Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti tudtátok, hogy Jehova...

Ti tudtátok, hogy Jehova Tanúi Jézust az alvilág angyalának tartják?

Figyelt kérdés

Íme a forrás:

[link]

Itt leírják, hogy szerintük Jézus azonos Abaddónnal, az alvilág angyalával, Jehova Tanúi a sáskák, céljuk a kereszténységre halálos csapást mérni, a keresztények Istenét Sátánnak, a levegő fejedelmének nevezik.

Mennyire közismert ez a hivatalos honlapjukról származó tény? Ha igen, nem ez kéne, hogy zavarja a legjobban az embereket, legalábbis a keresztényeket velük kapcsolatban?

2014. júl. 15. 14:54
 181/200 A kérdező kommentje:

Figyelj 24-es Tanú!

Már minden érvet leírtunk, nincs több.

Több oldalon is vitáztunk egymással, feltehetőleg felismertél engem azokon is.

Hosszad vitáink alapján nyilvánvalóvá vált számomra, hogy alapjában a Bibliával van bajod. Felcseréled a feltételezést, hipotézist a következtetéssel. Alapbeállításnak veszel, evidenciának, magától értetődőnek veszel bizonyos feltételezéseket, melyek nincsenek a Bibliában, majd ezen alapfeltételezéseket eleve bizonyítottnak tekintve, meg sem kérdőjelezve, a Biblia tekintélye fölé emelve magyarázod a hipotézis fényében a Bibliát.

Mindez fordítva kell, hogy történjék: A Biblia fényében kell megvizsgálni a hipotézist.

Nem ismersz engem, sem az életemet. Fogalmad sincs róla, Jézus Krisztus hogyan változtatta meg az életemet, hogyan adott életet nekem, mennyi temérdek bűntől szabadított meg engem. Fogalmad sincs róla, vajon életemmel meghazudtolom-e Jézust és a Bibliát, avagy sem. De amit el tudok mondani magamról: elolvasva a teljes írást, nyilvánvalóvá vált számomra, hogy Jézus öröktől fogva Isten. Testté lett, emberré lett. Keresztre feszítették, meghalt. Halott teste a sírban volt. Teste harmadnap feltámadt. Felvitetett a mennybe. Mindezek a dolgok a Bibliában vannak megírva, semmilyen egyházatya, dogma, általad hamisnak nevezett tanítás nincs érveimben. Csak a puszta Szentírás.

De ha abból indulok ki, hogy te pont ezeket a dolgokat hazugságoknak minősíted, hitehagyott egyház tanításainak, akkor szerinted nekem ezekből kéne megtérnem. Nem is a valós életemmel van bajod akkor, (pedig Krisztus megszabadított a bűntől) hanem magával azzal, amiben hiszek, és amiben hiszek, a Biblia alapján hiszem.

Ha a Biblia alapján hiszem és vallom, hogy Jézus teste feltámadt a harmadik napon, és ez a Szent Szellem kijelentése, ezt az igehirdetést erősítette meg a Szent Szellem jelekkel és csodákkal, akkor az igével megegyező dolgot állítok, a Szent Szellem által. Ha te erre azt mondod, hogy az ördög hazugságát mondom neked, akkor voltaképpen a Szent Szellem munkáját, amit elvégzett bennem, a megtérést, a hitet Krisztus testi feltámadásában , magát a Szent Szellemet káromlod, hiszen akkor a Szent Szellem azon állítását, hogy Krisztus feltámadt, az ördög tanításának minősíted.

Nyilvánvaló, hogy Jehova Tanúinak- a veled folytatott párbeszéd alapján - végül is nem az állítólagos "hitehagyott papsággal" van bajotok. Lehetne bajod a pedofil papokkal, lehetne bajod a kötelező cölibátussal, lehetne bajod azzal, hogy a asárnapot a nyugalom napjának tartják, lehetne bajod az indiánok kiirtásával, a "szent inkvizícióval" - mindezekkel nekem bajom van, mindezeket én bűnnek tartom. De az bizonyos, hogy a Biblia tanítása alapján hiszek abban a Jézusban, akit a Biblia bemutat.

Ha a te gondolatmenetedet követném, akkor bármennyire is meg vagyok térve, végül is azt a hitet kellene megtagadnom, amit az Ige olvasásán keresztül kaptam, ami egyébként nagyrészt megegyezik azzal, amit felekezetünk is tanít. Végül tehát nem csak a papokkal van bajod/bajotok, hanem kiderül, hogy teológiát nem végzett egyszerű mezei keresztényként is bajod van velem, mert hitem alapja az Isten igéje, és egyházatyáktól függetlenül is hiszem azt, amit Isten Igéje tanít. A te mércéd alapján még én is a Sátánt szolgálom, nem csak az állítólagos "hitehagyott papság"...

