A Watchtover Bible Society miért reklámoz világi dolgokat ha azt mondja, hogy nem része a világnak?
Coca Cola,Adobe...etc.etc?
Miért vesz részt ebben?
Én nekem halvány gőzőm sincs,nektek van?
Szóval sörpocak "kiszállt". Ezt a legkönnyebb tenni a hiteles bizonyítás helyet. Persze azt, amit NEM LEHET bizonyítani, az eleve kudarcra van ítélve. Ebbe sörpocak csúnyán beleszaladtál ...! És nem kellene még mindig az őszintétlen szöveget nyomnod, mert nem "szitkozódtam" rád, és nem az "előítélet" miatt írtam a választ.
----
""Amikor a másik lebecsülése (meg persze lehet, hogy több más negatív jellemvonás) elvakítja a tisztánlátásod, akkor pont ilyen kudarcok fognak érni."
Amikor te nem tudsz kulturáltan vitapartnerként viselkedni, akkor ne lepődj meg ha úgy érzed, mindenki ellened van."
Nincs mindenki ellenem, tévedsz - nem is érzem úgy. Csak a hamisan vádaskodók, akik ELLENŐRIZETLEN és/vagy válogatott hazugságokkal próbálnak Jehova Tanúinak ártani.
"És jó, hogy most megmondtad a magadét, de nem válaszoltál a nulla emocionális töltettel rendelkező, kulturált kérdésemre."
Miért tagadod le az igazságot? Minden őszinte ember látja, hogy annak ellenére, hogy nem igazán vagy érintett ateistaként a kérdésben, messze nem volt érzelemmentes a vád, amit közöltél (egyébként senki sem tud teljesen érzelemmentes maradni :-)). És nem a "magamét" mondtam meg, hanem az igazságot. A szóhasználat, melyet a manipulátorok elferdítenek mindent elárul. Éppen te voltál logikátlan a kérdésben. Ugyanis Jehova Tanúi sohasem rejtették el, sőt mindig nyilvánvalóvá tették, hogy a megismerés, a bibliai igazságok megértése milyen forrásból és milyen módszerrel történik! Tehát amikor bizonyos rosszindulatú vádaskodók egyes elöljáróink szájába adtak olyan értelmezéseket, melyet te is nagy buzgón közzétettél, az totál ellentétben volt azzal, amit minden Tanú tud és ismer.
Már csak ezért is eleve kudarc az ilyen blogos "igazságok" másolgatása!
"(Egyébként ha érdekel, akkor csak is azért tettem fel a kérdést, mert úgy tudtam, hogy a jw.org csak 2000-től kezdve raktározta el rendesen a kiadványok tartalmát, amik meg is tekinthetőek az oldalon)"
Amint mondtam, a ma MINDENKINEK rendelkezésére álló tudásanyag bőségesen elegendő arra, hogy ezt a vitás kérdést igazsággal el tudjuk dönteni, de ehhez bizony több PONTOS ismeret és őszinte vizsgálat szükséges.
Elég sok lehet a hamis vád ellened, ha 24%-ra lehúztak.
Tudod mikor ezer emberből egy kiabálja, hogy mindenki hülye és csak én vagyok helikopter, akkor nem biztos ám, hogy annak ez egynek van igaza, nem gondolod? ;)
" ...bizony több PONTOS ismeret és őszinte vizsgálat szükséges. "
Ez így igaz, főleg, ha ezt magadra is kötelezőnek tartod. Csak úgy mellékesen, a kérdéseim...?
"Miért tagadod le az igazságot? Minden őszinte ember látja, hogy annak ellenére, hogy nem igazán vagy érintett ateistaként a kérdésben, messze nem volt érzelemmentes a vád, amit közöltél (egyébként senki sem tud teljesen érzelemmentes maradni :-))."
A kérdésem nem volt vád. Az a kérdés nem volt több, csak egy sima, egyszerű kérdés, amire még mindig várom a választ. Idéztél valahonnan. Egészen pontosan egy nagyon régi őrtorony kiadványból. Arra vagyok kíváncsi, hogy a kiadvány tartalmát hol nézted meg? Honnan tudtad kivenni az idézetet?
