Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Watchtover Bible Society...

A Watchtover Bible Society miért reklámoz világi dolgokat ha azt mondja, hogy nem része a világnak?

Figyelt kérdés

Coca Cola,Adobe...etc.etc?

Miért vesz részt ebben?

Én nekem halvány gőzőm sincs,nektek van?

2014. júl. 12. 23:11
 121/148 anonim ***** válasza:
78%
Szóval, mivel nem reagáltatok a 75-ös és 79-es kommentemre, ti is úgy fogadjátok el, mint tényt, hiszen az is, elfogadjátok a szervezet szánalmas magyarázkodását a miértekre és a dolog le van zárva. Fejétől büdös a hal, de ha szerettek a büdösben élni, amit a hazug ámítások posványos szaga vesz körül, csak így tovább, előre az Armageddonért, csak, hogy a szervezet bevett szlogenjét mantrázzam.
2014. júl. 28. 09:40
 122/148 anonim ***** válasza:
42%

A 78 és a 81-es a válasz a félrevezető csúsztatásaidra, torz féligazságaidra, és nyílt hazugságaidra filoszmen. Tehát még az is hazugság, hogy nem kaptál választ!!! Egyébként pedig tökéletesen illik rád az előző, éjszakai válaszom, látom vergődsz kínodban. Úgy tűnik, hogy te egy ilyen ember vagy.

Nem nekünk kell bizonyítani, nekünk ellenetekben semmit sem kell bizonyítani, hiszen a majd' másfél évszázados munkánk tökéletes bizonyíték arra, hogy minden buktató és a hozzád hasonlók állandó gáncsoskodása ellenére, mit értünk el. Márpedig MINDEN tisztességes ember megérti, hogy az számít, hogy most mit tanítunk, hogy hova jutott Isten népe. Na, ez az, amivel te és a társaid semmit sem tud kezdeni, ehelyett sötét lelkülettel becsméreled a múltat. A rosszindulatúság erősen megfigyelhető!

Hazudsz akkor is, mikor azt mondod, hogy "Nincsenek biztos alapok, csak folyamatos változtatások.". De vannak, és mára csak kisebb kiigazítások vannak. Savanyú a szőlő, mi?

2014. júl. 28. 13:57
 123/148 anonim ***** válasza:

Előzőből csak ennyit emelnél ki:

"mit értünk el"

Ez mindent elárul. Ki érte el? MI, az EMBEREK. Az önerőből elért "eredmény" öndicsőítése. Nem is lehet más, hiszen nem Isten érte el általatok.

Ez van.

2014. júl. 28. 15:26
 124/148 anonim ***** válasza:
42%

"hogy hova jutott Isten népe."

Miért is forgatod ki azt amit írtam? Tán csak nem jóindulatból?

2014. júl. 28. 18:47
 125/148 anonim ***** válasza:

Nem forgattam ki. Egy sorral fentebbről idéztem, ott írtad, hogy mit értetek el. Értem: hogy mit értetek el, Isten népének nevezve önmagatokat. Látom az alatt lévő sort is. Semmi kiforgatás.

Aki kimaradt belőle: Isten személye. Hogy Isten mit ért el általunk, hogy Isten ezetése által hova jutottunk el, mint Isten népe. Akármelyik sort olvasom, nem találom meg Őt benne.

Na hazudj, hogy kiforgatom a szavaidat. Csak idéztem és rámutattam a hiányokra. Szerencsére nem tudod utólag átírni a hsz-odat, mindenki látja, miről beszélek.

Nem volt ott Isten, nem volt ott az Ő dícsérete.

Öndícséret az egész.

2014. júl. 29. 15:08
 126/148 anonim ***** válasza:
Mellé beszélsz, direkt azért fogalmaztam így, mivel minden jóérzésű ember tudja, hogy Isten népét Isten segíti. No meg azt is sokan tudják, hogy bármit elérsz az életben, azt végsősoron Istennek köszönheted. De én ezt nem írtam le ilyen szájbarágósan, merd rövidre fogtam.
2014. júl. 29. 17:39
 127/148 anonim ***** válasza:
84%

Kedves Jehova Tanúja!

A félrevezető csúsztatások éppenséggel a Szervezet eddigi történelmét jellemzi. A másfél évszázad éppen a folyamatos korrekciókról és félreértelmezésekről szól, amit 20-30 évente korrigálnak. Amire te csak legyintesz, hogy az már a múlt, az a tömegeknek egyszer a jelen volt, amiben feltétel nélkül hittek. Erre számtalan példa van az Őrtoronyban. Nem véletlen, hogy a "20-as évek közepén a tagság 2/3-a lelépett. Elegük volt a sok hazugságból, az Armageddon hamis előrejelzéséből, Jézus láthatatlan alászállásának meséjéből... Persze a Szervezeten belül ők a hitehagyottak, de inkább azok, akik elmenekültek egy szektából.

Russell, Rutherford, Knorr bírósági eljárás során hazudtak. Erről pontos dokumentumok vannak. Többször leírtam, hol lehet utánanézni. Miért nem nézel utána?

Ez nem egy nagy boldog család, hanem egy amerikai hazugság gépezet, ami vér profin működik. De Bibliát azt nem tudnak fordítani :-)) Mint ahogy egy nyelv tudós sem volt Fordítói bizottságban, akinek lett volna igazolása archaikus nyelvi tanulmányokról. Nem csoda, hogy 20 évig szenvedtek vele, mire összehangolták ahhoz a russeli tanításokhoz, amiket az advendistáktól " kölcsönzött", khmm, hogy úgy mondjam.