Azt mondom, lehet egyes felekezeteket minősíteni, mert bizony egyik itt tér el a Szentírástól, másik ott. Egyik ezt hangsúlyozza túl, másik azt. Mindezt én meg is szoktam tenni magamban, egyedüli zsinórmértéknek tartva a Szentírást, és ennek fényében vizsgálva a különböző felekezetek tanításait. Beleértve a sajátunkét is, és bizony egyik sem maradéktalanul tökéletes. Bár az egyik kisebb mértékben tér el tőle, a másik nagyobb mértékben, de ha összehasonlítom a ti tanításotokat a Bibliával, akkor az derül ki, hogy homlokegyenest ellenkező dolgokat tanítotok. A keresztény felekezetek csak %-os arányban térnek el a Szentírástól, ki kisebb %-os arányban, ki nagyobb arányban.

Ez nem helyes. Ezen kéne változtatni, visszatérve a Szentíráshoz.

De ez még mindig sokkal kevésbé rossz, mint teljesen kiforgatni a Bibliát és azt megtagadva egy idegen tanítást hirdetni, amit ti tesztek.

Hitem nem az egyházatyákban van és nem az egyházban. Mindenek fölött Jézus Krisztusban hiszek, és a Bibliában, mint az Ő Igéjében. Nem rendít meg az, hogy a különböző felekezetek a történelem során milyen gyalázatos dolgokat tettek, különböző vezetők tettek és tesznek is ma is. És nem magamban hiszek. Én is elbukok időnként. Jézusban hiszek, és a Bibliában, ami Isten Igéje. Érvelni is csak az alapján szoktam.

Azt gondolom, hogy - mint egyszer említetted - katolikus voltál, de Jehova Tanúja lettél.

Vélhetőleg megbotránkoztatott sok dolog a Katolikus felekezet tanításaiban és történelmében, vélhetőleg megláttad az ellentmondásokat némely tanítás és a Biblia között.

De azt kell mondanom, a ló túlsó oldalára estél. Pontosabban kiöntötted a fürdővízzel együtt a gyereket is. Akkor, amikor azt mondtad, hiteltelenné váltak bizonyos egyházi személyek, tanítások, akiken keresztel és amilyen módon a Bibliát megismerted, akkor nem tettél mást mint váltottál:

Ahelyett, hogy őket leváltva elmélyedtél volna a Szentírásban , hogy helyes ismeretre juss, meglátva, hogy mi az igazság, és ennek ismeretében hoztál volna döntést, hogy maradsz-e katolikus, vagy keresel olyan felekezetet, ahol talán kisebb a %-os eltérés (ismétlem, tökéletes felekezetet nem fogsz találni, és hangsúlyozom, hogy a katolikusok is testvéreink!!!) ehelyett váltottál: megengedted, hogy az általad eddig bizonyos mértékben hiteltelennek megismert felekezet és egyházi tanítók helyett valaki mások tanítsanak téged, azoknak adtál hitelt, tekintetted őket szellemi vezetőknek, fogadtad el őket és tanításaikat helyesnek és fogadtad el a Bibliát az ő értelmezésük szerint.

Mindez hiba volt.

Egyet nem tettél még meg feltételezésem szerint, és ez egyben javaslatom is:

Hagyj ott mindenkit, mint ahogy katolikus papot, úgy protestánst is, de ugyanúgy Russellt is. Ha az egyház és személyeinek hiteltelensége ok volt arra, hogy ne fogadd el őket tanítóidnak, tekintélynek magad fölött, alkalmazd ugyanezt a mércét Russell-ra és az őrtoronyra is. A piramis elmélet, az okkultizmus, az ariánus eretnekségek, a spiritizmus, a hamis jövendölések, a hamis bírósági, tárgyalótermi eskük, a csodabúza ügyletek, a pedofil ügyek, a náciknak küldött benyaló levél, mind-mind ugyanazon mérce alapján azt kell, hogy kihozzák, hogy ők legalább ugyanúgy hiteltelenek, ha nem még inkább. Nem csak a testi emberi bűnökről van szó, hanem olyan szellemi bűnökről, (spiritizmus, Biblián kívüli idegen tanítások, a Szentírásnak az őrtorony alapján való magyarázása) amelyek komolyan el kell, hogy gondolkoztassanak, hogy legalábbis meg merd kérdőjelezni a társulat, szervezet, és vezetőinek hitelességét.

