Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon Isten műve, hogy az...

Vajon Isten műve, hogy az ember nem fél a haláltól?

Figyelt kérdés
Mármint, hogy egész életében nem úgy él, hogy minden nap retteg a haláltól, hogy mikor jön el. Elfogadjuk, hogy egyszer meghalunk, de nem minden nap ezen görcsölünk. Isten szándékosan teremtett így minket. Vallásosak mit gondolnak erről?

2014. jún. 10. 21:21
 1/7 anonim ***** válasza:
34%
Nem.
2014. jún. 10. 21:25
 2/7 A kérdező kommentje:
Kifejtenéd?...
2014. jún. 10. 21:27
 3/7 anonim ***** válasza:
44%

1) Nincs Isten.

2) De, minden nap félünk a haláltól.

3) Nem, nem veszünk tudomást a halálról, mert akkor nem csinálnánk semmit.

2014. jún. 10. 22:40
 4/7 anonim ***** válasza:
58%

1. Van Isten

2. Az életet sajnáljuk, hogy megszűnik

3. Nem az élet értelmetlen, hanem az elmúlás fáj. Attól, mert nem mindig lesz jövőnk, vagy átlépünk a múltba, még a jelent nem kell eldobni, vagy a jövőt elásni.

2014. jún. 10. 23:33
 5/7 anonim ***** válasza:
39%

Kedves kérdezö,

egy néhány hónappal ezelött részt vettem én is egy nemzetközi akcióban, amikor egy szórólapot terjesztettünk az emberek között. Számomra nagyon meglepö volt hogyan reagáltak az emberek. A téma arról volt, hogy azok akik meghaltak, fognak-e ujra élni. Három kérdés volt hozzá téve Igen? Nem? Talán?

A meglepetést az okozta számomra, hogy föleg a fiatalok hogyan vélekedtek. Kicsit vártam csúfondáros, megvetö nézeteket, de az eredmény fordított volt. Soha életemben nem gondoltam volna, hogy a fiatalok talán még többet gondolkodtak e téma felett.

Az ember úgy gondolná, hogy az idösödö, beteg emberek, akik a halálra gondolnak.

Volt egy koleganöm, itt már többször említettem. 50 év körüli, istencsúfolódós volt, amolyan "vezéreféle a nyájnak" :).... egyszer négyszemközt a munkában bevallotta nekem hogy fél a haláltól, ki tudja mi lesz utána? Tényleg azt hittem meglepetésemben, hogy leesek. A nagy magabiztossága csupán elkeseredett maszka volt.

Egy lelki-testi egészséges ember természetes hogy nem gondol minden nap a halálra.

Egy ateista ismerösöm, aki gyermekét is a Darwin teóriája szerint nevelte, egyszer elment a kolegája temetésére....az esemény annyira megrázta, hogy érdekelte miért? csak ez az élet?

Ma elégedetten hisz Istenben, gyermeke aki közben felnött szintén. :)

Katy

2014. jún. 11. 06:24
 6/7 anonim ***** válasza:

Isten műve, hogy meghalunk. Szándékosan elveszi mindannyiunk életét. Nem hinném, hogy foglalkozna mit érzünk közben.

"A cél halál, az élet küzdelem, S az ember célja a küzdés maga."

Nem a haláltól kell félni, hanem hogy az életben mindent megteszünk-e, hogy éljünk.

2014. jún. 11. 08:02
 7/7 anonim ***** válasza:
0%

Én már voltam egy raklap esetben közvetlen életveszélyben.

És igen, ott abban a pillanatban nem féltem a haláltól, csak reagáltam, megúsztam sokszor. De utána nagyon féltem tőle.

Aki nem fél a haláltól az ostoba. A félelem, és halálfélelem hasznos dolog, életben tart. Aki nem fél a haláltól idő kérdése és megöli magát. Azonban fel lehet rá készülni, lehet edzeni, mentálisan. A katonáknak, és rendvédelmiseknek ezt szolgálja a sok kiképzés, hogy amikor telemegy a nadrágja a félelem ne megbénítsa mint az átlag embert, hanem készség szintű cselekvés lefoglalja, és tegye a dolgát. Akkor nem félsz ha nem érsz rá félni.

Hogy félek e az öregségtől, és a lassú haláltól. Igen. Persze. De nem tudom elkerülni, meg fogok halni egyszer, ezen nem tudok változtatni.

A mentális felkészülsére a hit is alkalmas, vagy azt hiheti el veled, hogy jobb helyre kerülsz, vagy csak megérteti veled, hogy nem úszod meg,és elfogadni tanulod meg. Én személy biztos vagyok a túlvilági létben, ezért tudom, hogy a félelmem természetes ösztönből fakad.

Nem akarom lekűzdeni, ez így rendben van, amíg élek életben tart, aztán egyszer csak úgy is átkerülök. Mondhatni a jegyem nekem is megvan odaátra, így is úgy is :)

2014. jún. 11. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!