A Watchtover Bible Society miért reklámoz világi dolgokat ha azt mondja, hogy nem része a világnak?
Coca Cola,Adobe...etc.etc?
Miért vesz részt ebben?
Én nekem halvány gőzőm sincs,nektek van?
24% ilyen is igazságok vannak a jehova tanúi körökben;
Egy Jehova Tanúja vén 14 éves börtönbüntetést kapott a saját gyülekezetéből származó fiatal, akár 12 éves lányok szexuális kihasználásáért, valamint egy nő megerőszakolásáért, aki terhes maradt utána
Az 53 éves Mark Sewell, a cardiffi Barryből három nőt molesztált és egy másikat megerőszakolt
Az egyház vizsgálata azonban ártatlannak találta és megsemmisített minden bizonyítékot
A bíróság tudomást szerzett róla, hogy ‘letépte’ erőszakoskodása során áldozatának alsóneműit és terhesen hagyta őt ott
Az egyik áldozat csupán 12 éves volt, amikor megcsókolta és elkezdte masszírozni
Bűnösnek találták 8 év leforgása alatt 8 alkalommal elkövetett szexuális visszaélésben
MIA DE GRAAF írása
Könyörtelen: az 53 éves Mark Sewell fiatal, akár 12 éves lányokat molesztált a Cardiff mellett található barryi Jehova Tanúi egyházi gyülekezetében, Walesben, egy nyolc éven át húzódó támadássorozatban
Egy Jehova Tanúja vént bebörtönöztek 14 évre, mivel fiatal, akár 12 éves lányokat használt ki szexuálisan.
Az 53 éves Mark Sewell megerőszakolt egy nőt a barryi gyülekezetében, Cardiff mellett, akit teherbe is ejtett.
Egy lányt is molesztált és két másikkal erőszakoskodott egy támadássorozatban, amely nyolc éven át húzódott.
Amikor azonban az áldozatok feljelentették őt az egyháznál, egy bizottság tisztázta őt az összes gyanúsítás alól - és megsemmisítette a bizonyítékokat.
Végül is, 19 év után bűnösnek találták nyolcrendbeli szexuális zaklatásban.
Richard Twomlow bíró azt mondta neki: “Ön bizalmi helyzetben volt egyháza rangidős tagjaként.
Áldozatai gátlást éreztek azzal kapcsolatban, hogy mit mondhatnának, a maga véni pozíciója következtében.
Gyötrelmet okozott áldozatai életében, akik úgy érezték, hogy nem hisznek nekik.
Ön a megbánás legcsekélyebb jelét sem mutatta.”
Az esküdtszék tudomást szerzett róla, ahogy 1987 és 1995 között megerőszakolt egy nőt, egy támadás során “letépte” alsóneműit, majd terhesen hagyta ott. A nő később elvetélt.
Az egyik áldozat csupán 12 éves volt, amikor szájon csókolta és elkezdte masszírozni.
Egy másik lányt erőszakkal arra kényszerített, hogy vegye le a felsőjét, miközben masszírozta őt, míg egy harmadikat arra kényszerített, hogy hozzá dörgölőzzön.
A bíró arról értesült, hogy az egyik incidens során alsóneműre vetkőzött és áldozatát alkohollal édesgette magához, mielőtt molesztálta.
Egy három hetes kihallgatás során a Merthyr Tydfil Koronabíróságon az esküdtek végighallgatták, ahogy Sewell a nyelvét használva megcsókolta a kislányt és a testére húzta őt miközben a 200.000 font értékű teraszos házának kanapéján feküdt Barryben.
Miután a tinédzser jelentette ezt az émelyítő visszaélést, rákényszerítették, hogy szembenézzen Sewellel azon a három találkozón, amit Jehova Tanúi szerveztek meg.
Sewell, a köztiszteletben álló gyülekezeti vén hazugnak bélyegezte őt és elkerülte a gyülekezeti fegyelmezést.
Áldozatainak megtiltották, hogy “pletykálkodjanak” a támadásokról a többi gyülekezeti vén előtt.
Egyikük azt mondta: “Teljesen összetörve érzetem magamat. Úgy tűnt, mintha mindenki felett rendelkezne ezzel a hatalommal és senki sem láthatná a valóságos lényét énrajtam kívül.”
Jehova Tanúi, egy keresztény felekezet, amely a Biblia szó szerinti fordításáról híres. Ahelyett, hogy fizetett klérus vezetné őket, “szellemileg érett” emberekkel - “vénekkel” - rendelkeznek, akik pásztorolják a gyülekezetet.
article-2678038-1F54EA3400000578-664_306x423.jpgarticle-2678038-1F54E9C000000578-803_306x423.jpg
Titkok: a köztiszteletben álló gyülekezeti vén ellen ejtették a vádakat a gyülekezetében, amikor az áldozatok eredetileg előálltak a gyanúsításokkal. A bíróság arról értesült, hogy a gyülekezet megsemmisítette a bizonyítékokat és elutasította, hogy segítséget nyújtson a per során
Sewellt tisztázta a vádak alól egy Jehova Tanúi “bírói bizottság”, miután az érintett nők jelentették a viselkedését a gyülekezetben.
A Merthyr Tydfil Koronabíróság esküdtszéke azonban bűnösnek találta egy 1987 és 1995 között lezajlott támadássorozatban. Nyolc szexuális bűntettért ítélték el, közülük egy nemi erőszak.