Gondolj bele: ha egyfelől ok volt részedről a katolikus felekezet bizonyos tévtanításai, az egyházatyák hagyományának az Ige fölé emelése (most öngól következik: valamelyik katolikus egyházi személy a történelemben azt mondta, hogy az egyház hierarchiájában olyannyira hinnünk kell, hogy bármikor késznek kell lennünk arra, hogy ha az egyház a fehérra azt mondja fekete, akkor azt minden további nélkül elfogadjuk!!!), akkor tedd meg, hogy Russelt, az Őrtornyot is ezen mérce ALÁ helyezed. Lásd meg, hogy ők is ugyanezt teszik a Bibliával, a saját tanaikat tanítják és az alapján magyarázzák a Bibliát.

Legyél következetes, és hozz igazságos ítéletet.

Amíg piros szemüveg van rajtad, hiába akarom neked bizonygatni, hogy a fehér az nem piros és rosszul látod. Pirosnak fogod látni, mert rajtad van a szemüveg. ha leveszed a torzító szemüveget, máris magadtól is látni fogod, hogy tényleg fehér a fehér.

Biztosíthatlak róla, hogy az egyházi tanítások ellentmondásai, a szakadások, a történelmi súlyos egyházi bűnök engem is mind megbotránkoztattak egykor. Túl vagyok ezen. Tudok róla, megvizsgáltam ezeket a dolgokat.

Amit én tettem: hosszad Bibliatanulmányozásba kezdtem. Csak a Biblia. És Isten elvezetett egy gyülekezetbe. De úgy képzeld el, hogy mind a mai napig nincs 100%-os bizalmam még a lelkészben sem. Nem azt jelenti, hogy nem bízok benne, de nem FELTÉTLENÜL. Minden alkalommal FELÜLVIZSGÁLOM amit tanít, összevetem a Bibliával, ELLENŐRZÖM magamban, csakugyan így van ez? Kérem Jézust, hogy segítsen kiszűrni mindazt, ami nem igaz, és csak az igazat megtartani belőle. Úgy képzeld el, hogy időnként találok olyat, amivel nem értek egyet és később vagy rájövök, hogy mégis igaza volt, vagy kiderül, hogy bizonyos dologban esetleg tévedett. Gyülezeteünkben is vannak olyan megnyilvánulások, melyek nem mindig a leghelyesebbek (és voltak nekem is ilyen dolgaim) de mindig felülvizsgálom a Szentírás fényében. Kérem Jézust, hogy Szent Szelleme által világosítson meg.

Javaslom: tedd ugyanolyan mérce alá Russelt és az Őrtornyot, mint az egyházat ás a papokat. Helyezd egy időre hatályon kívül. Vedd le a szemüveget. Vonulj el, olvasd el legalább háromszor egymásután a Bibliát, nem összevissza ugrálva, hanem az első oldaltól az utolsóig, sorrendben, csak mint bármilyen más könyvet. Senkitől ne kérdezz semmit. Egyedül Isten kérd, világosítson meg.

Ehhez le kell venni a szemüveget. És abba kell hagyni a Szent Szellem káromlást. Ha a Szent Szellem munkáját az ördögnek tulajdonítod, akkor jelenleg olyan bűnben vagy, amire nincs bocsánat. Hagyd abba. Fejezd be. Hagyd, hogy a Szentírás alapján Isten a Szent Szellemen keresztül - és ne az Őrtornyon keresztül - jelentse ki önmagát. Ő magyarázza neked az Írást, amely önmagát magyarázza.

Próbáld meg: csak tiszta forrásból.

Én a magam részéről ehhez tartom magam.

Ha mindezen túl vagy, folyamatos imában Istenhez, kérve, hogy mutassa meg neked az Igazságot, akkor és csak akkor térj vissza az Őrtoronyhoz, és a Bibliából megismert igazság fényében vedd a bátorságot, hogy FELÜLVIZSGÁLD, MEGKÉRDŐJELEZD Russelt és az Őrtornyot.

Ne a Bibliát hasonlítsd össze az Őrtoronnyal, hanem az Őrtornyot a Bibliával. Ne a befőtt tegye el a nagymamát, na a farok csóválja a kutyát, és nehogy már a nyúl vigye a puskát...

Mindenek felett az Ige.

Bárki más csak annak fényében.