"Szóval sörpocak "kiszállt". Ezt a legkönnyebb tenni a hiteles bizonyítás helyet. Persze azt, amit NEM LEHET bizonyítani, az eleve kudarcra van ítélve. Ebbe sörpocak csúnyán beleszaladtál ...!"
Köszönöm, hogy ezt megírtad! :-D Nem erre számítottam, de nagyon szépen köszönöm! Tudod miért? Ezért:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
(Utóbbiban nem vagyok biztos, hogy Tanú volt a vitázó illető)
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
Na jó. Ennyi elég is volt. A linkelt oldalakon megtekinthető, hogy sok Tanú félbehagyta a vitát, nem válaszolt több kérdése, és nem tisztázta sem magát, sem az álláspontját. (Köztük azt hiszem te is ott vagy a %-ból kiindulva, de mivel névtelen felhasználó vagy, ezt nem mondom biztosra)
Nah szóval. Had kérdezzek vissza. Ki szaladt bele mibe? :-D
"A hozzám intézett válaszodra...nem értem, hogy a bírósági peranyagból szó szerinti idézetet, mi alapján mondod hazugságnak, mikor ott van a pontos fellelhetősége is. Lehet, hogy homokba dugod a fejed a megtörtént események elől, de ez semmin nem változtat."
Nos filoszmen, már válaszoltam az előzőekben is. Így nem értem a problémád.
"- Ha a Szervezet nem prófétált 1925 és 1975 között, akkor, hogy lehet, hogy "25 és "28 között a háromnegyede elment, akiket persze hitehagyottakként kommunikáltak a megmaradtak felé és "75 után is tömegesen hagyták ott a Szervezetet."
Volt is, de lesz még ezután is rostálás, hiszen sajnos minden időben vannak köztünk olyanok, akik szívében nem vert gyökeret a bibliai igazság, de ez így volt az első században is, vagy tagadod? Az mit bizonyít, hogy voltak (lesznek) időszakok, mikor többen elmennek? Azt semmiképpen, hogy a hitehagyóknak igazuk volt! Még ha egy vitás kérdésben valakinek igaza is lenne, de ez miatt a Biblia szellemével ELLENTÉTESEN lázad és másokat lázít, ahelyett, hogy a problémákat és a kérdéseket a Szentírás szellemében rendezné le, nyilvánvaló, hogy nem őrizte meg Jehovába, az igaz Istenbe vetett hitét. Mert ugyanis Jehova népe MINDIG felvállalta és kijavította a hibáit, ez a létezésük alapja!
A bibliai igazságokról kellene beszélnünk, azokat őszintén és előítéletmentesen tanulmányozni, nem pedig az ilyen félrevezető butaságokat terjeszteni.
"- Ha a Szervezet elutasítja, hogy ihletett lenne, akkor mi a különbség az " Isten Szelleme által irányított próféta " és az ihletettség között?"
Az ihletettség pl. a Biblia íróit jelenti, akik azt írták le, amit Isten "ihletett" nekik. Ezért a Biblia bizonyíthatóan megbízható mű, és messze kitűnik pontosságban a korabeli más irodalmi művek közül. A szellemtől ihletett próféták szintén azt mondták, amit Jehova álomban, vagy más módon közölt velük. Az első sz.-i csodaadományok, mint pl. a nyelveken szólás, vagy a halottak feltámasztásának a képessége szintén a szent szellem által volt lehetséges. De ezen kívül az apostolok és az első sz.-i tanítványok is tökéletlen emberek voltak, akik éppúgy hibázhattak, félreérthettek dolgokat (még a hitéletüket érintően is), mint sokan mások. Legfeljebb nekik a keresztény értékrend volt az, ami sokat segített az életük vezetésében. Amikor elkészült a TELJES kinyilatkoztatott Szentírás, akkor onnantól kezdve az, mint Jehova szent szellemének terméke adta a szellemi látást, az isteni vezetést.
