Miről beszélhetnék gyerekeknek a Bibliából, vagy úgy általában?
nos ez leginkább a gyerekek élet korától függ pl: 6-12 évesek vagy idősebbek?
De nem is ez a lényeg hanem maga a mondani való próbáld meg úgy elmondani a tanítását hogy miért jó a kereszténység és stb.
Szia!
Az én tapasztalataim szerint a gyermekek a valós történetekre a legfogékonyabbak. A megtérésed elmondása kiváló ötlet! Minden tapasztalatodat, amit Istennel szereztél bátran elmondhatod nekik, ezzel lehet rájuk a legnagyobb hatást gyakorolni.
Próbálj vadászni rövid történeteket keresztény emberek tapasztalatairól, olyan valós történeteket, amelyek a gyermekeket közelebb vihetik Istenhez. Kis segítség lehet, ha van türelmed kibogarászni az igehirdetések közül azokat amelyeknek az elejére odaírtam, hogy a "gyermekekhez" innen: [link]
Például: Tóth Tibor 2011.06.04
A gyermekekhez: hogyan nyilatkozott meg Isten szombatnapon egy vajdasági gazdánál? Hogyan szólítja meg Isten az embereket?
vagy: Végh József 2011.05.28
A gyermekekhez: Ferdinánd a kutya története, aki elveszett, kiket keres Jézus?
vagy nagyon jó volt Kulcsár Attila 2011.05.21
A gyermekekhez: Mit kér tőlünk Isten? Hogyan akarta Isten megmenteni a hegymászót a példatörténetben?
Ezek mind a hangyanygok elején vannak, nagyon tanulságos történetek...
Üdv. Péter
Talán, ha csak egyszerűen felolvasnád a Bibliai történeteket. Nóé, 10 csapás, stb. Vagy ha találkozol Jehova Tanúival akkor kérj tőlük egy ingyenes "Én Bibliai történetek" című könyvet. Ez egy színes, képes könyv a gyerekek számára, amely a Bibliai történeteket meséli el időrendi sorrendben.
Bea
egyszerű történeteket választanék, amit megtanulhatnak, eljátszhatnak, gyurmázhatják, rajzolhatják, énekelhetik stb... interaktívan :)
a lényeg: Isten szerető Atya, akihez bármikor lehet menni, ha eltévedünk vagy hibázunk is.
pl. elveszett bárány, tékozló fiú.
(én kihagynám pl. Noét - sok állat és ember vízbe fúl, vagy vagy a paráznákról szóló részeket, illetve az egyiptomi kivonulást is, túl sok a halott, Jóbnál meghalnak a gyerekei is stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!