2014. aug. 15. 09:39
 182/200 A kérdező kommentje:

Amikor azt mondom a Bibliát, persze legkorrektebb az lenne, ha valamilyen könyvtárban héber eredeti iratokat olvasnál és görög eredetit. Amennyiben viszont sem héberül nem tudsz, sem görögül, korrekt dolog mind katolikus, mind protestáns fordításokat olvasni, vagy megtanulni görögül és héberül. Újvilág fordítást csak abban az esetben, ha párhuzamosan olvasod katolikus és/vagy protestáns fordításokkal. De ne azzal az előfeltételezéssel, hogy a kaolikus/protestáns Biblia a sátán fordítása! Csak olvasd el, mindenki más magyarázata nélkül. Mondjuk egyszer egy katolikusat, egyszer egy protestánst, harmadszor pedig az ÚVF-et. Magadban elmélkedj, imában. Szakítsd el magad egy időre az Őrtoronytól és a szervezettől.

Vagy-e ennyire korrekt, meg mered ezt tenni?

Én, amikor elhagytam ifjúkoromban a gyülekezetemet, megbotránkozva Istenben, egyházban, ahogy te is, rengeteg gondolatot magamévá tettem, végiggondoltam. Később, mikor Jézust a szívembe hívtam (és ez nem gyülekezetben történt, hanem nagyon is távol a gyülekezettől, minden igehirdetés nélkül) akkor is egy ideig csak a Bibliát olvastam. Csak ezután kezdtem újra gyülekezetbe járni, de mindig figyelni, egyezik-e a tanítás a Bibliával.

Személy szerint ezt látom helyes megoldásnak életedben. Gondold végig, biztatlak-e arra, hogy szembehelyezkedj Isten Igéjével? Csakis arra, hogy minél jobban mélyedj el benne.

Isten igéjével táplálkozik az ember. "nem csak kenyérrel él az ember..."

De nem mindegy, hogy ezt a táplálékot ki készíti el, hogyan főzi, süti, fűszerezi, elvéve az ízeket, a tápanyagokat belőle, esetleg mérget is kever hozzá...

Én nem arra biztatlak, hogy gyere a mi gyülekezetünkbe.

A nyers kosztra biztatlak. Edd főzés, sütés, fűszerezés nélkül csak az Igét. Úgy a legtáplálóbb.

Na mit gondolsz erről?

2014. aug. 15. 09:57
 183/200 anonim ***** válasza:

Elfogytak az érvek? Akkor most már jöhet a másik fél hitének buta és sértegető támadása? Miért nem ismered meg, mielőtt valamit bírálgatsz? Az nem elég, hogy te azt hiszed, hogy ismersz minket, mert összeszedtél erről-arról bizonyos információkat, de miért nem jársz utána saját magad személyesen, hogy úgy vannak-e azok?? Még a tanításainkat sem ismered, mégis támadod a semmit! Mond, milyen viselkedés ez?

"Azt mondom, lehet egyes felekezeteket minősíteni, mert bizony egyik itt tér el a Szentírástól, másik ott. Egyik ezt hangsúlyozza túl, másik azt."

Nemhogy 'lehet', de meg is kell vizsgálni a vallásos csoportokat a Biblia fényében, mert nagy eltérések tapasztalhatók, ha egymással összehasonlítjuk őket. De még nagyobb eltérések látszanak akkor, ha a Szentírással vannak összevetve az egyházak és felekezetek.

"Bár az egyik kisebb mértékben tér el tőle, a másik nagyobb mértékben, de ha összehasonlítom a ti tanításotokat a Bibliával, akkor az derül ki, hogy homlokegyenest ellenkező dolgokat tanítotok."

Egyrészt sokan csak mondják, hogy "ismerik" Jehova Tanúi tanításait, de valójában igen pontatlanul és felületesen ismerik. Csak az a baj, hogy ezen emberek általában éppolyan pontatlanul és felületesen ismerik a Bibliájukat is, hiába hisznek abban, hogy ők már jó helyen vannak 'Krisztus kegyelmében'.

Én nem támadlak téged személyesen, valamit nagyon félreértettél, de a főbb tanításaitokkal abszolút nem értek egyet, mert TUDOM, hogy a Biblia nem tanítja. Tudom, hogy a Bibliában nincs háromság, tudom, hogy a Biblia nem tanítja a lélek halhatatlanságát és ennélfogva a pokol tüzében való "örökkévaló szenvedéseket" sem, még ha az "csak állapot" is újabban egyeseknek. És persze az sem mellékes, hogy ezt bizonyítani is tudjuk, nem csak belemagyarázzuk azt, ami nincs ott!

Én nem vonom kétségbe a te hited! Láthatóan erősen hiszel azokban, amiket védelmezel, de ez így működött sok első századi zsidónál és a nemzetekből valók között is. Ettől függetlenül még nem váltak Istennek automatikusan elfogadhatóvá, csak mert őszintén hittek abban, amiben éppen hittek, vagy amibe beleszülettek. Ha azok a zsidók, vagy bárki rajtuk kívül tetszeni akart Istennek, változtatnia kellett a hitnézetein, ki kellett igazítania azokat, hogy összhangba hozhassa az igaz Isten akaratával. Ezt tette Pál is, de még rengeteg más ember előtte és utána is.

