Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A szerelem világi dolog. Ti...

A szerelem világi dolog. Ti mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Én azért gondolom a szerelmet világi dolognak, mert a Bibliában olvashatjuk, hogy Jézus mondta, hogy a feltámadás után nem házasodnak, sem férjhez nem mennek az emberek. Pál apostol egyik levelében ír olyasmit, hogy vagy Istennek akarunk tetszeni vagy a párunknak, valamint ide kapcsolható János apostol írása, miszerint aki a világ barátja akar lenni, az Isten ellensége. Tehát a következtetés az, hogy a szerelem egy világi dolog, ami elszakít Istentől. Ti milyen véleményen vagytok a szerelemről?
2013. nov. 9. 18:22
1 2
 1/13 Pietrosol ***** válasza:
100%

Szia!

A szerelem mennyei, elveszni benne és öröknek gondolni pokoli.

2013. nov. 9. 18:31
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Tévedsz kedves kérdező.

Az öszinte és tiszta szerelem nem világi dolog,sőt Istentől adatott parancsba. ,,ÉS MEGÁLDÁ ISTEN ŐKET ÉS MONDA NÉKIK ISTEN:SZAPORODJATOK ÉS SOKASODJATOK,ÉS TŐLTSÉTEK BE A FÖLDET..,,(1Móz.1.28)

Isten áldása van a tiszta szerelmen.

2013. nov. 9. 18:35
 3/13 A kérdező kommentje:
2. válaszoló: Az 1Móz 1,28-ban olvasható parancsot Isten csak Ádámnak és Évának adta parancsba. Ők voltak az első emberpár, magától értetődik, hogy szaporodjanak és sokasodjanak.
2013. nov. 9. 18:56
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha viszont a szerelem "világi rossz dolog", és Isten ellen való. Akkor maga a tény, hogy még van emberi élet a földön is Isten ellen való.

Isten az ember mellé teremtett egy segítő társat, mert kettő jobban boldogul, mint egy. És a szerelem, a házasság Istentől való. Csak jól kell mindezt megélni, nem úgy, mint ahogy ma a világban látható.

Hozzáteszem, van h a szerelem elszakít Istentől (van hogy a barátoktól, családtól is), de akkor az a kapcsolat nem biztos hogy jó döntés volt, és emiatt vannak a Bibliában is figyelmeztetések. De a szerelem alapvetően jó dolog.

2013. nov. 9. 19:36
 5/13 anonim ***** válasza:
79%

Jaj, na ne már..technikai okokból nem kommentelem tovább, amit akartam xD

Egyébként meg ha világi lenne sem lenne rossz.

A világi dolgok nem rosszak. Az a rossz, ha Isten vagy a felebarátod ellene lépsz tettben vagy mulasztásban.

2013. nov. 9. 20:31
 6/13 anonim ***** válasza:

Egyébként ettől az okoskodástól szoktam hányni:

"nem azért szeretlek téged, aki vagy, hanem aki melletted lehetek"

2013. nov. 9. 20:32
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól még, hogy valami világi, még nem feltétlenül rossz, mivel a világ alapvetően jó, Isten annak teremtette.

„Isten látta, hogy nagyon jó mindaz, amit alkotott.”

1Móz 31

2013. nov. 9. 21:22
 8/13 anonim ***** válasza:

A szerelem érzését, Istentől kaptuk így nem lehet rossz ha egy személy iránt érezzük, az iránt aki a társunk az életben.

Az pedig hogy nem házasodnak nem azért írta mert mindig így lesz.

Inkább az utolsó napokra vonatkozóan írta, vagy mondta, hogy kik teljes figyelmet az Isten szolgálatának akarják szentelni, és van hatalmuk a testük felett azok ne házasodjanak meg,

De ez nem jelenti azt hogy kötelező egyedül élni.

Katy Weaver

2013. nov. 9. 22:05
 9/13 anonim ***** válasza:
63%

Csak egy példa:

Egy ókori izraelita lány, a gyönyörű Sulamit nem akarta, hogy mások nyomást gyakoroljanak rá, hogy Salamon király rengeteg feleségének egyike legyen.

Sulamit alázatosan ezt mondta: „Én a parti síkság egyszerű sáfránya vagyok, a völgyek lilioma.” A pásztor viszont ezt válaszolta: „Mint liliom a töviskórók közt, olyan az én rózsám a leányok közt” (Ének 2:1, 2). Igazán szerették egymást.

Mivel Sulamit és a pásztor elsősorban Istent szerették, ez jó alapot adott arra, hogy a házasságuk erős legyen. Sulamit ezt mondta szeretett pásztorának: „Tégy engem mint pecsétet a szívedre, mint pecsétet a karodra! Mert a szeretet erős, mint a halál, és a kizárólagos odaadáshoz való ragaszkodás hajthatatlan, mint a seol. Lángjai tűznek lángjai, Jah lángja [mivel tőle van]. Sok víz sem olthatja ki a szeretetet, a folyók sem sodorhatják el. Még ha háza minden kincsét adná is az ember a szeretetért, megvetve megvetnék azt” (Ének 8:6, 7).

A versben ez a hajadon elmondja, hogy a szerelem Jehovától van. Tehát istentől kaptuk,

Katy Weaver

2013. nov. 9. 22:09
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

A szerelem világi dolog, hiszen az ateisták is szerelmesek.

De az, hogy világi dolog, még nem jelenti azt, hogy a vallásosok szerint rossz dolog lenne. Legalábbis ha a házastársra irányul, és nem másra. :)

2013. nov. 9. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!