Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten miért csak 3 éves kor...

Isten miért csak 3 éves kor után adott éntudatot a gyerekeknek?

Figyelt kérdés
Miért nem születésünktől fogva tudunk magunkról? Mi volt a célja Istennek ezzel?

2014. jún. 9. 19:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
tudunk magunkról, csak a tudásunk hiányos és az intelligenciánk még kifejletlen ezért nem emlékszünk rá
2014. jún. 9. 20:15
 2/8 anonim ***** válasza:
84%

Elfolyik az életet adó folyadék, rám nehezedik a tévesen Világnak gondolt burok, törtető nyomás tol egy keskeny csőbe, amely ki tudja hová vezet, fuldoklom! Két érzékeny pontom majd felrobban a fájdalomtól: látok! De majd megvakulok, még sohasem érte fény a szemem, kibírhatatlan. Hideg van, nagyon hideg, nem kapok levegőt, fellógatnak, paskolnak. Uramisten mit vétettem?!

Magatehetetlenül fekszem egy dobozban, furcsa zajok körülöttem, mintha ezek a nagy valamik, akik itt mozognak, segíteni akarnának, de könyörgöm, ők juttattak ide, miért nem hagytak, teljesen félreértenek, azt hiszik, nekem ez nem fáj, hogy ez nekem jó, pedig nem! Elszakítottak a Buroktól, az még hitt bennem, most már csak Isten maradt... vagy már ő sem?

Burok, Burok, Folyadék! A számba kell kerüljön, különben rám tör az a borzalmas érzés, de már megint nincs sehol! Burok, hol vagy, oh fény odaát, mindjárt megjelenik! Nem! Rángat, szédülök, már megint félreért: Folyadék kell! Látom, fölzavartalak, megint nyűgöd lettem, ha benned maradhattam volna, erre mind nem lenne szükség. Tehetetlen vagyok, nem tudok mozogni, ha a Folyadék kell nyűggé válok; Isten, ha még emlékszel rám, ha még hallasz engem, ugye te sugallod nekem, hogy ez nem marad így örökké, ugye nem arra szántál, hogy kiszolgáltatott legyek. Elfogadom a döntésed, csak legalább add, hogy ne kelljen rá emlékeznem, amíg tehetetlen vagyok, legalább addig ne gyötörjön a valóság álma.

2014. jún. 9. 22:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

csak 3 éves kor után adott éntudatot???

Hű, látnod kellene a 2 évesemet.... :D

2014. jún. 10. 00:28
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezt hívják fejlődésnek, minden új élet átmegy rajta, mindeközben fokozatosan tanul az agy. Ugyanez zajlik le az állatvilágban is.

Minden élet néhány sejtből áll kezdetben, annak hogy lenne "éntudata"? Nem fog hirtelen éntudatot "kapni", az fokozatosan alakul ki.

2014. jún. 10. 07:43
 5/8 anonim ***** válasza:
59%
A gyerekeknek is Jézushoz kell menniük. Ha engedetlenek a szülővel szemben pokolra juthatnak. Azok a gyermekek akik még nem tudnak dönteni, menny és pokol között a mennybe jutnak.
2014. jún. 10. 09:54
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon klassz válaszok jöttek! Köszönöm szépen!
2014. jún. 10. 10:14
 7/8 KZitus ***** válasza:
40%

Szervusz :)

Prédikátor 3:1

" Mert mindennek meghatározott ideje van, ideje van mindennek az ég alatt."

Tehát Isten tökéletesen tudja, mikor mire van szüksége az embernek. Mikor, melyik (élet)korban.

Pl. gondolhatsz a házasságraa is.

2014. jún. 10. 18:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö,

a minap olvastam egy nagyon érdekes cikket pontosan erröl a témáról, hogy miért nem emlékezünk vissza a kora gyermekkori élményeinkre.

A cikk ezt úgy magyarázta, hogy ebben a korban a gyermekeknél az agy hirtelen sebességgel fejlödik. Szemléltetésképpen egy raktárat hoztak fel, ahová rengeteg áru kerül. Hogy ott van valahol a 3, 4 vagy 5 éves korunkbeli emlékek is, de valahol elrejtve elfelejtve..... hát ezt olvastam

Zitusnak igaza van, Isten a Teremtö tudja mit miért alkotott.

Nagyon kíváncsinak teremtett minket :) mindig kutatunk, és ha végre valamit megértettünk, akkor egy újabb ajtaja nyílik a tudásnak a kutatásnak, mert minnél többet tanulunk meg, annál jobban rájövünk, hogy milyen keveset tudunk .... érdekes az élet

Még eszembe jutott, hogy nem igen lenne kellemes emlékezni, amikor a szülöúton kínlódtunk egy ismeretlen világra :D

Katy

2014. jún. 12. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!