Ma viszont szörnyű látni, hogy az emberek mennyire ragaszkodnak ahhoz, amiben éppen vannak, pedig sokan felületesen néztek csak utána annak, amiben hisznek. A többséget a múltban, az első sz.-ban is becsapták, félrevezették, s a gond az, hogy sokan hagyták is magukat becsapni, nem vették a bátorságot vagy ma a fáradtságot, hogy alaposan utánanézzenek a kérdéseknek.

"(ismétlem, tökéletes felekezetet nem fogsz találni, és hangsúlyozom, hogy a katolikusok is testvéreink!!!)"

De Jehova előtt ELFOGADOTT egyház viszont VAN - hangsúlyozom: nem "egyházak", hanem egyház! Jehova pontosan tudja, hogy tökéletlen emberek alkotják a földi szervezetét. Ez így volt a választott nemzete idejében, de így volt az első sz.-ban is. De ettől még nem fogadott el Isten mindenféle, magát "istenfélőnek" tartó személyt és csoportot. CSAK EGY szervezete volt mindig.

Tehát te nem vagy katolikus, de hittestvéreidnek fogadod el őket. Ezek szerint minden "isteni igazságban" egyetértesz velük, melyet tanítanak és ennélfogva CSELEKSZENEK? Nem?!! Akkor hogyan lehetnek a "testvéreid"? A Biblia szerint a hűséges első sz.-i tanítványok kiket neveztek (hit)testvérnek? Mindenkit, aki a szervezett egyházon kívül "tanítványnak" vallotta magát? Ilyen lazán értelmezték volna a testvériségüket? Nem éppen!

"Hagyj ott mindenkit, mint ahogy katolikus papot, úgy protestánst is, de ugyanúgy Russellt is."

Látod, megint a pontatlanság ütközik ki a szövegeden, ami azt jelenti, hogy nagyon rosszul ismered Jehova Tanúi hitelveit. De akkor mi alapján mondasz rólunk bibliai véleményt? Tudom, ne fáradj: sajnos mások romlott konzervjei, mint szellemi táplálék volt az egészségedre rossz hatással.

Jehova Tanúinak NEM RUSSELL a vezetője, soha nem is volt! Már számtalan dolgot javítottunk ki a Biblia segítségével, amit ő még másként tudott. Tudod, az igazság megismerése egy hosszú folyamat, melyen járunk. Senki más nem tart velünk, csak szidalmaznak minket kínjukban.

"Ha az egyház és személyeinek hiteltelensége ok volt arra, hogy ne fogadd el őket tanítóidnak"

Az egyházak(!!!) teológiai hiteltelensége, a sátáni eszmék a fő gond, a személyek tanítása és ennélfogva a viselkedésük csak a következmény.

"A piramis elmélet, az okkultizmus, az ariánus eretnekségek, a spiritizmus, a hamis jövendölések, a hamis bírósági, tárgyalótermi eskük, a csodabúza ügyletek, a pedofil ügyek, a náciknak küldött benyaló levél"

Látod, tökéletesen összefoglaltad a te szellemi színvonaladnak megfelelően, hogy ki vagy te, miben hiszel, hogyan vágták át az agyad, és hogyan használ fel Sátán ezekkel a HAZUGSÁGOKKAL arra, hogy olyanokat támadj, akikről csak nagyon kevés PONTOS ismereted van! És ezt most nagyon komolyan vedd, mert amit itt összeírtál mások alantas információira támaszkodva, abból SEMMIT sem tudsz bizonyítani, csak azt, amit mi magunk sem tagadtunk sohasem. Nem mintha persze eddig sokat tudtál volna igazolni az eddigi vitánkból.

Vajon miért nem sikerült EGYETLEN egy bibliai érvet sem kinyögnöd magadból most ezen utolsó két válaszodban? Egyfolytában a Bibliáról papolsz, hogy "csak a Biblia, így a Biblia, úgy a Biblia", csak éppen nem tudsz belőle érvelni, nem mersz belemenni semmi konkrétumba, mert félsz, hogy nem tudod bizonyítani azt, amiben hiszel. Most csak a butaságon, a félrevezetettségeden alapuló értelmetlen vádaskodásokra, személyeskedésekre tellett. Amikor még azzal sem vagy tisztában, hogy Jehova Tanúi KEZDETTŐL fogva kijelentették, hogy nem tévedhetetlenek, nem ihletett próféták, mint egyes karizmatikus magát annak állítja vagy képzeli. Ennélfogva NEM LEHETNEK "hamis próféták" sem, akik hamis "jövendöléseket" mondanak, mert azok mindig közvetlenül Istenre hivatkoztak, ők Istentől ihletetten jövendöltek. És akik Istenre hivatkoztak, de tévedtek, azokat hívja a Biblia "hamis prófétáknak".

