Szerinted mit gondol Isten a Transzszexuálisokról?
"keresztényként el kell tűrnünk az ilyen személyeket, el kell viselnünk őket, azonban nem szabad őket példaként a gyerekeink elé állítani."
Tévedsz. Keresztényként neked SZERETNED kell az ÖSSZES embertársadat. Persze ezt az - egyébként legegyszerűbb - tanítást felejti el szinte kivétel nélkül az összes keresztény.
Így van :)
És ott már halott az egész, hogy senkinek nem lehet megmondani kit szeressen és kit ne. És itt vége is a csodás tanításnak. (ezért mondom, hogy ebből kiindulni maximum vallás. Jóindulattal is.)
Kedves kérdező! Sok válaszolóhoz hasonlóan te is fogalomzavarral küzdesz. Különítsük el ezt a 3 dolgot pls:
1, transszexuális - aki át is operálja magát
2, transznemű - aki csak olyan cuccokat hord, úgy viselkedik,... (nem travi!)
3, transzvesztita - aki meg van elégedve a biológiai nemével (!), de...
A másik:
A melegséggel ellentétben, ezt már elég jól "kikutatták". Így az is tudható, hogy bizony biológiai okai vannak, amiről a személynek semmi döntése. kb. 6 hetes (magzati) korban egy hormontermelésen múlik az egész... Jah... és vissza nem fordítható. Ezután kezd el az agy ffi v női aggyá alakulni.
Az is kimutatott tény, h a transznőnek ugyan olyan az agya (azon része), mint egy cisznőnek, és fordítva.
"Javíts ki ha tévednék, de úgy tudom Isten a TETTEINK alapján ítél nem a veleszületett képességeink/tulajdonságaink/hátrányaink alapján. "
A transzexualitás együtt jár olyan motivációkkal, amiket általában tettek is követnek.
és egyébként a kérdésem nem arra irányult, hogy ítél-e, és ha igen, hogyan, hanem arra, hogy mit gondol. nem ugyanaz a kettő. Az ítéletet csak belevetítetted a kérdésembe.
"A másik dolog: Istenek van joga ítélni az embernek nincs. Szerintem. Ne ítélj, hogy ne ítéltess." Szerintem van joga ítélni az embernek is, nemcsak Istennek. Nem vagyunk bábuk, és van agyunk is, stb.
Nem értelek, olyan gyönyörűen leírtad, hogy az ilyen-olyan besorolási rendszerek szerint ez betegség. Akkor meg miért ítélkezel? Hiszen te magad írtad, hogy ez egy betegség, nem ők tehetnek róla, hogy ilyenek, nem szabad akaratukból születtek transzszexuálisnak.
Melyik vallásban hiszel te, ami azt mondja, hogy Isten elítéli a betegeket?
én úgy tudom, hogy a transzvesztita szereti az ellenkező nem ruháit hordani, de meg van elégedve a saját nemével. nem gondolja ellenkező neműnek magát...stb.
a transzszexuális meg az, aki nagyon nincs megelégedve a valódi nemével, és fontosnak tartja, hogy az ellenkező neműnek tartsák, és igénye van arra, hogy átoperáltassa magát. ezt egy transzszexuális oldalról idézem, és én is így gondolom kb:
"A transzszexualitásnak nevezzük azt a jelenséget, amikor valakinek a nemi identitása ellent mond a biológiai nemének. Transzszexuális nő (male to female) az az egyén, akinek születéskori neme férfi, de a nemi tudata nő. Transzszexuális férfi (female to male) biológiailag nő, de a tudata férfi."
nem tudom, hogy ezek közül melyik gondolatom tévedés.
utolsó, nem értem a kérdésed.
az én kérdésem nem az ítélkezésre irányul.
azt csak te vetíted bele, hogy miért azt inkább magadtól kérdezd, ne tőlem.
Mikor azt írtam, hogy az embernek is van joga ítélni , meg, h isten is szokott, azt általánosságban értettem, nem külön a transzokra. (és csak azért jegyeztem meg, mert azt írtad, h nem szokott, és hogy az embereknek nincs joga. és fontosnak tartottam megjegyezni, h szerintem az nem így van. de sosem értettem ezt külön a transzokra)
"A transzszexualitásnak nevezzük azt a jelenséget, amikor valakinek a nemi identitása ellent mond a biológiai nemének. "
Pontosan. Akkor mi itt a kérdés? Ellentmond egymásnak a kettő, ezért azt, amelyiket meg tudja, meg próbálja megváltoztatni. Ezen mi az elítélendő? Pláne, hogy nem is ők döntötték el, hogy na, most mi ilyen kis gonoszak vagyunk és megnehezítjük a saját életünket azzal, hogy szándékosan a nemünkkel ellentétes identitásúak leszünk!
Szerinted mit gondol isten azokról, akik megváltoztatják a hajszínüket, sminkelik magukat, testékszert hordanak?
Isten, ha valóban létezik, ő teremtett minket, és jóságos, akkor azt akarja, hogy boldogok legyünk. Hogy milyen áron az valszeg cseppet sem érdekli mindaddig, amíg ezzel másnak nem ártunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!