Nem elég, hogy rossz lóra ültetek, hanem még hátrafelé is haladtok.

Amúgy meg miért lenne savanyú a szőlő? Én máshonnan szüretelek.

2014. júl. 29. 17:39
 128/148 anonim ***** válasza:

Tisztelt filoszmen! Szó sincs itt "félrevezető csúsztatásról", te ezt semmivel sem tudod bizonyítani, annál inkább én lepleztelek le, mert anélkül kritizálsz, vádaskodsz, hogy komolyabban értenél ahhoz, amibe beleszóltál! Ezért csapda a hazugokra hallgatni. :-)

"A másfél évszázad éppen a folyamatos korrekciókról és félreértelmezésekről szól, amit 20-30 évente korrigálnak."

Igen, sőt képzeld EZUTÁN IS arról fog szólni, mert NINCS MÁS NÉP, mely Jehova áldásával mindezt megtenné. Vagy ismersz ilyent? Van még egy világméretű nemzetközi, sőt nemzetek feletti (amilyen a kereszténységnek kellene lennie) szervezet a földön, mely nyíltan vállalja a hibáit és tévedésit, majd hajlandó azt ki is igazítani (és nem évszázadok múlva, tessék-lássék módon, a lényegen nem változtatva)?!! Nincs.

"Amire te csak legyintesz, hogy az már a múlt, az a tömegeknek egyszer a jelen volt, amiben feltétel nélkül hittek."

Itt látszik igazán, hogy NEM ÉRTETTED MEG, hogy miről van szó. Nem hiszünk abban, hogy most mi (vagy bárki) a Bibliát pontosan ismerné, és tévedhetetlen a magyarázatában! Amiben Jehova Tanúi FELTÉTEL NÉLKÜL hisznek, az a Biblia, Isten Szava, vagyis az, hogy a Szentírás tökéletes és megbízható útmutató ma számunkra, és azt nagyon őszintén kutatva, fokozatosan feltárulnak az isteni igazságok, melyek vagy Sátán ténykedései, vagy az isteni időterv miatt csak a mi időnkben válnak láthatóvá belőle.

A többi agyrém pedig, csak erre a torz látásmódra épülő marhaság. Egészen nyugodt lehetsz benne, hogy ahonnan te szüretelsz, az a termés, már semmire sem jó, kidobásra vár! És ez sajnos nem vicc.

2014. júl. 29. 23:39
 129/148 anonim ***** válasza:
78%

Csak az a baj ezzel az érveléssel, hogy vezetők, Rutherford, Knorr eskü alatt vallották, hogy az Őrtorony írását Jehova irányítja, megalakulása óta. Mégis, folyamatosak benne a "kiigazítások", bár én ezt másképp hívnám. Tehát vagy a vezetők hazudtak, vagy Isten magát igazítja ki folyamatosan. Csak gondolj bele logikusan. Itt valaki hazudik.

"Nem hiszünk abban, hogy most mi (vagy bárki) a Bibliát pontosan ismerné, és tévedhetetlen a magyarázatában! Amiben Jehova Tanúi FELTÉTEL NÉLKÜL hisznek, az a Biblia, Isten Szava, vagyis az, hogy a Szentírás tökéletes és megbízható útmutató ma számunkra, és azt nagyon őszintén kutatva, fokozatosan feltárulnak az isteni igazságok,.. "

Most akkor mi van? Hisztek a Bibliában, de nem értitek pontosan mi van odaírva, amit eleve nem értetek, azt folyamatosan változtatgatjátok és az egészet ráfogjátok valamiféle fokozatos feltárulkozásnak, aztán ehhez külső érveket kerestek mondván,: a tudósok is csak fokozatosan ismerik meg a világot...

Csak ti nem a valóságot írjátok le a tudomány nyelvezetével, hanem a russeli és rutherfordi tévtanításoknak akartok mind a mai napig eleget tenni.

Pl. Hol van a Bibliában, hogy Jézus 1914 - ben láthatatlanul visszatért a Földre?

És a kérdést újratöltve, korábbi kommentem kérdéseire még mindig nincs semmi válasz. Pedig a kérdések konkrétak, egyértelműek.

2014. júl. 30. 02:35
 130/148 A kérdező kommentje:

"Mi Atyánk ki a mennyekben vagy,Szenteltessék meg a Te Neved, jöjjön el a MI ORSZÁGUNK,LEGYEN MEG A MI AKARATUNK,MINT A MENNYBEN ÚGY A FÖLDÖN IS..."

Ti tanúk vagyis inkáb az Őrtorony így képzeli el ezt.

El ítélitek a történelmi egyházakat,sőt el ítéltek minden más gyülekezetet.

De el kell mondanom,hogy jártamban keltemben egyetlen egy templomban vagy imaházban nem láttam prédikáció alatt a háttérben hatalmas reklám táblákat vagy monitorokat.

De még az sem fordult elő,hogy nyakkendos öltönyös "hívek" adóvevővel a fülükben őrködjenek a prédikáció alatt :) és még talán stukkerrel az öltöny alatt. :)(ez csak egy megjegyzés volt) dehát amikor az ember ilyeneket lát akkor talán ez is megfordulhat a felében.

Igen kedves Tanúk ezek a jelek valahogy nem férnek össze.

Talán ideje lenne elgondolkodni ezeken a jeleken. Nem nekem hanem nektek. Ez az amit elértetek pontosan az amit látunk.

A helyzet az,hogy mindent láttam de Jézust sehol nem találtam köztetek...

2014. júl. 30. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!