De neked ezt sem kell tudni, neked elég annyi, amivel az édes tudatlanság homályában azokat támadod, akik cselekszik Isten akaratát!

"De ne azzal az előfeltételezéssel, hogy a kaolikus/protestáns Biblia a sátán fordítása!"

NÉZZ MAGADBA és a "testvéreidre", akik az Új világ fordítást tekintitek a Sátán munkájának, ezzel szemben Jehova Tanúi használnak mindenféle fordítást. Akkor miért is ez a mocskolódó, lejáratni szándékozó megfogalmazás???? Még egyszer ajánlom neked, hogy nézz magadba, még mielőtt arra vetemednél, hogy olyanokra mutogatsz, akiket nem jól ismersz.

"Vagy-e ennyire korrekt, meg mered ezt tenni?"

Én ellentétben veled, alappal kérdezem tőled: Vagy-e ennyire korrekt, meg mered ezt tenni?

2014. aug. 15. 16:20
 184/200 A kérdező kommentje:

Látom, nagyon feldühödtél. Pedig mindössze annyit kértem, vedd a bátorságot, hogy cseréld fel a két helyet: eddig felül volt az őrtorony és alul a Biblia.

Első lépésként javasoltam csak a Bibliát.

Második lépésként pedig a Bibliát felül, alul pedig az Őrtornyot, kizárólag a Biblia alapján megvizsgálva.

Annyit kértem, hogy azt a gondolkodásmódot, amit alkalmazol a keresztény felekezetekre, hogy a Biblia alapján vizsgálod őket, ugyanúgy alkalmazd a sajátotokra is. Ennyi. A következtetést pedig te vond le.

Ebben semmi sértegető, semmi tisztességtelen nem volt. Ez egy teljesen korrekt, józan javaslat. Vagy megfogadod saját érdekedben, vagy nem.

Nem arról van szó, hogy elfogytak volna az érvek. Arról van szó, hogy ezt a ping-pongmeccset a végtelenségig folytathatnánk, én érvelek a Bibliából, te pedig az Őrtorony általi Bibliaátértelmezéssel. Meddig van ezt értelme folytatni? Van családom, munkám, rengeteg egyéb dolgom is!

Ha valami totál értelmetlen, akkor nincs értelme tovább folytatni. Ezt ismertem fel.

Változtass a gondolkodási módszereden: jelenleg felcseréled a Bibliát a magyarázattal. A magyarázat van felül, az irányít, kontrollál, hogyan értelmezd a Bibliát. Leural téged teljesen. Alapból van a magyarázat, mint megkérdőjelezhetetlen evidencia, és azon a szűrőn keresztül a Biblia.

Cseréld vissza a gondolkodásodat a helyesre: Alapból legyen a Biblia, és a magyarázat pedig csak akkor legyen elfogadható, ha teljesen levezethető a Bibliából, minden betoldás, átalakítás nélkül. Vizsgáld meg. Ha hajlandó vagy megtenni, a te dolgod levonni a következtetést ezek után.

Ha nem vagy hajlandó megtenni, az annak a jele, hogy félsz, hogy esetleg kiderül, a Biblia mást tanít, mint amit eddig tanítottak neked.

Mi rossz van abban, ha azt javaslom, hogy egyideig csak és kizárólag a Bibliát olvasd? Talán valami rosszat mondtam? Ha rosszat mondtam bizonyítsd be. De ha nem, miért gyalázol ok nélkül?

Nemde teljesen elfogadható, abszolút korrekt javaslat, hogy egy időre tedd félre az Őrtornyot és egy ideig csakis a tiszta evangéliumot olvasd?

Csak a Szentírás! Sola Scriptura! Csak most a szűkebb, a szó legszorosabb értelmében!

Elfogadható vagy sem? Erre felelj!

2014. aug. 15. 17:26
 185/200 A kérdező kommentje:

És ha igazán korrekt lettél volna, akkor meg kellett volna emlékezzél arról is, hogy én nem egyszer az ÚVF alapján érveltem neked! Mint ahogy azt is javasoltam, párhuzamban olvasd az ÚVF-et a többi fordítással. De csakis a Bibliát, bárakármelyik fordításban.

