Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi miért pogány eredet?

Crussader kérdése:

Jehova Tanúi miért pogány eredet?

Figyelt kérdés

2014. júl. 10. 12:36
 11/96 anonim ***** válasza:
53%
Bizonyiték van? Vagy csak légbőlkapott vádaskodás?
2014. júl. 14. 14:35
 12/96 anonim ***** válasza:
82%

A legnagyobb hazugságuk:

Jehova tanúi Jézus Krisztust azonosítják az alvilág angyalával, Abaddónnal, vagy Apollüónnal, ami annyit jelent, pusztító. Önmagukat pedig eme alvilági fejedelem sáskáinak tartják. Céljuk pedig a kereszténységre halálos csapást mérni.

[link]

2014. júl. 14. 17:56
 13/96 anonim ***** válasza:
83%

Alábbi idézet a hivatalos honlapjukról származik:

[link]

"A kereszténység papsága ahelyett, hogy bejelentette volna Isten eljövendő Királyságát, azt választotta, hogy kitart Sátán világa mellett. Nem akarja, hogy bármi köze is legyen a sáskahadhoz és annak Királyához, akivel kapcsolatban János megjegyzi: „Egy király van felettük, a mélység angyala. A neve héberül Abaddon [jelentése: ’pusztulás’], görögül pedig az Apollüón [jelentése: ’pusztító’] nevet viseli” (Jelenések 9:11). Jézus mint „a mélység angyala” és mint „Pusztító” valóban csapásszerű jajt bocsátott a kereszténységre. De még más is következik!"

2014. júl. 14. 18:01
 14/96 anonim ***** válasza:
87%

Az utóbbi hetekben látogatott meg néhány tanú. Amikor ezt felhoztam nekik, akkor azt mondták, nem kell mindent elhinni, amit róluk mondanak, pláne nem azt, amit a GY.K.-n olvas az ember. Valóban a neten akadtam rá én is erre a dologra. Megkérdeztem mit gondolnak az Abaddón-os dologról. Azt mondták ez lehetetlen, ilyet ők nem tanítanak.

Egy hét múlva kezükbe nyomtam egy cetlit, a pontos hivatkozással. Kértem, nézzenek utána. Akkor azt mondták, ez biztos egy hamis hivatkozás, valakik ilyet terjesztenek róluk.

Újabb hét: igen, a hivatkozás helyes, elismerték. Majd egy szép piros bőrkötésű könyvvel megjelentek, és meg is mutatták benne azt, amit a neten olvashattam. Tényleg ezt tanítják.

Ezek után viszont már a két tanú is állította, ők el tudják fogadni az állítást, hogy Jézus azonos Abaddónnal, és ők a sáskák, annyit magyaráztak még a bizonyítványon, hogy ők csak a hitehagyott papság ellen lépnek fel és tulajdonképp hasznos munkát végeznek...

2014. júl. 14. 18:06
 15/96 anonim ***** válasza:
70%

,,Emberek haltak meg miattuk,,???

Érdekes, inkább ezek olyan emberek voltak, akik a azért haltak meg mert engedelmeskedtek Isten törvényeinek és például nem mentek háborúba, nem fogadtak el vért.

Ezekről a bátor személyekről miért nem beszéltek?

2014. júl. 17. 18:02
 16/96 anonim ***** válasza:
0%
Aki nem fogad el vért az miért is bátor? Szerintem simán OSTOBA!!! És ha valaki azt hiszi, hogy Isten szemében probléma a vérátömlesztés, akkor kösse fel magát az első fára, vagy kérje felvételét a sárga házba, de csak azért, mert nem tudok akkorát rúgni a seggébe, hogy visszarepítsem a sötét középkorba! Idióták!
2014. júl. 17. 22:47
 17/96 anonim ***** válasza:
63%
Ezt több százezer orvos cáfolná világszerte kedves "szakértő"! Egyébként az a bizonyos "sárga ház" nálunk zöld (ott dolgozom), jó nagy és sok hely van benne. Nehéz bekerülni mert olyan nagy a túljelentkezés. Sajnos a tapasztalat az, hogy sokan a gyűlölködésüket nem tudják féken tartani, és ott kötnek ki végül ... Érdemes vigyázni!
2014. júl. 18. 03:18
 18/96 anonim ***** válasza:

Itt láthatsz erről egy kis filmet:

[link]

2014. júl. 18. 03:20
 19/96 anonim ***** válasza:
71%

"Ezt több százezer orvos cáfolná világszerte"

Te most azt akarod itt előadni, hogy ha valaki megsérül, és az élete múlik a vérátömlesztésen akkor te tudsz százezer orvost mondani, aki azt fogja javasolni, hogy ne adjanak a sérültnek vért, inkább hagyják meghalni?

Ezt ugye nem mondod komolyan?

2014. júl. 18. 03:33
 20/96 anonim ***** válasza:
91%

Vidiripi

"Te most azt akarod itt előadni, hogy ha valaki megsérül, és az élete múlik a vérátömlesztésen akkor te tudsz százezer orvost mondani, aki azt fogja javasolni, hogy ne adjanak a sérültnek vért, inkább hagyják meghalni?"

A mentősök hogyan érik el azt hogy akinek elvileg vérátömlesztésre lenne szüksége az ne haljon bele amíg beérnek vele a kórházba és megállapítják hogy milyen vér kell neki?

S ha addig életben marad akkor utána miért adnak neki vért?

Hányan halnak meg félrekezelés miatt vagy azért mert rossz gyógyszert kapnak?

Elenyésző azok száma akik azért halnak meg mert elutasítják a vérátömlesztést. Hány emberről is beszélünk éves szinten? Vagy egy évtized alatt hány ilyen eset is történt?

A félreértések elkerülése véget én nem vagyok tanú nem tartozom semmilyen formában az Őrtoronyszervezethez.

De ami megy a vita az annyira személyes dolog hogy nem érdemes ez miatt ölre menni. Még akkor sem ha gyerekről van szó. Ha a gyermek esetleg meghalna akkor azzal a szülőknek kell együtt élni.

Aki pedig hisz az biztos lehet benne hogy az a gyermek is fel lesz támasztva.

2014. júl. 18. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!