Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi miért pogány eredet?

Crussader kérdése:

Jehova Tanúi miért pogány eredet?

Figyelt kérdés

2014. júl. 10. 12:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/96 anonim ***** válasza:
Vidiripi! Tényekről beszél? Miért hazudtolsz meg, hol vannak? Ne ámítsuk egymást, ezt nem szeretem!
2014. szept. 2. 11:03
 92/96 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Tényekről beszél? Miért hazudtolsz meg, hol vannak? Ne ámítsuk egymást, ezt nem szeretem!"

Nem te vagy a 86. válaszoló! Mert azt neki írtam.

Egyébként meg én sem szeretem amikor ámítani akarsz. Nem hazudtoltalak meg. S mit már írtam az a komment nem neked szól. Így mért keresel benne olyat amire azt mondanád hogy tény?

Nem is tudom hogy egyáltalán írjak e választ az előző kommentjeidre.

Mert úgy is csak azzal jönnél hogy én is sárt dobálok vagy egyéb jelzőt aggatnál rám. Pedig ezek a jelzők pontosan olyanok mint amikor az állítják a tanúkról hogy agy mosottak vagy hadják meghalni a gyerekeiket meg a többi.

2014. szept. 2. 11:41
 93/96 anonim ***** válasza:
Ne keverjünk kérem szépen! Konkrét hamis vádakat minősítettem sárdobálásnak, melyet meg is indokoltam, ellentétben azoknak a vádaknak az igazolásával. Az nagyon könnyű, hogy állítasz valamit, amit semmivel sem tudsz bizonyítani a szentírásból, sőt azzal még könnyebb bemocskolni egy szervezetet, ha a vita tárgya nem is a Szentírás igazságai körül forog, hanem a természete miatt nehezen védhető marhaság, ahogy ez a válaszoló csinálta!
2014. szept. 2. 12:24
 94/96 anonim ***** válasza:

24%

"Még mindig nem érted? Nem a magyarázatokkal van a baj, hanem azzal, ha azt nem tudod a TELJES Írással bizonyítani, avagy ellentmond a teljes Írásnak. Bibliai példák bizonyítják, hogy semmi baj a külső magyarázatokkal, ha azok az igazságról szólnak. "

Én pontosan így gondolom. Ez esetben viszont öngól: A szellem jézust nem tudod a teljes írással bizonyítani és ellent is mond a teljes írásnak. Ennyire egyszerű. És akkor bukott az Őrtorony. Pont.

2014. szept. 4. 15:21
 95/96 anonim ***** válasza:
Ellenkezőleg! Éppen te nem tudtad a bibliai érveinket megcáfolni, NEM REAGÁLTÁL rájuk, miért hazudtolsz meg, ettől még nem lesz igazad. Hiába kezdted ki a nyilvánvaló és világos verset, ahol egyértelműen azt írja az Írás, hogy Jézus "szellemben" támadt fel, amikor nyelvtanilag elemeztem neked, minden válasz nélkül hagytad. Persze, mert csak az igazság elismerése következne mindebből, de az bizony nem akaródzik. Azt teszel, amit akarsz, de arra megkérlek, hogy ne hazudtolj meg, mert azt nem szeretem. Inkább hallgass, és játszd el magadnak, hogy neked van igazad - ringasd el magad ... Tudod ..., LGT. :-)
2014. szept. 5. 00:22
 96/96 anonim ***** válasza:

Figyelj, szimplán hazudsz.

Ne hazudd azt, hogy nem reagáltam.

Szépen levezettem, hogy van az a dávidi zsoltár, ahol leírja, hogy átlyukasztották kezét, lábát, köntösére sorsot vetettek, van a Jób könyvében az a rész, ahol leírja, hogy bár teste elporlad és veséi is megemésztetnek, mégis testében látja meg az Urat, aztán Illés vagy Elizeus, most nem emlékszem pontosan, feltámasztja a súnémi vagy sareptai asszony fiát, testi feltámadás, Ézsaiás 53, ahol a Jézus szenvedését jövendöli meg, és leírja, hogy bár meghal, halála után a bűnösök közé sorolták, mégis meglátja utódait, sokáig él, Jónás testét lenyelte a hal, és testét kiköpte harmadnapon, Jézus utalása erre a jelre, hogy nála is így fog történni, Jézus csodatételei, ahol halottakat támasztott fel, és ez testi feltámasztást jelentett, minden esetben, ahol a "feltámadás" kifejezés áll, a testre vonatkozik ez a szó, a negyednapos Lázár testének feltámasztása, a Lukács24, ahol cáfolja a tanítványokat, akik azt hitték, szellemet látnak, de meggyőzte őket, hogy nem, mert neki van húsa és csontja, Jézus utalását a "romboljátok le ezt a templomot és én harmadnapon felépítem azt" és "testének templomáról beszélt", Pál általad is idézett része, ahol felveti a kérdést, hogy milyen testben támadnak fel a halottak, és kifejti, hogy mennyei testben, és elemeztem neked, hogy ez is testet jelent, csak megdicsőültet, valamint "teste nem lát elmúlást/romlást/megsemmisülést".