Vajon elfogadható ez, vagy sem? Erre felelj!

2014. aug. 15. 17:29
 186/200 anonim ***** válasza:

"én érvelek a Bibliából, te pedig az Őrtorony általi Bibliaátértelmezéssel."

Amiről még sosem sikerült bebizonyítanod, hogy nem bibliai, csak hajtod a magadét, sokszor úgy bírálod a másik hitelveit, hogy pontosan nem tudod mit támadsz! Nem is beszélve arról, hogy bár igaz, hogy te is érveltél olykor a bibliából, de ebben a témában is igen következetlenül, sőt volt hogy kiforgatva annak jelentését (ugye emlékszel, mikor többször felhívtam erre a figyelmed, mert olyant szőttél bele abba, hogy kiket "kínozhatnak" a sáskák és kiket nem, ami ott sem volt?!).

Tisztelt kérdező, te sem a "mélység" BIBLIAI fogalmát nem kommentáltad, sem Jézus kilétét nem definiáltad a kérdést illetően, pedig ezek alapvető pontok lennének, hogy egy ilyen horderejű kérdésben legalább el lehessen indulni. Ezek és ehhez hasonló sok-sok alapvetés pedig egyáltalán nem az Őrtorony sajátja, hanem a Biblia természetes része.

"Változtass a gondolkodási módszereden: jelenleg felcseréled a Bibliát a magyarázattal."

Vagyis olyan a természetes bibliai magyarázatom, ami a te véleményeddel, az eddig neked tanítottakkal nem fér össze. Mert ugye azt megbeszéltük, hogy nem a "magyarázatokkal" van a baj önmagában, hanem azzal, ha nem a Szentíráson alapul. Márpedig a "mélység" általad elképzelt "helye", funkciója és egyéb jellemzői bizonyíthatóan nem a Biblián alapul. És akkor még Jézus kilétéről nem is beszéltünk, amiben szintén nagyon torz látásmódot támogatsz. Vagy ott van a másik alapvető tévedésed, amikor a "halál és a hádesz kulcsait" összemostad a "mélység vermének kulcsaival" - ezekről semmit sem írtál, miért? És még te érvelsz a Bibliából, én meg nem? Szerintem ez nem kissé nevetséges.

"Alapból van a magyarázat, mint megkérdőjelezhetetlen evidencia, és azon a szűrőn keresztül a Biblia."

Bocsika, de egyoldalú a meglátásod ebben is. Ugyanis neked éppúgy van "alapból magyarázat", mint nekem, csak a különbség az, hogy én alaposan megvizsgáltam a nekem rendelkezésre álló magyarázatot, ami igaznak bizonyult a Biblia alapján, de te ezt nem tetted meg. Ha megtetted volna, nem szaladtál volna bele pl. a különböző "kulcsok" összekeverésébe, de még sorolhatnám.

"Mi rossz van abban, ha azt javaslom, hogy egyideig csak és kizárólag a Bibliát olvasd?"

Ezek szerint nem értetted meg a "bennszülött"-es példát, amit írtam. Kérlek olvasd el még egyszer. A 172-es válaszom ezt taglalja. Azt gondoltam, elfogadtad ezeket az ésszerű feltételeket. Mégsem?

2014. aug. 16. 17:00
 187/200 A kérdező kommentje:

Ahogy azt más oldalakon már megvitattuk, ott kifejtettem a Biblia tanítását, Jézus testben támadt fel. Te is kifejtetted a magadét, szerinted nem. Érvek és ellenérvek végeláthatatlan sora.

Mivel a Bibliaértelmezésünk ennél az alaptézisnél eltér, kardinális kérdésben homlokegyenest ellentmond, az ebből fakadó következtetések is homlokegyenest elelntmondóak lesznek. Ha ott, ebben az egyszerű kérdésben nem tudtunk megegyezni, itt ezen az oldalon, a bonyolultabb dolgokban sem fogunk tudni.

A testben feltámadt és mennyben felvitetett Jézusban való hit teljesen kizárja a ti értelmezési lehetőségeiteket.

A testben megsemmisült Jézus, aki szellemként élt tovább - ahogy ti tanítjátok - egy ilyen Jézusban való hit minden további nélkül számtalan értelmezési és átértelmezési variánsnak helyet ad.

Én azt gondolom, hogy nincs értelme ezt tovább folytatni.

