Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted mit gondol Isten a...

Szerinted mit gondol Isten a Transzszexuálisokról?

Figyelt kérdés
Azokról az emberekről, akik nem képesek elfogadni a testüket olyannak, amilyennek Isten teremtette őket, ezért inkább megcsonkítják azt(vagy ha ez nem jön össze, akkor nagyon boldogtalanok).
2014. jún. 11. 00:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/89 anonim ***** válasza:
56%

Az ember külseje nem mindig fedi az agyi behálózást.

Megkülönböztetünk agyi nemet, szaporodási nemet és társadalmi nemet. Ezek nem mindig egyeznek meg. Ezért születhet egy férfi agy női testbe, vagy fordítva.

2014. jún. 11. 08:09
 12/89 anonim ***** válasza:
58%

Azt nem tudom Isten mit gondol a transzszexuálisokról. Nekem nem ártottak szól nem ítélkezem.

(Csak egy dolog zárójelben. Nem értem a magukat nagy vallásosnak tartó, mellüket verő, Bibliából idézgető emberekről mit gondol Isten amikor annak ellenére, hogy Jézus legfőbb tanítása a Szeretet volt ők nem képesek elfogadni embertársaikat olyannak amilyenek. Lehet, hogy a transzszexuálisok a pokolra jutnak ahogy valaki írta (szerintem ha odajutnak akkor nem emiatt), de akkor a gyűlölködőknek is készítik már a helyet.)

2014. jún. 11. 08:35
 13/89 anonim ***** válasza:
52%

Mondjuk nem vagyok Isten, és nem is tudom, hogy az interneten a gyíkot nézi-e. Én összeesküvéselméletes módon nézve azt gondolom, lehet hogy amit a babáknak befecskendeznek, védőoltás címszó alatt, abban van valami manipulált gén cucc féleség, amitől elváltozhatnak némelyek.

Nem tudom milyen régóta léteznek ilyenek, de nem olyan régen hallottam erről, pár tíz éve. Lehet, hogy évezredek óta van ilyen, csak nem mondták. Lehet, hogy nincs igazam, de nem is állítottam. Hallottam, hogy az aids is mesterségesen előállított vírus. Ha ilyet megcsinálnak népességcsökkentés végett, akkor ki tudja mi lesz még.

2014. jún. 11. 08:59
 14/89 sippara ***** válasza:
39%
Hát csak ennél a kérdésnél körülnézve azt remélem, legközelebb valami olyat találnak ki, ami bizonyos IQ alatt öl... bár a kategyháznak tuti nagy érvágás lenne.
2014. jún. 11. 09:08
 15/89 A kérdező kommentje:

"Amúgy kérdező nagyon sok olyan transzszexuális van akinek esze ágában sincs nemet váltani, csak szereti viselni az ellenkező nem ruháit, vagy úgy viselkedni."

Ők nem transzszexuálisok, hanem travik.

Isten is ítélkezik, nemcsak én. nem véletlen alakult ki az istenfélő szó.

2014. jún. 11. 09:18
 16/89 hollófernyiges ***** válasza:
59%

"akik nem képesek elfogadni a testüket olyannak, amilyennek Isten teremtette őket"

Felteszem Isten ugyanazt gondolja róluk, mint a tetováltakról és plasztikázottakról.

2014. jún. 11. 09:27
 17/89 anonim ***** válasza:
53%

"Isten is ítélkezik, nemcsak én."

Javíts ki ha tévednék, de úgy tudom Isten a TETTEINK alapján ítél nem a veleszületett képességeink/tulajdonságaink/hátrányaink alapján. A szexuális orientáció, a transzszexualitás, stb. nem választás kérdése. Még csak nem is tanult viselkedésforma.

A másik dolog: Istenek van joga ítélni az embernek nincs. Szerintem. Ne ítélj, hogy ne ítéltess.

2014. jún. 11. 09:28
 18/89 anonim ***** válasza:
0%

"Ott is férfialakban."

