Szerinted mit gondol Isten a Transzszexuálisokról?
Mi azt tanultuk hittan órán, hogy Istennek nincsen neme, ő egy nem nélküli lény. Ezen túlmenően természetesen a mindenható Istennek az is hatalmában áll, hogy valamilyen nemet fölvegyen, azaz nemiségét tetszése szerint változtassa is. Például Jézus, aki Istennel egylényegű, amikor emberként született a Földre, arra az időre hímnemű lett.
Ennek alapján kifejezetten szereti Isten a transzszexuálisokat, valamint a nemüket nem hagyományosan értelmező többi LMBT kisebbséget is: a semlegesneműeket, hermafroditákat (modern kifejezéssel: interszexuálisokat), transzvesztitákat is.
Hogy Isten mit gondol, azt senki emberfia neked meg nem mondja.
A transzszexualitások egy jelentős része úgy éli meg, hogy hibás testbe született, olyasmi lehet, mint egy életét megkeserítő születési rendellenesség, ami szociálisan is súlyos hatásokkal jár számára.
Vegyünk akkor egy tetszőleges más "születési
rendellenességet", ami nem életveszélyes, de korrigálható műtétileg. Pl. farokkal születő gyerek, több ujj a kelleténél... ezeket eltávolítják rendszerint. A nyúlszájat is korrigálják.
Vagy pl. valakinek egyszerűen rusnya az orra, túl nagy vagy túl kicsi a melle, és plasztikáztatja magát.
Ezek nem tudom miben esnének más megítélés alá - mindegyik esetben a test bizonyos céllal történő permanens módosításáról van szó.
Asperrimus: "Ha meg nem térnek, akkor hiába folyt ki értük Jézus Krisztus vére"
És mi van az eleve vallásos transzszexuálisokkal és melegekkel, akik folyamatosan hisznek Istenben? Értük nem hiába folyt ki Jézus testfolyadéka?
"menthetetlenül a Pokolba kerülnek. Ott is férfialakban."
Ez igaz a nőből férfivá váló (úgynevezett FtoM vagy male to female) transzszexuálisokra is, ergo ők is férfialakban mennek a pokolra? Ez azért jobb hír nekik, mintha a régi női alakjukban kéne a pokolra menniük! ;)
Viszont az tényleg fura, hogy ha valaki pl. férfi és nőnek tartja magát, de a női nemhez vonzódik.
Ott egyértelműen az önazonsosság nem elfogadása van a háttérben. Még furább, ha leszbikus férfi.
Én is furcsának tartom, ha egy férfi rázza a fenekét női ruhában és állandóan shoppingolni akar.
De igazából nem csak a másik oldal fura ilyen szempontból, hanem mi is. Mert elkönyveltük, hogy ez nem férfias, hanem nőies.
"Viszont az tényleg fura, hogy ha valaki pl. férfi és nőnek tartja magát, de a női nemhez vonzódik. "
Elég sután fogalmaztad meg a dolgot, de én pont olyan transzszexuális nő vagyok (férfi testben születtem) aki a nőkhöz vonzódik.
1. Nemi identitás
2. Szexuális orientáció
Nem összefüggő dolgok, hogy minek érzed magad és kikhez vonzódsz.
Vicces nézni, hogy emberek fröcsögnek jobbra-balra, miközben alapvető fogalmakkal sincsenek tisztában.
Látott valamit az rtl klubbon, ami eleve fél igazság volt és azt csavarja úgy, ahogy neki tetszik.
Amúgy meg melyik istenről szól a kérdés? Annyi van, máskor írjátok oda, hogy a katolikus, református, hit gyüli, hindu vagy melyik istenre gondoltok...
Úgy őrjöngtök itt, hogy lehet, hogy TS a pénztáros a kisboltba ahová 5 éve jártok, TS az az ember akivel együtt dolgoztok évek óta. Csak nem tudjátok róla, mert pont az a lényeg, hogy normális életet tudjunk élni.
Rólam csak a családom (nehéz lenne titkolni előttük) és a hozzám legközelebb álló 2 ember tudja rólam, hogy férfi testben születtem.
Ma már nőként élek, sem a munkahelyemen nem tudják, se senki más sem. Azt tudják, hogy a nőket szeretem, mindenki szemében egy leszbikus nő vagyok...
És bárhogy is próbálja bárki is megmagyarázni mi vagyok, mit érzek, nem számít.
Nem kevés áldozat árán elértem azt, hogy önmagamként élhetek és boldog vagyok.
"Én is furcsának tartom, ha egy férfi rázza a fenekét női ruhában és állandóan shoppingolni akar."
Neked is összetett képed van arról mit jelent nőnek lenni...
Nem karatalak megbántani, ne legyél már ennyire érzékeny.
Semmi rosszat nem mondtam rád.
Egyébként érdekel, hogy szerinted mit jelent nőnek lenni?
Mert szerintem ugyanaz mint férfinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!