetése ilyen borzalmas hatással voltak a nemzetekre. Logikus? Bizony az! Főleg azután, amit ezután ír a Jelenésekben János:
„Jaj a földnek és a tengernek, mert lejött hozzátok az Ördög nagy haraggal, mivel tudja, hogy rövid ideje van” (Jelenések 12:12b).
„Mikor pedig a sárkány látta, hogy levetették a földre, üldözőbe vette az asszonyt, aki a fiúgyermeket szülte. De a nagy sas két szárnyát adták az asszonynak, hogy elrepülhessen a pusztába, a helyére; ott táplálják ideig, időkig és fél ideig, távol a kígyó színétől” (Jelenések 12:13, 14).
Itt a látomás visszatér a 6. versben bevezetett gondolathoz, amely elmondja, hogy az asszony a gyermeke megszületése után elmenekül a pusztába, távol a sárkánytól. Felmerülhet bennünk a kérdés, hogy miként üldözheti a sárkány az asszonyt, hiszen az asszony az égben van, a sárkány viszont levettetett a földre. Nos, gondoljunk csak arra, hogy az asszonynak gyermekei vannak itt a földön, az ő magva. A látomásból később megtudjuk, hogy Sátán azzal fejezi ki az asszonnyal szemben érzett dühét, hogy üldözi annak magvát (Jelenések 12:17). Ami az asszony magvával történik itt a földön, úgy tekinthető, mintha magával az asszonnyal történne. (Vesd össze: Máté 25:40.) És ezt az üldözést az asszony földön lévő magvának társai is tapasztalják, akiknek a száma egyre nő.
Eddig is sok hamis érvet lelepleztem a feleslegesen hosszú szövegedből (ha már ilyen hosszú, legalább lenne értelme). A többi is csak erre a torz látásmódra épül.
"Te gonosz vagy! És nem a hited miatt vagy gonosz a szemembe,hanem azért mert magad után vonsz másokat a pokol fenekére."
Tudod, "a szívből szól a száj", és mivel te elítélsz, Isten fölé helyezed magad. Ez a sátáni szöveged pedig nagyon hasonlít a kérdező szövegére:
"Annyi igazság volt benne, hogy ti valóban Sátán uralma alatt vagytok és romboló, pusztító "munkát" végeztek, és keresztényeket is próbáltok eltéríteni Krisztustól."
Én erre ugyanazt írom, amit neki:
"Igen, persze. Nyilván ezért tudnak Jehova Tanúi, mint csoport világméretekben és nemzetek feletti módon szeretetben és békében élni egymással és másokkal? És nyilván ezét nem tud a legtöbb magát kereszténynek valló így élni rendszeresen, igaz? Ne feledd, hogy Jézus egyértelműsítette, hogy kik valójában az Ő követői és honnan lehet azokat felismerni. Jézus azt mondta, hogy az igaz vallás megmutatkozik azok életében, akik gyakorolják. „Gyümölcseikről fogjátok felismerni őket . . . minden jó fa jó gyümölcsöt terem” — jelentette ki (Máté 7:16, 17). Más szavakkal az igaz vallás gyakorlóit a hitnézeteikről és az EBBŐL FAKADÓ, erre szorosan épülő viselkedésükről lehet felismerni."
Nem szeretném tovább szaporítani a szót ezért röviden a magam részéről csak ennyit írok;
"Ti azért szeretteim előre tudván ezt, őrizkedjetek, hogy az istentelenek tévelygéseitől elragadtatva, a saját erősségetekből ki ne essetek; Hanem növekedjetek a kegyelemben és a mi Urunknak és megtartó Jézus Krisztusunknak ismeretében. Néki legyen dicsőség, mind most, mind örökkön-örökké. Ámen."(2Pét.3:17)
És nem itélkeztem csak betartottam egy "szabályt".
Hirdesd az ígét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és tanítással. Mert lesz idő, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyűjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök; És az igazságtól elfordítják az ő fülöket, de a mesékhez oda fordulnak.De te józan légy mindenekben, szenvedj, az evangyélista munkáját cselekedd, szolgálatodat teljesen betöltsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!