A Jehova Tanúi egyház semmivel sem járult hozzá a rendőrség nyomozásának elősegítéséhez, sőt állítólag megsemmisítette a Sewellről szóló vádakat tartalmazó dokumentumokat.
Sarah Waters ügyész ezt mondta: “Sewell egy szexuális ragadozó, aki kihasználta a számára kedvező alkalmakat, hogy kielégítse szexuális vágyait.
article-2678038-1F54E9C400000578-375_634x513.jpg
Támadások: Elvitte áldozatait a házába a Cardiff melletti Barryben, Walesben, levetkőzött és masszírozta őket
Felhasználta magas pozícióját a Jehova Tanúi gyülekezetében, hogy szexuálisan elfogadhatatlan módon közeledjen nőkhöz.
Befolyását arra használta fel, hogy szexuális visszaéléseket kövessen el hosszú éveken át a saját szexuális kielégülésére.”
Minden Jehova Tanúja gyülekezet regisztrált jótékonysági szervezet. A Jótékonysági Bizottság vizsgálja az esetet.
Forrás: Daily Mail
Fordította: Eve, Columba, JJ
Az biztos,hogy sok pap is követett el ehhez hasonló szörnyűségeket,viszont a legnagyobb baj az,hogy védik a szörnyeket a saját egyháza.
Lehet e Isten szervezete amikor ilyen dolgok történnek?
Kétlem!!
Ezeket véditek ti...
Kérdezö, ezeket kiközösítik.....
Nem rejtik el egy távolabbi gyülekezetbe, mint bizonyos ismert egyházak
Kiközösítették az ilyeneket az elsö századi keresztények is
Pál apostol arról írt, hogy a korinthusi gyülekezetben milyen súlyos paráznaságot is követtek el, azt mondta, hogy még a világ sem csinálta azt a roszat, mint egye
Figyelj csak oda egy kicsit: "Sem paráznák, sem részegesek, sem csalók, sem gyilkosok......nem öröklik az Isten országát. Ugye ismered ezt a szöveget?
Jehova Isten mindent lát, Téged is, engem is.
Nem Te fogsz a másikért felelni, de ugyanakkor ha nem fogsz neki szótfogadni, tetszik-nemtetszik Téged is itélni fog.... és a mások büne Téged nem fog felmenteni
Lehetséges hogy nagyon is ismered a Biblia tanitását, akkor talán annál jobban oda kéne figyelned, és föleg magadra és családodra, hogy segíts nekik.
Jehova akaratát végrehajtja, az emberi tökéletlenség Öt nem köti gúzsba, nem változtatja meg azt amit még az Édenben eltervezett.
Te is lehetsz a megmenekültek között, mindenki közülünk.
Mit segített az özönvizkor az embereknek, ha Noén és családján keresték a hibákat?
"Az egyik irodalmunkból idéztem, melyben történelmi hűséggel van tárgyalva az 1975 körüli hisztéria. "
Köszönöm szépen. Megtudhatnám ezen irodalmi mű címét? Mivel nem konkrét xy öreg kiadványról van szó ezek szerint, gondolom fent van a hivatalos weboldalatokon.
(Egyébként csak erre vagyok kíváncsi. A többi eddigi kérdésemre, ha nem válaszolsz, azt megértem. Nem veszem zokon)
"Mit segített az özönvizkor az embereknek, ha Noén és családján keresték a hibákat?"
Nem hülyeség! :) Már csak az a kérdés, hogy ki korunk Noéja és mely egyház/felekezet a bárka. De mivel egy hitbeli kérdés, ateistaként már húzom is a nyúlcipőt.
Kedves grkaty!
Elhiszem, hogy még a légyfingra is Bibliai idézetekkel dobalóztok, de ezek nálatok történnek, nálatok vannak az aluliskolázottak, a hiszékenyek, a könnyen befolyásolhatóak, a romák, a rengeteg segélyen élő...hiába kezetekbe a Biblua, a saját valóságotok, ellentmondásaitok egész más képet fest rólatok, mint amit ti magatokról hisztek.
Az általam leírtakhoz, a kérdéseimhez mit fűznél hozzá, amellett gondolom, hogy az ujjaimat a billentyűzeten a Sátán irányítja...?
Kiközösitették,mi!?
Persze azután miután kiderült a szörnyűség, de addig???
Ja...meg volt a Pilátusi kézmosás.
Ugyanmár Katy...hol élsz te?
Az olyan embernek nincs mentsége lehet az katolikus református vagy jehovista.
Ha az én lányomal tette volna ugyan azt levágtam volna a t... meg a p.... és meg etettem volna vele,akármilyen vén is volt ő.
Az igazság akkor igazság ha patyolat tiszta, és nálatok ez nincs meg mert szennyes az egész egyházatok tele hazugságokkal.
Isten előtt nincs titok ezt jó l
Miért kell mindenki általánosítani, mások helytelen tette miatt. Minden ember bűnös, Jézus tanítványai is komoly hibákat követtek el.
Am. valaki irta, hogy ,,ha kiderül,,
Hátha valaki eltitkolja, akkor nem látnak bele abba a valakibe, ha a dolog napvilágot lát, azonnal van kezelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!