Tehát lényegében azok a férfiak, akik női testbe születnek lényegében jól járnak, hiszen mindenképpen férfiakká válnak. Akkor végülis megéri.

"ami bizonyos IQ alatt ölô

Épp ellenkezőleg. Attól tartok olyan van, ami bizonyos IQ felett öl. Elég kevés a túlélő. :S

"Isten is ítélkezik, nemcsak én. nem véletlen alakult ki az istenfélő szó."

Isten szerinted létezik. Ez nem tény. Babonákra alapozva pedig szépen elítéltek valakit és megkeserítitek az életét annak, aki nem is tehet róla, hogy az, aki.

Mindenesetre mivel én nem vagyok "istenfélő" ;), csupa szeretetteljes szívemből kívánom, hogy égjetek ropogósra a pokolban. ;D

2014. jún. 11. 10:44
 19/89 Kései Sirató ***** válasza:

A bibliából nem derül ki, hogy mit gondol, csupán azt tudjuk, hogy mit gondol a homoszexualitásról, vérfertőzésről, állattal történő közösülésről. Az utóbbiakat elítéli.

Conchita Wurst ihlette a kérdésed?

Azt gondolom, keresztényként el kell tűrnünk az ilyen személyeket, el kell viselnünk őket, azonban nem szabad őket példaként a gyerekeink elé állítani. A rajongásról nem is beszélve..

2014. jún. 11. 10:52
 20/89 anonim ***** válasza:
32%

Ez az egész kérdéskör csak kor, és kultúrkör kérdése. Ráadásul mindegyik időben változik.

A héber iratok a mai közel kelet területén keletkeztek, a világ más pontján más volt a megitélése. A görögöknél, rómában belefért, a középkori japánban meg normális volt a homoszexualitás pl.

A vallási szabályok mindig azért alakultak ki, mert adott közösséget valamilyen szinten irányítani kellett, egy irástudatlan tömeget csak "isten igéjével" tudsz irányítani. Namost teljesen egyértelmű, hogy isten azt mondja nekik, hogy ez hűha mekkora bűn és elkárhoznak. A világ másik pontján meg isten azt mondja, hogy X. Vagy Y, vagy Z.

Isten baromira semmit nem gondol róluk, adott kor, és társadalom irástudói gondolták ezt róluk 2000 éve.

A szentírást alapul venni a mai kor társadalmára jellemzően azért blődség, mert a 2000 éves jeruzsálemi (közel keleti) társadalomnak akarták megmagyarázni vele a világot, felállítani alapvető törvényeket, irányítani őket (ez a legfőbb szempont). Az ami oda van írva azt a társadalmat, és kort tükrözi.

Namost Itt a nyugati világ más nép, más gondolkodás, eltelt 2000 év, (eszeveszett fejlődés történt, nem kell istennel magyarázni az univerzumot mert már van részecske fizika pl.), ismerjük az evolúciót,a biológiát,fizikát,geológiát,szexológiuát, pszchiolgógiát, magyarul meg tudjuk magyarázni azt ami a 2000 éve élő embernek úgy lehetett csak, hogy "isten mondta és kész".

Ezért a bibliából kiindulni és a mai kor emberére rákényszeríteni ilyen szemléletet az nem hit, csak vallás, annak is már a szekta szintje.

Mert még szcientológia is sokkal jobban összhangban van a tudománnyal (pont ettől terjed mint a pestis) mint a katolicizmus, ami még mindig ott tart, hogy a maszturbálás bűn függetlenül attól, hogy 2-3 tudományág minden eredményének ellentmond, de nem zavartatja magát a tényektől. És mindezt mivel támasztja alá? Mert Isten mondta. Háááát ez 2000 éve elég volt, ma már tudjuk, hogy Isten univerzumában önellentmondást nem teremtett. Szóval valaki kőkeményen hazudik, és elég esélyes, hogy az aki a bibliát írta, meg hozzá teologizál. :)

2014. jún. 11. 11:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!