Most akkor ne hazudj az igazsággal szemben, mert ezen igerészek tömkelege mind összhangban van egymással és azzal az állítással, hogy Jézus teste feltámadt a halálból.

Hazugság, hogy nem reagáltam.

Majd ezek után bebizonyítottam, hogy hazudtál, amikor azt állítottad, Mózes testét megsemmisítette az Isten, mivel azt írja a Szentírás, hogy eltemette. Azt is elmondtam, hogy hozzátoldottál az igéhez akkor, amikor azt állítottad, Jézus testét is megsemmisítette az Isten, ráadásul ellene mondtál neki, ld. "teste nem lát megsemmisülést". Ellene mondtál neki akkor is, amikor szellemként írtad le, ld. "mert a szellemnek nincs húsa és csontja, de amint látjátok nekem van" és megtapintották, és szemük láttára megevett egy halat.

Azon kívül, hogy az összes idevonatkozó részt ismertettem, rámutattam érvelési hibáidra, az igéhez való hozzátoldásaidra, és annak való ellentmondásaidra, még mit kellett volna tennem?!?

Majd, miután még ezek után is süket, elvakult maradtál és nem tértél meg hazugságaidból, ezek után mondta azt, hogy na jó, akkor fejezzük be. Miután már magad is elismerted, valamivel ezt megelőző kommentedben meg is erősítetted, hogy a Szentírás magyarázata nem lehet olyan, hogy az ellene mondjon a teljes írásnak.

Miután tehát ezt is vallod, ismered is az igét, rá is mutattam, hogy a te magyarázatod több ponton is hol mond ellene annak, és hol told hozzá, ezek után mi értelme van tovább érvelni?!?

Ez már az óvodás deigen-denem szint, komolyan...

Ha nem hiszed el, amit a Bioblia ír, és nem érted mindazt, amit Jézus feltámadásáról tanít, ne bennem keresd a hibát.

De végképp na hazudd azt, hogy nem reagáltam.

Te is beláthatod, hogy az összes idevontakozó igehely ismertetése, érevelési hibáid, hazugságaid, csúsztatásaid leleplezése után már tényleg nincs helye több érvnek. Elképzelni sem tudom, hogy még mivel lehetne érvelni. Sőt, azt mondom, minden más érv már csak a gonosztól jöhetne, hiszen az Ige teljességgel érvel önmagáért és ellened. Ha az Ige nem győz meg, ha te nem hagyod ezt, nincs más érv, amivel győzni lehetne.

De azt gondolom, hogy ez nem az én vereségem, hanem a tiéd lesz majd az utolsó napon.

Ha te azt képzeled magadról, hogy helikopter vagy és nekem nem sikerül bebizonyítanom, hogy márpedig te egy ember vagy, az nem feltétlenül a én kudarcom és nem jelenti azt, hogy neked van igazad. Ez a hasonlat igaz akkor is, ha úgy helyettesíted be, hogy a helikopter helyére sáskát írsz. És akkor is igaz, ha a helikopter helyére azt írod, hogy Jézusnak megsemmisült a teste és csak a szelleme támadt fel, az nem az én vereségem, ha megmaradsz ebben a tévhitben és nem jutsz hitre, hogy feltámadt a teste.

És még csak nem is az általad gyűlölt kereszténység ellenében nem hiszel, hanem abban sem, amit állítólag tanítani akarsz és ismerni vélsz: magában Isten Igéjében kételkedsz.

Nyugodtan érezheted magad győztesnek és menetelhetsz emelt fővel a pokolba: amikor Jézus csodáira sem tértek meg Kapernaumban, és azt írja valaho, hogy nem is tudott sok csodát tenni hitetlenségük miatt, az nem jézus kudarca volt, hanem azoké, akik a pokolra fognak emiatt kerülni, mert nem hittek Jézusnak.

Ha pedig a Mester szavának nem hittek, nem nagyobb a tanítvány a mesterénél, én sem csodálkozom, hogy a temérdek igehely és hazugságaid cáfolata ellenére sem tértél meg tévelygéseidből.

Na erre mondtam azt, hogy akkor nincs tovább, nincs értelme. "Még a port is rázzátok le magatokról, tanúbizonyságul ellenük."

Íme, én lerázom a port ellened. Befejeztem veled mindent. Keress meg, ha megtértél gonoszságodból.

2014. szept. 5. 08:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!