Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerinted mit gondol Isten a...

Szerinted mit gondol Isten a Transzszexuálisokról?

Figyelt kérdés
Azokról az emberekről, akik nem képesek elfogadni a testüket olyannak, amilyennek Isten teremtette őket, ezért inkább megcsonkítják azt(vagy ha ez nem jön össze, akkor nagyon boldogtalanok).
2014. jún. 11. 00:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/89 anonim ***** válasza:
26%
Sok istent ez nem zavar biztosan, de a keresztény esetében azért akadhatnak problémák. Egyes felekezetek mást hisznek ebben a témában, másra is hivatkoznak, szóval nincs egyetértés. Szerintem meg nincs keresztény isten, panteista vagyok, a transzik pedig nem zavarnak. Az öncsonkítókat sajnálom, sz@r dolog lehet ez a testkép-intolerancia, de őket sem ítélem el. Más dolog, hogy nagyon nem egészséges -lelkileg sem.
2014. jún. 11. 21:33
 42/89 anonim ***** válasza:
52%

Ugye azt vágjátok, hogy vannak orvosi tények és ti ezeket figyelmen kívül hagyva vitatjátok meg a dolgot?

Ez olyan mintha arról beszélnétek, hogy a cicák ugatnak vagy röfögnek-e, amikor le van írva, hogy nyávognak.

A transzszexualitás betegség, születés előtt alakul ki, senki nem tehet róla.

Betegség ami lehetetlenné teszi a normális életet ha nem kezelik.

Az ember identitását nem lehet megváltoztatni, így a testét kell kiigazítani.

A hivatalos engedélyben is a beteg nemének és nevének kijavítása kifejezés szerepel.

Ha ennyire zavar egyeseket az öncsonkítás, akkor gondolom felemelik a szavukat a tetoválások, piercingek (társadalmilag elfogadott egy csecsemő fülét kilőne, mert az "úgy szép", de egy felnőtt emberbe beleköttök aki orvosi szakvélemények, orvosi felügyelet mellett akarja megműtetni magát, gyógyszert szedni), tovább gondolom bajotok van a testépítőkkel akik mindenféle szteroiddal meg sk*rral nyomják magukat, azokkal akik plasztikáztatják az orrokat, cicijüket, fülüket. Azokkal akiket rákos daganattal kezelnek, ne adj isten "megcsonkítják" őket azzal, hogy kiveszik a daganatokat. Akiknek kiveszik a manduláját, a benőtt lábkörmét megműtik.

Annyi "öncsonkító" ember van, én nem értem, miért akarja valaki kivetetni a manduláját, isten teremtette oda.

Az, hogy meg egyesek még mindig ott tartanak, hogy csak nemi szervekben tudnak gondolkodni, hogy az határoz meg minket, mivel születünk a lábunk között. Azok gondolkodjanak el, hogy ők csak attól azok-e akik?

Ja, és én ennyi erővel nem tekintem férfinek azt aki meddő, alacsony a tesztoszteronja, kicsi a pénisze, és ha törpe az főleg kizáró ok.

Akik így gondolkodnak mások identitásáról azok min keresztül definiálják önmagukat?

2014. jún. 12. 00:42
 43/89 anonim ***** válasza:
0%

"a transzszexuálisok mennek a lecsóba"

Na, ez végre egy baráti ajánlat a pokolhoz képest! :)

2014. jún. 12. 01:43
 44/89 A kérdező kommentje:

milyen érdekes lenne, ha eljutna oda az orvostudomány, hogy az identitástudatot is meg tudná változtatni.

Sokkal kevesebb műtéttel járna, meg ilyenek.

Azért rákos daganatot összehasonlítani egy egészséges test megcsonkításával, elég meredek.

Az érdekelne még, hogy egy transznak miért olyan fontos, hogy mások minek tartják őket? miért nem elég nekik, ha maguk annak tartják magukat? Annyira nem erős az identitás, vagy az is a betegség része?

2014. jún. 12. 01:47
 45/89 anonim ***** válasza:
39%

#42, én önmagamnak definiálom magamat. A nemem egyedül a szexualitásnál érdekes. Márpedig ha péniszem van, akkor nem mondhatom, hogy néni vagyok és gyereket sem szülhetek.