Ma is ugyanez a helyzet. A Biblia szolgál útmutatóul, az adja a keresztényeknek a szellemi vezetést. Így lehet mondani, hogy a "szellem által vezeti" Jehova a népét, hiszen a Biblia Isten szelleme által ihletett mű. De ez nem jelent "ihletettséget", hiszen az első századi példa is azt mutatja, hogy az első tanítványok is tévedtek olykor. De amikor ezt felismerték, VÁLTOZTATTAK és kiigazították!
"Ha Jézus először az első századi keresztényeknek ajánlotta fel a 144000 helyet, honnan lehet tudni, mennyi az üres hely? A Szervezet honnan tudja a helyek számát, ha akkor még semmi ilyen jellegű kimutatás nem készült?"
A szellemtől való felkenetés kizárólag csak az adott személyre és Jehovára tartozik, senkinek nincs joga azt felülbírálni, vagy eldönteni helyette. Ebből következik, hogy ezen személyek száma, azok nyilatkozatából látszik. Ha netán nem volna pontos a válaszom, mert félreértettem a kérdésed, akkor kérlek pontosítsd. De mindenképpen bibliai választ kapsz a témába a Társulat oldalán.
"Mivel a J.T.-i elutasítják az alapító Russel és az 1942-ig vezető Rutherford legtöbb tanítását, ki lehet biztos abban, hogy a ma tanítása 30 év múlva még érvényben lesz-e?"
Ez az állítás NEM IGAZ! A LEGTÖBB tanítás az alapokkal, a legfontosabb bibliai tanításokkal együtt, már Russell idejében is ismert volt, bibliai tény!
"Mivel a szervezet szerint van apostoli öröklés, ki adta át Isten Szellemének fáklyáját Russelnek, amikor alapította a szervezetet?"
Hogyan érted az "apostoli öröklést"? Mire alapozod a Bibliában? Gondolom itt találsz válasz erre is:
"A "proskuneo" szót úgy fordítják, hogy "imádják", ha Istenről van szó, de ha Jézusról, akkor úgy fordítják csak, hogy " meghajolnak", pedig ugyanarról a szóról van szó..."
Erre pedig itt a válasz:
"Az Őrtorony társulat azt tanítja, hogy a 144000 a Jelenések 7:4-ben szó szerint kell érteni, de mi van ez esetben a Jelenések 7:5-8 szó szerinti értelmezésével?"
"Az a kérdés nem volt több, csak egy sima, egyszerű kérdés, amire még mindig várom a választ."
Teljesen mindegy sörpocak, hogy te minek minősíted, de az ehhez hasonló, a hitehagyottak oldaláról való alaptalan szöveg, az rosszindulatú vádaskodás! És ennek ellenére kaptál rá választ rá. Mert ezzel a "kérdéseddel" sok millió Tanú hitét hazudtolod meg. Talán ők azért jobban tudják, hogy konkrétan miben és miért hisznek!
"Idéztél valahonnan. Egészen pontosan egy nagyon régi őrtorony kiadványból. Arra vagyok kíváncsi, hogy a kiadvány tartalmát hol nézted meg?"
A hivatkozások azokra a cikkekre utaltak a vádakra válaszul, melyek ezeket az igazságokat abban az időben tartalmazták. Ezen igazságok azóta sem változtak. Tehát hogy értsd: nem kell feltétlenül nekem ezekkel rendelkeznem ahhoz, hogy tudjam mi a hitem, mert ugyanezt tudja mindenki.
Angol nyelvterületen pedig természetesen sokaknak megvannak ezek a régi folyóiratok is.
"A linkelt oldalakon megtekinthető, hogy sok Tanú félbehagyta a vitát, nem válaszolt több kérdése, és nem tisztázta sem magát, sem az álláspontját."
Néhány ezek közül az enyém volt. Ami viszont biztos: az hogy félbemaradt egy vita (gyakran éppen a másik fél inkorrektsége miatt), nem jelenti azt, hogy a másiknak van igaza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!