Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted mit gondol Isten a...

Szerinted mit gondol Isten a Transzszexuálisokról?

Figyelt kérdés
Azokról az emberekről, akik nem képesek elfogadni a testüket olyannak, amilyennek Isten teremtette őket, ezért inkább megcsonkítják azt(vagy ha ez nem jön össze, akkor nagyon boldogtalanok).
2014. jún. 11. 00:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/89 A kérdező kommentje:

engem nem zavarna, ha férfinak néznének. nem érezném sértésnek egyáltalán. Amúgy néztek már kínainak is, és abban sem láttam semmi sértőt, csak vicces volt.

Nem is értem, hogy mi sértő lehet abban, ha valaki valamilyennek lát, és aszerint szól hozzám.

Elég bizarr gondolataid vannak a véleményről. csak azt nem értem, ha valóban úgy gondolod, akkor minek osztod meg itt is a véleményedet?

2014. jún. 12. 21:35
 62/89 sippara ***** válasza:
36%
Mert ez egy kérdezős oldal, így aki ide KÉRDÉST ír ki, pláne "Szerinted" kezdettel, arról azt feltételezem, hogy véleményekre kíváncsi ;)
2014. jún. 12. 21:37
 63/89 A kérdező kommentje:
a véleményed jellemzően nem a kérdésemre vonatkozott, így nem értem minek osztod meg, ha úgy gondolkozol róla, ahogy...
2014. jún. 12. 21:53
 64/89 A kérdező kommentje:

én a véleményszabadság híve vagyok, és egyáltalán nem gondolom az embertársaim véleményét segglyuknak.

ezért én megosztom a magamét is, és általában az embereket nem is szokta zavarni (meg engem sem, hogy az embertársaim nyíltan megtudják mondani nekem, vagy másnak a véleményüket.)

nekem tök rossz lenne, ha az emberek csak akkor mernék nekem megmondani a véleményüket, ha feltételezik, hogy az ugyanolyan, mint az enyém.

2014. jún. 12. 22:03
 65/89 anonim ***** válasza:
56%

A kedves kérdezőnek van igaza. Egyáltalán nem írt semmilyen sértőt.

Arról pedig nem tehet, hogy ha egyeseknek fáj a valóság.

Ha te azt mondanád rám, hogy nő vagyok, akkor nem sértődnék meg (férfiként). De valószínűleg azért látnál annak, mert vagy meleg vagy és mellé hülye vagy külsőleg nőies vagyok.

De egy férfira ha azt mondom, hogy nem nő, nehogy már én nekem legyenek irracionális gondolataim, vagyén legyek a sérült sértegetős dög. (aki csak kiváncsi)

Főleg, hogy még mindig nem derült ki, hogy mi az a nő.

2014. jún. 12. 22:06
 66/89 anonim ***** válasza:
51%

Komolyan mondom, hogy nem a tisztelt 4x%-os nő válaszolót akarom sértegetni, főleg más baromsága miatt.

Csak fura, hogy ha van egy kérdés, akkor mindenki "rasszista/primitív" vagy "mocskos keresztény", éppen mi.

2014. jún. 12. 22:17
 67/89 sippara ***** válasza:
52%

"én a véleményszabadság híve vagyok, és egyáltalán nem gondolom az embertársaim véleményét segglyuknak. ezért én megosztom a magamét is, és általában az embereket nem is szokta zavarni (meg engem sem, hogy az embertársaim nyíltan megtudják mondani nekem, vagy másnak a véleményüket.)"

Igen, és ez tök jó, és becsülendő dolog is. BARÁTOK, CSALÁDTAGOK, esetleg közeli ismerősök között. Ezek a dolgok (és a privát szféra, magánélet fogalma) normális esetben egy gyerek 8-12 éves korára tisztává válnak. Egy vadidegen véleményére ugyanis senki nem kíváncsi, maximum az emberek többségének nem ér annyit, hogy elküldje a francba. Ugyanúgy nem megyek oda egy random transszihoz, hogy "bocs, de szerintem akkoris férfi vagy", mint ahogy nem szólok oda a busz szomszédos ülésén csücsülő néninek sem, hogy "ugye azt tetszik tudni, hogy ez a ruha egy hányadék?". Nem azért, mert félek a reakciójától, vagy mert nem merem kifejezni magam, hanem mert NEM ILLIK, sőt, parasztság.