Én ezt a szöveget olvasva:(ÚVF)

"36 Még ezekről beszéltek, amikor ő maga állt ott közöttük. [[És ezt mondta nekik: „Béke legyen veletek!”]] 37 De mivel megrettentek és megrémültek,+ azt hitték, hogy szellemet látnak. 38 Így hát ezt mondta nekik: „Miért nyugtalankodtok, és miért támadnak kételyek szívetekben? 39 Nézzétek meg a kezemet és a lábamat, hogy én magam vagyok az; tapintsatok meg+, és lássátok, mert a szellemnek nincs húsa és csontja,+ mint ahogy látjátok, hogy nekem van.” 40 [[És amint ezt mondta, megmutatta nekik a kezét és a lábát.]] 41 De amikor az örömtől még mindig nem hittek+, és csak csodálkoztak, ő így szólt hozzájuk: „Van itt valami ennivalótok+?” 42 Odanyújtottak neki egy darab roston sült halat+, 43 ő pedig elvette, és szemük láttára evett+."

Ezt a szöveget olvasva, hiszek Jézus testének feltámadásában. Te pedig nem, hanem szellemének feltámadásáról beszélsz.

Azt gondolom, hogy ugyanazt a szöveget olvasva, ha ilyen gyökeresen eltérő következtetésre jutunk, és ilyen ellentétes a hitünk, akkor ezen semmilyen hosszas és még további 182 hozzászóláson keresztüli vita sem fog segíteni.

Én nem fogok a szellem_Jézusban hinni-

Te nem fogsz a testben feltámadt Jézusban hinni.

Az a meglátásom, hogy ilyeténképp mindennemű további vita, eszmecsere szükségképpen hiábavaló, felesleges, és időpocsékolás.

Az a javaslatom, hogy fejezzük be a vitát.

2014. aug. 18. 13:46
 188/200 anonim ***** válasza:

"A testben feltámadt és mennyben felvitetett Jézusban való hit teljesen kizárja a ti értelmezési lehetőségeiteket."

Erre gondolsz?

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..

Mert ha erre, akkor itt is csak a hiteles bibliai bizonyítékok hiányoznak. De nem csoda, hiszen a lehetetlent, azt ami nincs benne, nem lehet bizonyítani. A link alatti vitában az előzőekben egyértelműen bizonyítottam, hogy Jézus NEM hústestben támadt fel. Erre Pál is világosan rámutatott, az idézett versben. Ezt agyon lehet hallgatni, és úgy lehet tenni, mintha ott sem lenne, de ugye nem ez az, amit te "bizonyítéknak" nevezel a magad hite mellett???

"Ezt a szöveget olvasva, hiszek Jézus testének feltámadásában. Te pedig nem, hanem szellemének feltámadásáról beszélsz."

Ha te az a 31%-os vagy, akivel vitatkoztam, akkor az utolsó ma esti válaszomban leírtam, hogy ez CSAK egy KIRAGADOTT kis szövegrész, melyet magában értelmezni nem helyes viselkedés.

"Én nem fogok a szellem_Jézusban hinni"

Azt hogy te miben fogsz majd hinni később más, eddig általad még előre nem látott tényezők miatt, szerintem nem kéne már ma eldöntened. Mindenesetre nem bölcs dolog, főleg annak figyelembevételével, hogy milyen bizonyítékaid vannak.

2014. aug. 18. 20:50
 189/200 A kérdező kommentje:

igen az általad megjelölt linkre gondolok.

Nem lesz egyetértés.

Hiszek Jézus Krisztus kegyelmében, hogy meg fog őrizni a hitben, az örök életre, hiszek a Szent Szellem hatalmas megtartó erejében, és a Mindenható Atyaistenben, aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön.

"Sem magasság, sem mélység, sem semmilyen más teremtmény el nem szakíthat tőle."

Az eredeti kérdésemre pedig hosszas és kimerítő válaszokat kaptam, kiderült számomra, amit tudni szerettem volna, minden válaszolónak köszönöm a válaszokat.

2014. aug. 19. 07:25
 190/200 anonim ***** válasza:

Tisztelt kérdező! Mindenki hisz valamiben, csak kérdés, hogy milyen bizonyítékaink vannak a hitünk alátámasztására. Meggyőződésem, hogy a mai, magukat kereszténynek valló emberek többsége sajnos nem elég alázatos ahhoz, hogy VÁLTOZTASSON a hitén, ha szükséges, kiigazítsa azt, ami nem helyes. Pedig a Biblia TELE VAN az ilyen alázatos viselkedés mintapéldáival. Ma mégis a többség csökönyösen és körömszakadtáig ragaszkodik a maga igazához, függetlenül attól, hogy milyen érvei vannak ...

Márpedig az ún. "kereszténység" szellemi megosztottsága sem azt bizonyítja, hogy sokaknak nem volna szintén szükséges a változtatás!

2014. aug. 19. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!