A szexuális orientációd elhiszem, hogy nem választás kérdése, ami a te esetedben még csak meg sem lepő.

De most komolyan! Miért lennél nő?

Két dolog lehetséges.

Belül annak érezted magad. De miért? Miben más?

Kívül akartál nő lenni. De miért? Hiszen nők tetszenek. Az blődség, hogy ott a péniszed, de születésedkor eldőlt, hogy kilöki az agyad.

Sexy nő akartál lenni és kész. Csak miért vagy kiért? Nem mintha baj volna. Csak érteni szeretném.

Én akkor akarok nő lenni, amikor meg akarom magamat...

2014. jún. 12. 09:16
 46/89 anonim ***** válasza:
62%
Nekem van olyan elmebeteg ismerősöm, aki egy időben négerre akarta magát operáltatni. Azt mivel magyarázod? Mivel volt belül baja?
2014. jún. 12. 09:20
 47/89 anonim ***** válasza:
Ne értsd félre, én elfogadom, hogy már nő vagy. De ez nálam vagy személyiség zavar, vagy szabad döntés eredménye. (nem biológiai betegség, már ha nem az okozza az identitás zavart)
2014. jún. 12. 09:23
 48/89 anonim ***** válasza:
31%

47-es, az, hogy te mit gondolsz nem igazán mérvadó. Amit az orvostudomány alá tud támasztani tényekkel az a valóság az, hogy te ezt ignorálod, az a korlátoltságodat bizonyítja.

45-ös neked csak a szexualitás szempontjából fontos az identitás? Nem irigyellek.

Érdekes, hogy annak az ellenkezőjéről próbáltok meggyőzni, amit azóta érzek, mióta az eszemet tudom.

Véleménye bárkinek lehet természetesen, de az ha ellent mond a tudományos tényeknek, a valóságnak...nektek, nem is számít a valóság, csak az mit gondoltok igaznak. Ez a hit gyüliben meg hasonló helyeken biztos erény, de a normális emberek csak őrültnek nevezik ezt a viselkedést.

Vagy cáfold meg, hogy a transzszexualizmus nem vele született állapot vagy maradj csendben.

Amúgy ti miért foglalkoztok ezzel ennyit?

Nem mindegy, hogy mások, hogy élik az életüket?

Két dolog miatt szokta zavarni ez az embereket:

1. Szexuálisan izgatónak tartják a biológiailag "kétes" nemű embereket, millió és egy "hetero" férfi vágyik férfi nemi szervvel rendelkező nőre. De ha a mellett, eléggé mocskolódik valaki, akkor sem ő sem a környezete sem fogja kicsit is nagy buzának gondolni.

2. A férfiak többsége szeret nőnek öltözni, ezért zavarja ez őket. Ők max titokban tehetik meg, fantáziálnak róla.

(Ha látnátok a meleg szubkultúrát, pont olyanokkal van tele akik itt mocskolódnak. Nappal, nyilvánosan nagy keresztény-hetero-férfiállatok, éjjel meg alig várják, hogy nőnek öltözve megk..ja őket valaki.)

2014. jún. 12. 10:34
 49/89 anonim ***** válasza:
47%

Tragikus a helyzet tényleg. A kuruzslás felsőfoka ami néha zajlik. Én személy szerint megtiltanám minden egyház tanítóinak,hogy olyan nem mondhat/taníthat ami ellentmond bizonyított tényeknek.

Érdemes elolvasni pár keresztény FAQ-ot, ahol rendszeres válasz, hogy a homoszexualitás vágyát el kell nyomni mert istentelen, és erre az ima a megoldás. Gyakorlatilag ráolvasással akarnak gyógyítani nemi identitást, és ez az ember nincsen börtönben, mi több gyerekeket visznek hozzájuk hittanra.

Agyrém.

2014. jún. 12. 10:39
 50/89 A kérdező kommentje:
A transzszexualitás, az vele született, viszont, hogy ezzel ki mit tesz, az választott. (pl. a csonkító műtétek, vagy mások sértegetése, mert nem az alapján definiálja valaki nemét, hogy ki minek érzi magát, hanem az alapján, ami a valóság)
2014. jún. 12. 11:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!