2014. jún. 12. 22:28
 68/89 A kérdező kommentje:

nem csak a barátaim körében gondolom a véleményszabadságot, és ahogy látom, te sem csak azok körében gyakorlod. annyi különbséggel, hogy ha nem egyezi ha tiéddel, elkezded sértegetni az illetőt.

Ha meg nem érdekel az enyém, minek írogatsz folyton?

nem kötelező elolvasni a válaszaimat, sem a kérdéseimet, ha ennyire felzaklat az, ha valakinek más a véleménye, mint a tiéd, és le meri írni.

Ez egy anonim internetes oldal, ahol az emberek véleményeket cserélnek, és kérdéseket tesznek fel. ha annyira zavar, hogy olyan véleményekkel is találkozol, ami nem egyezik a tiéddel, nem muszáj ide jönnöd, nem kötelező.

ha mégis idejössz, ne csodálkozz, ha olyan véleményekkel is találkozol, ami más, mint a tiéd, és csak mert sértegetsz (mert más a véleményem), még nem fogom kevésbé kimondani, amiket gondolok.

2014. jún. 12. 23:56
 69/89 anonim ***** válasza:
37%

Azért szerintem te is megérted, miért esik nekik rosszul, ha azt mondod nekik, hogy te akkor sem tudsz rájuk nőként/férfiként tekinteni.

Ez nagyon bántó számukra, a legtöbbjük súlyos depresszióval küzd/küzdött, legalább egyszer elgondolkodott az öngyilkosságon, mivel a társadalom nem fogadja el őket annak, akinek érzik magukat. Az átalakító műtétekbe azért vágnak bele, hogy kimutassák: Ők belül férfiak/nők.

Egész életükben azért küzdenek, hogy elfogadtassák magukat a társadalommal, hogy olyan neműnek tekintsék őket, mint amilyenek ők a lelkükben. Hatalmas lelki gyötrelmeket okozhat, ha valaki úgy érzi, rossz testben született, az egész gyermekkorát ebben a tudatban kell végigszenvednie, aztán pedig amikor végre felnő és kezébe veszi az irányítást: hormonkezelésbe és nemváltoztató műtétekbe kezd és már tényleg nagyon hasonlít a "saját" neméhez, jön valaki és kijelenti, hogy ő márpedig akkor sem tud rá nőként/férfiként tekinteni, szenvedjen csak tovább, mert sosem fogja tudni megvalósítani a célját...

Őszintén szólva, én nem csodálkozom, hogy beszóltak neked, lehet, hogy nem ez a legmegfelelőbb reakció, de teljesen érthető.

2014. jún. 13. 19:19
 70/89 A kérdező kommentje:

Az miért lenne jó, ha lesajnálásból hazudnék itt?

Azt megérteném, ha csak simán beszólnak, de ők sokkal többet tettek annál. és olyanokat vágtak a fejemhez + közben sértegettek is azzal, amit kitaláltak, amiket nem is mondtam. pl. egyáltalán nem szoktam odamenni emberekhez, hogy ki minek néz ki. se olyat nem mondtam, hogy ez a betegség azt jelentené, hogy bűnösök, se azt, hogy a pokolra jutnak...ezeket csak itt találták ki, belelovalták magukat és elkezdtek vele sértegetni.

Egyébként miért nem elég nekik az, hogy ők nőnek/férfinak érzik magukat?

Miért várják el, hogy hazudjak?

Az miért lenne jobb, ha lesajnálnám őket, és emiatt hazudnék?

Miért várják el az emberektől, hogy a szemükbe hazudjanak?

Így nekem olyanok, mint azok a betegek, akik Jézusnak, vagy Máriának, vagy másvalakinek képzelik magukat.

Biztos szar lehet nekik, hogy ennyire meg szeretnék határozni, hogy a másik gondoljon. és mivel ez nem lehetséges, így nem csoda, ha annyi lelkibeteg van köztük.

2014. jún. 13. 20:12
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!